förlåt men...

... jag orkar inte filma och hålla på att klippa ihop men ni kan få bilderna i alla fall och filmen möjligtvis imorgon.
Får dock se för jag ska till klubben imorgon men mer om det då ;)
Mickis och Zacko gör sig redo för att spåra :)
Zacko ligger nöjd med sin gris efter spåret!
 Brandys spår blev lite svårt, dels så blev det en vinkel ca 1,5 meter ifrån en stig som vi sedan korsade.
Han tappade bort sig lite i vinkeln och sen när vi korsade stigen men hittade tillbaka till spåret på en gång. Han hade även lite problem med att plocka och markera pinnen men på den delen av spåret var det ganska svårt men jag valde att stanna där och vänta in honom och tillslut hittade han den och då lekte vi lite med den och efter det hade han inge problem med att plocka den. Jag valde att lägga ner honom och låta honom samla sig en stund och när jag kände att han fokuserade på spåret fick han fortsätta och just då kom stigen
Inte för att det är rätt skala och så men då ser ni i alla fall hur spåret var och nej det kanske inte är ett supersvårt spår för de som kan men vi har bara spårat i en månad och då tycker jag att det räcker + det var riktigt varmt så jag tycker att han jobbade på bra!
Haha vårat försök till att ta bild på hundarna, Zacko höll inte med om att vi skulle ta det och tyckte att det var mysigare att vila en stund♥
 

Filmar ikväll

Ska köra ett lydnadspass ikväll och då ska jag filma och lägga upp utvecklingen under veckan och jag tycker själv att den är ganska stor ni kommer även få lite bilder från gårdagens spår ;)
Förlåt att jag inte bloggat under helgen men har inte vart hemma och nu ska jag plugga så hinner inte nu...
 
 

När vissa dagar blir sådär helt perfekta

Denna fredag gott folk, det har nog varit den bästa dagen på länge, halvdag i skolan, så otroligt varmt så jag kopplade Ninja och han fick gå ute första gången i år. I början tycket han att det var lite äckligt men det gick över och då var han så nöjd över att springa runt på tomten ;)
Efter det åkte jag lite skateboard med min bror, även det var första gången i år och sen nu på kvällen så kom Thomas förbi en stund. När han sedan åkt hem så valde jag att träna lite eftersom det inte blir någon träning imorgon och fy så bra han gick. Idag valde jag att låta honom tänka lite mer själv och jag tror han tyckte det var roligt.... Svansen gick i 180 och han prövade allt möjligt, snurra, sitt, tass/High 5, vacker, backa mot och från mig m.m.
Lite läggande under gång blandat med några små fick det bli såhär på kvällen.
 
Juste jag och Maggan fick varsitt mail idag i skolan och jag kan säga att vi typ blev som två skrikande fjortisar, lyckan var total! Vi kom med! Jag kan knappt fatta det är så otroligt taggad! Vi ska gå SBKs tjänstehunds läger för ungdomar (15-18år). Jag vill ju jobba med tjänstehund när jag blir vuxen så att få åka dit och ha lite utav ett militärläger där vi får lära oss grunder i tjänstehunds utbildning med mera. Ska bli så otroligt kul!!!!!!!!
 
Men nu ska jag nog sova, tagga om för imorgon ska jag gå ledarutveckling 2 för att förbättra mina kunskaper om att hålla kurs rent allmänt. 
 

 
Lite ful får man vara ibland ;D 
 
 
 
 
 
 

Saknar det så mycket

I onsdags var jag ju och tränade på klubben. Var där lite tidigt så jag och Brandy invaderade klubbstugan.
När våra träningskompisar kom så gick vi igenom lite för vad vi tänkte träna, hon ville köra agility och jag hade tänkt mig lite lydnad. Jag väntade ett tag med att börja träningen. Under tiden fick Brandy vara i klubbstugan. Saknar verkligen agilityn, det är så otroligt underbart roligt. Jag valde att låta Brandy springa genom tunneln och några hinderstöd några gångger för att springa det kommer han aldrig göra. Lite övertaggad var han och jag hade helt glömt bort hur snabb han kan vara ibland. Inte för att han har BC fart men men :)
 
Aja vi körde typ två gånger bara sen tog vi tag i lydnaden, då blev det linförighet som fick ligga i fokus och han gick riktigt bra. Så jag valde att köra väldigt lite då jag ville sluta på topp för jag vill att det är det han ska minnas till nästa träning. Han hade dåliga ingångar men sjukt bra attityd och just nu vill jag ha bra attityd och sen kan jag börja finslipa på hur han ska gå. 
 

Wow!

Efter skolan idag så passade jag på att stanna vid centrum för att köpa lite korv då Brandy inte är sådär jätte förtjust i hundgodis, torra frollar duger inte för pudeln ;)
Efter det fick jag skynda mig hem för att snabbt hinna ut en sväng med Bruno och sedan packade jag mina saker och tog pudeln med mig ner till bussen för att åka till skarpnäck där jag skulle träffa två tjejer för att planera inför våean träningsträff. Men eftersom vi var lite tidiga så tränade vi lite lydnad innan vi började planera. 
 
