Fasa agility

i förrgår körde vi lite träning på starterna utan hinder. Vill ha ett tydligt startkommando och jag märker redan nu att hon har en tendens till att tjuvstarta (agility är ju superkul😉). Så det ska vi verkligen lägga stor vikt på nu för om hon tjuvstartar kommer jag aldrig ens ha den minsta chans att hänga med. 
 
Igår plockade jag farm mina rusta pinnar och byggde upp en liten kombination. Provade att köra några blindbyten som vi har övat på förut fast utan några hinder och det gick prima ballerina. Jag måste bli bättre på det bara. 
Provade även att köra några bakombyten som hon fick prova på förra veckan och det gick super även det. Att springa runt hinder har hon även provat på en gång innan så även det fick hon göra. Hon hade ett härligt tryck igår och sökte sig så otroligt fint till alla hinder. Måste säga att hon utvecklas fort och jag måste nog våga utmana henne lite mera ibland än vad jag gör just nu. Jag håller henne lite tillbaka känner jag. 
 
I slutet provade jag även att skicka henne på ett hopphinder och sen ropa tillbaka henne och då blev det inte alls lika fina svängar så nu känner jag mig ännu säkrare på än innan på att jag ska lära in svängkommandon så att hon kan förbereda sig ännubättre på att svänga. Min handling var nog dock den bristande faktorn som gjorde att hon var tvungen att ta ut svängarna men det tar ju ett tag tills jag lär mig och hon lär sig mina tecken men det känns bra att ha svängkommandon också 😉
 

Agility tävlingen

Lördagen skulle inte alls börjat tidigt var tanken. Vi behövde inte åka hemifrån för ens klockan elva men självklart vaknade jag vid fem tiden och lyckades inte somna om. Nervositeten slog mig redan när jag öppnade ögonen och den tyngde ner mig hela morgonen. Valde att försöka somna om men det gick helt enkelt inte. Gick upp någon timme senare och började packa mina saker. Vädret var iallafall helt perfekt, gråa moln och inte alls varmt. 
 
Tog bussen till Astrid och där trängde vi in två pudlar, alla grejer, Astrid, hennes mamma och mig själv i deras bil. Måste säga att min nervositet sjönk lite när jag träffade Astrid och Pir ♥
Nacka ligger inte så långt bort så bilfärden dit var inte speciellt lång. Katinka och Lexie var redan där när vi kom fram så vi slog läger vid en bänk bredvid planen. Brandy är verkligen så enkel att ha på tävlings platser, han bara hänger på liksom vilket är skönt. Bakom planen hade de ställt ut några hopphinder, A-hindret och slalom. Körde igenom slalom typ fyra gånger när vi kom dit och han satte alla 12 pinnar var enda gång med supersnygg fart och fin teknik. Först var det agilityklass large och då tävlade Katinka och Astrid. Astrid körde en självdisk med leksak på planen och Katinka diskade sig också tyvärr. Innan Banvandringen provade jag att köra slalom en sista gång med Brandy och även då satte han det vilket kändes superskönt. 
 
Banvandringen gick otroligt fort och som vanligt gick jag in i säkert tio personer minst. Det var en riktigt svår slalomingång från vänster men vågade ändå hoppas lite på att han skulle klara det. Efter banvandringen klarade jag knappt av att stå upp för all nervositet men när vi gick in på planen kändes det riktigt bra. Superfokus och taggad pudel. Mindre fokuserad matte... Valde att köra en flygande start men kände mig så stressad när jag kom in på planen så ställde mig på fel sida om min hund vilket ledde till ett bakombyte vid tunneln men jag var tvungen att sakta in för att inte springa rätt in i min hund vilket även gjorde att han saktade in en del men ingen vägran iallafall. Början gick annars riktigt bra, han var superfokuserad och hade fin fart tycker jag men så kom slalom. Han bara tvärnitade vid första porten och tittade på mig som att jag vore helt pantad. Tog tillbaka honom, körde en snurr och skickade honom med en lättare ingång. Först stannade han men sen körde han i snigelfart och när han hoppade en port efter halva slalomet kände jag att det inte ens var någon idé att fortsätta för det förstörde verkligen bara allt flyt som vi hade haft. Jag kom av mig helt och Brandy lika så. Efter att vi diskat oss på slalom så valde jag att plocka fram bollen ur fickan när jag körde vidare. Men jag kom ju också av mig så tappade bort mig lite och gjorde inte alls som jag tänkt, Brandy kändes lite segare mot mitten av banan och sög inte alls på hinder så fint som han brukar göra. Jag sprang inte riktigt på så han inte med ett byte vid en tunnel vilket ledde till att han inte fattade vart han skulle men de tre sista hinderna gick riktigt bra faktiskt och då tog han verkligen i. 
 
