Den biter i mig...

... och hugger mig flera gånger om. Saknaden är som tjocka moln ovaför mitt huvud.
 
Varnar för deppigt inlägg men vill bara skriva av mig. För er som inte vill läsa så kan ni kolla på förra inlägget för lite fina bilder från i måndags. :)
Passar även på att be om ursäkt för stavfel och annan skit men
1. Jag kan knappt se för tårarna
2. Det är otroligt mörkt i mitt rum så ser inte ett piss

"Jag tar hundarna idag" "När va hundarna ute?" 
Jag vet att han är borta men ändå glömmer jag det hela tiden. När jag pratar använder jag aldrig "min hund" eller "hunden" det är alltid hundarna, i plural och det gör lika ont i mig varje gång jag måsye rätta mig själv. Egentligen vet jag inte vart jag vill komma med det jag skriver nu... Vill nog bara skriva av mig och för mig känns det på något sätt lättare att göra det här än att peka ut någon och kräva någon form av tröst. Det skulle kännas konstigt att bara gå fram och prata med någon om det eller skicka iväg sms. Stackars motagare för vad ska man svara egentligen? Jag är inte riktigt ute efter alla "<3" och kramar även om det alltid uppskattas. Jag vill nog bara försöka få ner saker och ting i ord och lätta lite på trycket som konstant finns där. Egentligen vill jag inte skriva så mycket om Bruno och mina tankar och känslor efter det att han har gått bort. Jag vill att folk ska vara glada när de är inne och läser bloggen men allt känns bara jobbigare nu och jag måste få skriva av mig lite.

Bara att höra, tänka eller läsa onrden "han är borta" känns på något sätt inte lika jobbigt om man inte tänker på dess innebörd. Jag kommer aldrig mötas av honom med det fina leendet, aldrig se svansen vifta tills den spricker (ja de hände och vi fick amputera toppen av svansen för den läkte aldrig då han gång på gång slog upp såret), jag kommer aldrig någonsin få uppleva dessa vardagliga saker som promenader och att bara mysa i soffan igen men honom som förgyllde varje dag. Det är mycket aldrig men tyvärr är det så det är för han är borta. För alltid.

Jag får trösta mig med att han inte har ont men på något sätt är det inte riktigt nog. Han har det bättre men det förhindrar inte sorgen eller saknaden. 

  29 augusti gick han bort och imorgon är der 29 oktober. 2 månader utan min gamla fina gubbe.
Fan, det gör så jävla ont.
Älskade Brun.

Måndagens träning

Blev en otrolig trevlig och lyckad träning på södra igår och det var otroligt kul att träffa Miriam och Amanda (två tjejer jag träffade på marma under sommaren), Astrid, Josephine och nytt hundfolk :D 
Vi spårade och Brandy gick helt otroligt fint! Jag valde att lägga ett kort spår bara så att han skulle få hitta något då han ibland blir så inne i spåret att han spårar över så nu blir det fokus på att han bara ska få gå ut och hitta saker. Han spårade så bra, han var ganska lugn i spåret och jobbade noga. 
Sen blev det även lite freestyle och lydnad. Han gick väl inte riktigt på topp... Fint fokus men kunde fått ha lite mer aktivitet. Jag hinner inte riktigt skriva mer för nu måste jag kolla igenom planeringen inför kursen ikväll ;)
Lite bilder får ni från träningen igår

 
 

Leriga och nöjda

Åkte med pappa till klubben idag och tränade med några av pappas vänner ute på stockholms södra och det var så otroligt lerigt som södra alltid är under hösten/våren. Då är det ju alltid extra kul att ha vit storpudel... eller inte.
 
