A.T.T.I.T.Y.D.

Ni som har läst bloggen ett tag vet nog att jag har problem med att Brandy inte riktigt tycker att träning är sådär superkul. Därför lägger vi ner en hel del fokus på attityden och det är inget jag tycker är viktigt bara för honom utan för mig ligger det lite som grunden i all hundträning med alla hundar, för jag tror att med en härlig attityd når man långt. Idag tränade vi lite på starter och ingångar på planen men han var inte alls lika taggad som vanligt vilket var tråkigt.
 
Jag har skapat en "rutin" för Brandy så han vet exakt vad som ska hända när när vi kört igenom denna lilla "rutin". Han brukar vanligtvis studsa vid min sida när vi går in på planen men idag var han inte alls med på noterna. Denna "rutin" kan förklaras lite som när en agility hund ser agilityhinder och kopplar det till "nu ska vi köra agility" eller när en spårhund får på sig spårlina och spårsele. 
 
Efter ett tag när det ändå gick helt okej bestämde jag mig för att gå en sväng och sen prova igen och det gav resultat! En helt annan attityd och han utförde allting otroligt bra!
 
 
När jag skulle lära honom att backa så ville jag egentligen inte köra shaping på det då det lätt blir så att hunden backar lite och sen stannar, backar lite till, stannar, backar lite till och så vidare. Provade en hel del olika metored men inget blev liksom bra så en kväll när jag satt och shapade så bjöd han på det och "jaja vi får väl se hur det blir" tänkte jag. Så jag belönade det. Jag har sedan vi började detta vart noga med att variera när jag belönar för att undvika detta men ja vi lyckades nästan. Han kan gör något enstaka stopp men jag tänker inte nöja mig med det så nu ska jag köra typ den varianten Frida Binette visade när hon berättade om hur hon hade lärt in backa. 
Så tanken var först att ge belöningen en bestämd plats men att jag och Brandy rör på oss. 
Den bestämda platsen var mellan två koner men för det första så kändes det inte riktigt som att han märkte dem, för det andra så missade han dem hela tiden och för det tredje så började han backa snett. Istället för koner använder vi nu ett band som markerar att "du ska backa hit, här kommer din belöning". Men jag och Brandy rör på oss så ibland behöver han bara backa 1 meter och ibland kanske 5-10 meter. Efter två pass måste jag säga att jag gillar utvecklingen. Det går åt helt rätt håll!
 
 
 

film igen

 Det är verkligen kul att filma så blev en till film idag från vår träning och "äventyr" i skogen om man kan kalla det för "äventyr" men jaja ni får väl kolla själva ;)

Glöm inte att kolla i HD!

Äntligen klar

Som ni kanske ser så är bloggen uppdaterad med en liten extra meny längst uppe och det är något jag velat ha otroligt länge men alla ni som bloggat på blogg.se vet ju att man fixar designen med hjälp av koder och det är inte det enklaste om man inte riktigt förstår vad alla betyder. Jag har dock börjat få upp intresse för detta så nu försöker jag lära mig. Har även fixat katinkas design på hennes blogg så den kan ni se på thelexie.blogg.se När jag fixar designen på min blogg så gör jag det på en "extra blogg" så nu har jag hållt på med den här ett tag och jag är verkligen nöjd måste jag säga. Ska lägga till lite mer information under hundarnas länkar och byta ut lite bilder i headern men annars är den klar så känn er fria att "utforska nya delar av bloggen" 
 
 

 

Liten uppdatering

Hade skrivit ett relativt långt inlägg men missade helt att datorn hade lite batteri så den dog och allt försvann... 
Jag och Fasa fortsätter träna på att komma tillbaka med leksaker och det går sikitbra, inne. 
När man kommer ut så är det lite svårare tycker Fasahund. Men vi börjar lätt och försvårar det allt eftersom. Nu när hon slänger sig upp i famnen med leksaker inne så tänkte jag att vi ska ta det till nästa nivå. Så idag började vi även lite smått på tomten och det gick bra eller okej vi har lekt ute förut också men jag vill gärna hjälpa henne att lyckas så att hon vet vad hon ska göra innan vi gör det svårare. 

