Bruks och IPO SM

Tillbringade större delen av dagen i Nynäshamn på bruks och IPO SM. Brandy fick följa med och skötte sig prima trotts att det var fullt med folk, hundar och skott så låg han och sov hela tiden.
Tog med mig kameran och runt 2000 bilder tog jag men ibland (för det mesta) så kommer inte jag och datorn överens. Datorn började lagga men några bilder lyckades jag fixa och resten ska jag försöka få upp imorgon.
 

Agility på södra

Träffade Katinka, Tyra och Emilia idag på södra för agility. Tog med mig plattan så att jag skulle kunna filma men självklart tänkte jag inte på det då. Jag tog dock en massa bilder och det gjorde de andra också så det kompenserar väl det tycker jag.  
 
När jag först kom dit så var det en grupp människor som tränade en bit ifrån agilityplanen och alla hade dobbisar... Det kändes ganska jobbigt måste jag säga men som tur är så har jag vänner och hundar som kan hålla tankarna upptagna i alla fall så jag lyckades hålla ihop det vilket jag inte trodde att jag skulle göra men jag hade verklgen trevligt idag och jag älskar att ha folk runt mig som kan skingra tankarna och få mig att tänka på annat. Ni är guld värda!♥
 
Träningen gick superbra tycker jag och han sprang verkligen på även när han började bli trött fast sen mot slutet så blevhan lite långsammare men det gör inget tycker jag för vi var där ett bra tag och Brandy kämpade verkligen på. Han även börjat köra lite tajtare svängar och det går bra tycker jag men han tappar fortfarande extremt mycket när det blir för tajt och då är det inte bara det att han blir långsammare just då utan det tar ett tag innan han får upp farten igen. Böjda tunnlar måste vi också öva på för då tappar han verkligen mycket fart. Han går till dem och så men han är så långsam i dem så nu ska vi börja öva på det också. 
 
Tyvätt kommer jag och datorn inte överens, som vanligt. Så jag får inte över alla bilderna men ni får nöja er med de här så länge.
 
Imorgon ska jag även till Nynäshamn för att kolla på bruks SM och kameran kommer såklart få följa med ;) 

Bruno♥

Vart kan man börja eller rättare sagt vart ska jag börja?
Finns mycket att säga men inga ord kan riktigt beskriva det jag vill förmedla. Om det är ett fel i språket eller bara så att det aldrig skulle gå att förklara vet jag inte men jag ska göra mitt bästa. 
 
För lite mer än en vecka sen blev han väldigt dålig i magen och först trodde vi bara att han fått i sig något konstigt men det höll i sig några dagar. Vi började ge någon special mat och han blev bättre. Det höll i typ en vecka sen igår blev han dålig i magen igen igår och idag blev han riktigt sjuk. Mamma var dock ute med hundarna när jag vaknade och kom in i lagom tid när jag skulle åka så blev bara ett snabbt hej och mitt huvud fungerar inte riktigt under stress för då flyger allt runt och jag sprang till bussen. När jag sen var i skolan efter andra eller tredje lektionen så ringer jag hem för att höra om mamma kunde köra förbi och lämna av pengar så att jag kunde köpa något litet att äta eftersom jag går i skolan så länge på fredagar. Pratade lite om schemat för hon kunde inte komma förbi och se om jag skulle hinna till hennes jobb och hämta pengar (vilket jag inte skulle hinna göra -.-') Det blev tyst i några minuter och jag kunde på något sätt känna på mig vad hon skulle säga. Jag hade ingen aning om att de skulle till veterinären idag men hon sa att de hade åkt in och det visade sig att hela buken var fylld med tumörer, han hade vatten i lungorna och hjärtat var svagt. Han skulle aldrig klarat sig så de bestämde sig för att han skulle få somna in. 
 
Där står jag i skolans reception och lånar telefonen så helt plötsligt kommer tårarna. Mina vänner står brevid som stora frågetecken under tiden som mamma försöker förklara (och övertala mig att åka hem men det kunde jag inte göra för vi hade massa viktiga lektioner kvar -.-') 
Det var lite som att springa in i en glasdörr (för er som inte gjort det kan jag säga att det gör ont som fan men det tar några sekunder till man inser vad som hänt) Så under resten av skoltiden sitter jag längst bak i klassrummet med tårar som tyst faller ner i mitt block och förstör pappret.
Orkade inte bry mig om folk såg för vafan han dog ju! Han är borta för alltid och kommer aldrig tillbaka. Aldrig kommer jag mötas av samma leende, aldrig kommer han sakta smyga in i mitt rum för att hoppa upp i min säng när jag ska sova och ta all plats så att jag ramlar ner, kommer aldrig hålla om honom och aldrig mer se honom.
Han är borta och fan vad jag saknar honom.
 