Körde igenom hela lydnadsklass 1 med Brandy och jag tyckte det gick bra. 
Platsliggningen var inga problem. I linförigheten kunde han fått sätta sig lite snabbare men annars gick det också bra tycker jag. Inkallningen tycker jag gick superbra, fin fart från start och sen hela vägen utan att sakta av i slutet. Ställande under gång gick också helt otroligt bra. Vi har ju kämpat en del med läggande under gång och det är inte helt 100% än men med litet handtecken så slängde han sig ner blixtsnabbt. Resten gick också bra tycker jag. Pappa vill att jag ska starta i lydnaden snart så får väl göra det men först vill jag känna att vi verkligen klarar det. Så att jag kan gå in på banan utan att undra om vi kommer klara det eller inte. 
Avslutade med lite freestyle. Tränade lite på backa och det gick bra tycker jag. Vi har ju prövat en hel del olika sätt att öva in det på och jag har vart lite lat som inte har orkat lära honom det tidigare men nu har vi börjat med det och han backade nog en 10-15 meter ;)
Jag är nöjd med träningen idag och nu ska jag nog sätta mig och börja måla och Brandy får vila upp sig inför imorgon då vi ska till södra igen och träna med några vänner. 
Träffade även Petra efter träningen och när jag ändå hade kameran med mig passade jag på att knäppa några bilder på hennes lilla dvärgpudel som nu är 9 veckor har jag för mig. 
 
 

Äntligen lov

Har nog aldrig vart så lycklig över att få lov som jag är nu! 
Har en del plugg som jag måste göra men inte alls så mycket som det brukar vara. Gymnasiet är verkligen en stor skillnad från grundskolan men jag vill klara det så nu den här veckan ska jag bara njuta och sen blir det fullt fokus på skolan de sista veckorna fram till jul.
 
Planerna för den här veckan är några men det ska bli så otroligt kul!
Imorgon ska jag och pappa åka ut och spåra (Gah vad jag har längtat, det var hemskt länge sen sist) och efter det ska jag hem till Thomas.
 
På söndag har jag för mig att jag ska göra något men kommer inte riktigt på vad det är just nu.
 
Måndag ska bli så otroligt rolig! Ska träffa Mickis, två tjejer jag träffade och umgicks med på marma i somras, Josephine (tjej från klubben) och sen två nya tjejer så vi ska ses och träna ute på södra. Det ska bli sjukt kul!
 
Sen kommer jag nog ta det lugnt och göra lite vad jag själv vill och känner för tisdag och onsdag. Får se om jag väljer att åka till Skarpnäck och träna men ja det blir som det blir ;)
 
På torsdag blir det nog träning i haninge hundhall som det ser ut just nu med min tränings grupp (Katinka, Tyra, Astrid), Oscar, Vickan och Mickis. Sen får jag se hur resten av veckan blir. Tänkte bara ge er en liten uppdatering nu när bloggen tyvärr har stått stilla några dagar.
Juste som ni kanske sett så har bloggen fått en ny design, den är inte helt klar än men jag gillar den!
  

Helgen

Jag har sovit så extremt lite under helgen och har ingen aning om varför jag har gjort det så tyvärr har jag inte riktigt orkat blogga. Just nu skule jag lätt kunna falla ner på datorn och sova ett tag.
Tänkte skriva lite om vad jag har gjort i helgen eftersom ni bara fått bilder ;)
Lördagen började klockan 9 då pappa ringde. Han var ute på brukshund klubben och de skulle tydligen ha någon prova på/info grej om tjänstehundar för de ska ha någon kurs om patrullhunds utbildning i vår. 
"Patrullhundens uppgifter
Patrullhundens främsta uppgift är att med hjälp av sina välutvecklade hörsel- och luktsinnen, varna sin förare för personer i bevakningsområdet."
 Skriver södra på sin hemsida. Pappa frågade om jag ville dit och vara med vilket var självklart. Så fick göra mig i ordning på tio minuter. Först var det mest information om vad som krävs av hundarna, vad man ska göra för att komma med på kursen (vad jag uppfattade det som så skulle det vara ett intagningsprov för att se om hunden är tjänstehunds material och föraren skulle även gå nån utbildning) och lite om vad och hur de tränar samt kort om kursen. Efter det drog vi ut i skogen och körde lite spår- och sökövningar. Det var ett bra tag sen vi spårade så han slarvade en del för han blev så jäkla taggad av att få spåra eller egentligen körde vi minirutor med föremål i. Svansen gick i 180 så han tyckte att det var kul. Sen skulle vi köra lite figurantintresse så Brandy fick leka med nya människor och han var glad för det. Den tredje övningen var att han skulle se hur figgen som han fått leka med springa in i skogen längs en stig och jäklar vad taggad han var! Några start försök och när vi väl började röra oss in i skogen då drog han verkligen. Figgen hade hoppar in bakom några träd brevid stigen och gjorde lite ljud och då for han rakt in bland träden. Lycklig pudel som fick leka ännu mer ;)
 