När vi sedan sagt hej då till de andra drog vi oss tillbaka till klubben för att vänta på min pappa som skulle hämta upp oss. Det blev ett litet lydnadspass i klubbstugan med fokus på läggande under gång och jag vet inte om det är för att jag bytt till godis när vi kör det för att få lite mer fokus och inte så mycket trams som det går bättre eller om det är på grund av klickern. Läggandet går fram med en läskig fart och imorgon blir det nog ett väldigt kort pass i köket så att han får vila lite då vi tränat varje dag nu sen lördag så lite vila är nog nyttigt vill ju inte träna allt för mycket. Juste tillbaka till läggande under gång då, 95% av gångerna lägger han sig helt och utan fördröjning med bakdelen som det brukar bli. Nu lägger han sig bakåt och snyggt så tekniken börjar han sätta nu ska vi bara få upp farten. Hand tecknet har även det minskat lite så det känns ju roligt att han lägger sig ändå :D
Juste när jag klev av bussen så var det även två gubbar som gjorde det, jag kände att jag frös om händerna så jag satte ner Brandy brevid mig när jag skulle plocka fram mina vantar. En av gubbarna ställde sig kanske 1,5 meter ifrån mig på min högra sida och den andra kanske 2 meter bakom oss. Jag struntade i att lyssna på vad de sa till dess att jag hörde ordet rep och hund, då reagerade jag samt att jag såg i ögonvrån hur de tittade på oss. En svag kännsla av panik började växa i mig, två gubbar som pratar om mig och min hund :S
 
Jag hör att de börjar prata om vilken ras Brandy är och kan ni gissa vad de kom fram till?
Brandy är en mastiff tydligen.
Jag höll på att dö när jag gick därifrån hahaha! 
Ja, likheten är slående 
 
 
 
 

Planering

Måndag: Lydnad, fokus på läggande under gång och snabbare sättanden i linförigheten

Tisdag: Träffa F & N på klubben för att planera inför en aktiveringspromenad, blir nog en promenad med hundarna och kanske ett lydnadspass med fortsatt fokus på läggande under gång samt några ingångar till linförighet då han har en tendens att ibland hamna snett.

Onsdag: Träffa en tjej på klubben för att träna @Teamblandis heter hon på instagram ;)

Torsdag: Vilodag för hunden, själv ska jag träffa vännerhaha de blir nog glada över att jag släpper hunden för ett tag
 
Fredag: Får se ag vet att det är något jag ska göra men kommer inte riktigt på det. (Så störande -.-')
Förlåt vänner om jag sagt att vi ska göra något jag älskar er men jag kommer verkligen inte på vad jag ska göra X)
Det blir nog en till vilodag för Brandy då vi ska träna hela helgen och jag vill inte köra slut på honom.

Lördag: Troligtvis lägga ett snabbt spår sedan ska jag kanske åka på bio med mina
vänner (Rosanna, Wille ochThomas).

Förlåt det blev lite fel, kom nyss på att jag ska på ledarutveckling steg 2 för studiefrämjandet. Får se om jag hinner gå på bio på kvällen i stället :)

Söndag: Åka hem till Mickis och Zacko, längtar ihjäl mig! ^.^ 
Det var ett tag sedan vi sågs så det ska bli helt galet kul :D 
Planen är att vi ska spåra och sedan blir det ett lydnads pass och jag ska försöka övertala henne att starta appellen med mig ;)
 
Kommer bli en otroligt rolig vecka med mycket hund får hoppas att jag hinner plugga lite också.
 
 

Det går framåt

Kom nyss in från promenad + ett lydnadspass. 
Linförighet med fokus på snabbare sättande och tempo samt läggande under gång.
 
Linförighet: Han gick helt okej inte super men inte dåligt har filmat men ska som sagt filma måndag och söndag för att se ifall det blir lite skillnad så ni får se den då. Vissa sättanden blev super andra blev ganska dåliga, tempot var inte som förut men vi kommer dit igen så småning om ;)
 
Läggande under gång: Gick super bra faktiskt. Började träningen ute och försökte leka fram ett snyggt läggande när han var framför mig och vi fick till några snygga men det var flera som var dåliga så ja jag kände att jag ville prova att byta taktik, valet föll på klicker då det gick bra här om dagen när vi körde trick med klicker så jag kände att jag åtminstone kunde ge det en chans. Framsteg! Jag gillar egentlkigen inte klickern men träningen kändes lättare och bättre, han levererade så vi fortsätter nog köra på klicker ett tag och får se vart det leder.
 
Så träningen idag när jag kollar tillbaka den resulterar i det bättre och nu känns det som att vi är påväg i rätt riktning igen och vi kanske klarar av att starta ;)
 

mål

Tänkte att jag i alla fall ska kolla in apellspår som ligger i närheten och ha dem som små mål att vi ska försöka delta på de vi kan, vet inte riktigt när jag åker bort i sommar men annars vill jag försöka vara med på alla, får nog se om vi lyckas ta oss till lägre klass men det återstår att se. 
 