Har sagt åt mig själv att jag inte ska sörja för evigt för att aldrig sluta sörja och att aldrig glömma är ju två skillda saker. Jag ska låta mig njuta av roliga stunder och med tiden blir det lättare brukar man väl säga?
Fast det blir aldrig helt bra men... lättare.
 
Jag vill skriva om hur mycket jag älskar honom och vad han betyder men orden tar slut, jag älskar dig är så starkt. Vid min sida kunde jag alltid ränka med att han stod, snäll är bara förnamnet på min underbara hund.
 
In life I loved you dearly, 
In death I love you still. 
In my heart you hold a place 
no one could ever fill. 

If tears could build a stairway 
and heartache make a lane, 
I'd walk the path to heaven 
and bring you back again.
 
 
Vicky Holder (by permission)
Älskade du vad mycket du betyder. Jag vill hålla om dig och ljuga om att det kommer bli bra. Jag vill se på dig en gång till och jag vill så gärna säga hejdå men jag fick aldrig chansen. ♥

Dobfancier's Snoddaz

 19-02-2005 – 29-08-2014 
Finaste underbara du vad ont det gör. Du får vila i frid och förhoppningsvis kanske vi ses igen.
Känner inte riktigt att jag orkar skriva någon lång text om det jus nu för nu ska jag bara... jag vet faktiskt inte vad jag ska göra nu... Jag känner inte för att göra något alls.

free shaping (?) och agility

Blev ett lite längre träningspass idag. Började med några target övningar men insåg att han måste få bättre kontroll på kroppen innan vi börjar öva in tricket jag så gärna vill att han ska klara av men som jag inte kan förklara riktigt med ord. Ska se om jag hittar någon bra video på det. Körde en del free shaping (för er som inte vet vad det är så är det att man helt enkelt väntar ut hunden och ser vad han/hon hittar på och sen belöna när det börjar närma sig rätt rörelse/beteénde och så får man bygga vidare på det). Tycker att det hjälpt oss en del för nu bjuder han på fler rörelser/beteénden när vi tränar vilket jag tycker om men jag känner verkligen frustrationen som växer om det tar för lång tid innan han lyckas klura ut vad det är. Vill verkligen inte att frustration ska uppstå och nu försöker jag helt enkelt att komma på små hjälper som ändå inte blir att jag visar för mycket för lite ska han få tänka själv och till en början går det bra. Svansen går från sida fram till dess att han når gränsen och detta är anledningen till att jag inte tycker om free shaping så mycket men när han väl klurat ut det en gång så går det 1000 gånger snabbare att lära in så nu kommer vi nog fortsätt med något som ligger mellan hjälpa och inte hjälpa. 
 
För att få kotroll på kroppen körde vi bara att han skulle gå upp på en låda. Framtassarna kan han sen innan men nu var tanken att prova med bakkbenen och det blev genast mycket svårare. Han gick runt, klev över och gjorde nästan allt han kunde för att inte stå med bakbenen på den. Lyckades få honom att gå upp med båda 1 gång och det fick räcka med freestyle för idag tyckte jag. 
 
Lite senare tog vi en promenad och vi gick förbi "min agilityplan" som inte är min och det är egentligen inte en agilityplan så blev det lite träning. Vi kör fortfarande mycket hindersug och fart vilket betyder bara lätta svängar och korta träningspass med snabb belöning. Han sprang på otroligt bra och han har ett fint hindersug tycker jag. 
Ska försöka träna lite slalom imorgon då han som sagt har tappat det mycket under vårat långa träningsuppehåll men får se om vädret tillåter det ;)
 
 

