kvällens kurs och träning

Åkte lite innan kursen skulle börja för att få lite tid att träna min egen hund, körde lydnad och han gick så otroligt fint! Blev lite taggad på tävlingslydnaden ;)
Sen fick han ju även vara med på kursen och visa upp lite, jag tyckte det var skit kul och han var också rätt taggad. Vi visade lite kombinationer och han var lite flamsig men taggad så det gjorde inget tycker jag. Deltagarna skötte sig strålande och tror att nästan alla ska vara med på vår träningstävling. 
Tänk att han var så liten :3
 

för mycket

Jag hatar skolan, jag gör verkligen det! 
Jag hatar det faktum att jag varje dag får ett flertal läxor som ska vara klara dagen efter och att jag aldrig vet när dessa "vågor" av läxor kommer. Det är alltid läxor men ibland blir det ju extra mycket. I fredags lyckades jag äntligen plugga ikapp så att jag är var på den sidan man ska vara på i matteboken bara för att idag ligga 15 sidor efter idag. Så har jag spanska läxa som ska vara klar tills imorgon, en i engelska, matten och även en i svenska. Vanligtvis pluggar jag från det att jag kommer hem till dess att jag går och sover men vissa dagar har jag lite mindre men fortfarande att jag behöver sitta 1timme med det så det är aldrig helt lugnt.  Problemet är att jag kommer aldrig hinna klart med allt!
Ikväll håller jag freestyle kurs och ja jag kommer typ inte hinna med så mycket mer. Träningen just nu är antingen 5-10 minuter på morgonen innan jag går till bussen eller 5-10 minuter innan jag går och sover. De går väl sådar. Känns som att vi sitter fast och kommer inte så mycket framåt. Vissa träningar går bättre och vissa går sämre. Var och kollade på agility tävling i helgen då jag hade massa vänner som skulle tävla och jag tycker att det är mysigt på agility tävlingar så jag har en del bilder att lägga upp här men det hinner jag som sagt inte ikväll. Får se om jag hinner på håltimmen imorgon ;)
Funderar på att ta med mig Brandy till kvällens kurs för att lättare visa vad jag menar istället för att försöka förklar, penk och nästan leka charader. 
 

När får jag tid...

... att verkligen ta mig till klubben och träna?
... att sätta mig ner och kolla igenom+ladda över bilder till datorn?
... att börja måla?
... att träffa vänner utan att plugga?
... att fixa bloggen?
... att bara göra absolut ingenting?
Det finns så mycket jag vill göra men ingen tid känner jag. De senaste dagarna har vi kört en del trick men bara i köket och jag hinner knappt träna. Jag skulle behöva sätta mig ner och måla för jag funderar på att börja sälja en del tavlor nu då jag väldigt gärna vill köpa en ny kamera och det är för tillfället det bästa sättet jag kan komma på för att få ihop pengar om jag nu inte skulle hitta ett jobb. Det som blir problemet då är ju just att jag har just nu inte ens tid för mig själv och göra sånt jag tycker är kul så hur ska jag då ha tid att arbeta också?
Kollade igenom massa bilder som intte ligger ute på bloggen och någon dag ska jag även ta tag i det.
Förhoppningsvis kanske jag får mer ledig tid nu när jag inte ligger efter i något.
 

Andra tillfället

Ikväll blir det andra tillfället för freestylekursen jag håller i (tillsammans med en annan tjej) och jag känner mig taggad. Tanken är att det ska bli mer praktik den här gången då det blev väldigt mycket teori förra så det känns kul. Min egen hund då, vi fortsätter med lite trick, shaping och bakdelskontroll. Går bra tycker jag, svansen har gått i 180 de senaste träningarna så han tycker nog också att det är kul. 
Fick en fråga som jag inte riktigt haft tid att svara på men tänkte göra det nu. 
Vad är enstegsmetoden? Har aldrig fattat det!? 

