snart så

På torsdag nästa vecka blir valparna 8 veckor och egentligen var tanken att vi skulle hämta henne på lördagen men nu kanske vi har lyckats lösa det så att vi kan hämta henne redan på torsdagen. Om vi nu hämatar henne på torsdagen är det bara 9 dagar kvar tills hon får flytta hit! Det känns helt overkligt och jag är så jäkla taggad för gud vad jag har drömt om en rktigt arbetsnarkoman till hund och då menar jag verkligen att det har vart min högsta dröm under så många år. Ska nog försöka ta mig till någon djuraffär i helgen och köpa lite småsaker till henne. Halsband har jag redan köpt ett till henne faktiskt men vill ha fler! Till Brandy har jag nästan aldrig köpt halsband för när vi ställde ut honom använde vi kjedja (inte stryp) då det sliter mindre på pälsen och sen har vi fortsatt med det. Det är nu det senaste året som vi har börjat köpa andra halsband till honom. Javas färg kommer ju bli röd så självklart är det rött och man kan justera storleken vilket är bra nu när hon växer. Ska dock spara pengar till stockholms hundmässa som är den 13-14 december och det kommer verkligen bli så kul!
Älskar mässan så mycket och det är verkligen ett av årets höjdpunkter engligt mig. Förra året såg jag dock tyvärr inte så mycket av den då vi i skarpnäcks styrelse anordnade stora freestyle SM på lördagen så jag var funktionär då och hade fullt upp. Jag fick till och med vara inne på stora scenen en gång och det var så mycket folk som stirrade då. Jag har ju världens scenskräck så trots att jag bara skulle gå in typ 5 gånger för att ställa ut priserna så räckte det för att jag nästan skulle falla ihop av nervositet men det var en häftig känsla att stå där mitt i strålkastarna. 
 

Min nya kompis

Det blev en Canon EOS 100d! 
Som ni ser så är den vit men det var så otroligt konstigt det där för de hade den i svart och vit. Jag ville egentligen ha den i svart men den kostade 800kr mer. Det stod mässpris och vanligt pris, i vanliga fall kostade de lika mycket men på mässan var den svarta dyrare. Jag frågade ifall man fick något extra eller så men nej det var bara färgen och jag tänker inte lägga ut 800 bara för att få den i svart. Den vita var ju ändå rätt snygg och det är ju själva kameran som räknas ;) 

Ifall man har brist på hinder eller plats

Ja det är inte alltid lätt att få plats med en agilitybana på tomten (jag har det problemet) men det finns ju en hel del man kan öva på med bara ett hinder. Hittade en video för flera år sedan som jag började tänka på nu och jag vet att många har samma problem som mig så här får ni lite inspiration/tips på övningar man kan göra med bara ett hinder.

Fotomässan

Nu i helgen är de ju fotomässa här och jag ska dit både lördag och söndag. Kommer gå på en del roliga föreläsningar om foto och sånt. Förhoppningsvis får jag även med mig en ny kamera hem! Har kollat länge och sparat ett tag så nu äntligen blir det förhoppningsvis en ny kamera. Kommer fortsätta med canon men vilken av dem är jag osäker på. Jag vill gärna ha en EOS 70d men bara kamerahuset kostar 8000 och det är ändå väldigt mycket tycker jag. Har kollat en del på EOS 100d och den är ju lite sämre men kamerahuset kostar 4000kr. Någon som har erfarenhet av någon av dessa?
 
 
Juste gissa vilka som blev 6 veckor igår ;) Längtar så otroligt mycket men nu är det verkligen inte långt kvar! 
Bilden är lånad från: Krokasmeden.com

Superpudel

Idag fixade jag äntligen ett program till freestylen. Börjar bli lite småsugen att starta tvåan med Brandy nu i Januari då stockholms södra ska hålla en officiell freestyle tävling i haninnge hundhall. Egentligen hade jag inte tänkt delta men jag vet att annars kommer jag ångra mig när jag väl är där och kollar på när typ alla mina vänner kör. 
Jag är sjukt nöjd med programmet dock lite kort och det finns delar som behöver finslipas en hel del. I början är det även ett väldigt gammalt trick som jag hade tänkt "väcka till liv". 
Idag började vi med det och jag har kört två korta pass. Själva grund tanken med tricket förstår han men avstånd och fart måste vi öva på samt att han ska kunna köra det flera gånger på rad. Juste handhjälpen måste jag även få bort för den finns just nu kvar också. Men jag måste säga att på bara två träningar har jag lyckats få honom att klara längre avstånd med lite mera fart och att han kan köra det flera gånger på varandra så det är ingen fara med det känner jag. Själva programmet är lite för kort för att vara klass 2 tycker jag så ska försöka förlänga det lite mer. Körde även igenom hela programmet en gång bara för att testa och han klarade hela riktigt bra tycker jag. En del missar av mig och lite slarv från honom. Jag är otroligt nöjd över träningen och vi kanske klarar att starta klass två då trots allt! Om jag får drömma lite extra så kanske vi även lyckas kvala till agria freestyle cup som hålls på stockholms hundmässa varje år. 
 