Då börjar det igen då

och nu drar det igång på riktigt. Går i skolan till 16 minst varje dag förutom måndagar för då slutar jag 14.10 men annars är det 16.00, 16.20, 16.30 och 17.00. Börjar redan känna av den där skol stressen som tynger axlarna och stryper fritiden. Nu när vi inte har något att träna till så har han fått en paus sen tävlingen då det har vart mycket träning nu under sommaren och sen beror det lite på att jag vart borta eller för trött helt enkelt. Har ju planerat att börja köra mer agility men alla hinder jag har hemma är "upptagna" så det går inte plus att det regnar lite då och då vilket inte är så peppande precis. Känner att min tränings motivation har sjunkit ner som en sten i vattnet vilket inte är kul men jag vill träna det är bara det att kroppen tynger ner mig och jag är så fruktansvärt trött, skulle nästan kunna sova nu mitt i skrivandet. Jag försöker att gå och lägga mig i tid och sover mella 7-8 timmar varje natt men ändå orkar jag knappt hålla ögonen öppna när jag kommer hem men det är nog om mig nu för de som läser bloggen vill nog veta mer om träningen fast nu vet ni lite hur det ligger till och det är därför bloggen är lite torr för tillfället (även om jag tycker att jag lyckats uppdatera nästan varje dag).

Planerar i alla fall att köra lite target träning nu ikväll då jag har planer på en del nya trick och då vill jag använda mig av det men mer uppdatering om det får ni senare ;)
 

Varning till er som är valpsjuka

för här kommer en extremt söt liten kelpie valp♥
Kan ju säga att det inte botade min valpsjuka och den känns nästan värre än innan dock så blev även mamma lite valpsjuk eller iallafall sugen på kelpie så det var ju extremt bra tycker jag som för tillfället tjatar en del och slinker in någon kommentar så fort jag får tillfälle att prata om rasen ;) 
 
Fick även en komentar från anonym på inlägget #pudlarkan

"Fotade du Bessie ?"

och mitt svar blir att jag har tyvärr ingen aning om vem Bessie är och jag hittar ingen Bessie i resultaten så jag skulle behöva lite mer info typ ras, klass och placering så kan jag kolla om jag fick någon bild ;)
 

#PudlarKan

Aldrig trodde jag att vi skulle våga oss ut på tävling och jag gav till och med upp men nu har vi ändå gjort det!
Gjorde vår debut på östra svealands ungdoms distriktsmästerskap och fick ihop hela 24,25 poäng
Vi vann KM och fick en poäng på 25,23
Sen gick det inte lika bra på Ungdoms SM men vi fick ihop 21.35 poäng
Nu idag gjorde vi vår officiella debut på Stockholms södra och jag är väldigt nöjd för jag gick av planen och var riktigt nöjd över oss. Visst han missade första snurren men efter det tycker jag att det flöt på bra och för en gångs skull satt framåtsändandet även om jag inte sa "framåt" som vanligt utan mer "framframframfram" och det funkade. Han sprang inte snabbt och inte långt men han gjorde det utan att stoppa ner nosen i marken. Lite ur fokus när jag sa stanna men så fort jag gjorde inkallningen så sprang han på en gång och gick fint fram till slutet! Han var sjukt taggad och det kändes så bra så jag är verkligen nöjd. Slutade på en 7:e placering av 24(?) startande, vi fick ihop 23.25 poäng och blev uppflyttade så nu ska jag skriva ett klass 2 program som vi ska öva på hela vintern. Det bästa måste dock vara att Frida Binette som vart en av mina förebilder inom freestyle sen vi började tyckte om programmet och sa att jag verkligen hade hittat en låt som passade oss. Så det var verkligen kul att höra :D 
Mer bilder får ni senare ;)

Imorgon smäller det

Blir officiell freestyle debut imorgon och börjar bli lite nervös men det är på hemma planen och jag tror att det kommer gå bra för träningarna de senaste dagarna tycker jag har gått riktigt bra så jag är taggad.
Första veckan av gymnasiet är över och det känns helt okej men jag tycker inte att eleverna är "min typ" riktigt... Som tur är så har jag en kompis eller rättare sagt en av mina bästa vänner men det skulle vara kul att skaffa lite fler och känna att man kan gå och prata med nästan alla elever så som det var i kunskap. Nej fy jag saknar verkligen KS och nästan alla elever... 
 