Känner just nu att min handling förstör ganska mycket för oss, jag ser nu i efterhand när jag kollar på alla agilityvideor jag har på oss att jag saktar ner honom. Ska nog leta upp en bra kurs eller höra med någon om privatkurs för såhär kan vi ju inte ha det. Slalom kommer väl även ligga som fokus framöver och jag måste sluta vara rädd för att jag ska förstöra det mera och våga utmana honom med mer avancerade ingångar. Men jag stör mig verkligen på att han tog det så jäkla fint bara 30 minuter innan men så funkade det inte alls när vi kom in på planen... 
Här har ni videon så nu kan ni mobba oss hur mycket ni vill. Men jag är nöjd faktiskt. Vi har kommit en bra bit från debuten. Han kommer aldrig bli lika snabb som en BC eller liknande men vad gör det egentligen?
Visst troligtvis får vi väl aldrig någon pinne men det är väl inte därför man gör det? 
 
Måste även gratta Astrid och Iris som kom på sjunde plats och fick pinne i hopploppet. Så. Jälva. Grymma! 
Alltså hur långt har de inte kommit på kort tid!? I somras kunde vi inte ens ha Iris i långlina på planen i Skarpnäck utan att hon stack och nu plockar de pinnar! #Stoltkompis ♥
Snabba jäkla superpir! 
 

IPO Bilder 26-04-2015 #1

  
 
 
 
 

Bilder Agilitytävling Nacka, 25-04-2015

Om du och/eller din hund finns med på någon av bilderna så skriv en kommentar så skickar jag bilden till dig ;)
 
 
 
 

Poff sa det

så mådde han prima ballerina igen. Hur skumt som helst men jag är glad över att ha min pudel tillbaka och han är piggare än någonsin. Äter har han gjort helt perfekt de senaste dagarna och igår började han leka. Idag bjöd han in till lek med Fasa så de röjde på en äng i kanske 30-40 minuter och när vi kom hem så fick de gå fritt på tomten under tiden som jag fixade kaninburen. I över en timme röjde de runt på tomten så ja han är tillbaka igen sen när vi kom in letade han upp en leksak och sprang runt med. Så mina tankar går väl så att om han orkar röja med Fasa i typ 1.5-2 timmar klarar han ett lopp på 30 sekunder så vi kommer nog tävla imorgon. Nervös är väl bara förnamnet men ja det får gå som det går. 
Gud vad jag älskar min pudel ♥
 

Fina fina Fasa

Åkte buss till Skarpnäck idag med Fasa. Hon sov hela vägen dit så fylld med energi var hon när vi kom fram. Då planen skulle vara upptagen eftersom de skulle ha kurs var tanken först bara att hon skulle få leka lite på sidan av men jag plockade ändå fram lite agilityhinder. Var ändå där för tidig för det var cirka en timme kvar tills kursen skulle börja. Det tog mig dock cirka 40 minuter att plocka fram alla fyra hinder för jag ville ha de som stod längst in i containern så lagom till att vi började träna så kom alla kursdeltagare. Plockade fram fyra hopphinder som jag ställde upp utanför planen och tränade mer hindersug och självständighet. Provade även på slutet att slänga in lite bakombyten vilket gick superbra! Första gången hon fick prova på bakombyte och hon klarade det toppen. Hon kunde inte bry sig mindre om att det var agilitykurs precis bredvid, Maxad fokus när kursen började och även när det var hundar i rastgården precis bakom som lekte. Var inte där och tränade länge men man behöver ju inte träna länge heller, kändes riktigt bra från början till slut. Ska nog sätta mig imorgon och planera vidare på hur vi ska fortsätta i träningen. Tycker det är riktigt kul att planera träning ;) 
 
Kort film från träningen hittar ni HÄR
Belöningsplaceringen anpassar jag efter vad vi tränar på. Gjorde felet med Brandy att jag alltid kastade belöningen framåt så han suger för mycket fram vilket gör att han har svårare för att jobba nära mig och tar ut svängarna för mycket, han tänker liksom bara "framframfram". Idag så blev det mycket fokus på att Fasa ska jobba bort från mig och klara av att arbeta självständigt så belöningen idag blev mest kastande dock så håller jag den i handen på filmen men jag kan inte kasta med vänster, det funkar helt enkelt inte så no hate. Jag jobbar faktiskt på det ;)
Tycker dock att belöningsplaceringen blav rätt så bra där, vill inte att hon ska ta ut svängarna allt för mycket. 
 