Just nu ser träningsupplägget ut så här:
1. Finslipa enskillda moment
2. Börja kedja olika moment samt prova köra lite till musik
3. Ingångar på planen och starter
4. Ingång med start och sen lägga till ett moment i taget 
Bättre förklaring ifall man inte förstår steg 4: Vi kommer in på planen, jag vinkar till musiken sen första momentet och efter det belöning. Nästa steg blir att vi kommer in på planen, jag vinkar till musiken, första momentet + andra momentet sen belöning. Självklar kommer jag även blanda placering av belöning så även om han kan ingång, start, första-, andra- och tredje moment kommer jag ibland välja att belöna efter första momentet trots att han klarar flera moment på rad. 
 Nu var det ett tag sedan vi var ute på tävlingsbanan och jag är så sjukt taggad på det här nu!
 

tankar...

Läste nyss ett inlägg om stressen med att starta sin hund precis dagen då hunden blir tävlingsmyndig och det är något jag ofta tänker på. Jag kommer nog ta det ganska lugnt i början med Java (som hon nog kommer heta) Blir  bara lite tunnlar och hinderstöd som vi kommer använda oss av i agilityn det första året. Slalom kommer jag absolut vänta med då det sliter otroligt mycket på hunden och jag vill även köra running med henne kommer jag vänta tills hon blir äldre så att hon är färdig i kroppen för att springstilen ska bli korrekt. Däcket säger sig själv, hunden måste hoppa och det är inget jag kommer göra med henne innan hon blir 12 månader och även då kommer jag vara försiktig i början. Mitt fokus kommer ligga på att planera inför framtiden, leka mycket, få en fungerande vardag och leka lite agility. Tycker att man allt för ofta ser valpar köra både det ena och det andra som de inte bör göra ur en fysisk synvinkel. 
 
Att man tränar valpen har jag absolut inget emot, det kommer jag själv göra. Det jag stör mig på är att man stressar med att starta hunden så att man utsätter valpen för moment som han/hon inte bör göra på grund av att det sliter för mycket på en valp. Sen om man startar valpen när han/hon precis är tävlingsmyndig så är det självklart kul men just den här stressen att man ska göra det tycker jag inte om. I vissa fall tycker ju folk att man nästan är konstig om man inte står redo på startlinjen när hunden blir tävlingsmyndig. Om valpen vi får hem nu är färdig för att tävla när hon är 18 månader kommer jag starta henne då men det är inget jag tänker stressa med eller sikta på.
 
 

Något jag kan leva på ett tag

 
Alltså asdfghjkl vet inte riktigt vart jag ska börja för wow nu känns det verkligen riktigt! Förlåt att jag inte har skrivit något tidigare men vårat internet här hemma dog av någon konstig anledning så jag har fått vara utan det ett tag. 
 
Vi rullade mot göteborg i fredags och även om det blev många timmar i bilen så gjorde inte det mig något och jag lyckades faktiskt ha något att göra nästan hela tiden. Vi stannade ju några gånger för Brandy fick följa med så någrat "raster" från allt bilåkande blev det. Väl framme i Göteborg så tog jag Brandy en bit och ja, jag har inte vart där på väldigt länge så vi gick lite vilse men det är sånt som händer. Vi fick bo hos en kompis där så det var trevligt. Jag vaknade tidigt på lördagen och att somna om var inte det lättaste när allt som for runt i huvudet var att jag faktiskt skulle få träffa henne för första gången! 
 
