det ljusnar

och inte bara utanför fönstret. Det ljusnar i vår träning!
Imorgon ska han få en liten paus vilket han förtjänar min bästa pudel då veckan sett ut typ såhär
Söndag: Löprunda, provade på lite dogparkour i skogen och sen avslutades dagen med ett freestyle pass
Måndag: Lite freestyle och så fick han springa med mig när jag åkte skateboard, inte för att han drar något men han sprang på fint brevid och iblan drog han även men bara när jag lyckades få upp farten så att han verkligen fick springa men det hände inte så många gånger. Sen blev det även lite DP på promenaden
TisdagUnderbart pass DP, han lyckades balansera på stockar som han inte lyckats innan så balansen
blir bättre, fokuserade lite på frikomando och sen hittade vi ett traktordäck som han fick gå på.
Han börjar verkligen förstå att bollen kommer när alla fyra tassar är på föremålet så nu är det bara att
köra på och öka svårigheten lite ;)
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Längtar super mycket till fredag för då ska jag och Brandy åka till tyresö BK och träffa Sara & Oscar, Mickis & Zacko och Matilda & Bella. Har ju träffat Mickis innan men inte Sara och Matilda så det kommer bli spännande! Vi planerar att först ta en promenad med hundarna och sen blir det agility och freestyle. Komme låta Brandy få springa genom tunneln lite och möjligtvis några hinderstöd för att friska upp minnet
(Han lever ju ett väldigt aktivt liv med flera promenader både långa och korta där han springer lös i skogen och på ängarna, sen tränar vi ju freestyle så lite muskler måste han ju ha. Får värma upp ordentligt så borde nog lite agility inte skada) men annars kommer vår fokus ligga på att få till vårat freestyle program. Självklart kommer kameran få följa med så då kommer ni nog få en riktig bildbomb. 
Lördag: Har helt glömt vad jag skulle göra då men något dyker nog upp ;) 
Söndag: Då ska jag och Brandy åka iväg och träna med Katinka & Lexie. Vi kommer nog fortsätta med freestyle men även lite lydnad blir det nog då det var ett tag sedan och tävlingarna börjar närma sig :D Även på söndag kommer kameran få följa med ;)
 
Det har verkligen vart mycket under den här veckan, lite för mycket kan jag nog tycka men nästa vecka kommer jag nästan inte hinna träna då vi har typ 3 nationella prov :(
 
 

Konsten att fånga en boll


vitsippor

 
 
 

Taggad!

Känner mig så taggad på hund just nu, taggad på freestyle tävling, att starta appellen, tjänstehunds lägret
i sommar och mycket mer! 
Men mest av allt så är jag taggad på hund!
Pratade med mina föräldrar i morse om att jag vill börja köra agility igen på skoj och jag fick klartecken, det var okej! Lyckan är total och vi stack på en gång ut och joggade.
Samtalet lät egentligen mer såhär.
 
Har ni sett mina träningstights?
- Nä vad ska du med dem till?
- Tänkte springa.
-Varför det? har du slagit dig?
-  -.- .... Nej men jag känner för att springa
 
Sen berättaed jag om mina planer angående agility och då förstod de egentligen varför jag ville springa.
Jag är sjukt taggad på att börja bygga upp muskler hos honom, hungrig dock som jag var åt jag ett äpple innan även fast man inte ska äta innan man tränar men jag kunde inte vänta för jag var super hungrig.
Ångrade mig dock efter men men.
Sprang för fort i början så det får jag öva på men Brandy sprang på bra och han var typ inte trött. Stannade en stund i skogen och körde lite dogparkour och det gick bra, han fick balansera på srubbar, nedhuggna träd, stenar, med mera.
 

agility på skoj?