Brandys provsvar visade även negativt för att det skulle vara någon tumör och veterinären tror att det kan ha vart något virus som han lyckats få. Hur vi går vidare nu vet jag inte riktigt. Det är inte jag som pratat med dem men jag tror att han ska in på fler tester snart och så ska de kolla hur det ligger till med mjälten, ifall den börjat återgå till normal storlek. 

Hemma

Tänkte väl bara säga att Brandy är hemma nu även om han inte är sig själv (Han är ganska låg och trög) så känns det skönt att kunna krama om honom igen och att se honom här. Nu väntar vi bara på svar från proverna och så länge han inte blir sämre blir han kvar hemma tills vi vet vad som är fel och vad vi ska göra åt det. Idag åt han en del iallafall. 

Hur har det gått med Brandy då?

Två nätter har han legat inne nu och jag saknar mitt fina fluff. Fasa saknar också Brandy, hon har ingen att terrorisera hemma längre så nu har hon börjat hitta på egna saker att göra dock har hon blivit helt bra i tassen så nu kan vi börja träna igen.
 
Hur som helst så blodprovet de tog på Brandy i måndags visade negativt för anaplasma vilket kom som en chock. Han visade ju exakt samma symptom den här gången som förra gången men något fel var det ju och att inte riktigt veta känns hemskt. Igår rakade de tydligen honom (haha jag vill så gärna se hur han ser ut utan päls 😂) för att köra ett ultraljud. Ultraljudet visade att hans mjälte var onormalt stor, riktigt stor... De tror att han fått en tumör i mjälten så idag ska han sövas och så ska de gå in och ta prover. Känner mig jätteorolig men ska man se något ljus i det hela så ska mjälten vara det bästa stället för dem att få en tumör för den kan de operera bort och hundar kan leva utan den. Sen fick jag även reda på att vissa hundar får mer energi när man tar bort mjälten vilket alltid är önskvärt till Brandy 😉
 
Men ja så ligger det till just nu, vi vet inte exakt vad som är fel och han kommer nog stanna där några dagar till men det är bättre att han är där och får vård än hemma iallafall. 

Äventyr med Fasa och äckliga odjur

Jag har nu redan tappat räkningen på hur många fästingar vi plockat på hundarna i år. Vi håller på att prata här hemma om vad vi ska ha mot fästingarna för något ska vi absolut ha. Har haft hund som blivit påverkad av ett fästing medel och har hund som blivit sjuk av fästingarna och jag väljer absolut det första alternativet. 
 
Dagen fick en tråkig och jobbig start med akut tid hos veterinären för Brandy. Han äter vanligtvis dåligt (han kan gå typ 2 dagar utan att äta vanligtvis) men nu har han droppat helt orimligt fort i vikten och inte ätit något sen i fredags. Vi försökte ge honom något som han verkligen inte kan motstå igår men han bokstavligen sprang iväg så fort man kom med mat. Han betedde sig otroligt skumt och igår kväll började han även gå konstigt men vi lyckades inte få någon tid för ens idag på morgonen. Så jag fick ta ledigt för att hänga med dit och ta Fasa under dagen. Känns jobbigt att han är sjuk och nu ska han stanna under natten men jag hoppas att vi kan få något svar imorgon på vad som är fel. Vi tror väldigt starkt att det är hans anaplasma som blommat upp igen. För er som inte vet vad det är så är anaplasma en fästingburen sjukdom som inte alltid riktigt går att bota helt. Han kan bli "frisk" men sjukdommen ligger då "vilande" i honom och han kan då när som helst bli sjuk igen utan "anledning". Vissa hundar får aldrig något "återfall" och vi har hoppats på att Brandy var en av dem men ja just nu ser det tyvärr inte ut som det. Det är såhär jag har förstått sjukdommen iallafall men ja vill ni ha mer och bättre information får ni väl fråga en veterinär eller läsa på själva. Tävlingen i helgen är ju bara att glömma men det viktigaste är att han blir frisk. 
 
Vi stannade ett tag hot veterinären, efter det hängde jag med mamma till hennes jobb sen tog jag bussen hem med Fasa. Typ tredje gången hon åker buss och jag måste säga det att hon är så cool i nya miljöer. Hon bryr sig inte om något verkligen och lägger sig glatt ner i bussen och sover vilket hon även gjorde första gången vi åkte buss. Klev av några stationer tidigare och gick hem. Det var ju så fint väder så stannade vid en strand där hon fick doppa tassarna lite (men hon skulle gärna dyka ner helt). Hon tyckte det var riktigt kul och väldigt intressant att bada, hela huvudet stoppade hon ner under vattnet flera gånger ;) 
Tyvärr hade jag ingen kamera med mig men ni kan få en bild på Brandy som badar istället.

ta reda på orsaken...