Träning på ssbk

Träffade en hel del människor idag på stockholms södra för träning vilket var otroligt kul!
Tanken var ju freestyle men som vanligt kunde jag inte hålla mig borta från agility planen så det blev lite blandat freestyle, lydnad och agility och Brandy jobbade på bra tycker jag. Vanligtvis kör vi bara korta pass och det gjorde vi nu också men nu körde vi fler korta pass och han gick ändå helt okej tycker jag. Agilityn så fortsätter vi köra på lätt men nu lite mer lätta svängar och han klara det ganska bra men inte när det blir för snäva, då tappar han fart och han saktar ner lite vid tunnlarna men det förstår jag med tanke på att han springer ganska högt om man kan säga så. Det är inte som nästan alla BC som springer i krypande läge om man kan förklara det så, så han måste verkligen huka sig ner för att klara av dem men vi får fortsätta jobba på det helt enkelt. 
Mitt i träningen stannade även en bil och ut hoppar en person som jag träffade på lägret så det var ju roligt. Pratade lite och så men han hade brottom så inte så mycket prat ändå men det är kul att spring på folk så där tycker jag eller det beror ju lite på vem det är. Ifall det är någon man inte tyker om så blir et lite #ShitVadPin typ.
 
 För en gångs skull lyckades jag komma ihåg att ta med mig kameran men datorn började lagga så ni får inte alla bilder nu men fler kommer troligtvis imorgon.
 
 

Från okej till underbar

Den senaste veckan har inte vart den bästa vad gäller träning kan jag ju lugnt säga. Han har inte riktigt hängt med. Inte en så bra vecka i träningsväg men igår så bara hände något, han gick som en klocka! 
Han var verkligen på, svansen gick i 180 och han har nog aldrig gått så bra i hela sitt liv.
Började träningen med lite linförighet och han var verkligen på och gick helt underbart, efter det så körde vi lite ingångar på planen och starter. Även här gick han riktigt bra och i all iver så började han hålla på och göra en massa trick. Det blev en helt annan känsla under träningen vilket känns otroligt bra nu inför tävlingen på lördag och idag gick han nästan lika bra!
 
För mig var det första dagen i gymnasiet idag och fy så nervös jag var eller det är jag fortfarande men som tur är så hamnade jag i samma klass som en av mina bästa vänner så det är ju en otrolig lättnad. Idag var det bara information och det blire det nog hela veckan ut men jag längtar lite till dess att vi sätter igång på riktigt för jag vill hamna i någon form av vardagsrutiner igen.
 

Rally?

Jag har försökt ett par gånger att börja köra rally men jag har inte riktigt fastnat för det. 
Brandy tycker att det är helt okej och jag går bara på alla skyltar... Var nere och tränade freestyle med Brandy idag och det gick helt okej. Provade dock några rally moment med Bruno och han tyckte det var sjukt kul. Jag tyckte också att det var helt okej och det känns som en bra grej för honom att hålla på med nu när han börjar bli gammal. Han gick helt otroligt bra för att vara första gången och han lyckades lära sig att gå runt mig på nästan bara röst. Behöver lite handhjälp men inte mycket alls. Pappa har alltid kört vänster ingång när han tränat och att få en hund som i 9år alltid gått in vänster att gå in höger och runt för att komma in i fotpositionär inte det lättaste. Han höll på och snurrade och försökte med allt möjligt men nu kan han. Funderar på att bygga upp en lätt rallybana ikväll och kanske kanske kanske anmäla oss till KM ;)
 
 

Trullsa!

eller kanske Trulls men Trullsa låter lite mer som en tjej. Egentligen är det inte alls det namnet jag hade tänkt mig men hon ser ut som ett litet troll ;)
 
Förlåt för ett inlägg som ej är hundrelaterat.
 