Sen var jag tvungen att gå för jag skulle möta upp en kompis i haninge för att träna. Blev ganska sen för det blev lite missförstånd mellan mig och pappa men Brandy var nog glad över att få vila ett tag. När vi väl kom fram till haninge BK var det bara att börja plocka fram hinder. Körde inte så mycket med Brandy men jag har insett att jag verkligen måste börja springa mer. Jag klagar på hunden för att han är långsam men först kanske jag ska börja röra lite på mina egna ben. Han går så mycket bättre då! ;) 
 
Lördagen började i skogen och Brandy var överlycklig och han for verkligen överallt. Efter det drog jag hem till min kompis för att hjälpa henne med läxor (och hälsa på både henne och hennes nya valp). Hon har skaffat en liten dvärgpudel hane som är 8 veckor och hjälp vilken liten hund! Han är ju mindre än våra kaniner! :O 

Uppfödaren la även ut massa nya bilder på valparna igår #Lycka ! 
 

För trött

Förlåt men jag orkar inte skriva något just nu för jag är så otroligt trätt men kan lägga upp bilder idag och får se om jag orkar skriva något ikväll
 
 
 
 
 

Lyckligast i världen

Äntligen ska jag bli botad från min valpsjuka!
Ni som följer min instagram vet säkert redan om det men tänker att det kanske skulle vara roligt att dels
veta lite mer och sen för de som inte följer mig eller sett bilden. Jag tycker även att det här är för stort för att
inte skriva om. 
 
Vi började prata i slutet av sommaren om att skaffa en till hund eller det var mest jag som pratade om det ;) 
Tanken var först att skaffa hund till sommaren men min mamma ville inte bli så bunden som man blir av en så pass liten valp under sommaren så hon ville att vi skulle skaffa under vintern. Det var ett tag sen vi först pratade med uppfödaren så vi har hft lite kontakt med dem. 09-10-2014 födde Krokasmedens Hydra 6 små valpar, 3 tikar och 3 hanar. Vi kommer ta en tik ur kullen. Jag ville vänta lite med att skriva ut något till dess att jag har bilder på valparna och det fick jag inte för ens igår. Tanken är att jag och pappa ska dela så han ska göra lydnad och brukshund av henne och jag kommer satsa på agility. 
 
Lyckan i mig just nu är verkligen total och jag kan knappt vänta tills hon flyttar hit! Lyckan skjuter i mig som fyrverkerier så fort jag tänker på att vi ska skaffa hund (Vilket är hela tiden).
Tur att vi troligtvis ska åka dit någon dag när de är runt 5 veckor och hälsa på. 
Allt har bara vart lättare sen det verkligen blev bestämt att om allt nu går som det ska kommer en tik ur kullen flytta hit. Jag känner mig gladare hela tiden och allt känns bara lättare på något vis.
Det här är verkligen en dröm som blir sann för mig.
Blir så trött på folk som säger "Du har ju redan hund så sååå glad kan du ju inte bli". Vad spelar det för roll egentligen? Jag älskar hundar mer än allt och jag vill verkligen det här mer än något. Den här valpen måste vara jordens mest efterlängtade hund och dessa 8 veckor kommer bli de längsta i hela mitt liv...
Kan inte tiden gå snabbare? ;)

Här är tiken (Hon föddes med ett halvt öra) Bilderna kommer från Krokasmedens.com
Och det här är hanen ;) 
Så måste ni ju självklart få bilder på valparna ;)  

freestyle!