...Så har du lösningen.
 
Jag gillar att sitta och fundera på varför min hund gör som han/hon gör. Nu kanske jag låter helt efter men det är inte för en senaste året som jag verkligen har börjat fundera djupgående på de problem vi stöter på i träningen. Innan var det mest "Okej här har vi ett problem sååå... Vad är lösningen?".  Kryss på det tankesättet. För att hitta en lösning gäller det att förstå problemet, du kan inte räkna ut 1+1 om du inte vet vad plusset betyder. 
 
Hundträning känns ganska mycket som problemlösning och det kan nog vara en av de grejer som får mig att tycka så mycket om det. Ingen hund är perfekt och det finns alltid saker man kan förbättra, resan tar aldrig slut. Jag tror att vi alla har våra egna "demoner" som vi jobbar med. Något som faller sig naturligt för min hund och som inte har varit ett problem för oss har någon annan säkert stora problem med och vise versa. 
 
Samtidigt som man kanske inte ska lägga för mycket tyngd vid problem tror jag att man genom att analysera det kan hitta en lösning och på så sätt lägga upp en plan och arbeta mot mål. 
 
Att sätta mål är svårt men jag tror man måste skilja på mål och drömmar. Man ska nog inte vara för överambitiös samtidigt som det kan hjälpa till för att man verkligen ska ta i mer och kämpa hårdare. Men å andra sidan så är större mål svårare att uppnå vilket kan leda till stress och besvikelse. Lagom är bäst skulle väl jag säga. Mål som är tillräckligt svåra för att man ska kämpa lite hårdare men de ska vara möjliga. Att sätta mål behöver inte vara "Vi ska ta en pinne i Agility i sommar", jag försöker ofta att inte sätta upp prestations mål för det är inget jag direkt kan styra. Jag kan göra mitt bästa på tävling men det finns ju andra där som också gör sitt bästa och jag kan inte styra över hur det går för dem. Jag gillar småmål mer än långsiktiga mål, det är kul att sikta på något men man vet aldrig vad som händer längs vägen. 
 
Läste ett inlägg på instagram och jag kan känna igen mig en hel del i det och det är helt klart värt att tänka över.

 

"När jag började styrkelyftprogrammet ville jag ta 500 kilo totalt i de tre lyften, ganska snart så insåg jag att det inte skulle gå - och det höll på att knäcka mig totalt

 

 Såhär - har man för tydliga mål med sin träning riskerar man också att misslyckas med sin träning. Ramla av den där utstakade leden mot målet. Halsflussen river i din strupe medan du moloket ser jobbarkompisarnas belåtna statusar i facebookgrupperna - ”10 kilometer innan frukost! HÄRLIGT” och du stänger datorn med en smäll, hasar dig iväg till badrummet för att hämta penicillinet - och cyanidkapslarna.  
 
[---]

 

SKIT i personliga rekord. Skit i lopp, skit i tävlingar. Träna idag bara för att. Träna för att träna. Träna för kul. Skit i morgondagen. Carpe diem.
--------------
Och vi tänker: Hunden SKA klara slalom till en viss tävling. Vi vara uppflytade en klass innan årsskiftet. Vi SKA klara av att kvala till SM.

 

 Någonstans där ligger faran. För det kommer dagar då man inser att man inte är där. Man kommer inte bli klar till den utstakade tävlingen - eller vinterns kontkatfältsprojekt är inte så färdigt som man tänkt sig när säsongen börjar. Det är då det börjar bli farligt. Det är då vi tränar med en annan drivkraft. Man riskerar att överträna, tappa glädjen, chansa. Utstakade mål gör att vi faktiskt riskerar att misslyckas! Låt oss tävla, låt oss drömma, låt oss längta! - men sätt inga mål!" 
 
Fast jag vill sätta mål. Jag vill ha något att jobba mot men man får ta hänsyn till omständigheterna, sätta upp realistiska mål och se till att man skiljer på mål och drömmar. 
 