Funderar på om jag ska börja att regelbundet motionera Brandy för att bygga upp muskler och sen köra agility lite på skoj på sidan om då jag saknar det så in i norden. Brandy har C-höfter tyvärr men funderar på att köra med endast hinderstöd eller möjligtvis låga hinder. Har nu på kvällen klickat runt på internet och hittar många som kör med sina hundar som har c-höfter men de är extra noga med att värma upp, hålla hunden i god form och så vidare. Sen så sa inte vetrinären att jag behövde sluta men jag kände att eftersom han ändå tyckte mer om andra sporter så kunde vi likagärna sluta. Nu har jag dock kört någon enstaka tunnel och slalom typ en gång och nu har han sån bra fart och tycker att det är super roligt...
 
Frågan kvarstår dock om jag vågar, i vardagen är han inte alls besvärad av höfter eller något han springer i skogen som vanligt men ändå. Kanske skulle gå ifall vi börjar bygga upp muskler nu och endast köra lite, lätt och utan krav då vi inte kommer tävla utan bara ha det som en kul grej.
 
Funderar på att prata med vet. ska i alla fall diskutera med mina föräldrar som hållt på mycket med hund och se vad de tycker. 
 
Jenny Damm körde ju med Lotus och de fick 2001 VM-Guld individuellt i agility och han har C-höfter så då borde nog jag kunna låta Brandy få springa genom en tunnel någon gång ibland och sen i övrigt låta honom träna övrigt med hjälp av simmning i sommar, troligtvis en del jogging med mig och sen lite dogparkour ;)
 
 
 

Program på g

Jupp nu börjar nog en av de svåraste delarna, att bygga själva programmet. 
Har bestämt mig för att med tanke på tidsbrist satsar vi (jag) på att köra ett lätt program med endast rörelser han redan kan, är säker på och som han gillar eller tycker är ok i alla fall.
Tanken är att få ett så bra flyt som möjligt och under tävlinen får jag inte vara envis ifall att han väljer att låsa sig då ska jag köra vidare istället. Jag måste komma på ett sätt att bryta låset. Under tävlingen får det gå som det går. Jag vill se vart vi ligger helt enkelt och se ifall vi kanske kan börja starta officiellt och förhoppningsvis U-SM.
 

skjuta upp

Det är något jag är bra på, att skjuta upp saker. 
Ska nog skjuta upp spåret till 2014-06-14 då är det Apellspår på SSBK. Anedningen är att Skarpnäck hundungdom arrangerar U-DM dagen innan och jag har nu blivit övertalad att anmäla mig så nu måste jag på riktigt få ihop ett program! Hittade dock en möjlig låt igår natt vilket känns så skönt, ska se hur den blir med rörelser och hund bara och ifall det blir bra så blir det den ;)
 
Igår var det styrelsemöte men mer än så får jag inte säga, kan dock säga att jag har en hel del att fixa, mötet igår blev långt & sent och jag gillar verkligen vår styrelse för fy vad roligt vi har på våra möten!
Mötet höll på i sex timmar, vi var klara runt tolv tiden igår natt men det är det värt.
 
Nu ska jag snart dra till stan för att träffa några vänner och kolla på klänningar inför balen så det ska bli skönt efter en full vecka med prov och sånt att få helg nu.
 Bild från förra året
 

Skolan är tillbaka

och det visar den verkligen att den är... kommer inte bli någon träning fram till på lördag. Ska dock se om jag kanske hinner med lite lydnad innan styrelsemötet på fredag men annars så är skolan igång för fullt och det har inte vart någon träning sen måndags då det är så mycket att göra
Älskade grabbarna♥

15 frågor bara för att

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?
Svårt beslut älskar tv-serier men ska jag välja två blir det nog How i met your mother eller sherlock, vill ock inte dö men det skulle vara häftigt att hänga med John och Sherlock i deras vardag och så. Sen så har ju Sherlock ett sånt roligt sätt att se på saker och att bara prata med honom (om han nu fanns irl) skulle nog vara extremt häftigt.