2014-05-25 Apellspår Nynäshamns BK (Sista anmälningsdag: 3 maj, 2014)
2014-05-25 Apellspår Tyresö BK (Sista anmälningsdag: 3 maj, 2014)
2014-06-14 Apellspår SSBK (Sista anmälningsdag: 23 maj, 2014)
2014-06-28 Apellspår Flens BK (Sista anmälningsdag: 6 juni, 2014)
2014-09-07 Apellspår SSBK (Sista anmälningsdag: 16 augusti, 2014)
 
2014-08-08 till 2014-08-10 är det U-SM och jag tror att jag vill köra apellspåret där, ska försöka i alla fall :)
 
Tänkte lista upp alla moment i lydnaden under ett apellspår samt hur de går till också mest för min egen del så att jag har koll på att vi kan alla moment :)
 
LINFÖRIGHET - Hunden, som föres i fritt hängande koppel, ska villigt följa föraren, gående på dennes vänstra sida med huvudet eller bogen i jämnhöjd med förarens knä. Linförighet ska provas i olika gångarter (vanlig marsch och språngmarsch) och i samband med vändningar. Då föraren gör halt ska hunden utan kommando genast stanna i utgångsställning
 
Hur bra vi kan detta: Detta är ett moment som alltid kan bli bättre tycker jag. Just nu håller han blicken hela tiden men har lite dåliga sättande och när vi startar med sväng direkt så kan han fastna men annars är jag ganska nöjd. Han börjar få tillbaka sitt tempo och går snyggt nu ^.^ 
 
FRAMFÖRGÅENDE - På kommando ska hunden kopplad gå framför föraren i kopplets längd. När föraren gör halt ska hunden på kommando genast stanna.
Uppläggning: Från linförighet kommenderas hunden att gå framför föraren. Efter ca 25 m beordras föraren göra halt, gå fram till hunden och göra helt om marsch. Samma sak prövas sedan i andra riktningen. Momentet avslutas med halt under linförighet.
 
Hur bra vi kan detta: Super utan koppel måste bara lära honom att göra det i koppel haha ;)

PLATSLÄGGANDE - På kommando ska hunden snabbt lägga sig. Platsläggandet utförs under gång utan att föraren stannar. Föraren fortsätter ca 10 m från den liggande hunden

Hur bra vi kan detta: Just nu är det katastrof tycker jag då han lägger sig för långsamt behöver hjälp av hand och röst och ibland stannar han i buga. :(

PLATSLIGGANDE - Förarna lägger hundarna bredvid varandra med ca 5 m mellanrum och avlägsnar sig gående omkring 30 m och stannar där vända mot och synliga för hundarna. Dessa ska kvarligga under tre minuter utan att förflytta sig. När föraren lämnar hunden må kommando användas. På order av tävlingsledaren avhämtar förarna hundarna.

Hur bra vi kan detta: Inga problem alls han ligger kvar, lite snabbare lägganden och lite snabbare sättanden kan hon få. Ska även köra i lite jobbigare miljöer men det är bara finslipning av momentet ;)

INKALLANDE - Föraren lämnar den sittande hunden och går ca 15 m. Hunden ska sedan inkallas.

Hur bra vi kan detta: Han hade riktigt snygga inkallningar för ett år sedan, bra tempo ingångar m.m. Men det måste vi repetera lite. Just nu har han svårt att hålla farten uppe hela vägen och han har inte 100% ingångar

APPORTERING - Hunden i utgångsställning. Sedan föraren kastat ett av tävlingsledaren utlämnat föremål minst 10 m, ska hunden på kommando genast hämta föremålet, sätta sig framför eller vid sidan av föraren och på kommando avlämna föremålet. Föremålet ska vara en apportbock av trä.

Hur bra vi kan detta: Haha känns kanske lite pinsam men jag tycker att det verkar vara ett så trågit moment så aldrig, han kan apportera leksaker m.m men då är det bara att jag kastar han hämtar och inget med att han ska sätta sig brevid mig och hålla fast till dess att jag säger loss så det får vi träna på ;)

HOPP ÖVER HINDER - Föraren ställer upp med hunden på lämpligt ansatsavstånd från hindret. Hunden ska, från utgångsställning, på kommando hoppa fritt över hindret. Hunden ska sedan, med eller utan kommando, sätta sig på andra sidan och sitta kvar till dess föraren kommenderar återhopp. 

Hur bra vi kan detta: Han kan hoppa fram och tillbaka men vi har inte kört med sättande, han har även en tendens att låsa sig i början

BUDFÖRING -  Hunden ska springa en kortare sträcka mellan sin förare och en okänd person två gånger. Vid budföring står föraren och en hjälpförare med ca 50 meter emellan varandra. Hunden skickas sedan till hjälpföraren med kommandot ”marsch”, när hunden kommit till hjälpföraren sänder denne tillbaka hunden till sin förare.
Hur bra vi kan detta: Brandy har ändast provat detta en gång och det har gått bra men han kan det inte än och han skulle inte klarar det på tävling.

Just nu är det 9 veckor kvar till första tävlingen och jag vill verkligen börja srukturera upp min träning mer och inte bara gå ut och köra något för det känns som att vi aldrig riktigt går vidare så därför har jag bestämt mig för att planera upp varje vecka, förhoppningsvis filma första passet på måndagen och sen sista på söndagen för att se om vi har utvecklats något i alla fall.

vecka 13
Linförighet

Snabbare sättanden. Han kan sätta sig snabbt men han måste sitta snabbt varje gång.
Nu är ca 50% bra. Även att få upp lite mer intensitet.

Läggande under gång (platsläggande).

Han ska i alla fall lägga sig, litet hand tecken är ok. 

Vecka 14

Läggande undergång

Få mer fart och klara av att gör det utan att jag stannar. Handtecken är ok.

Apportering

Påbörja apport träningen haha X)

Vecka 15

Apportering

Läggande under gång

Budföring


Vecka 16

Budföring

Framförgående i koppel


Vecka 17

Budföring

Apportering

Läggande under gång

Linförighet

Får bli en vecka med lite lättare träning för att hålla minnet vid liv osv.

