...

Jag har lite blogg torka, inga bilder eller videor men men vi tränar och fokuserar mycket på agility men liite lydnad blir det också,tränade lydnad idag och han gick som en gud (haha) det gick riktigt bra kan filma senare eller imorgon. 
Stor del av vår agility fokus ligger på hindersug och fokus, har varit mycket slalom och han börjar få riktigt bra fart ^.^
  
 
 

Så stolt!

Blev ingen disk som jag trodde! 
Han tog hela slalomen eller ja, förstagången hoppa han ut men sen gick det (Kommer knappt ihåg allt) ^.^ 
Helt ok fart, dock var det så att från början så var det så pass många som diskade sig så sa de att de som ville fick köra igen och slåss om tredjeplatsen och eftersom vi blev diskade första så körde vi igen!
Banan:

Inte bästa ritat med rätt mått men ja den såg typ ut så ^.^ 
 
1 gången: Bra fart men en hel del missar så vi blev diskade dock är jag sjukt stolt över slutet
Jag tappade bort mig vid 10 11 12 då jag tänkte göra ett byte för att blokera den första tunnel ingången men bytet glömde jag, dock blev jag sjukt överlycklig och lite förvirrad eftersom han tog de hindrerna snabbt som bara den och sprang långt framför mig så tog han rätt ingång. efterdet blev jag förvirrad igen och typ bara stod där, i typ 0.5 sek men ändå. Då sprang han 14 15 16 17 och 18 snabbt som vinden och han var typ klar när jag var vid 16! Det gick så bra dock blev det en del missar så vi diskade oss men slutet gick så bra och dommaren sa det också ^.^ Stolt!
 
2 gången: det bara var 3 starter i large så när de beslutade att vi skulle få en gång till på oss så ändrade de inte höjden och det var så varmt idag att Brandy flåsade som bara den och var super trött + varm så andra loppet var han långsam men det blev ingen disk men men en femte placering blev det och jag är så nöjd!

Träffade även en hel del trevliga människor där så nu har jag nog ett par personer att träna med och alla är så trevliga!
Bilderna får ni senare eftersom Eira fotade med sin kamera så väntar jag på att jag ska få dem!
 
 
 
 

Går i valp tankar...

Jag vet att vi har två hundar men de är mina föräldrars så varje gång jag ska träna med Brandy måste jag fråga om de ska ha honom eller om jag får åka och träna...
Vill ha en hund som jag får bestämma över ifall hon/han får följa med och... ja... en egen! 
Men jag kanske får en... pappa har sagt kanske, vi får se.
Så nu går jag och tänker på det, riktigt valp sjuk är jag!
De raser jag funderar på nu är kelpie eller shetland sheepdog.
Tror att jag vill ha en sheltie då kelpi är kända för att vara en outtröttlig vallhund och jag tror inte att jag skulle klara av det för tillfället. Men å andra sidan finns det många osäkra/rädda, osociala och skälliga shelties...
Tankarna går runt och runt! Men å andra sidan så ifall man kollar mycket och noga kanske man hittar en utan rädslor och skallet, ja det får väl tränas bort och de har bra storlek, är lättlärda, klättrar inte på väggarna ifall man inte vallar dygnet runt, duktiga inne på agility planen... ja det känns rätt, det känns som en bra start hund då jag inte kommer kunna ha en hund som går i taket av energi.
  
Ni som äger en sheltie vad är bra med rasen och vad är dåligt?
Komentera gärna både det och hur den är i övrigt...
(Inan jag får elaka tankar och komentarer, jag tänker bara på det och självklart skaffar jag ingen ifall jag känner att rasen inte passar mig eller mitt liv)
 
Bilderna är lånade från google

Agility tävling!!