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?
Beror på hur liten men när jag var riktigt liten ville jag typ bli prinsessa (Haha mobba mig inte) 

Där emellan kommer jag inte ihåg men när jag var runt 6 år ville jag bli artist eller skådespelare, haha har ingen aning om hur jag tänkte där då jag har världens scenskräck. 

3. Vilken är din favoritdoft?
Blommor och skog/natur typ ;) 

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?
Möjligtvis på en brukshundsklubb och se på alla som tränar haha annars vill jag gärna vara vid någon fin plats i naturen med vatten ;)

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?
Kramar alla jag älskar och möjligtvis tvinga med familjen till brukshundsklubben och träna en stund för att sen gå på en mysig långpromenad i skogen. 

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?
 Haha ingen aning, jag skulle inte vara tjej 
 
 
7. Vad gör du om tio år?
 Åh jag älskar att drömma om framtiden haha kommer og inte bli som jag tänkt men man kan alltid drömma ;)
om 10år kommer jag vara 25 och förhoppningsvis är jag färdigutbildad då och har jobb. Sen vill jag även flytta hemifrån och jag hoppas verkligen från djupet av mitt hjärta att jag har egen hund då för det är nog det jag helst vill ha.
8. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?
 Kanske lite kläder och pyssla ihop något till hundarna.

9. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?
Oj då, skulle nog slösa en hel del pengar på onödiga saker och sen en hel del sake till hundarna men det mesta skulle nog hamna på banken till framtiden så att jag kan flytta direkt efter att jag har gått färdigt alla mina utbildningar och då skulle jag köpa en stor gård med mycket mark och möjligtvis lite får och en hund. Får jag pengar över kanske jag skulle lägga en del på att renovera gården då det finns få fräscha gårdar till salu och skulle jag ändå ha pengar över skule jag spara och sen skulle självklart familjen få lite ;)

10. Vad tycker du om ordet hen?
Tycker ingenting vill man använda det så gör det men själv håller jag mig till hon och han.

11. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?
Eh har inget riktigt super recept kan inte laga mat :P

 

12. Är du beroende av något?
Hundar främst av allt, trots att vi har egna hundar blir jag nästan som ett litet barn när jag ser en hund. Sen är även hundar det som ofta snurrar runt i huvudet på mig. Sen är jag lite utav en agility nörd och kan nörda ner mig i allt som har med det att göra. Allt från bloggar, videor till egen träning och kolla runt på hinder att köpa.

Sen är jag även möjligtvis lite sockerberoende men det försöker jag bli av med ;) 

 

13. Vad gör dig riktigt förbannad?
Finns en hel del men de två saker som dyker upp i huvudet just nu är folk som släpper fram sina ungar/hundar till mig när jag är ute och går med mina för det spelar ingen roll om hunden är så snäll 
som personen säger vill jag inte att den hunden ska springa fram till mina. Fråga först!

Sen blir jag riktigt sur på ungdomar som tycker att de är coola för att de röker/dricker. De som lägger ut bilder på olia sociala medier och vill ha den "statusen" om man kan kalla det för det. 

14. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?
En hel del men ingen som jag kommer på just nu, haha!

15. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?
Jag vet inte riktigt, lite men ändå inte jag är mycket mer framåt och inte alls blyg längre. 

 

Mycket hund, mera hund!

De senaste dagarna har vart fyllda med hundträning vilket är sjukt kul!
En hel del spår den här veckan, lite för många kanske men nu kommer han få typ en veckas vila från det då jag har nationella prov nästa vecka i kemi och matte vilket gör mig super nervös för det är de två som absolut måste gå bra. Brandy har glänst i spåret men nu sist var han ganska flamsig och slarvig. Spåret var på en äng, det var en främmande man som lagt spåret och det var super varmt ute. Det är omöjligt att alltid prestera på topp men jag är nöjd över Brandys spår under veckan och han tycker bara att det blir roligare och roligare för varje gång.
 