Idag runt halv tolv så rullade vi bilen hem till en kaninuppfördare för vi har pratat ett tag om att skaffa en ny hona eftersom Nicki gick bort så nu bor ju Ninja helt ensam vilket han inte tycker om. Hon hade otroligt många kaniner och det första som hända var att jag och mamma fick varsin kaninunge på ca 9veckor i famnen men hon hade ju som sagt massa kaniner så hon visade runt lite och där satt en liten fluffig hona i en hage. Inte den vackraste av dem men hon såg väldigt charmig ut. Uppfödaren sa att hon var till salu och var nog den av de snällaste av dem alla. Vi kollade vidare på några dvärgvädurar och de var så fina. En hona som var till salu hade dock precis fått ungar men hon var så fin fast hon som ägde alla berättade att hon var supersnäll men gillade inte att bli buren så då föll hon tyvärr bort. Gick iallafall tillbaka till den lilla fluffiga honon och henne fick jag också hålla i och det var nog kärlek vid första ögonkastet för henne blev det och jag är verkligen nöjd. Hon är ganska lugn och sprattlar aldrig. Lite nervös kan hon bli när man lyfter henne men det förstår jag ju. Hon har precis flyttat och jag är ju helt ny men när vi lärt känna varandra bätte tror jag att det försvinner. Just nu bor hon inte i samma bur som Ninja men de ska flytta ihop snart. Min lilla pojke blev så glad över att en tjej flyttat in så han far som ett skott genom buren och gör glädjeskutt typ hela tiden. För er som inte vet så är han kastrerad, vi ska inte ha en massa kaninungar...
 
Självklart har jag redan vart ute med kameran lite för att fota men jag försöker att låta henne vara så att hon kan få bo in sig lite.
 
Jag tycker dock att hon är söt som socker♥

inte längre en kamphund (ibland)

När ska de sluta? När ska median sluta ge skit till "kamphundar" Så fort det är något elakt så är det dum kamphund hit och dit och "åh man borde förbjuda dem". Men så fort de gör något bra står det inte ett piss om "kamphundar" Då är det helt plötsligt en staffordshire bullterrier och ingen kamphund längre. 
Nej förlåt men jag tröttnar verkligen på det! Om folk skulle sluta säga kamphund och sluta se dem som coola hundar för att det är så coolt att ha en "farlig" hund så skulle oansvariga hundägare sluta köpa dem, oansvarig uppfödning sluta och minska på attackerna som händer just för att det är fel folk som äger och föder upp dem. 
Länk till artikeln -> http://www.expressen.se/nyheter/hjaltehunden-raddade-livet-pa-5-ariga-isabelle/
Blev så arg att jag skrev det till dem ;)
Visst ser hon extremt farlig ut? ;)

Det är inget zoo vi har här hemma

Blir så otroligt trött på att alla barn kommer och ska hålla på med hundarna när de är ute på tomten och jag är så trött på att deras föräldrar låter dem göra det. Fick reda på för ett tag sen att de brukar gå in på vår tomt och hålla på med kaninen när jag inte är hemma. Har faktiskt hänglås på buren för att jag är så rädd för att de ska hålla på och lyfta honom. Plus de äter upp alla våra äpplen och hoppar på studsmattan och det kanske är småsaker men jag stör mig verkligen så mycket på det. De kan ju iallafall fråga först!
 
 

U-SM 2014 agility dag 1

Ifall du eller din hund är med på bilderna så är det okej att ta den bilden men jag vill gärna att texten får stå kvar och inte klipps bort, tack på förhand! 
Måste bara skriva att jag tycker det är så coolt att hon tävlar agility kolla vad liten hon är! Duktig var hon också, klass 3 tävlade dem i!

Allé slalom?

Jag gav ju upp på agilityn för 1 år sen men det är ju så kul! 
Känner att under den tiden som vi istället tränat lydnad och freestyle har fått mig att utvecklas enormt inom hundträning. Vår träning har blivit mer strukturerad och jag vet vilka "knappar" jag ska trycka på hos honom för att få fram det jag vill. Det problemet vi hade som var vårat största inom agilityn var att han var så otroligt långsam och ifall jag la ner bollen i fickan så var han helt borta och totalt ointresserad. Just det har vi fått jobba med inom lydnaden och freestylen också och jag tycker att det börjar lösa sig faktiskt. Han kan träna utan att jag håller i bollen och nu börjar han tagga till lite mer under träningen så nu vet jag hur vi ska träna inom agilityn också. 
 