 

freestyle

Blev ett slalom och freestyle pass med Brandy igår. Slalomen gick helt okej, det ska få ta sin tid för att vi ska nå fram till det resultatet jag är ute efter. Körde även lite freestyle också och jag har lyckats få ner låten på mobilen så provade att köra igenom programmet en gång till musik. Det är rätt så sällan jag kör till musik men ville se vart vi låg i träningen. Vilka delar och övergångar han fixar och vilka vi behöver jobba på. Han satte större delen av programmet, lite småmissar här och där plus jag behöver lära mig att ta det lugnt. Jag blir jättestressad när musiken är på så jag gör en massa saker jag inte gör annars. Lägger till "hjälper", upprepar kommandon osv vilket inte funkar alls. Jag måste göra som vanligt för det blir ju en helt annan grej om jag börjar göra massa skumma saker. 
 
Har även skrivit ett freestyle program till Fasa fast det är rätt så avancera.  Lite för avancerat för klass ett tycker jag men  jag gillar programmet. Hon fullkomligt älskar att lära sig nya saker och hon älskar trick. Så har börjat lite lugnt med ett av tricken som ska vara med så får vi se vart detta leder, om hon ska få bli freestyle hund också lite på skoj bara 😉

Agilitykurs och slalom funderingar

Igår var det tredje tillfället på agility kursen för Eva Marie. Vi pratade en del om kontaktfält och jag funderar verkligen på vad jag vill ha på Fasa. Om jag ska ha 2på2av eller RC. Men ja vi kommer vänta med kontaktfälten tills hon är 12 månader så jag har ett bra tag på mig att bestämma mig för vad jag vill ha. Sen så pratade vi lite om däcket, dolda tunnel ingångar och så fortsatte vi med hindersug. Kursen är ju en "tävlings inriktad grund kurs" men den är verkligen superbra. Troligtvis den bästa kursen jag någonsin gått och jag går inte ens med hund. 
 
Pratade lite med Eva Marie om Brandys slalom samt vårat problem med böjda tunnlar för mina ideér börjar helt ärligt att ta slut. Jag förstår inte vad det är med min hund, förut hade han ett sjukt snyggt slalom men så tog vi paus och efter det så bara kollade han på mig som om jag vore dum i huvudet när jag skickade honom på slalom. Fick börja om men nu får jag det inte att funka. Körde ju allé efter sommaren men så kommer det till en gräns som han bara tvärvägrar att ta slalom. Har försökt komma över denna gräns så jäkla länge och förenklat+försvårat men denna gräns handlar om millimeter alltså verkligen millimeter (!). Har även kört med böjda pinnar (som jag gjorde första gången jag lärde in slalom och då gick det super) men samma där. När jag vinklar upp dem går det bra fram till en viss "gräns" då bara tvärvägrar han. Flyttar jag bara någon milimeter så vägrar han. I cirka 7-8 månader har jag försökt fixa till hans slalom men nu ger jag snart upp. Känns som jag har förstöt honom på något sätt. Fick iallafall en del tips som jag ska prova nu och jag känner mig lite mera taggad igen. Ska försöka hinna med ett kort pass efter skolan idag innan jag drar iväg till ssbk för en patrullhundskväll med Skarpnäck hundungdom. 

tankar

Jag har funderat lite...
Efter träningen i måndags så kändes allt toppen och jag tänkte att "detta ska jag ta med mig till nästa gång det går dåligt" men så nu i efterhand är det inte alls det jag vill göra. Jag vill vara glad över det nu men jag vill minnas de träningar som gick absolut sämst. Många (inklusive jag) försöker ju förtränga dem men jag känner att på de träningar som inte går bra tänker jag alltid "han kan gå superbra, vad är det för fel nu? Varför störtar vi neråt?" Sen blir jag bara deppig. Men man kanske istället borde börja tänka på dessa träningar när allt gick mycket sämre? Då kan man istället glädjas över att det går bättre än vad det gick då. Fast det kan ju vara bra att tänka på de träningar som har gått bra också, att veta att man faktiskt kan. 
 
Jag vill inte gå och tänka på dessa dåliga träningar hela tiden men jag vill analysera dem (Varför gick det som det gick? Vad kan vi göra bättre till nästa träning? osv) och komma över dem (inte glömma bort men sluta bry mig om att det gick dåligt). 

Funderar på om detta kanske skulle hjälpa mig att vara mer nöjd över träningen och bli glad över det som går bra, se de bra delarna och inte bara "mjä han kan gå bättre så det gick dåligt". Satt och pratade med pappa om detta. Han tycker att jag ska sluta bry mig så mycket om de dåliga delarna och fokusera mest på vad som gått bra för det bli jobbigt och tråkigt i längden att aldrig känna sig helt nöjd. Jag håller med om det men det är lättare sagt än gjort. Många gånger är jag lite väl hård mot mig själv och tycker ofta att jag skulle kunna prestera bättre vilket gör att jag sällan blir helt nöjd.
 