Ett kort pass blev det idag och även om vi bara kör korta pass så ser man verkligen skillnad!
Hon förvånar mig verkligen i att hon lär sig allt så lätt. Jag visste ju att mallarna lär sig snabbt men efter att ha tränat Brandy så är det verkligen så stor skillnad att jag blir helt paff. 
 

Fina vovvarna

 
 

Freestyle - Video!

Var på klubben i söndags med Katinka och Astrid.
Filmade faktiskt och det här med att filma och klippa videor är verkligen sjukt kul så jag ska absolut börja filma våra träningar mer.

Kolla gärna i HD! ;)
 

Nya bilder

 

senaste tiden

Jag känner att bloggen just nu kanske är lite tråkig (?) Det står ganska liknande saker typ hela tiden men snart är det lov och då ska jag försöka filma hundarna lite och knäppa nya bilder sen återstår det att se vad vi kommer hitta på under lovet.

Igår körde jag en del freestyle med Brandy och vi använde oss av externbelöning vilket gick super! 
Jag gillar externbelöning faktiskt för det blir mer fokus på vad han faktisk gör. Nu ska vi fortsätta finslipa alla trick sen börja öva starter och uthållighet samt kedja en del. Ser verkligen fram emot att komma vidare med träningen nu. 

Fasa såg snö för första gången igår eler okej hon har sett snöslask innan men det räknas inte riktigt tycker jag. Båda hundarna var överlyckliga att det var snö så de röjde runt en del på tomten. 
Nu kommer hon även frivilligt med leksaker utan att man behöver ropa och jag måste säga att jag är jäkligt imponerad och stolt över det jobbiga lilla monstret att hon kan det. Ibland kan hon behöva att man ropar på henne men det är ju en otrolig utveckling om man tänker på hur det var från början. 

Nu har vi haft henne hemma i några timmar mindre än två veckor och jag måste säga att tiden verkligen flyger fram nu. Känns lite skönt för det betyder att det är två veckor mindre kvar tills alla tänder faller bort och det ska bli så skönt för just nu har jag sår över hela mina armar... #Jobbigmonsetvalp
 

det börjar likna något

Ett trick avklarat och ett trick kvar. Har dock redan börjat kedja lite på de övriga som han kan. Under julveckan blir det förhoppningsvis massa träning i hundhallen då den veckan nästan är helt ledig. Planen äv att köra ingångar på planen och starter men även fortsätta kedja en del. 

Det här med att komma tillbaka med leksaker börjar hon verkligen bli bra på så det känns som att det kommer lösa sig faktiskt. Att hon inte kommer sticka med leksaker när hon blir äldre. 
 
 

taggad, taggad, taggad!

Finns det något bättre sätt att bli inspirerad på än stockholms hundmässa? 
Helgen har vart fantastisk och jag har träffat en hel del människor. Gick på mässan med Katinka, Tyra och Astrid men utöver dem så träffade jag Elin, Julia, Mickis, både deltagare och instruktörer från marma och en hel del personer från olika hundungdoms klubbar så det var superkul! 

Under lördagen var det Freestyle och HtM SM. Misade HtM men det gjorde inte så mycket för jag är inte så intresserad av det. Hon som vann SM i freestyle förtjänade det verkligen, de var så jäkla bra och programmet var verkligen underbart! 

För er som missade freestyle SM. Om ni bara vill se vinnande numret så spola fram till ca 21:10.

Sen kollade vi även på agility och gick runt bland några montrar. 

Söndagen bjöd på Agility, shopping och Agria freestyle cup. Några vänner till mig tävlade och det gick bra för dem vilket var kul. Jag vill ju gärna kvala dit nästa år med Brandy men jag är osäker på om jag vågar tävla där. Bara att föreställa mig att jag och Brandy skulle gå ut på stora scenen fick magen att vända sig men det var lite skräck blandat med förtjusning måste jag erkänna. 
Bilder från mässan kommer förhoppningsvis upp ikväll.