Runt halv 11 åkte vi vidare mot uppfödaren. När vi kom fram fick vi en liten rundtur och träffa några hundar sen fick vi träffa tiken till valparna och hon var U.N.D.E.R.B.A.R. Helt otrolig trevlig tik och inte allt för spattig som många mallar kan ha en tendens att vara och ägarens beskriving "Hydra har ett väldigt trevligt temperament och är intensiv i arbetet men kan även koppla av om så behövs." känns som att den passar utmärkt. Sen fick vi ju såklart träffa valparna! Att säga att jag är helt förälskad och inte minst sagt såld behöver nog inte ens nämnas. Det var en tik som verkligen stog ut i mina ögon och självklart var det tiken som var mest frammåt och skulle leka, dra, utforska och ha sig. Jag har märkt det att det är just de valparna jag dras till och det har jag alltid gjort. Som det ser ut nu kommer det bli den tiken och namnet blir nog Java ;) 
 
Alltså tänk att det är 19 dagar kvar tills hon flyttar hit!!!!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ren och skär lycka

 

 Valpen i början som hoppar mot mig, rotar i den gula påsen och sover närmast mammas fötter blir troligtvis vår!


Freestyle

Nu måste jag ju verkligen skärpa till mig och ta tag i att bygga ett program. Jag har just nu svårast med att hitta rätt låt. Det kommer ju ta 5 timmar i bilen till göteborg och sen 5 timmar hem så då ska jag nog se till att skriva program. Just nu har jag en lista med låtar som jag skulle kunna tänka mig att använda men som sagt ska verkligen ta mig tid och lyssna noga på dem. När jag väljer låt har jag typ en egen checklista som jag fyller i i huvudet när jag bestämmer låt probleme blir bara att hitta en låt som fyller upp alla krav. 
Att korsa högertassen har han även blivit otroligt duktig på och nu kan jag köra på lång distans och han behöver bara röstkomando så ingen target eller något. Han bjuder även på det väldigt mycket så det är otroligt kul. Tänkte börja med andra tassen nu också men han har lite svårare att förstå för även om jag byter till en annan target platta kör han fortfarande med höger men snart kommer han nog klara även vänster tass.
Foto: Katinka W. http://thelexie.blogg.se/
 
 

Nästan fredag!!!

Kan verkligen inte vänta, torsdagen måste gå otroligt snabbt tycker jag! 
Egentligen träffar vi inte valparna för ens på lördag men vi åker ju på fredag så jag längtar bara efter den där spänningen av att sitta i bilen dit. Minns verkligen hur det var när vi skulle hälsa på Brandy och Bruno när de var små även om det var nästan 10 år sedan jag först åkte och träffade Bruno. Hur det går men namn ja... Det är en djungel verkligen och enligt mig är det sjukt svårt att hitta det där perfekta för jag har väldigt höga krav på till och med bokstäver som ska finnas med. Sen måste det ju självklart passa hunden också. Hennes namn i stamtavlan fick jag dock välja ;) Det är ju F-kullen så för mig kändes det lite som en självklarhet att hon ska heta Krokasmedens Fasa.
Namn listan är nere på fyra just nu: 
Enya
Java
 
Lyra 
Fasa 

Egentligen hade vi inte tänkt att ha Fasa med på den listan över namn som hon skulle heta i vardagen men mamma sa det igår att det är ju rätt coolt ändå och lätt att säga. Enya är ju lite svårare att säga kan vi tycka då det inte rullar lika bra. Java är lätt att säga och ropa men vill ha något häftigare. Lyra gillar jag och just nu vet jag inget negativt med det men ja vi får väl se hur det bllir sen och vad som passar henne.
 
Igår träffade jag även Katinka och Astrid i Skarpnäck. Katinka kom dock utan hund för Lexie löper men kul hade vi verkligen och jag måste verkligen ge ett extra tack till min träningsgrupp för de är så otroligt jäkla underbara och man behöver inte skämmas ifall någon träning går mindre bra för de är så jäkla bra på att peppa och vända det negativa så att man ser allt som gick bra! 
Blev lite agility och freestyle. I agilityn fokuserade jag bara på fart och svängar samt att han ska lyssna bättre så det blev en kort och enkel rundbana utan några byten alls. Han kunde fått vara lite mer uppmärksam på vart jag pekar och vad jag säger istället för att tro att vi övade på raksträckor så ja han tog ut svängarna väldigt mycket i början.
Foto: Katinka W. http://thelexie.blogg.se/
Pudlar! :3 Brandy och Iris i tisdags.
 