Texten får det att låta som att jag blir jätteledsen/irriterad när det går fel. För det mesta blir jag inte det om det inte gått extremtdåligt under en längre tid. Just nu skriver jag väl mest för att resonera med mig själv, försöka få ordning på tankarna och som en "minneslapp" till mig själv. Kanske en tankeställare för andra också?

tårar efter träningen

Ja det var nästan tårar efter dagens träning. Han gick så J***A bra idag. Körde lite freestyle nu på kvällen och allt bara fungerade. Backandet satt sådär underbart precis som jag vill att han ska utföra det, snabbt, med tryck under tassarna och långt utan stopp. Distans snurrarna tog han direkt utan att tveka minsta sekund och han hade sån fart att det ibland såg ut som att han var nära på att volta. Körde lite frittfölj och det kändes som att han skulle explodera (vilket han gjorde några gånger i form av framåtsändanden som han själv bjöd på). Riktigt kul att han var så "het" ikväll. Energin var på topp och det känns som att vi äntligen kan gå vidare med träningen. Kedjade en del också och även det gick super. Vinterns långa nedgång har verkligen tagit på krafterna hos mig känner jag så detta var behövligt. Jag vill verkligen träna med honom för jag känner inte längre som "nej jag orkar inte träna för allt har gått dåligt och det blir aldrig bättre". Allt känns inte omöjligt längre ♥
 
Tror även han har börjat lägga på sig lite vikt nu vilket är super. Den senaste veckan måste det ha hänt något med honom för han är helt annorlunda. Jämt glad och fylld av energi. Han var ju glad förut men nu är han
liksom Iris-glad i stort sett hela tiden så jag hoppas att detta håller i sig ;) 
 
Fick tyvärr inte kvällens träning på film men jag tänker bära den med mig länge för såhär bra har han aldrig gått innan.
Bild från i somras ;)
 
 

Agility video

Videon från fredagens agility träning ♥

Älskade hundar

Har ägnat fredagen och lördagen i Skarpnäck. På fredagen hade jag Brandy med mig. Mina bussar till Skarpnäck matchar inte riktigt, det gäller verkligen att de kommer fram och åker i tid men det gjorde de inte nu så fick ta bussen efter vilket gjorde att jag blev lite sen så när vi kom fram var alla redan där. Utöver vanliga gruppen så var även Sofia och Lovisa där med sina hundar. Superkul att de kom till Stockholm och ville träffa oss. Det var riktigt varmt ute så jag kände redan innan träningen att det inte alls skulle gå bra men så fel jag hade. Astrid hade hittat en bana som vi ställde upp. För det mesta hade han en riktigt bra fart, det är dessa jäkla tunnlar som han har svårt för. Han är ju högre i mankhöjden än vad tunnlarna är och han springer riktigt högt vilket gör det svårt för honom att hålla fart genom tunnlarna och speciellt de böjda. Provade att skicka honom på ett 8pinnars slalom som jag inte alls trodde han skulle ta men han tog det riktigt snyggt och klarade ett skick rakt på på cirka 4 meter och han klarade det med en riktigt fin fart och teknik. Blev så glad över hur fint slalom han hade trots att han var trött och ttrots att det var varmt. Någon enstaka gång fuskade han men det tänker jag inte hålla på att lägga en massa tankar på för ja det var några få gånger bara som han fuskade. Valde att utmana honom på slutet och avslutade träningen med lite lydnad. Då var han riktigt trött efter flera timmar på klubben med massa lek, agility och värmen. Han gick som en klocka trots att han var riktigt trött. Har tränat en del på det att han ska fortsätta jobba även om han är trött och det har verkligen vista resultat. Har gjort en video men den tar så lång tid på sig att komma upp på Youtube så lägger ut den senare. Astrid har också filmat så delar den nu istället ;)
 
Igår hade jag Fasa med mig och hon skötte sig riktigt bra. Körde lite baklängeskedjning och hon svarade riktigt bra på det. Hon sög riktigt fint på hinderna och jag kunde skicka henne en bra bit. 
Blev även en del träning på att bara ligga på sidan om och ta det lugnt vilket hon skötte super. Hon låg och vilade precis brevid planen trots att det var hundar som körde+skällde, pipleksaker, bollar som flög, hundar som gick förbi, barn som gick förbi, fotbollar som flög in i galler, in på planen m.m. Skarpnäcks plan ligger ju inte mitt ute i skogen som i princip alla andra hundklubbar vilket gör att det är en hel del störningar runt om. Det är ett populärt ställe för folk att gå genom och vi har en fotbollsplan precis bredvid. Hon är verkligen så otroligt cool. Hon störs inte av något, det är alltid 110% fokus vad som än händer runt om. Blev inte så mycket träning då hon tyvärr lyckades springa rätt in i ett hinder och gjorde illa tassen. Inget farligt men det kändes dumt att köra vidare. Hon har fortfarande lite ont så nu kommer hon få vila några dagar. 
 