Vecka 18

Hopp över hinder

Inkallning

Linförighet

Vecka 19

Får se då på vad vi måste öva på

Självklart vet jag att denna planering inte fungerar och jag kommer att skriva mer ingående varje vecka efter vad jag känner att vi behöver öva på men jag vill ha och gillar att ha en huvudplanering och om vi ligger efter eller före så får vi anpassa oss efter det. Detta är som sagt bara en liten skiss om man kan kalla det för det och jag har gjort den för att jag ska kunna gå tillbaka och bocka av de moment jag tycker att vi klarar.

 

 


Jag ska inte ge upp!

För ett par dagar sedan kände jag mig sjukt nere, Brandy gick som en säck potatis men vi har fortsatt kämpa och efter dagens spår, gårdagens lydnad ska vi inte ge upp vi ska vara starka och inte bryta ihop för minsta lilla bakslag för nu tar vi nya tag och kämpar igen!
Med tårar i ögonen skrev jag om hur jag gav upp, att efter 4 år se sanningen i ögat och innse att 3 års träning var som bortblåst på bara en månad eller så. Vi var tillbaka på ruta 1. Eller nej kanske ruta 2 för vi var inte lika dåliga som för tre år sedan ;)
 
Jag har ägnat mycket tid åt att fundera över vad som gick snett, hur hamnade vi där nere i vad som kändes som botten? Sanningen är att jag har ingen aning men nu börjar han leverera, nya krav ställdes och jag ändrade lite på träningen och istället för att lämna den i tårar se sakerna som gick bra och lämna den med ett leende!
 
Hur ska vi göra nu fram över? 
Först känner jag att jag borde välja något att satsa på, men det är ett svårt val, jag älskar freestyle, Brandy älskar spår men vi klarar inte riktigt lydnaden just nu... Men det får vi väl helt enklet träna på! Det skulle även vara roligt att starta rally men jag känner att jag vill starta spår och freestyle mer så den får mer ligga som en rolig aktivitet som vi gör i vinter eller något.
Tror nästan vi ska försöka oss på spåret även om det känns som en lång väg dit.

Planer för hur vi ska göra samt mål och sånt får komma upp imorgon för nu måste jag sova ;)
 

spår

För en gångs skull så har jag lyckats få några fina bilder från oss under spåret. Pappa erbjöd sig att fota så det fick han såklart göra haha, jag har nästan inga bilder på när vi tränar :(
 
Att spåra var som vanligt helt otroligt roligt, han var så duktig! Spåret var längre än vanligt och det gick genom buskar, över berg och jag var så nära på att kliva i älg-skit men lyckades kliva över det. Tänkte dock att det blir lite klurigt för nu kommer han behöva hålla sig till mitt spår och inte älgens och han klarade det! Sen kom jag ner för en ganska brant backe in i skogen, eller ja föredetta skog... De hade kapat en hel del träd och slängt pinnar i stora högar över marken som han fick spåra över.

Han gick sjukt bra och när jag la spåret trodde jag att det skulle vara för svårt men som vanligt när det gällrer spåret så fortsätter han att leverera och överraska mig ^.^
 
Även Bruno fick spåra och han var duktig som vanligt och han fick ett riktigt svårt spår, grusvägar osv
(kolla in snygga jackan ^.~)
 
haha min lilla haj ;)

Lyckan som uppstår när...

... Man hittar sina nycklar till klubben som någon annan tappat
... När man ska iväg och spåra nu
... när man får lite tid över 
 
Då var söndagen här och helgen är nästan över innan den har börjat känns det som.
Fredagen spenderades i kyrkan Haha för det är just det alla ungdomar vill göra på sin fredags kväll. X'D

De skulle ha bandkväll och mina kompisar skulle uppträda så vi åkte dit och åt lite gott, fikade och lyssnade på musik. Så det var mysigt :)
 
Lördagen spenderades med hundarna, sedan kom Petra hit på kvällen och idag ska spenderas med spår, plugg och om jag hinner ska jag rita lite oxå... Får se om jag kanske lägger upp en bild på allt sen ;)
 
 

bilder och träning

Trotts att träningen på senare tid gått så otroligt dåligt så kämpar vi på och nu känner jag att vi är på rätt väg igen. Tanken var att vi skulle spåra idag men det blev inget för pappa hade jobbat natt så det blev inget spår.
Istället för att åka ut och spåra blev det ett lydnads pass.
Han gick helt okej, han har aldrig haft så bra sättande så det var roligt men jag vill ha mer aktivitet, mera GO!
Det blev lite läggande under gång vilket var en katastrof men vi har inte kört det så mycket men men det är bara att träna på det då.
 
Efter det blev det en långpromenad med bara Bruno klantig som jag är så glömde jag kameran i köket...
Bruno var glad i alla fall.
 
När jag kom hem så blev jag sugen på att prova klickerträning med Brandy så det blev någon minut bara men jag tror inte att vi kommer fortsätta med det då jag inte gillar klicker så mycket men vi får se. Brandy fungerade bra med klicker så... Anledningen till att jag inte gillar klicker är för att jag tycker det är onödigt. Jag har åkt på föreläsningar, läst lite i böker och var på en kurs där de pratade lite om klicker men jag tycker att det känns onödigt. Man har ju tränat hund i flera år utan klicker så varför "behövs" det nu? Men ja man ska väl inte dömma innan man prövat det själv.
 