När jag kom hem såg jag även att mitt paket hade kommit. Beställde i söndags ett par byxor från frifab.se
Är supernöjd och byxorna sitter super! Har länge gått och tänkt köpa ett par ordentliga byxor att träna i men jag har aldrig pengar eller ork att kolla efter ett par. Så har jag egentligen aldrig kännt något stort behov efter ett par för jag har ju klarat mig utan. Brandy hoppar ju inte på mig på träning så jag blir ju inte smutsig och då är det onödigt att lägga ut så mycket pengar men hör och häpna han hoppar lite på mig ibland på träningarna och sen så hoppar ju nästan alla hundar jag träffar, kursdeltagere, pappas vänner m.m. Så nu när jag har förstört nästan alla byxor jag äger i detta hemska väder var det dags att ta tag i det. Nu var mina föräldrar även supersnälla och betalade mina byxor åt mig. Röda och svarta är de, samma färger har jag även tänkt öpa saker åt till mallen så nu ska vi vara snygga och matcha varandra. Hahah! Egentligen är det mest en slump, tycker mallarna är otroligt snygga i rött och ja byxorna jag beställde var faktiskt också otroligt snygga i rött.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bella


asdfghjkl

ALLA BILDERNA ÄR LÅNADE FRÅN KROKASMEDEN.COM

Behöver jag ens säga att de är helt otroligt bedårande?
Skrek rakt ut hemma när jag såg bilderna och jag kan inte sluta stirra på dem! Vi har även kortat ner listan med namn till två men det kan nog dyka upp något till men som det ser ut just nu är det Java och Enya som det står mellan. Jag gillar Enya mest, det känns lite häftigare dock är det lättare att ropa Java men vi får väl se vad det blir och vad som känns rätt sen. På fredag börjar vi åka mot Göteborg för att hälsa på hos uppfödaren och jag kan knappt vänta ;) 

varför byta ut det som fungerar?

Vill bara ge mig själv en stor smäll... För kanske två år sedan lärde jag in slalom och han hade ett fint, säkert och snabbt slalom men så tog vi ett agility uppehåll på ett år och när jag sedan började lite försiktigt igen under sommaren var det som bortblåst. Tänkte prova lära in det med en ny metod för att kanske lyckas öka farten liiite till och få en liiiite bättre taktik på det. I början gick det bra och vi tränade flera pass i veckan med allé men sen kom allé till en viss gräns då han blev för snabb för sig själv (låter superfånigt att säga men så var det) och tassarna hängde inte med i tempot så då tänkte jag att det kanske hade gått för fort fram och att taktiken byggs upp ju närmare pinnarna hamnar men nej. Började nästan om helt med allé men samma resultat. Var jag för snabb igen? Provade en gång till men istället för att ha många pinnar från början så sänkte jag antalet och tog myrsteg för att han verkligen skulle få till det men samma resultat. Kände dock att det inte skulle fungera så provade 2x2 men nej. Har för mig att jag kom på en egen som var typ någon blandning av en massa olika metoder men jag kan inte
riktigt förklara, den fungerade inte heller... Vi körde någon till men komme inte ihåg den.
Provade alla metoder jag känner till! Pekmetoden tänker jag inte köra för den tycker jag inte alls om, tycker inte att hundarna blir lika självständiga och får inte samma framåtsug. Samma med bågar. Jag gav upp med slalom och valde att skita i det för jag satsar ju egentligen på freestylen och agility kommer jag ju köra med mallen sen så varför fortsätta när Brandy ändå inte tycker att det är så otroligt kul?
Agilityn kör vi bara för att det är kul och det är väl ändå så det ska vara även om Brandy tycker bättre om brukset.
 
Igår hade jag dock ganska tråkigt och valde att plocka fram pinnarna igen. Nu tänkte jag att vi kör på det vi gjorde förut när han kunde slalom och när det såg bra ut. Böjda pinnar körde vi då. Eftersom min bror vill ha en studsmatta som tar upp större delen av tomten blev det bara 4 pinnar men jäklar vad bra det gin och redan i slutet på det passet kunde jag resa på dem. Behöver jag ens nämna att jag bara ville gräva en grop och stanna i en för alltid? 
Kände mig så otroligt dum för vi har kämpat med slalom sen sommaren med en massa jäkla metoder utom den som jag visste fungerade! 
 