Är så stolt över min hundar, dessa två dagar har båda två kämpat på så bra och jag kommer leva på dessa träningar länge ♥

Blev med mudi för en dag

Det känns nästan som att hela min släkt träanr hund vilket är riktigt kul. Min moster har tre hundar varav två midisar (säger man verkligen mudisar när det är plural?). En av dem är en hane på tre år som heter Ikaroz. Han har kört lite agility förut så lite kan han. Lånade med honom då jag hade tänkt att mina hundar skulle få vila igår. Ikaroz har hängt med en gång förut, i november tror jag det var men ja då gick det inte så värst superbra ;)
 
Provade att mäta honom och tyvärr är han typ två cm för hög för att gå i medium, surt.
Vi körde lite slalom, raksträckor och så provade jag även lite annat. Han var verkligen otroligt rolig att träna med, glad och pigg. Han hade mycket finare sug på hinder nu än förra gången. Egentligen tycker jag ju bättre om allé/böjda pinnar metoden för att lära in slalom men jag orkar inte släpa med mig mina rusta pinnar dit så vi började träna in slalom med bågar och det gick faktiskt mycket bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Han fick upp en riktigt fin fart och teknik i slalom tycker jag och han hade verkligen fokus framåt. Filmade lite igår också, glöm inte att kolla i HD! ;) 

Fullt upp

Veckan har vart proppad med en hel del roliga saker så bloggen har fått ligga vilande men nu så börjar det lugna ner sig så nu hinner jag skriva. I måndags så åkte jag till Skarpnäck för att träna lite DP med Katinka och Lexie. Vi var vid ett utegym ett bra tag och körde lite olika övningar där. Sen gick vi hem till Katinka och åt lunch men på vägen dit passade vi även på att stanna vid en lekpark och köra lite till.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pappa var snäll och hämtade upp Brandy vid klubben sen gick jag och Katinka tillbaka hem till henne. Vi hade filmkväll och dagen efter blev det agilityträning med Katinka och alla hundar hon passade + Brandy. Vi ställde upp en hoppklass 1 bana fast skippade lite av den och gjorde om för vi hade inte tillräckligt med hopphinder. Jag och Brandy måste nog börja öva lite mer på just banor och sånt. Nu har vi kört fartövningar i ett år och då blir det inte så värst mycket handling. Tyvärr var kameran död så det blev inga bilder.
 
Fasa fick träffa pappas kompis dobermann i tisdags och de busade ett bra tag ;)
 
I onsdags så var det även agility kurs. Tror det var två eller tre år sen jag gick kurs senaste gången så det var jättekul att den började eller okej den började den 1a April men jag kunde inte komma då. Det är Eva Marie Wergård som håller kursen och det är en tävlings inriktad nybörjarkurs. Jag har egentligen i princip redan planerat upp hur jag vill lägga Fasas grunder men man snöar ju lätt in sig i sitt eget och det kan vara bra att få lite tips och tankar från andra också. Vi gick igenom baklängeskedjning, starter (Startkommandon, undvika tjuvstarter och lite sånt), svängar och svängkommandon, hindersug och slalom. Jag går ju bara som åhörare vilket betyder att jag bara är med och lyssnar alltså har jag ingen hund med mig. 
 
Idag har jag tränat och jag skriver nog ett eget inlägg om hur det gick som förhoppningsvis kommer upp ikväll. 
 