Sen så gick jag med Brandy i skogen och tog lite bilder då jag lyckades ta med mig kameran ;)
 
 

Dag 8 - Förebilder inom hund

Har nog två förebilder inom hund. 
Självklart är en av dem min pappa då jag tycker att han är riktigt duktig. 
Bruno har ju tävlat påde elit spår och lydnad. 
2010 Dobfancier's Snoddaz 1:a Rasmästare Bruks spår 
2009 
Dobfancier's Snoddaz 1.a Rasmästare Lydnad - Dobfanciers hemsida (Kan ju passa på att säga till er som inte vet att Brunos fulla namn är just Dobfancier's Snoddaz men vi kallar honom Bruno)
Och sen har han även kört lydnads SM med tidigare hundar så ja jag ser upp till honom ganska mycket när det kommer till just hundar.
 
Min andra förebild är Eva-marie wergård som är otroligt bäst på agility i mina ögon och hon har en riktigt härlig attityd mod både folk och hundar. Har gått kurs för henne och det var den bästa någonsin. Hon är även etolog så hon vet en hel del och jag var även på föreläsning för henne och även den var helt WOW!

Självklart gör jag inte alltid som folk säger åt mig för jag tycker det är viktigt att inom hundträning ska man hitta sin egen väg. Själv gör jag så att jag samlar bra tipps och trick och sedan använder jag dem som jag tycker fungerar och känns bekväma för oss 
Dag 1 – Berätta om hundarna
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsporter du tränar
Dag 6 – Vad har du och din hund/ar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hundens favoritleksak
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Vem är jag?
Dag 17 - Mål för 2014

lite små tankar...

Fick några kommentarer på förra inlägget och de gjorde mig ganska glad. Inget hat eller så ^.^
Har inte riktigt orkat skriva på bloggen sedan dess då jag kan säga att jag skrev det med tårfyllda ögon och jag hade tänkt att mina krav skulle sjunka under träning ifall jag bestämde mig för att strunta i att tävla men  det gjorde de inte vill fortfarande att han i alla fall ska försöka för jag vet att han kan och kan göra det bra för det gjorde han föur. Det var ett svårt beslut. Otroligt svårt och jag känner mig lite svag som ger upp och jag vill så gärna vara med på U-sm i freestyle eller spår. Vi kommer självklart fortsätta träna och pröva oss fram men vill verkligen bort från den pressen av att vi måste tävla och prestera tyvärr har den inte gått bort. Allt känns bara tråkigare nu.
Känns som att målen försvan precis som mitt hopp om att vi en dag ska slå alla med häpnad. Istället för att det var en lättnad känns det som ännu en tyngd. Får nog se till helgen ifall vi ska köra ett lydnads pass med pappa då för då ska han få hjälpa mig.  
Ska nog försöka skriva ett nytt freestyle program nu för det känns som att vi köder fast på det förra i mitten som vanligt. Jag blir alltid nöjd med någon del men sedan blir det alltid någon del i låten där jag inte har en aning om vad vi ska göra så ja nu ska jag tanka på med inspiration och fixa några tidsinställda med listan så att ni har något att läsa imorgon för då kommer jag troligtvis inte hinna blogga.
 
 
 

skiter i att tävla

Jag har nu bestämt mig för att vi (Jag och Brandy) ska aldrig tävla. Känns så jävla tråkigt men nä jag tänker inte!
Det skulle såklart vara hur coolt som helst att som 15 år stå på prispallen med Brandy men nä nu skiter jag i det för han är inte rolig att träna med! Jag älskar att träna med mina vänners hundar och Bruno för de vill och det tycker att det är roligt men Brandy gör fan inte det! Vi har försökt få upp Brandys intresse för att träna sen vi började träna men nu de senaste veckorna går det bara sämre och sämre för varje gång. Pressen blir för stor.
Ja, Jag har en hund på 4 år och NEJ VI HAR ALDRIG STARTAT OFF! Lev med det, döm mig gör vad fan ni vill säg att vi är dåliga för nu ger jag upp! Pressen blir för stor, känns som att eftersom han är så pass gammal måste vi starta snart och starta bra för vad fan kommer folk säga annars?! "gud de har tränat i tre år och han går som en säck potatis!" 

Jag vet väl redan det! Jag är inte blind och inte dum jag ser med egna ögon att han inte går så otroligt bra som jag vill och jag har försökt så mycket men nu är det så det är! Han går okej men inte bra! Det är inte roligt att träna en hund som själv tycker att det är pisstråkigt.
 
Träna kanske vi fortsätter med men det kommer bara vara på skoj, ska släppa alla krav på oss. Hatar denna press som tynger ner mig som en hög med stenar på min rygg, i min mage och på mina axlar.
 
 

instagram

Skapade en ny instagram för hundarna, även om jag lägger upp typ enbart bilder på hundarna på min egna
(Följ gärna -> lillcoe) Men där kan jag garantera att det bara blir bilder på hundarna.
(Följ gärna -> bruno_brandy)
 

Bilder från skogen

Vårtecken!
Möttes dock av något som gjorde mig riktigt arg och ledsen, mitt i skogen höll de på att bygga hus. Lägenheter!
Jag vet att haninge kommun är helt (förlåt för mitt ordval men) dumma i huvet!
Jag vet att de tänker riva "min" skog men att de redan har asfalterat och byggt lägenheter fick mig att inse att nu måste jag verkligen skynda mig och spendera så mycket tid jag kan i den skogen för snart finns den tyvärr inte mer :'( 
Och ja det finns andra skogar men de kommer riva all skog, stallet, hästhagarna och "stora skogen" Jag har så otrolig många minnen från den här skogen oxå, det var den jag lekte i när jag började skolan, där jag skaffade en av mina bästa vänner och bara allmänt sprang runt i som... ja hela livet nästan! :'(
 
 
 
 
 
 
 
 

Video från idag

 Lite små trick blev det också, inget svårt med tanke på att han var trött och vi har ju spårat idag+igår
Juste. Ja, jag är inte så teknisk av mig... Är det någon som vet hur man kan lyckas komma runt youtubes copyright grej? Vill ha musik men eftersom jag inte äger någon så vågar jag inte använda någon annas musik utifall videon blir bort tagen... 