Har ju kört lite agility under året ändå för det är helt ärligt det bästa som finns. 
Självklart han han tappat en hel del men mest har han tappat sitt slalom. Förut hade han ett fint slalom men nu är det som bortblåst och han tar det bara när vi är hemma. Så fort vi kommer till klubben står han där som ett frågetecken. Även om vi nu ska köra freestyle och lydnad fram till vår sista tävling i år (23 augusti) så kunde jag inte hålla mig från att plocka fram slalompinnarna. Nu har jag valt att prova med allémetoden och första passet gick sjukt bra!
Måste dock köpa in nya slalom pinnar för många av dem är trasiga så vi kan inte använda oss av ett helt slalom tyvärr :(

agility och lydnad

Har spenderat hela dagen framför datorn om man räknar bort träningen. 
Vi fortsätter att träna på att jobba när han är trött och för att snabbt trötta ut honom (Samt hjälpa min agility feber) så plockade jag fram mina tre agility hinder.
Blev så inspirerad efter helgens tävlingar. Blev två hinder på rad och det tredje var lite snett. 
Inte alls en svår kombinarion är ju typ bara att skicka och det kan han riktigt bra. Det är just i svängarna som han tappar fart så nu när vi ska få upp den kommer jag fortsätta med lätta spring kombinationer och han tyckte att det var skit kul och sprang på. Lydnaden gick helt okej. Inte så speciellt han gick inte dåligt bara bra liksom så inte så mycket att säga. Datorn har krånglat idag och innan jag lägger upp bilder från U-SM så vill jag fixa en signatur i hörnet och det tar ju sin tid. Men ni kan få ett smakprov iallafall för nu måste jag byta om och springa till bussen ska hem till Thomas ikväll och nu är jag nog sen ;)
 

Ungdoms SM 2014

Klantig som jag var så glömde jag laddaren till telefonen hemma och därför kunde jag inte blogga så mycket som jag ville sen när vi kom hem så tyckte mamma och pappa att vi skulle åka bort (igen) men nu har jag tid att skriva om helgen!
 
Fredagen började tidigt då vi tänkte att folk väljer nog att anmäla sig lite senare mot två tiden så vi var där typ när det började vid nio och det gick bra. Brandy ville först hälsa på tjejen som skulle leta chippet (vilket tog en halv evighet för han är ju så stor) så jag fick hålla i honom. 
 
Sen gick vi runt ett tag och fixade blan annat vårat tält som stod vid tävlingsplatsen och vi fick en helt okej plats. Tyvärr mitt i solen men precis vid agility planen
Här är en bild från senare på dagen under fredagen då vi fick lite skugga men annars sken solen rakt på så det var helt otroligt varmt i tältet. Känner dock att nu när vi börjat komma igång med tävlandet måste jag ha ett sånt där tält! Får nog önska mig det av mina föräldrar när jag fyller år eller åka iväg någon dag och köpa det själv. Var otroligt smidigt och skönt att ha något ställe där man kan dumpa alla sina saker!
 
Började dock känna redan under fredagen att han blev så otroligt påverkad av värmen. 
 
Träffade självklart en hel del valpar. Tre var från min för tillfället top 3 raser som jag vill ha som nästa hund.
1. Kelpie
Visst är det typ det sötaste ni sett! Alltså jag dör!♥ 

Och som på delad andra plats Malle och holländare (korthårig) 
Såg två malle valpar och jag bara dör så söta de var och en holländare och alltså gah jag dör så söta men har tyvärr ingen bild :(
 
Träffade dock en massa vänner från skarpnäck och de hade valp party! 
En Corgi valp, en Sheltie valp, en Malle valp och en (mellan) Pudel valp. 
Detta var inte bra för mig som redan sen innan är så sjukt valpsugen att när jag tänker typ Kelpie eller valp så gör det på riktigt ont i mig! Känns som att jag sugs in i ett mörkt hål i mitt hjärta eller liknanden men det var ju kul att iallafall få hälsa på dem och leka. 
 
Lördagen började även den tidigt då vi ville vara där när det startade typ och vi var där i tid. Nästan. Missade min kompis som körde agility men det gick bra för henne och jag såg lite iallafall och något jag tyckte var så otroligt coolt var att det var en stor pudel som körde klass 3 i agility och hopp så det gav mig så mycket inspiration till att köra mer agility med Brandy igen.
Kolla vad jag köpte! ;)
 
Kollade typ bara på agilityn förutom när freestylen började för då var vi ju självklart där ;)
Sa på fredagen att jag hoppas att jag får starta typ först för då finns det ju inte lika mycket att nosa på men självklart får vi starta näst sist. så start nummer 37 hade vi av 38 ekipage (blandade klass 1, 2 och 3) Tyckte det var konstigt att de inte körde freestyle klass 1 först sen 2 och sist 3 men nu så sa dem att nej det skulle gå snabbare att blanda dem trotts att man bara tävlar inom sin egen klass. 
 