Ja jag vet att jag inte tävlat så mycket (typ 1 gång) men han blev ju skadad så har inte kunnat tävla. Hade anmält oss till flera stycken!!
Ser sååå mycket fram till sommaren, det kommer bli andra sommaren med hundträning och det här året ska vi ut och tävla mer. Hoppas på att ta några pinnar i alla fall. Aja på trosdag är det KM (klubbmästerskap) och där ska vi tävla i agility! Hoppas att det går bra, körde nyss lite slalom och han var superduktig så nu tror jag lite mer på honom. Dock så är han ingen snabb hund men ändå vi får göra vårat bästa! 
Eira har sagt att hon ska fota så då får ni se lite bilder :)
Bild från förra året ^.~ 

så kan det gå...

Haft en supertrevlig dag, det var ju invigning och tillsammans med tre andra personer från skarpnäck skulle vi visa upp lite freestyle, Tyvärr så small de en hel del balonger innan så en tjej fick stå över då hennes hund blev rädd. Jag och Brandy körde ett litet solonummer som gick sådär, var otroligt varmt och eftersom vi ängnade morgonen åt att träna in våra 6+ nummer så var hundarna rätt slut så Brandy var otroligt seg unde vårat solo nummer, men vi klarade det ochh han gjorde alla rörelser. Typ direkt efter så körde vi vårat 6+ program och han var ju typ död (dels pga värmen) kände redan innan vi började att det skulle gå långsamt vilket det gjorde. Satte början men sen började jag fladdra runt och glömde programmet lite hit och dit och han var inte samarbetsvilling. Men vi gjorde det och som tack så fick vi fyra tillfällen att träna där under vintern. Men sen så vann både jag och en tjej till från skarpnäck varin tränings timme där som vi valde att dela med oss till de andra. Så nu har vi 6 timmar där för hundträning!
De bjöd på mat och efter det satt vi bara och pratade. 
När allt nästan var slut och folk började dra sig hem så tog vi ut hundarna och gick en sväng (Stället ligger precis där jag bor) Så de slängde av sig sakrena hos mig sen fick hundarna gå lösa. Brandy försökte leka med alla men det var inte så många som kände samma sak, haha!
jaja ett härligt slut på en trevlig dag där jag fick möta en av mina största rädslor, att uppträda inför folk men det kändes bra ändå så nu sitter jag här med hals ont och ska sova får hoppas att det går över till imorgon då jag har sååå mycket att göra i skolan!
Lite konstig bild på Tindra men hittade ingen annan

6 dagar sen...

Ja jag skulle skrivit om lägret för länge sen men har inte orkat lägga över bilderna från kameran till datorn X)
Aja lägret då, det blev otroligt lyckat!
Dagen började med en samling, där delade vi ut tröjor till alla med skarpnäck loggan på och efter det så var det agility. Deltagarna var 6 stycken men bara 5 hundar (två av dem delade hund) åldrarna var mellan 9-15.
Efter det så gick vi på en promenad i skogen och där satte vi oss på ett berg för att äta lunch.
Tyvärr så började det regna då så vi drog oss tillbaka till klubbstugan där delade vi upp dem i två grupper så ena gick ut i regnet och körde sök sen fick den andra gruppen köra, trotts regnet och genomblöta kläder var det väldigt uppskattat!
När söket var klart så gick vi in och där körde vi lite lekar. Haha ja de var också otroligt roliga och vi skarattade som bara den!
Eftersom det regna blev det ingen grillning så vi beställde pizza och efter det satte vi oss vid tv:n och såg på lassie ^.^ Tyvärr han jag inte se hela efter som mitt i allt så ringer min mamma och gissa vad! Typ en timme innan konserten började fick hon två biljetter till p!nk! 
Så jag åkte lite tidigare och sen såg vi henne! 
Gud jag visste knappt vart jag skulle ta vägen hon är så bra och dagen kunde ju inte bli bättre!
(Lånad från google)

Deltagarna var super nöjda och frågade när vi skulle göra det igen och jag tror alla skulle gå en agility kurs hos oss i höst! ^.^ 
 

RSS 2.0