När inspirationen nu var på på topp så kände jag mig tvungen att dra ut och träna med Brandy när jag väl var hemma och han gick så otroligt fint. Körde några trick som vi påbörjat förut men inte riktigt avlsutat helt (heh ja vi har ett par sånna) och jäklar vad snyggt han utförde allt och svansen gick i 180 under hela passet! Han var sjukt taggad och glad så nu känns inte haninge tävlingen helt omöjlig längre. Gjorde även om vårat program igår och böt ut ett trick mot det gamla så nu blir det lite mer avancerat och vi får även in distansarbete samt använder större delen av planen så det känns mycket bättre nu. 

Önskelista 2014

Ja julen närmar sig och jag har inte köpt något till någon. Jag är otroligt dålig på att hitta presenter men jag ska försöka ta mig ut och hitta något någon dag. 
Det här är saker som jag önskar mig men jag är osäker på om jag kommer få speciellt mycket av det men man kan ju alltid önska sig. ;)
 
 

lite allmänt bara

Igår (torsdag) blev Fasa 9veckor och jag måste säga att hon överraskar mig varje dag. När hon kom hit så var kaninerna väldigt intressanta och hon stod gärna vid buren och skällde/slog/stirrade men nu bryr hon sig inte längre eller jo om de börjar rusa runt i buren tittar hon dit men hon går inte fram. Det här med att inte springa iväg med leksakerna har även blivit lite bättre, ibland så kan hon lägga sig och tugga på dem men om man rör sig bort från henne och ropar så kommer hon. Att bli rumsren har hon även fixat sjukt bra! Hon
är ju inte helt rumsren än, trodde dock inte att det skulle gå såhär snabbt fram men redan för kanske 2-3 dagar sedan började hon springa till dörren, sätta sig där och gnälla lite när hon behövde ut. Dock får man inte vänta för länge för hon kan ju fortfarande sätta sig inne om man inte är snabb men just det här att hon går dit och "varnar" tycker jag är otroligt. Sen är det inte längre det här "Åh ut, vad kul nu ska jag hoppa runt och leka med allt" Nu går hon ut och flamsar inte runt längre utan behöver hon kissa så gör hon det på en gång vilket är otroligt skönt. Sen har det även blivit lite passivitetsträning för det behöver hon verkligen. Även om hon såklart sover när hon är trött så kan det ju vara bra om hon inte har sönder halva huset när hon är vaken utan kan ta det lugnt inne. Tyvärr har hon inte förstått det här med att sova länge på morgonen. Runt halv sex brukar hon vakna och då vill hon ut. 
 
Hur går det med Brandy då? Jo det går väl helt okej. Jag har ändrat en del i programmet så nu är det lite lättare dock är det fortfarande två nya trick som han skulle behöva lära sig på en månad nu men det är inte några superavancerade så förhoppningsvis lyckas väl de fastna så att vi kan tävla i Januari. Fundearar även på att börja köra cirkelträning med honom för att få upp farten. Det är något som är vanligt att börja med i valpagility men tänkte att det kan vara bra för honom också så kan jag fokusera på att belöna fart, följsamhet och kanske få till bättre svängar. Man kan säga att det är som agility utan hinder. Man springer helt enkelt i en cirkel åt valfritt håll i valfri storlek med hunden på valfri sida och varierar det här. Man kör alltså utan några hinder och låter hunden följa efter handen så kan man även om man vill slänga in lite byten. Som sagt så är tanken med det här att jag ska kunna fokusera på att belöna upp farten ännu mera. 
 