Aja mot sluten så kom det moln och blev svalare men självklart så kom solen i lagom tid till vår start så när vi skulle köra så blev det skitvarmt och Redan påväg in på planen kände jag att han var inte alls med på noterna. Efter att ha vart ute i den värmen från klockan nio på morgonen till halv fem på eftermiddagen båda dagarna så sätter det sina spår. Början på programmet gick bra han satte både tass arbetet, snurrarna och slalom mellan mina ben men sen när han skulle gå runt så började han kolla lite på valparna som lekte brevid planen och publiken men har fortsatte att arbeta fast väldigt långsamt och ofokuserat. När det väl var dags för framåtsändandet så hamnade han bakom mig och lunkade på. Lyckades få in honom i en ganska dålig fot position men när det kom till inkallningen så stoppade han nosen i marken så jag fick gå lite mot honom och då gick det helt okej. Hoppet och mellan gick bra men sen när han skulle runt mig igen så bara stannade han mitt i och tittade på mig. Vi slutar ju programmet med att han ska sitta vacker men vid den tiden kunde han knappt sitt. Gick av planen med en hemsk kännsla och ville bara bort.
Hjälpte inte heller att inte hade ätit mat på typ hela dagen för den delen så mitt humör var kanske inte det bästa haha ;) Mådde illa och var så besviken på oss för nu gick det verkligen dåligt. Kände att jag höll på att skämmas ihjäl och ville bara sjunka ner i jorden och stanna där under resten av helgen. Brandy var också ganska tjurig och jobbig redan vid tre men det släppte så fort vi kom tillbaka till campingen för då blev det självklart svalt.
Körde ett kort pass igen på kvällen och då gick han självklart som en klocka. 
Tänkte över tävlingen och vårat program i allmänhet och det jag kom fram till r att vi ska ta nya tag och jag ska sätta upp nya mål mer exakta mål för just freestylen och vi behöver ett nytt program. Dels för att slippa framåtsändandet och dels för att resten av programmet känns enkelt och det finns inget riktigt tema som jag skulle önska. Jag vill göra mer teater av det hela och "berätta en historia". Det vi har nu räcker ju till uppflytt men det känns inte som att det räcker till vinst officiellt när det är så pass många startande.
21.35 poäng och en nionde placering räckte det till och även om det är kanske inte det bästa så är det helt okej tycker jag men känner själv att det är inte poängen eller placeringen som spelar så extremt stor roll vill bara ha den där kännslan av att "Shit vi klarade det, det gick ju bra!" Då är jag nöjd och då tycker jag att vi har lyckats 
Söndagen så fotatde jag bara men Brandy var helt slut efter helgen och han var så sjukt jobbig. 
Han skällde! Alltså okej vissa bara "ehh... och?" när jag säger så men grejen är den att han gör inte sånt förutom när det knackar på dörren hemma. Han skäller inte! Har försökt lära honom skall men det går inte. Han skääel inte när vi kör agility, när vi ska spåra eller under någon form av träning men han bara låste sig totalt på alla large hundar som dundrade fram gap skällandes. Men till small och medium så lugnade han ner sig och å låg han bara brevid mig och sov så han var sjukt konstig. Provade att sätta in honom i tältet och knyta fast kopplet men tror ni inte då att det är en förrvirrad vi stor pudel som går runt lös vi vårat tält. Som tur är så sprang han aldrig och jag såg ju när han kom loss så jag kunde barar ropa på honom så fick han komma och sitta hos mig igen vid agility planen för då vågade jag inte sätta honom i tältet igen. Hotade med att sälja honom på blocket ifall han inte skötte sig men det gjorde han faktiskt efter det. Haha! ;D
 
Fler bilder kommer upp imorgon men nu är jag så trött att jag snart faller ihop.
Älskade pudel, även om det inte alls gick bra tar vi nya tag och taggar till nästa tävling den 23 augusti!♥
 

framme!