Så otroligt bra!

Gick upp klockan nio idag, efter det åt jag frukost sen packade vi bilen. Ut i skogen åkte vi för att lägga ett till spår. Jag har själv aldrig gått i den skogen vilket känns konstigt för jag har gått i nästan alla skogar här känns det som. När jag väl la spåret så gick jag nästan vilse, haha kändes som att jag gick och gick men tillslut hittade jag min väg ut ur skogen ;)
Spåret fick ligga i kanske 15 min, vi var tvugna att skynda oss för mamma skulle ha bilen och hjälp vad bra han spårade! Så fort han hoppa ut ur bilen och fick på sig selen var han sjukt taggad men inte så att det blev för mycket. Kopplade på linan och skickade ut honom på spåret. Han har nog aldrig spårat så bra, tappade aldrig spåret och hade grymt tempo. Dock valde vi att lägga ut bollar istället för pinnar och han spårade över första bollen men upptäckte på en gång att han gjort det så då vände han och tog den. Busade lite med bollen sedan fick han lägga sig och när han tittade fram så fick han fortsätta och återigen nästan slängde han sig på spåret och lyckades hitta den andra bollen också! Han flackade ingenting utan höll sig på spåret :D
Lyckan är total och nu ska vi satsa på att starta apellen i maj och U-SM i spår!
 
Nu ska vi ut i skogen på en mysig långpromenad och ska försöka filma lite och kanske klippa ihop någon mysig liten film!
Gammal bild på underbara lilla pudeln!

Spår, jobb, måla och prov

Det var ett tag sedan jag skrev om något vi gjort eller gör.
Jag kan börja med att säga att jag och pappa har börja åka ut och träna spår + lydnad varje lördag.
 

Spåret är verkligen roligt och Brandy älskar det. Idag så blev det ett kort spår med vinkel på en äng (Han måste ju kunna spåra på flera olika underlag) det blåste supermycket så det blev lite svårt ändå. Tyckte han gick lite för mycket på ögon och för lite med nosen i början men skärpte till sig. Han tappa även spåret nån gång men lycades hitta tillbaka så det var ju bra i alla fall.
Det är så roligt att se honom spåra för han älskar det så mycket och när jag väl knäppte loss honom för att byta till selen höll han på att slänga sig ut i spåret men jag lyckades få tag på honom, haha min lilla knas hund 
Nöjd pudel efter spåret ;)
 
Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat men som sagt vi har en massa prov nu både nationella och vanliga så jag har fullt upp och på sidan om det har jag lyckts skaffa jobb ^o^
Men jag tror inte jag får nämna så mycket om det nu utan det får ni veta när det är klart ;) 
Hade tänkt blogga lite förra helgen men då valde jag att måla istället, det är nog det bästa sättet att slappna av (Om man inte räknar hundar såklart) och det va riktigt skönt att bara låsa in mig och vara för mig själv några dagar för förlåt vänner jag älskar er men ibland så är det nyttigt att få vara själv :)

Resultatet av min "egna" helg
En bild jag målade veckan innan på Mikaelas fina tollare Zacko
(Bilderna jag tagit gör inte målningarna någon rätta men aja)
 
 

Dag 7 - Viktiga egenskaper när du väljer hund

När jag väl får köpa hund så har jag länge tänkt på vd jag vill ha av en hund och jag tänkte nog göra det som en liten lista.
  • Skottfast (Ingen rädd lite hund, vill ha en som är lite tuff av sig)
  • Föremålsintresse (vill ha mycket lek i hunden, jakt, kamp m.m.) 
  • Trevlig 
  • Social
  • Av- och på "knapp" (ingen lite soffpotatis som sover hela tiden och inte en som går i 180 dygnet runt utan kan slappan av ibland)
Nu hoppas jag att jag lyckats skriva ja ganska bra utav det jag söker när jag väljer valp
 
Dag 1 – Berätta om hundarna
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsporter du tränar
Dag 6 – Vad har du och din hund/ar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hundens favoritleksak
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Vem är jag?
Dag 17 - Mål för 2014

Dag 6 - Vad har du och din hund/ar tävlat i?

 Tyvärr har vi fått ställa in de flesta tävlingar pga tidbrist och skador men några har vi ju varit med på!
   
Vår första tävling var en agility tävling, hoppklass, inofficiell. Den var efter vår första agility kurs och det gick egentligen dåligt men eftersom det var en inofficiell och de som var med var typ nybörjare så de valde att bortse från vägran haha;)
Så trotts att han inte hade sån bra fokus över huvudtaget så placerade vi oss på en andra plats och jag var så stolt över oss! ^.^ 
Bild från vår första tävling. 
    