Till något helt annat. Var inne på instagram och lyckades snubbla över en bild på en liten malle valp,
- Fy så söt och hen ser ju ut att vara lika gammal som Fasa, tänkte jag.
Det visade sig vara ett litet Frö, Krokasmedens Frö. Alltså en kullsyster till Fasa! Otroligt kul att kunna följa henne och se hur det går för dem. Intsgram kontot heter gameondog 

Uppdaterat länkarna

Om ni kollar längst ner på menyn så finns det länkar till olika hundbloggar och nu har jag utökat listan så de tycker jag ni ska kolla in ;)

Funderingar kring bloggen

Jag tycker det känns konstigt. Konstigt att bloggen heter Brandys.blogg.se nu när jag även ska träna och tävla med Fasa. Anledningen innan till att bloggen inte hette något med Bruno var för att jag egentligen inte tränade med honom förutom på slutet. Då tränade vi en hel del men det var det mest lite tick och sånt så inget serriöst. Därför handlade bloggen inte så mycket om honom för då skulle inläggen se ut lite såhär
"Var på en promenad med hundarna idag, Bruno sysselsatte sig med att dra upp små träd ur marken när vi gick i skogen" 
"Sitter i soffan och klappar Bruno, han är nog världens keligaste hund"
"Har vart ute på en kort runda med hundarna" 
Det känns liksom inte som att någon vill läsa det även om det kommer upp sånna inlägg ibland så tror jag folk skulle tröttna på bloggen då det blir samma sak varje dag typ.

Men nu kommer Fasa få ta lika mycket plats som Brandy gör och jag vet inte då känns det bara fel att den heter "Brandys". Problemet är att jag är ju så förälskad i min blogg och jag kan själv sitt och kolla igenom arkiven. Det är kul att se våran utveckling som ekipage men även min utveckling som bloggare. Mina inlägg nu är mer detaljerade, korrekt skrivna, inget flammsigt och bilderna är även de mycket bättre!

Så på något sätt klarar jag inte av att lämna bloggen, den blir ju tre hela år den 20e februari och det finns så många tankar och minnen nerskrivna här. Även om jag såklar kan ha kvar bloggen ifall jag byter känns det fel liksom. Det känns som att jag lämnar något som inte är färdigt än. 
Gammal bild från vintern 2012 om jag inte minns helt fel ;)

Freestylehunden som inte kan några trick

Det beskriver Brandy väldigt bra och anledningen till det är.... ingen aning faktiskt. vi har inte tränat så mycket freestyle och trick helt enkelt. Det var nog för lite mindre än ett år sedan som vi verkligen började satsa på freestylen och pyssla med trick. Inte för att Brandy tycker det är det minst kul med att pyssla med trick men jag känner att med freestylen kan jag anpassa det efter honom. Han behöver inte vara en BC som gör allt i 180 för att få höga poäng. När vi väl tog upp freestylen igen så satsade jag mest på den rutinen/programmet/koriografin/kalla det vad du vill. Resultatet blev klubbmästare, 5:e placering på U-DM, tävlade på U-SM och även uppflyttade till klass två men då har vi fokuserat på de trick vi hade användning av då och alltså inga nya. Nu under hösten har han faktiskt lyckats lära sig en del och bakbenskontrollen är otroligt mycket bättre! 

Men han kan fortfarande väldigt få saker och jag vet att jag inte borde göra det men jag skämms faktiskt över hur lite han kan för som sagt han kan nästan inget! Sen så tycker jag ändå att vi ska känna oss lite stolta för vi har kämpat på bra och kommit ganska långt i min värld för att bara ha kört freestyle serriöst i ca 1 år. Men det är verkligen svårt måste jag säga att arbeta med en hund som inte alls visar intresse för det. Inte bara för att träningen blir svårare utan det sliter mentalt på mig för jag vill ju verkligen lyckas med detta.

Jag vet liksom hur jag ska lära in en massa olika trick men jag har inte tagit tag i det. Många enkla trick (Som exempelvis buga) kan han inte för att jag har tyckt att det har vart onödigt men jag tror nu att det skulle vara bra för honom att kunna flera trick. Dels så att jag har trick att välja på när jag skriver program som redan sitter så att vi inte hamnar i sittsen vi är i nu. Han kan nästan mindre än 50% av de trick jag vill ha med i programmet och byter jag ut de tricken mot något han kan så tror jag nog att vi kommer få avdrag för att det inte är några avancerade trick.
 