 
Gårdagen spenderades inne i stan med familjen och hundarna fick såklart följa med. Vi besökte kungsträdgården och jag tog lite bilder sen fikade vi. Efter det åkte vi hem och lät hundarna vila ett tag för att sedan dra iväg till stockholms södra bk och träna lydnad. Fokus låg på hopp över hinder, framförgående, inkallning och apporten.
 
Inkallningen var mest för att friska upp minnet och han gjorde en hel del snygga med bra fart och fina ingångar.
Framförgåendet var inte det bästa då han inte är van att göra det i koppel men vi är på gång och tränar på det.
Hopp över hinder gick super och han låste sig några gånger men de flesta gångerna så gick det bra.
Apporten var kaos, han springer dit men plockar inte upp den, i slutet fick vi honom att bära den några meter men hårdträning på det blirdet nu för spåret vet jag att han klarar.
Haha inte alltid lätt att ta bild med hund för de tittar alltid åt "fel" håll
 
 

ångest inför gymnasiet

Jag brukar inte skriva så mycket om mitt liv utanför hundarna men jag måste skriva av mig.
Som många andra i min årskurs (går i 9:an) har jag ångest inför gymnasiet och nu när jag fått svar på vilka gymnasium jag kom in på så får jag ångest. Idag funderade jag på att byta linje till och med men kom fram till att jag vill hålla mig till natur men när det sedan visade sig att jag kom in på alla jag sökt till så vet jag inte vilken jag ska välja... De två det står mellan nu är en kommunal i skogås, östra gymnasiet heter den och den ligger nära också och jag var där på öppet hus och fick ett helt okej intryck. Intagnings poängen är ganska låg och medel ligger runt 250 så det är inte så lågt ändå.
 
Det andra gymnasiet är enskilda gymnasiet. Det är en fristående skola och ligger inne i stan, lite finare än östra och lite högre intagningspoäng, medelpoängen ligger på 297 så det är ganska högt men jag tror att jag kommer in.
Jag är behörig i alla fall och väljer jag att gå där kan jag läsa bild och bild specialisering vilket skulle vara hur kul som helst! Tyvärr så var jag inte där på öppethus vilket var dumt av mig men jag känner två som var och de sa att skolan var ganska snobbig och läser man på recensionerna så skriver folk att det är en bra skola om man vill plugga mycket.
 
Har ingen aning om hur jag ska göra... 
 

Freestyle?

Ja, nu börjar jag få lite beslutsångest igen. 
Jag vill starta freestyle och jag vill göra det på KM då det inte är någon dyr tävlings avgift ifall det inte skulle gå bra har jag inte förlorat en massa pengar på det. Jag vill se hur han är på en freestyle tävling. 
Om det nu skulle gå bra satsar vi på DM och sen kanske till och med U-SM!
Problemet är att jag behöver lägga ner så mycket träningstid som möjligt på lydnaden för att klara spår tävlingen om typ en månad! 
Jag ska väl i alla fall ta lite av min lediga tid och skriva ett freestyle nummer och se ifall jag blir nöjd eller inte. 
Blir jag super nöjd kanske vi ställer upp men får se...
 
Idag ska vi i alla fall bege oss till Mickis och Zacko för att träna, vi bestämde för ett tag sedan att vi skulle ses och nu sitter jag här, fundersam över vad vi ska träna. Troligtvis lydnad, får se om jag lägger ett super kort spår för det han fick igår var långt, gammalt, i svår mark och det är jobbigt för hundarna att spåra och man ska inte göra det för ofta. Brukar hålla mig till 1-3 gånger i veckan men det beror ofta på om jag har tillgång till att åka och lägga spår.
 
 
 

Hur gick det med spåret nu då?