Pratade lite en del med min träningsgrupp igår och vi pratade en hel del freestyle.
Pratade mycket med Astrid om tävlingar och sånt och hon vill börja åka på tävlingar med mig! 
Har ju behövt åka och tävla själv när jag tävlat freestyle även om jag känner många där så blir det mest mingel och småprat för min del men det skulle vara kul att ha någon att åka med och verkligen vara där och tävla tillsammans. Sen pratade vi lite program och jag tränade även lite med Brandy. Tänker fokusera nu på en kedja som jag provade igår och att få till kryp utan handtecken och utan att han börjar lyfta på rumpan. Båda blir verkligen bättre men man märke att han har otroligt dålig bakdelskontroll men det får vi öva på helt enkelt. 
Körde en del externbelöning också och det gick helt otroligt bra. Inga planer på att fuska och han höll fokus på mig hela tiden. Duktiga grabben ;)
Provade köra lite slalom här om dagen men funderar på att köra böjda pinnar med honom igen. Han gick sjukt fint i allé men det är som att när jag flyttar dem närmare varandra så har han en gräns där han "tvingas" ut. Det är som att det går för snabbt för honom så han hänger inte riktigt med. Jag trodde ju förut att det kunde bero på att vi har gått för snabbt fram så backade en del och flyttade ihop pinnarna långsamt men fortfarande samma problem. För några år sen lärde jag in slalom med böjda pinnar och han kanske inte var snabbast i världen men det var bättre än inget så ska nog prova med det igen. Dock vill jag verkligen satsa på freestylen nu så det blir nog bara något roligt att köra lite. 
Inte alla hundar från gruppen men några ;)

KM 2014 del 2

Idag hade skarpnäck HU klubbmästerskap och egentligen tänkte jag inte vara med men anmälde mig i sista sekunden. Körde hoppklass med både Brandy och Luna (Sheltien jag lånar)
Luna har ju kanske inte bästa fysiken kan man säga och hon ligger precis på grännsen mellan small och medium.
Vi har ju bara tränat tillsammans två gånger och hon kan inte alla hinder så visste ju från början att det skulle bli en disk men körde ju bara för att det är kul så det gör absolut inget att det blev en disk. Jag valde en egen väg på banan som var lite lättare för henne eftersom hon inte har tränat agility så mycket innan och eftersom vi då tog fel hinder enligt banskissen blev det disk. Större delen av banan körde vi så som man skulle, valde bara en annan väg innan slalom för vad jag vet har hon aldrig kört slalom innan. Starten var helt otrolig och då menar jag verkligen att den satt perfekt. Mot slutet av banan så blev det nog lite för mycket för henne och hon började fuska och sprang runt hinder så hoppade över det och avslutade med bara en raksträcka av en kort tunnel och tre hopphinder vilket hon tog fint.
 
Brandy fick också vara med och köra, det var inte lika bra som i onsdags men nu var det ju varmare och soligt ute. En hel del missar av mig vilket resulterade i lite krockar och fulsnurrar. Eftersom jag håller på att lära in slalom på nytt så ville jag inte köra slalom med honom för jag vill inte förstöra det vi håller på att bygga upp (Okej det var ett bra tag sen vi tränade slalom men jag ska ta tag i det igen). Så då blev det en disk på honom också eftersom jag valde att ta en annan väg. 

Vi fick köra två gånger om vi ville och då valde jag att köra igen. Jag gjorde en del missar med Brandy (igen -.-) så det gav typ samma resultat som innan fast lite bättre kanske.
Med Luna valde jag att köra med korv i handen (Nu när man fick köra en andra gång så körde vi bara för att så inga resultat skulle räknas med). Valde att belöna efter halva banan och då gick det bättre. Så jag är ganska nöjd ändå, kul det hade vi verkligen och tack till alla er som var där!
 