När folk frågar vad vi tränar och jag svarar freestyle så säger de oftast "jamen då kan han väl en massa coola tick!"
Själv brukar jag bara skoja bort det men innerst inne tär det lite på mig att 1. Han kan inte 2. Varför har jag inte lärt in det? För det finns så många olika trick och jag sitter ofta och funderar på olika sätt att lära in saker men det händer liksom aldrig något för vi har fullt upp med annat.
 

Dag 4 - Din första hund

Jag har ju ingen egen hund och har aldrig haft, Fasa är egentligen pappas hund men jag ska få vara med och träna henne. Tänkte berätta lite kort om de hundar jag levde med först. 

När jag föddes så hade vi två hundar, en storpudel och en dobermann. Jag minns inte så mycket av Bosse som dobbisen hette för jag var typ 5 eller 6 år när han gick bort. Just den dagen minns jag som om den vore igår men inget annat vilket är otroligt tråkigt.

Skilla vår storpudel kommer jag dock ihåg en hel del om!
Hon var nog världens snällatse hund måste jag säga. Jag har en bild någonstans där jag är väldigt liten och ligger med huvudet på hennes mage som om det vore en kudde och hon ligger ner och sover. Hon älskade barn och var otroligt pigg och lekfull även när hon blev gammal. Hon var en sån hund som aldrig skulle göra något dummt, hon var genomsnäll helt enkelt.
Skilla och Bruno när han var valp
Fina tanten♥
 
 

- Vi kanske ska vänta ...

- Nu har jag ju hört låten 1000 gånger, sa jag och tittade missnöjt på pudeln som stod trött i vardagsrummt.
 
Jaja betsäm dig bara, svarade pudeln som inte ville något annat än att sova.
 
Nämen kom här så provar vi lite bara, sa jag förhoppningsfullt till pudeln och det var inte med de lättaste balerina steg precis som han klumpade sig in i den trånga hallen där jag väntade. Med klicker och godis i högsta hugg började vi pilla lite på ett nytt trick men jag kände att det kanske var lite för svårt för att han skulle lyckas lära sig det på en månad (tävlingen är i jannuari och då måste det vara färdigt) så att det sitter ordentligt och att han klarar det på tävling. 

-Okej du kan få en liten paus så går jag och lyssnar på låten under tiden och kollar om det finns något lättare trick vi kan ha istället, sa jag och gick tillbaka in i köket där den lilla skruttvalpen väntade på att någon skulle ge henne lite uppmärksamhet.
 
Efter några minuter rusade jag över kompostgallret och tillbaka in i hallen med en ny idé och ännu mera godis. 
Pudeln kollade på mig och lunkade tillbaka in i hallen för att se vad det var vi nu skulle hitta på. 
Inte OK tyckte skruttvalpen som studsade rätt in i gallret i ett försök att få vara med, förvånad över att det inte fungerade gick hon tillbaka längre in i köket och la sig i sin säng istället. Gammalt ofärdigt trick som lagts på hyllan för över 1 år sedan skulle nu slutföras men med pudelns otroligt dåliga kroppskontroll kändes även detta som ett trick som inte skulle fungera på tävlingen och egentligen passade det inte så värst bra till programmet om jag ska vara helt ärlig. 
 
Vi kanske ska vänta med att tävla klass 2 tills du kan tricken vi ska ha med... Jag vill inte slänga ut 200kr bara för att tävla när varken programmet eller tricken sitter, sa jag lite ledsamt till pudeln som nu fick sova. 
 
 
 

Fasas första video!


Sötare än socker

 
 

Välkommen hem!