Ja, det spåret som jag la igår men inte hade tid nog att ta...
Bilen var inte hemma när jag kom hem vilket betyder att både selen oc linan inte var hemma men jag kunde inte låta spåret ligga en natt till så bestämde mig för att ta koppel och halsband på Brandy för jag ville ta med honom och se ifall han klarade att ta ett spår som är 24 timmar gammalt inte för att det var tanken men jag ville se hur han reagerade och vet ni vad han gör? Han levererar! Han går ut och tar spåret och hittar alla föremål
(Hittade inte pinnarna när jag skulle lägga spåret). Verkligen en wow känsla för det var ju typ 1-2 månader sedan vi började spåra han har spårat 4 gånger innan det men det var för två år sedan.
Trotts att han tappade spåret ett par gånger är jag nöjd för han hittade tillbaka och han tog alla föremål och ja, de låg ju som sagt ett helt dygn.

Det var inte ett lätt spår för den delen och att han ens skulle klarat spåret utan de 24 timmarna skulle gjort mig lycklig men nu tycker jag detta bevisar att han kan mer än vad jag tror, än vad alla tror!
Så nu får jag börja försvåra spåren mer, med fler och svårare vinklar och så vidare.
 

Att bita i det sura äpplet

Imorgon ska min fina Ninja till veterinären för kastrering och nervositeten börjar smyga sig på.
Han är rädd för det mesta min lilla kanin eller egentligen är det mest folk och nya miljöer så ja det kommer nog inte vara så poppis för honom att bo där imorgon, uch han kommer säkert bli super stressad och det känns inte alls bra men han måste kastreras så ja... får väl ta och bita i det sura äpplet
 
Det gör inte saken bättre att jag idag bestämde mig för att släpa min rumpa till den skogen som ligger några kilometer här ifrån och lägga ett super spår som verkligen skulle bli en utmaning för pudeln som jag kommer få hämta själv imorgon... Spåret gick på stigar och sedan av, tvärs över stigar och på berg med mera men när jag väl  gått hela vägen hem för atthämta hund och lina (tog ca 1 timme att lägga spåret) då var det mat och efter det var det för mörkt för att vi skulle kunna ta spåret.Pappa sa att jag kunde ta det imorgon istället och jupp det skulle så ligga ett bra tag då men men... Problemet är ju att jag ska åka till boda borg med några vänner och det är beräknat att vi är hemma igen vid 17 och då kommer spåret legat i ca 24 timmar när jag lyckats komma hem, plockat ihop allt och ta mig dit. Med tanke på att spåret i sig redan var ett av de svåraste han fått med en hel del vinklar och så vidare finns det inte en chans att han kommer klara det så jag kommer få gå dit och plocka spåret själv troligtvis. Funderar dock på att ta med honom dit och se ifall han klarar det och om inte så får vi bita i det sura äpplet och strunta i spåret vilket känns tråkigt för jag ägnade ändå en timme att gå dit, hitta den perfekta platsen och sen gå tillbaka. Universum är nog inte på min sida just nu... 
 

Bildbomb, promenad och Nicci

Brandy visar upp ett litet pudelryck haha;)
Bild på grabbarna från förra veckan
och så får ni några roliga bilder på Nicci som jag måste dela med mig av
Hon ser lite tjock ut men det är hon inte, hon fäller just nu... ;)
 
 

sjuk och ont om träning

Hej på er folk, ush vad dåligt med träning det har vart de senaste två veckorna... Blir små pass då och då men det känns inte som riktiga träningar ändå. Första "riktiga" träningen var igår (Trotts att jag är riktigt sjuk) då plockade jag fram apporten igen och han börjar verkligen hålla fast den nu, inte för att han håller länge men det är inte sånna där fjuttiga gripanden då han bara gapar och har den löst i munnen om ni förstår vad jag menar, han håller hårt. Blev även lite läggande under gång och fritt följ vilket gick super bra och han börjar sätta sig snabbt och ja läggandet blir bättre.
 