Andra tävlingen var en utställning och egentligen var det mamma som skulle delta men hon kunde inte så jag fick hoppa in, dock kan jag inget över huvudtaget om hur man ställer ut hund.
Men när jag väl skulle visa upp Brandy så gick han in i mellan position haha ;)
Dock var utställningen konstig och när de mätte honom var han 2 cm för hög 0.o 
Veckan efter så ställde mamma ut honom och då fick han HP, BIS, BIG4
Har ingen bild från utställningen men ni får en på honom när han var riktigt fluffig

Vår tredje tävling var en agility tävling på KM, det var agilityklass och vi fick köra två gånger, första loppet blev en disk men jag är nog ändå mest nöjd över det loppet då det kändes som att det var bättre trotts att tiden var sämre. Han hade ett riktigt fint slut med värsta hindersuget och tog de sista 6 hinder själv, dels så slog jag knut på mina ben men det gick bra han tog rätt tunnelingång och han sprang den sista biten riktigt fint och jag lyckades skicka honom långt utan att han tog fel hinder så nu i efterhand är jag ändå rätt nöjd. Slalom var det som jag kände mig mest besviken över då han skippade vissa slalom portar vilket gjorde att vi fick börja om slalom :/ Andra loppet gick klarade vi oss igenom och det blev ingen disk vilket resulterade i en 5:e placering.
Eira har fortfarande inte skickat bilderna så jag har tyvärr inga :( 
 
Dag 1 – Berätta om hundarna
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsporter du tränar
Dag 6 – Vad har du och din hund/ar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hundens favoritleksak
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Vem är jag?
Dag 17 - Mål för 2014

Dag 5 - Hundsporter du tränar

Tänkte inte gå så in så djupt på det vi tränar men lite kan jag ju skriva om det.
 
Freestyle
Freestyle är som en slags "dans med hund" fast den riktiga freestyle människan skulle nog säga avancerad lydnad till musik men för den som inte vet vad det är så brukar jag ofta säga att den är som "Dans med hund". När du tävlar freestyle så finns det fyra olika klasser. Klass I (1), klass II (2), klass III (3) och 6+ men 6+ är inte en offeciell gren än så just nu finns det bara inoffeciella tävlingar i 6+ (6+ innebär att det ska vara fler än 6 fötter/tassar på planen, tex 1 person och flera hundar eller flera personer med flera hundar).
Alla dessa har egna krav, i klass I så finns det krav på att programmet måste vara minst 45 sekunder. Under den tiden ekipaget har på planen ska de då framföra olika trick/rörelser i kombinationer till musik. Ekipaget väljer själv rörelser och musik. 
Kanske lite otydlig förklaring men det finns bättre förlaringar på internet det är bara att söka på hund freestyle.
 Exempel på rörelse du kan lära din hund, runda föremål
                
Lydnad
Lydnad är en tävlingsgren som går ut på att hunden ska utföra flertal moment (Varje moment är bestämt för varje klass) dessa moment bedöms av dommare och ekipaget med högst poäng vinner. I lydnaden finns fyra klasser, klass I (1), klass II(2), klass III(3) och elit klass.
Lydnadsmoment, hopp över hinder
     
Spår
Orkar inte skriva mer så ni får klicka in Här och läsa mer om spåret. 
Hade ingen spårbild så ni får en bild på en glad Brandy istället ;)
 
 
Dag 1 – Berätta om hundarna
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsporter du tränar
Dag 6 – Vad har hundar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hundens favoritleksak
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Vem är jag?
Dag 17 - Mål för 2014

Dag 4 - renras eller blandras

Själv väljer jag nog renras då jag tycker det är lättare att hitta en seriös uppfödare. Självklart finns det oseriösa uppfödare av renrasiga hundar och seriösa blandras uppfödare. Vem vet n blandis kan ju bli en utmärkt agility hund med en snabb och smidig kropp i litet format. Men jag vill nog ha en renrasig hund då det är lättare att se vad man får i framtiden. Varje ras är ju unik och framavlad för specifika ändamål, så det är enklare att veta vilka egenskaper hunden kommer att få som vuxen ifall man väljer renras. Det här är min uppfattning och jag har inga onda tankar om folk med blandraser då jag vet en hel del UNDERBARA blandisar men jaa.. jag väljer nog renrasigt då jag tycker det är lättare att hitta någon som har en seriös uppfödning och man vet lite mer om hur hunden blir som vuxen. Känns som att blandras avel även är mycket åt slumpen då man inte vet vilka egenskaper hunden får från vilka raser. Sen kan inte blandraser få championat vilket skulle vara roligt att ha.
Dot, border collie/Spaniel
 
Dag 1 – Berätta om hundarna
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsport/er du tränar
Dag 6 – Vad har hundar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hundens favoritleksak
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Vem är jag?
Dag 17 - Mål för 2014

fina underbara lilla du ♥

Som vissa av er kanske vet så tycker jag att det är extremt roligt att träna mina kaniner. Ofta brukar det vara Nicci jag tränar då hon verkligen föröker förstå vad jag vill och försöker ofta själv att bjuda på en hel del trick och det gör träningen nästan roligare att hon vill, dessa tillfällen har jag ju såklart tagit tillvara på så några av de trick hon kan har hon kommit på själv. Många kommer säkert dömma mig nu och tycka att det låte hur fånigt som helst nä jag säger att min ena kanin vill arbeta men hon vill verkligen och hon tycker det är riktigt roligt, on hänger efter mig som en svans efter att vi har tränat och hon blir så mycket lugnare och tryggare bland prsoner. Träningen har verkligen hjälpt henne.
Aja tillbaka till det som jag tänkte skriva om och det är min underbara lilla Ninja imponerade stort ikväll! Han var riktigt rolig att träna för han verkligen hängde med och lärde sig ett nytt trick, nu ska bara hand hjälpen bli minder, minskade ikväll men han ska kunna det utan hjälp bort så kommer det bli awesome!
Så stolt över mina små långöron!
Funderar på att spela in en trickvideo på söndag om jag inte har något att göra och det är ljust ute, för jag gillar inte ljuset som våra lampor der. Det ser så mycket naturligare och finare ut om man använder ljuset som kommer in genom fönster och eftersom jag ska ha nationella nu på onsdag och torsdag kommer jag plugga en hel del men det är lugnt för er, har gjort tidsinställda inlägg så det kommer dyka upp lite nu varje dag ;)
    