 Nu är hon äntligen hemma eller ja hon kom hem inatt typ men jag har inte riktigt haft tid att blogga.
Dagen har spenderats med Fasa och det har sett ut som dagar med valp brukar göra. Busa, vila och snabba rastningar utanför huset. Allt har gått riktigt bra och hon är verkligen sjukt cool. Att leka är superkul tycker hon och så har hon inte visat någon rädsla för något och på en dag hinner man ju med en hel del om man är en vild liten valp. Hon har lyckats ha ner min jacka så att den nästan föll på henne men det sket hon i helt och hållet hon hoppade på den och började slita i den, i vårat område håller de även på att bygga ett hus så det smäller och låter helatiden men det har hon inte ens lagt märke till men ja det här med att hon är orädd är både på gott och ont. Att hon är väldigt orädd av sig innebär även att hon inte tror att något är farligt så det är verklgen fullt ös medvetslös på denna lilla dam. Vi har påbörjat träna lite små inkallningar eller ja hon får lite godis (valp mat) när hon kommer och jäklar vad snabbt hon lärt sig! Om man ropar på henne så kommer hon på en gång rusandes.  Största problemet nu är att hon terroriserar kaninerna men hon har ju aldrig träffat kaniner innan så det är ju klart att det är intressant. 
 
Brandy är även världens gulligaste. Han tycker inte om när hundar kommer nära honom om han ligger och vilar, då säger han ifrån men hon får komma och nosa på honom när han ligger ner utan att han säger ett ljud. Dock ser man lite på honom att han tycker att det är jobbigt men han är verkligen hur snäll som helst. Han la sig även frivilligt brevid Fasa och så sov de där nära varandra (så gulligt!). Jag trodde att han inte alls skulle tycka om att vi släpa hem en valp hit men alltså jag blir på riktigt rörd över hur snäll han är mot henne. 
 
Jag har såklart fotat och filmat en hel del så ska försöka få upp det på bloggen snart för hon är ju bedårande!
Bild från min instagram (Bruno_Brandy)  

Dag 2 - Presentera min hund

Ja för tillfället bor det ju bara en hund hos mig och det är ju Brandy. 
Han är en fyraårig storpudel som har fått prova på det mesta. Vi har provat på det mesta, sök, spår, agility, rally,, utställning, freestyle, dogparkour, lydnad och drag. Bruksgrenarna är något vi båda har fastnat för otroligt mycket men det är inte alltid lätt att ta sig ut till en bra skog när man inte har någon bil, vi har inte heller någon sökgrupp så ja sök fungerar inte att köra för två anledningar tyvärr. Brukset är det som Brandy tycker är roligast men jag har valt nu i sommras att vi ska satsa på freestylen för den tycker han ändå är helt okej. Vi har tävlat i agility, freestyle och lydnad utav de tre så har freestyle gått bäst där vi just nu ligger i klass två. Han har lyckats bli klubbmästare i freestyle och vi har även tävlat på U-SM och U-DM. Brandy är inte min första hund men han är den första jag tränar så han får stå ut med att vi har hoppat runt bland olika hundsporter och provar oss fram ;)
Han är en väldigt lätt hund i vardagen men lite svårare i träning då han egentligen inte alls finner något intresse i det men det är något vi jobbat- och jobbar på fortfarande. Får han spåra så är han lycklig men de andra grenarna kan man skippa tycker han men det gör inte jag så han får hänga på helt enkelt och vi sliter verkligen med att få upp aktiviteten hos honnom.
 
 
Till vardagen är han en knasig liten studsboll och bekymmrar sig inte över något, att vara i skogen och springa är bland det bästa som finns och att bada är inte helt fel heller. Även om han inte är otrolig på till exempel agility banan så är han ändå min superhund och jag älskar honom mer än vad ord kan beskriva!
 
 
 
 

Snart så

Inte många dagar kvar nu! Kan det inte bara bli fredag nu?

Dag 1 - Prestentera mig själv

Jag heter Cornelia men jag gissar på att ni alla redan vet och jag är född i September 1998. 
Jag är uppvuxen i hundsport och har lekt ute på brukshundsklubben sen jag föddes. Min pappa är Lydnad och bruksmänniska och har tävlat otroligt framgångsrikt med en hel del olika hundar. Allt från Bearded collie och Schäfer till Dobermann och Springer spaniel. Mamma har bara haft pudel och hon tränade väl en del med vår förra pudel fast hon har mest hund till sällskap.
 