Skyller i alla fall på skolan, det är därför det blir mindre träning än vad jag önskar. 
Juste Brandy är ny klippt så nu är han sådär extra len, fluffig och för en gångs skull vit ;)
Före                               Efter
och sen kan ni får två extra bilder bara för att jag gillar dem ;)
 
 

Lycka!

Igår kväll så introdcerade jag Brandy till apportbocken och jag har valt att lära in det med hjälp av free shaping och börja med att bara låta honom nudda apporten med nosen vilket han lärde sig väldigt snabbt igår kväll. Det blev ett pass på 5minuter då och han tyckte det var roligt. 
Innan jag åkte till skolan idag så blev det ett till 5minuters pass I början tyckte han att det var kul men låste sig lite när han inte längre fick belöning för att dutta nosen på den men tillsut så grep han den! Inte bara en gång utan flera! Lyckan är total, att det gick så fort för honom att fatta att man ska gripa. 
Glömde dock att fota :/
Men ni kan få en bild från helgen i alla fall ^.~
 

Instruktör... nästan

Förlåt att jag inte bloggat på ett tag och att ni fortfarande inte fått någon video har helt enkelt inte haft tid eller ork att varken blogga eller filma. Träningen har jag inte heller haft så mycket tid med. Just nu har vi dock fått lite bakslag och han hänger lite efter i linförigheten men vi kämpar på när tid finns. Spåret missade vi i helgen men istället blev det freestyle instruktörs utbildning så när jag gjort provet kommer jag vara freestyle instruktör ^.^ 
 
Det var en super rolig kurs och den höll på hela helgen så jag är ganska trött nu men jag funderar på om jag ska rita ikväll, vet dock att jag inte borde göra det för att jag kommer bara vara vaken hela natten då. Men får nog börja tisdag eftermiddag men det är så långt dit och jag vill börja nu! 
Funderar på vem jag ska rita... just nu står det mellan Benedict Cumberbatch eller Andrew Scott

Båda är skådespelare i BBCs Sherlock och oh my GOD vad jag älskar serien så ni som inte kollar borde göra det för den är så otroligt Jävla bra!!!!!!! Aldrig sett något så bra i hela mitt liv, den slår alla serier och filmer!
Benedict
Andrew

Kan inte bestämma mig... Vem tycker ni jag ska börja med?
 

Dag 10 - En ras du skulle vilja ha

Min dröm (för tillfället)
 
1. Australian kelpie

Kelpie just nu är nog min dröm ras. Har bara träffat bra kelpies, nej inte bra... UNDERBARA!
De har allt det jag vill ha. De är trevliga mot folk, frammåt, grymma på tränings och tävlings banan, ingen har reagerat på skott, lite rädslor, leker som bara den...
 
Kelpien är en utomordentligt vaken, livlig och i hög grad intelligent hund med ett milt och fogligt lynne. Den har en påfallande lojalitet och plikttrogenhet. Rasen har en nästan outtömlig energi och kräver därför en hel del motion. Den är mjuk mot sin förare men inte vek i arbetet. Typiskt är dess välvilliga inställning till människor och dess läraktighet, vakenhet och samarbetsförmåga.- från Skks och kelpie klubbens ras beskrivning
Bilderna är lånade från google.
 
Dag 1 – Berätta om hundarna
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsporter du tränar
Dag 6 – Vad har du och din hund/ar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hundens favoritleksak
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Vem är jag?
Dag 17 - Mål för 2014

Dag 9 - Hundens favoritleksak

Brandy:
och sen typ alla pipleksaker.
 
Bruno:
Han leker med allt. Skyddsärmen, bollar av alla dess slag och leksaker han kan dra i.
 
Dag 1 – Berätta om hundarna
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsporter du tränar
Dag 6 – Vad har du och din hund/ar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hundens favoritleksak
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Vem är jag?
Dag 17 - Mål för 2014

RSS 2.0