Vi kom fram igår kväll och då gjorde vi inte så mycket. Åt lite mat och sånt. Tror att jag glömt att skriva att jag och Vickan ska bo tillsammans i husvagnen och ja det går super! Vickan har en liten sheltie tik och Brandy är så kär i henne haha ;) 
 
På morgonen så regnade det en hel del men hundarna var ju tvungna att gå ut så då passade vi på att fixa busskort och hitta busshållplatsen vi ska till imorgon. Var nog ute i mer än 1 timme i regnet men nu är det sol och fint. Blev ett kort freestyle pass och efter det fick hundarna leka lite. Så skönt att de tycker om varandra. Har några bilder på när de leker men kan inte ladda upp dem nu för datorn är hemma så ja nu får stå ut helt enkelt. 
 
Har några mobilbilder som ni kan få iallafall 

packa packa packa

Finns inte så mycket att skriva egentligen för just nu är det bara packa som gäller. Fixade kläder och lite hundgrejer igår men jag glömmer ju alltid något. Förutom att packa så ska jag även städa lite både hos mig och  kaninen. Funderar på att sätta mig ner och rita en stund sen om jag hinner men då kommer jag väl få skäll av mina föräldrar så ska försöka hinna klart med allt annat innan. Halv sju åker vi ikväll och vi måste vara framme senast nio för då stänger campingen men det tar ju inte så otroligt lång tid att åka dit så vi kommer nog dit tidigare.
 
Såg även nyss att campingen ligger 7,5km från tävlingsplatse!
Har ingen aning om hur jag ska ta mig dit. Kan ju inte går det på morgonen när det är så pass varmt ute + det tar för lång tid och eftersom mina föräldrar inte ska med så har jag ingen bil. Funderar på ifall jag kanske behöver köpa busskort för mitt SL-kort gäller ju inte där. Lite smått panik men förhoppningsvis löser det sig.
Bild från vår FS debut ♥

Taggad!

Imorgon rullar vi mot uppsala för vi fick ingen husvagnsplats om vi inte skulle boka från onsdag men det kan ju vara skönt att lära känna området lite innan. Nu ska vi snart ta bussen till Tyresö för att fixa nos och tassar på Brandy innan vi åker. Egentligen skulle vi kunna göra det hemma men jag har ingen bra maskin hemma så då får vi åka iväg. Sen ska jag packa in lite grejer i husvagnen och så blir det nog ett kort pass ikväll. 
Nervös och taggad men känner på mig att jag kommer ha en underbar helg med mycket hund och finns det något bättre?

 

Vänner

Vad jag saknat dem och idag fick jag träffa mina närmaste. Började dagen med att jag, Wille och Thomas åkte in till stan för att kolla på pridefestivalen eller tåget eller vad man nu vill kalla det. Inte för att vi kollade så mycket. Vi gick bara runt och lyssnade lite på musiken från den och det slutade med Mcdonalds nere vid slussen.
Väl hemma så blev det ett kort freestyle pass och han gick superbra idag igen men imorgon ska han få vila. Vi kanske ska åka bort så då kan jag inte träna. 

Nu på kvällen har vi lite gäster här bland annat Petra och hennes familj som ska skaffa mellan pudel!
Haha jag är så glad för det. Nu ska jag allt få Petra att bli hundnörd. Det var ett tag sen jag träffade henne så det är kul. Känner att jag behövde lätta lite på mina tankar ;)
 
Tänk att mitt sug på att måla alltid kommer mitt i natten.
Blir nog vaken ett bra tag nu men ni får iallafall sova gott!
 

helt rätt

Jag var ju orolig över att han skulle gå ner sig igen efter en veckas uppehåll så som har brukar göra och inte vara lika taggad under träningen längre men planen som vi satte upp innan vi åkte fungerade och fy så bra han gick nu! Åkte bort igen när jag kom hem från Spanien men nu är jag hemma och nu (typ tolv på natten) blev det ett kort pass med lätta moment, snabba belöningar och bara på skoj. Det var så sjukt kul och Brandy var den som började allt till och med. Jag höll på med kaninen och då kommer han som en glad studsboll och ska leka med mig så jag körde bara lite lätta saker och belönade enbart med röst och att vi busade (utan leksak) men sen sprang han och hämtade en trasig fotboll som fick bli belöning och gud vad han kampade med den! Jäklar vad kul det var att träna och att se honom så taggad på allt som hände.
Fuskade gjorde han också och svansen gick i 180!
LYCKA!
 
Jag är så glad att planen fungerade och han är mer taggad än någonsin innan.
Nu är jag riktigt taggad inför U-SM!

RSS 2.0