Mobilbild efter träningen ^.~
Förlåt att inlägget inte blev hundrelaterat men kände bara att jag ville skriva något så jupp det fick bli om mina fina kaniner!

Dag 3 - Andra husdjur

Säger inte att jag helt glömde bort listan men... det gjorde jag.
Känner att jag inte orkar skriva om de tidigare dagarna men det finns en egen kategori för just listan så ni får gå in där och läsa om ni nu absolut vill läsa de ;)
 
Ninja är min egna kanin. Han kom till oss för ett år sedan och är lite utav ett "rescue-case". 
Eftersom han var väldigt ovan med människor när vi fick honom så har vi kämpat hårt och han tycker fortfarande att det är lite läskigt när man rör honom men när han väl vill så han är egentligen en riktig liten kel- och mammagris. Har man tur kan man även få en liten kaninpuss ;)
Jag är den person som han litar som mest på och jag är en av de få som får bära honom en stund. När han får komma ut och springa lös på övervåningen så följer han efter mig och sitter gärna i både soffa, sängen och knät.
Ninja kan ett par trix och vi håller på med några fler just nu, har dock fokuserat mer på inkallning (Som han kan sjukt bra) och att bli hanterad. Ninja är även rumsren och springer in i buren när han ska kissa :D
 
Min egna lilla prins ^.^
Nicci tillhör egentligen min bror men eftersom det är jag som tar hand om dem så är det typ min kanin.
Nicci är riktigt smart och lättlärd, hon kan fler tal trix och jag ska filma dem någon dag när det är ljust och jag har tid. Nicci är troligtvis syster med Ninja men somsagt påda var "rescue cases" då de levde på en hemsk plats innan. Niccis tillits problem är värre än Ninjas och jag är nöjd med att hon klarar av att man kan bära upp henne en kort stund och att hon inte springer iväg när man kommer. Det går frammåt men hon har sina dagar då hon bara sticker och gömmer sig men på de bra dagarna kommer även hon när man ropar ^.~
Niccis rumsrenhet är på G men det händer ibland att hon kissar utanför buren :P
 
Tindra är mina föräldrars fågel. Hon är en svarthuvad vitbukspapegoja (caique) på 12 år. 
Hon är en riktig clown och väljer ut precis vem hon gillar. Hur hon väljer och varför hon absolut hatar vissa personer har jag ingen aning om. Jag och Tindra är nog inte bästa vänner precis, hon hatar mig inte men jag tycket hon var läskig när jag var liten vilket ledde till att jag blev osäker runt henne då hon har bitit mig ett par gånger, just nu är vi inte alls vänner. Ibland får jag klia och bära henne men ibland skriker hon när jag kommer nära.
Djur som lämnat livet på jorden♥
Har även haft en kanin när jag var liten som hette Edgar, inte jag som bestämde namnet. Fick honom av min mammas kompisar som skulle skilja sig. Edgar var snäll av det jag minns, Han brukade springa lös på vår tomt men vi hade honom inte så länge då han var typ 8-9 år när vi fick honom.
Har tyvärr ingen bild på honom på min nya dator
Skilla var vår förra storpudel. Hon var två år när jag föddes och helt ärligt min bästa kompis. Hon var verkigen ung i sinnet hela livet. Jag brukade ofta gå ut med henne när jag var liten och jag tyckte det var såå roligt. Dörmde om agilitybanorna men jag var för liten. Skilla var två år när jag föddes och dog när jag var 11. Minns fortfarande den hemska dagen och den bilresan hem från skolan när jag fick reda på att hon gått bort kommer nog sitta i minnet för alltid. 
     
Bosse var vår förra dobermann men vi var inte lika nära som jag och Skilla, minns inte så mycket av honom så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, förlåt.
 
Dag 1 – Berätta om hundarna
Dag 2 – Varför har du hund?
Dag 3 – Andra husdjur
Dag 4 – Renras eller blandras?
Dag 5 – Hundsport/er du tränar
Dag 6 – Vad har hundar tävlat i?
Dag 7 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 8 – Förebilder inom hund
Dag 9 – Hundens favoritleksak
Dag 10 – En ras du skulle vilja ha
Dag 11 – En ras du inte vill ha
Dag 12 – Det här älskar hundarna
Dag 13 – Det här tycker inte hundarna om
Dag 14 – Visa en rolig bild på  hundarna
Dag 15 – Favoritminne med hundarna
Dag 16 – Vem är jag?
Dag 17 - Mål för 2014

Ensamtid med min underbara gamla gubbe

 
tyvärr valde datorn att hänga sig just nu och klockan börjar bli mycket, ska upp imorgon för att åka till ssbk för att träna med pappa, blir nog spår och lydnad så ni får se fler bilder nån annan dag ♥

RSS 2.0