Enstegstekniken/metoden är en teknik för hur hunden tar ett agility slalom för det finns ju en hel del olika sätt de kan göra det på. Gå, trava, hoppa eller hur de nu väljer att göra. Ensteg är att hunden sätter ner en framtass i varje port om man kan förklara det så. 
Första hunden börjar med enstegsmetoden och blandar lite på slutet, de andra blandar lite hela tiden ;)

BC som kör ensteg ;)
och sen kan ni få en video på en BC som inte kör ensteg utan väljer att ta emot med båda och hoppa mellan portarna.
Hoppas att min förklaring duger ;)

morgonstund har guld i mun

Eftersom jag skulle ta bussen ner till Skåne ganska tidigt idag så var jag ledig från skolan och dagen började med en härlig morgonpromenad. De senaste dagarna har det vart mycket dimma så tog med mig kameran ut och gick i ca 1timme men tyvärr fanns det inte så mycket minne kvar på kortet och batteriet var nästan dött så blev det inte så många bilder men jag måste säga att jag är riktigt nöjd med de jag fick!
Uppdaterar mer imorgon :)

Vissa träningar

Tränade tidigare idag och ja vad kan man säga, det gick inte så värst bra... Körde lite slalom träning (väldigt kort ca 5 minuter) Slalomet kändes ju så bra förut, vi hade en metod som såg ut att sluta bra och han tar det (nu är pinnarna i princip ihop och tror egentligen att han klarar av att ha dem helt ihop men ska förklara varför de inte står helt på en rad än) problemet är bara att han gör det så långsamt. Han kör enstegsmetoden men det går liksom inte snabbt. Så pinnarna kommer få stå isär ett tag till tills dess att han lyckas klura ut någon bra teknik.
 
Allt kändes bara piss efter den träningen och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för jag har ju försökt få honom att ta slalom snabbt och säkert med så många olika metoder men nu börjar ideérna ta slut. Ska nog pausa agilityn ett tag och fundera lite över den plus att jag är spår och freestyle sugen just nu!
 
På tal om freestyle ;)
Körde ett kort pass nu på kvällen sen paus i kanske 30 minuter och efter det blev det ett lite längre (nästan lite för långt) pass men han var så otroligt bra! Började träningen med att fortsätta på backa slalom och han klarade det utan handhjälp men behöver fortfarande få bättre koll på bakbenen. Sen efter det blev det lite frishaping och jäklar vad han bjöd! Han snurrade nära, på långt håll, backade, lyfte tassar, la tassarna på nosen (ett trick vi inte börjat träna på än så det blev jag väldigt överraskad över när han bjöd på det), sitt, ligg, backa+stanna+snurra och ja lite allt möjlig men det bästa var dock att svansen gick i 180 och han var verkligen på hugget! 
Shaping passar ju inte alla hundar då det skapas dålig stress och frustration hos många men Brandy som behöver börja bjuda mer, tänka själv och jobba lite hårdare, på honom tycker jag att det fungerar sjukt bra och han tänder verkligen till då. ;)
 
Slutsats:
Agilityn kommer vi inte börja träna för att tävla med men kommer nog forfarande köra ibland.
Freestylen börjar både han och jag få upp ögonen allt mer för. (Har ju alltid tyckt att det var sjukt kul men just nu är jag verkligen så otroligt taggad)
Shaping är absolut något vi kommer fortsätta med.
Funderar på att börja klicka in belöning i form av leksak, någon som har provat? Vad blev resultatet? Detta är för att han är ingen matglad hund och jag tycker att i shaping är det väldingt smidigt med just en klicker för där gäller det ju att fånga det han nu kan tänkas bjuda på och det jag vill ha ;)
Nu ska jag ta mig tid i helgen åt att hitta vår klass 2 låt och börja skriva program sen ska det minsann bli hård träning under vintern!
 
 

Slalom i dess olika former

Började öva in backa slalom i förrgår typ (har provat 2 gånger tidigare men eftersom vi skulle tävla så har vi inte övat på annat än det som är i vår rutin) och han har verklligen tagit upp det fort :D Lite handhjälp och så är han inte den smidigaste men han förstår i alla fall så snart kommer även det sitta. Gick även iväg och tränade lite slalom och nu var pinnarna nästan ihop, det är verkligen så otroligt nära och han tog alla nästan varje gång! Ibland går det lite för snabbt för honom och då kan han hoppa ut för att han hamnar lite fel men jag är supernöjd så näta träning då ska de ihop helt! Får bara se när nästa tillfälle blir dock...
 