Bara för att jag kände för det provade jag igen idag men nu med flera pinnar dock började han hoppa över en port ibland så nu tänkte jag att vi kör på lite lugnt i ett okej tempo så får vi väl öka på om ett tag när det sitter bättre
Bild från i somras 
 

Min fina Ninja

Var hemma från skolan idag då jag inte kände mig nå vidare imorse men hoppas att det går över fort. Under dagen så blev det korta freestyle pass med Brandy och han gick väldigt fint. Väldigt lyhörd var han men vi måste fortfarande arbeta med bakbenskontroll men den är verkligen bättre. Förut backade han in i mig så jag föll hela tiden men nu går det bättre ;) Har tränat lite på distans också och det har verkligen gått bra måste jag säga.Finns en video på min instagram (Bruno_brandy)
 
Ägnade även ett bra tag ute i kaninhagen och fotade lite nya bilder dock är min dator inte rolig just nu den bara säger ifrån hela tiden så detta inlägg har jag hållt på med i flera timmar snart. Då förstår ni lite på vilken nivå den är på just nu. Ska sätta mig och måla nu men har lite svårt att bestämma mig vad jag ska måla...
Vad tycker ni? Önskemål? 

Oscar


Iris


En Magisk känsla och det här med namn

Idag var sista tillfället på freestyle kursen och det känns helt otroligt nu efter. Jag har tidigare hjälpt till på freestyle kurser men nu har jag från grunden planerat och instruerat en hel kurs på 8 tillfällen. Min helt första kurs. 
Jag är ganska nöjd finns vissa saker i planeringen som jag skulle kunna tänka mig och ändra på men kursdeltagarna var nöjda och de har verkligen utvecklats något enormt.
Man ser dock vilka de är som sköter läxan och tränar hemma ;) 
 
Uppfödaren la även ut nya bilder på valparna igår och nu på torsdag blir de 4 veckor vilket betyder att det bara är 4 veckor tills vi har en liten valp här hemma! Det känns helt magiskt och jag önskar att man kunde snabbspola tiden lite. Vi ska troligtvis åka dit och hälsa på nästa helg. Jag hoppas det. Namnlös är hon fortfarande och jag börjar bli lite stressad med att hitta ett bra namn för annars kommer det nog bli mammas namn val och jag absolut hatar det. Hon tycker valpen ska heta Bissy (ja som låten busy doing nothing fast att busy stavas som det låter på svenska alltså Bissy). Antingen det, Java eller möjligtvis Nike (med Svenskt utal). 

Jag tycker Java låter lite tråkigt och jag vill ha ett tuffare namn. Nike känns konstigt och säga, det "rullar" inte lika bra när man säger det om ni förstår vad jag menar. 

Min lista ser ut så här just nu:
Quta - Känner dock en tjej som har en hund som heter så så det går typ inte att ta det
Härja - Mamma tycker inte om det och hon är svår att övertala
Driva 
Nita - Mamma tycker det är fult
Yra - Mamma gillar det inte 
Zamba - Känner en tjej som har en hund som heter det så det går typ inte att ta det plus att mamma inte gillar det.
Puma - Pappa gillar det inte
 
Har flera namn men just nu ska jag nog sova så fyller på listan imorgon men kommentera gärna något namn till en tik som ni tycker om och säg gärna vad ni tycker om både mina och mammas förslag ;)

Träning under veckan

blev inte så många lugna stunder under lovet som jag hade tänkt men roligt har jag haft. 
 
I onsdags blev det träning i Skarpnäck och bilder på det kommer senare. Brandy gick fint tycker jag. Han är duktig på att jobba självständigt men flyter ut för mycket i svängarna.
 
Torsdagen bjöd på träning i Haninge hundhall och jag ångrar att jag inte bad någon att filma. Brandy var otroligt taggad och han gjorde så snygga svängar och var verkligen följsam. Körde lite med Luna också och jag tycker hon gick fint, hon har lite problem ibland med att jobba självständigt och att runda hinder men det får vi träna mer på helt enkelt. 
Avslutade med lite freestyle och lydnad som även det gick otroligt bra.
 
 i lördags blev det mer träning på klubben men nu körde vi lydnad och freestyle. Astrid ställde upp en rallybana och vi provade en gång. Det måste ha sett ganska roligt ut när jag hoppade och sprang runt vattenpölarna samtidigt som jag skulle lista ut vad skyltarna betydde. dessa rallyskyltar är även ivägen hela tiden så både jag och Brandy sprang in i dem men annars gick rallyn bra, bättre än vad jag trodde att det skulle gå. 
lydnaden gick inte så bra eller jo eller har delade tankar om den. Fin attityd men sega sättanden och läggande under gång var som bortblåst. 
Freestylen gick dock bättre, körde lite tasstarget och började även med korsa tassarna när han ligger ner och redan tredje passet klarar han det på bara röstkomando utan target.
 

RSS 2.0