 

Lyckan är total

Allt bara är sådär underbart bra just nu, har fått väldigt goda nyheter och Brandy gick så jäkla bra igår! Lte små missar av mig i början vilket gjorde att det blev lite små fel men han var så taggad!  Tror att vi diskade oss första loppet andra blev en nolla och sen två diskar men alla diskar var helt mitt fel.
Ska försöka fixa en video för jag har filmat men de är på telefonen. Några små klipp finns på min instagram (Bruno_brandy heter den) för de som vill se ;)
 

Lydnads pepp och agility

Körde genom några lydnadsmoment för någon dag sen och han gick så otroligt fint så jag blev självklart lite taggad på lydnaden och nu kanske vi ska försöka starta klass 1 i vinter/vår. Körde igenom några moment igår och alla gick bra dock behöver ställandet, läggande under gång och apporten tränas på mycket mer sen kan man alltid finslipa resten. Ikväll ska jag till skarpnäck för att både hålla i och delta på vår träningstävling i agility och jag är så taggad. Blir första tävlingen för Brandy i agility på länge (Även om den bara är inoff) så jag får hoppas att det går bra.
 
 

Ren magi

 
Har kollat på den så många gånger och alltså wow säger jag bara. Programmet är så kreativt och han har trick som jag inte sett förut vilket jag tycker är ovanligt. Även ett bra jobb med rekvisita och en otroligt härlig hund!
Detta är ett nummer som verkligen står ut i mina ögon och jag bara måste dela med mig av det ifall någon av er inte har sett det än ;)

vackra du

alltid lika glad

Lite allt möjligt

Var i skarpnäck och tränade för några dagar sen med Katinka, Tyra och Astrid men Brandy fick inte följa med. 
Han var lite halt under veckan så han fick vila. Förra gången vi var där fick jag köra lite med en Sheltie tik som jag har blivit väldigt kär i så hon fick följa med istället och jäklar vad snabbt hon lär sig och vad taggad hon är!
Skulle hon få upp konditionen lite kan hon nog komma en bra bit i agility skulle jag tro ;)
Jag kommer troligtvis köra med henne på KM på lördag även om vi bara har tränat två gånger och hon kan inte slalom, däcket är jag osäker på om hon kan och platta tunneln är väl lite sådär. Sen har hon även lite svårt för böjda tunnlar och dolda tunnel ingångar men vi kör mest som träning. Funderar på att göra ett htm program till Brandy och köra men får väl se.
Anledningen till att han inte får köra agility är att han inte är redo på ett annat sätt, jag vill att han ska få upp farten ordentligt innan vi kommer ut och tävlar agility. Om vi nu någonsin kommer göra det...
 
På lördagen träffade jag upp Astrid, Tyra och Katinka vid gullmarsplan. De hade sina hundar med sig men Brandy fick stanna hemma och jag låndae Luna igen (Sheltie tiken) Vi gick inte bland allt folk utan höll oss lite på sidan om och tränade lite DP vid en avstängd järnväg. Luna fick köra en del intervaller och balans övningar och hon sprang på men mot slutet var hon väldigt trött så hon somnade i min famn på tunnelbanan mot skarpnäck. 
Förlåt för de usla mobilbilderna men kameran var död och minnet var fullt...
 

Idag arrangerade även Skarpnäck en officiell lydnadstävling och jag har ju vart på så otroligt många lydnadstävlingar genom åren med tanke på att pappa tävlat mycket lydnad. Det här var dock första jag var med och arrangerade så det var ju kul. Det var så mycket lugnare än alla andra tävlingar jag har vart med och arrangerat, haha! Vill tacka de som tävlade men framförallt de få personer från styrelsen som kunde komma och Oscar som hoppade in och hjälpte till. Vi fick en massa fina kommentarer från de som tävlade om att det var bra arrangerat och även av tävlingsledaren så det gick superbra. Måste dock säga att det finns ganska många andra grenar som är lite roligare att titta på ;)

Agility tävling - Bilder

Det kommer mer bilder senare ;)
 
 

RSS 2.0