Imoron börjar även min freestyle kurs och det kommer vara första kursen där jag står som huvudinstruktör och inte hjälp. Eller okej huvudinstruktör tillsammans med en annan tjej men nu har jag verkligen fått vara med och planerat helt. Annars har jag fått sitta med på planeringarna och komma med tips och ideér sen väl under kursen har jag fått gå runt och hjälpa deltagarna men nu har jag och den andra instruktören gjort den helt själva och jag är så taggad!
 

'vart tog mitt liv vägen?

Blir ett snabbt inlägg nu bara för att jag hatar när min blogg inte uppdateras. 
Har bokstavligt talat pluggat hela dagen, blev en kort promenad på 20 minuter och kanske 15 minuter freestyle men annars har jag tillbringat dagen med skolarbete bara.
Även om det inte var ett så långt freestyle pass så gick han bra och han börjar få lite koll på att han har två ben där bak också ;) Nu går han inte längre in i mig lika mycket när han backar runt mig sen hade han en väldigt härlig attityd idag vilket jag alltid blir glad över. Jag tar det ofta väldigt hårt har jag märkt när han tappar lite av det på någon träning och jag vet ju att det är så i hundträning eller träning i sig men jag blir alltid lika orolig över att han ska gå tillbaka till att bara göra det för att och inte försöka göra det bra men jag får väl jobba på det hos mig själv. 
 
Nu känner jag dock att min rygg kollapsar så ska gå och sova men ni fick en liten uppdatering i alla fall. Ska försöka sätta ig ner någon dag och fixa med lite bilder och sånt från bland annat bruks och IPO SM men imorgon och i övermorgon kommer jag troligtvis inte hinna men slänga in något litet på bloggen ska jag i alla fall försöka göra. Får väl börja göra tidsinställda inlägg så att jag har några som jag kan slänga ut när jag inte har tid att skriva.
 

matte kan slänga sig i väggen...

... precis som resten av skolan för jag är verkligen trött på skolan och tyvärr får bloggen lida på grund av den. Kan ju säga att jag ägnar ca 2timmar varje dag efter skolan åt enbart matte och sen mer tid för övriga läxor så då hamnar bloggen lite åt sidan :( 
 
Mitt freestyle sug börjar komma tillbaka och det finns så mycket jag vill lära honom men nu måste jag börja planera. Ska börja med att bygga upp ett program så att jag väl kan bestämma mig med vad jag ska börja lära in. 
Känner att jag börjar ge upp lite på det programmet vi har för jag vet verkligen inte hur jag ska lösa det med framåtsändandet. På träning går det bra och han springer på men på tävling så hamnar nosen i marken. 
 
Börjar nästan ge upp helt med freestylen för det börjar bli jobbigt att alltid fokusera på att träna honom i att tycka om det. :(
 

redan trött på skolan...

Jag har inte gått så länge i skolan men är redan trött på den. Vill bara ta studenten så snabbt som möjligt så att jag kan läsa vidare och roligare ämnen (etologi troligtvis) Harkollat på en hel del utbildningar att gå sen och gud vad jag längtar till gymnasiet är över! 
 
Har iallafall tränat en del de senaste dagarna även om jag nu drunknar i skolarbete men jag vill har fritid också!
Blev agility i söndags och tydligen hade mina föräldrar vart ute i skogen i 2 timmar innan och plockat svamp så han var väldigt trött och seg. Ville inte springa alls men det var ju varmt också dock kändes det ganska tråkigt för han har gått så fint de senaste träningana men jaja det kan inte alltid gå bra. 
 
Har äntligen börjat ta tag i freestyle träningen och fokus just nu är bakdelskontroll och han blir bättre och bättre för vajre pass. Gick även ut och tränade lite framåtsändande med snurr på distans och han gick så otroligt bra tycker jag! Verkligen en härlig attityd nu på kvällen :D
 
Nu ska jag dock fortsätta gräva ner mig i matte :(

Det är så kul med hund!