Redan när jag var 5 år drömde jag om att träna agility men mina föräldrar tyckte att jag var för liten då och sen när jag väl var tillräckligt gammal så var vår förra pudel för gammal och att jag skulle hålla på att köra agility med pappas hund det var nog inte ens ett alternativ ;) 
 
År 2009 var jag och tittade på Sveriges första freestyle SM och där fick jag även upp ögonen för det. 
2010 Flyttade en vit pudelvalp hem till oss och gud vad jag hade längtat och drömt om det för nu skulle jag äntligen få börja träna hund. När Brandy var lite mer än ett år gick vi vår första agility och freestyle kurs. Vi tävlade i agility efter den kursen på en träningstävling som skarpnäck hundungdom arrangerade.
 
Jag lever för hundar och de är det bästa jag vet. Om jag inte tränar hund så fotar, målar eller tecknar jag. Skolan tar även upp en hel del av min tid som för många andra och jag läser första året på gymnasiet. 
 

Snälla, snälla, snälla, snälla!!

Hundar ifokus har en fototävling som heter årets ifokus hund och då så fick man skicka in en bild till någon av hundsajterna (t.ex agility ifokus, sheltie ifokus osv) där de hade deltävling och den bästa bilden från de olika sajterna skickades vidare till finalen på hundar ifokus och jag lyckades vinna den på pudel ifokus vilket betyder att vi är i final så ni väldigt gärna gå in och rösta på min bild!
http://hundar.ifokus.se/articles/545a6837ce12c45dfe009026-final-ifokushunden-2014-rostning?discussions-1
 

Börjar om igen

Gjorde en sån här lista förut och första dagen kom ut 2013-10-23 men den är fortfarande inte klar än så tänkte att jag börjar om på nytt nu när jag känner att bloggtorkan har börjat närma sig och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om så att det blir lite mer variation här.  Dag 1 kommer nog ut senare ikväll eller imorgon och nu ska jag lyckas hålla så att det kommer varje dag och inte är några månaders hopp mellan varje.. varje... dag(?) vet inte riktigt vad jag ska kalla det men ja ni förstår nog ;)
 
Dag 1 - Prestentera mig själv
Dag 2 - Presentera mina hundar
Dag 3 - Berätta om dina hundars raser
Dag 4 - Din första hund
Dag 5 - Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 - Renrasig eller blandras?
Dag 7 - Hundsport
Dag 8 - Har du och din hund tävlat?
Dag 9 - Viktiga genskaper när du väljer hund
Dag 10 - Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 - Hur valde du uppfödare/kennel?
Dag 12 - En ras du skulle vilja ha
Dag 13 - En ras du inte vill ha
Dag 14 - Det här älskar mina hundar
Dag 15 - Det här tycker inte mina hundar om
Dag 16 - Visa roliga bilder på dina hundar
Dag 17- Ditt favoritminne med din hund/hundar
Dag 18 - Tik eller hane?
Dag 19 - Varför har du hund?
Dag 20 -  Ditt mål för 2014

Senaste dagarna

Jag har tappat lusten till att blogga lite, mitt liv rullar på och jag gör nästan samma saker varje dag.
Varannan dag träffar vänner eller pluggar och varannnan dag tränar jag hund. Brandy går verkligen fint på träningarna nu och jag känner mig mer peppad till att trotsa mörker och kyla nu när jag har en tävling att träna till. Innan så har jag vart lite lat känner jag, han har lärt sig en hel del nytt på den tiden men jag har inte riktigt lagt upp en plan på samma sätt som nu. Nu tränar vi mera målmedvetet. 
Början håller vi fortfarande på med då jag vill kunna öka avståndet och få upp mera fart. Men han har verkligen börjat lyssna mer på vad jag säger och mindre på hur jag står eller rör mig vilket är sjukt kul! Han har mer glöd nu när vi tränar än innan under "slappträningen" också vilket gör allt ännu roligare och jag hoppas verkligen att det här håller i sig. 
 
Orkar inte skriva in i minsta detalj om träningarna den senaste veckan men ni får lite bilder från den istället ;) 
 
 

RSS 2.0