Var iväg till södra i torsdags med Katinka, Tyra, Astrid och Maya. Blev agility träning och han förvånar mig varje gång min fina pudel! Han har verkligen en härlig attityd nu och mer tryck under tassarna vilket är helt fantastiskt då han gick/travade förut på banan. Vi ställde upp en kombination som inte var allt för svår men jag höll ändå på att slå kunt på mig själv ibland och nästan halka gjorde jag också men så blir det ju ibland ;)
Det var två långa böjda tunnlar och han brukar ofta gå/trava genom dem vilket vi måste lösa men nu sprang han faktiskt på genom även dem. Lycka!
Jag tyckte om den i alla fall och det gorde de andra också. Den var bra för den hade något som alla kände att de behövde. Jag vill ju fortsätta få mer tryck under tassarna på Brandy och då är det att köra saker som inte är allt för svåra. Mycket springa ska det vara ;)
 
Idag så var första dagen på min och en annan ledares sök- och spårhelg. 
Vi fokuserade bara på spåret idag och det var inte så många deltagare (3) men det var ganska skönt och kul för det blev en bra känsla i gruppen tycker jag och jag hade en superbra och trevlig dag. 
Kameran fick följa med men hinner inte lägga ut bilderna nu så ni får hålla ut tills imorgon 
 

Lyckades med det omöjliga!

 
 

Agility inspiration

Har sett dem så många gånger och ni har säkert också sett dem någon gång men de är så bra och så häftiga! 
Tror att jag delat dem förut (för typ 2 eller 1 år sen) men jag älskar dem! 
 

bakslag (?)

Tränade på slalom igår och hade tänkt sätta ihop pinnarna helt. Allt kändes så bra efter igår men lyckades inte sätta ihop alla tyvärr. Det är som att han springer för fort så benen hänger inte riktigt med vilket gör att han ibland "tvingas" ut för att det går för fort för honom och han hänger inte med. Så nu kommer vi nog stanna på det här steget och se hur det går, om jag måste förenkla eller hur jag ska lösa det. 
Känner även att jag måste komma igång med de nya tricken och lära in dem någon dag men det är så kul med agility och jag börjar bli lite sugen på att försöka komma ut och tävla ;)

agility!

Var ju på södra i helgen och alla som jag tränade med hade med sig kamera ;)
Katinka tog superfina bilder på Brandy som jag tänkte lägga ut. Om ni vill se mer fina bilder hittar ni hennes blogg HÄR!
Tack igen Katinka för bilderna! :D 
http://thelexie.blogg.se/

slalom!

Är så nöjd med allé metoden! 
Var fjärde (?) passet idag och imorgon tror jag att jag ska flytta ihop alla helt. På fem träningar, förhoppningsvis fem träningar kommer han då klara ett helt 12 pinnars slalom! Kommer ju fortfarande träna på slalom men att efter fem träningar ha ett självständigt 12 pinnars slalom tycker jag är otroligt bra! Idag körde vi med pinnarna ganska nära varandra och han var ändå sjukt snabb. Flyttatde ihop dem tillräckligt mycket för att han skulle behöva svänga lite och jäklar vad bra det blir! Kan skicka på riktigt långt avstånd typ mellan 5-10 meter skulle jag tro och har även kört med bakombyte, att jag står helt stilla, jag springer på vänster sida, jag springer på höger sida, jag lämnar honom och springer iväg, 90° vinkel med skick fast då var det lite svårare och han missade ofta första porten men så minskade jag skicket och då gick det bra så jag är väldigt nöjd. Filmade träningen men jag lyckas inte få upp den tyvärr. Vi tränade även ett tag och han behöll aktiviteten och farten under hela passet. Tappade lite fart på slutet men den var ändå helt okej.
 
Var vid fotbollsplanen och tränade och den är typ alltid tom men så precis när jag hade ställt upp mina slalom pinnar kom det några men de lät mig stanna så de tog halva planen och jag tog halva. Trodde att han skulle ha lite svårt att fokusera för de spelade ju ändå fotboll och Brandy älskar fotbollar ( och tennisbollar och jag de flesta leksaker) men han kunde inte bry sig mindre. Han kollade inte ens på dem ;)
 
 

RSS 2.0