Imorgon kommer Sofia och Lovisa till Stockholm så då ska jag träffa upp dem och Limitless i Skarpnäck för agilityträning vilket jag är supertaggad på. En annan grej som gjort mig väldigt glad är att jag nyss fick reda på att jag kom in på Marma i sommar så nu ska jag gå steg 2 där vilket ska bli superkul!

freestyle istället

Skrev ju att jag skulle ta och köra ett slalom pass med Brandy under helgen men vädret har vart lite si sådär och eftersom jag vill att han ska våga ta i mera kan jag ju inte köra när det är blött och halt för då kommer han hålla tillbaka lite och det vill jag inte. Sen är det ju inte sådär supersmart att köra när det är halt med tanke på skaderisken. Har tränat lite freestyle med honom istället och det har gått riktigt bra. Körde ett pass igår, i början var han ofokuserad (han kan vara seg men aldrig någonsin ofokuserad) så då blev jag irriterad vilket bara gjorde att det blev värre. Ofokuserad under träningen är ett stort nej för mig, har får inte vara ofokuserad. Kände hur min irritation över att han fokuserade på annat växte men så kom jag på mig själv och valde att släppa det. Körde lite lättare och bara belönade att han försökte. 10 sekunder senare var han supertaggad igen och fokuserade inte på något annat trots att hundar och folk gick förbi. Vissa stannade även och tittade.
 
Avslutade träningen med en sån härlig känsla, han hade helt okej flyt i backandet men det viktigaste av allt var att han var så glad och så taggad! Kort video hittar ni här
 
 
 
 

Bilder och agility

Firade påsken med en promenad tillsammans med hela familjen, kameran fick hänga med ut men tog inte så många bilder då vädret var allmänt april. En del bilder fick jag, inte de bästa men som Astrid skrev förut i ett av sina inlägg, "Man ser var det är på bilden" och det är väl kanske det viktigaste ;)
 
Skickade även iväg anmälan till två officiella agility tävlingar ikväll så tre hoppklasser är vi nu anmälda till.
En i nacka om bara några veckor och sen en på SsBK och där är det dubbel hoppklass 1. Lite nervös är jag men samtidigt är jag sjukt taggad. Det får gå som det går helt enkelt, vi tävlar ju inte agility med sikte på SM eller att ens få någon pinne i klass ett. Gör det mest för att det är kul bara och nu med gruppen där så kan det ju faktiskt inte bli annat än roligt!

Vädret måste vara ett aprillskämt

De senaste två dagarna har vi nog haft alla väder som går att ha i Sverige. Snö, sol, moln, regn, hagel, blåst, värme och kyla. Allt går så fort också. Skulle ut och träna med Fasa, det var strålande sol och helt perfekt värme för agility, inte för varmt och inte för kallt, helt perfekt. Cirka 100 meter hinner vi gå (har mina agility hinder en bit ifrån huset) sen börjar haglet ösa ner. Bara att vända om hem igen och det tog väl kanske 40 minuter sen överigick det till fint väder igen. Så har det hållt på sen första aprill, en sekunden är det fint och andra är det otroligt dåligt... Typiskt April med andra ord. 
 
Det får vara nog om vädret. Vi väntade en stund och lät solen ligga på ett tag så att det inte skulle vara allt för blött nere på "agility planen". Fasa skötte sig superbra idag och hade ett helt okej sug på hinderna. Måste träna mer på det. Supermysigt hade vi, tog med mig telefonen och högtalare och hade lite musik i bakgrunden vilket jag absolut ska fortsätta med. 
 
Imorgon hade jag tänkt köra lite slalom med Brandy iallafall. Funderar på att börja köra lite cavaletti också för att öka hans kontroll över sina ben. Han kan ju köra slalom fort men det är som att benen inte riktigt hänger med så ska verkligen börja köra mer övningar för kroppskontroll så att han får lite lättare. Han måste verkligen börja bygga upp tekniken nu. Han hade jättebra teknik förut innan vi tog en lång agility paus för att fokusera på freestylen och lydnaden. Men han kan ju, det vet jag. Det gäller bara att tränatränaträna. Gammal video på hur Brandys slalom såg ut förut kan ni se här. En gammal bild kan ni också få. Tror denna är tagen sommaren 2012.
 
 

mina fina ♥

 

Gårdagen

Tanken från början var att jag och Astrid skulle ses för promenad och träning men då haglet öste ner tog vi bussen till en djuraffär iastället och efter det landade vi hemma hos mig där vi skypade lite med Katinka och Lovisa samt kollade runt efter framtida tävlingar. Jag har faktiskt köpt saker, det händer inte så ofta. Vi tog som sagt bussen till CRT (Helt ärligt världens bästa djuraffär, den är enorm!). Jag hade tänkt köpa en sele år Brandy då den ända selen jag har är spårselen och den får inte användas till annat än spår. Har två dragselar från Bruno och en IPO sele också men de kan inte Brandy ha så kände att det var dags att skaffa en ny nu när vi ska börja med lite "seriösare" dogparkour. Jag är jättenöjd, den är snygg och passar helt okej. Hittade en annan som jag blev helt förälskad i men den kostade 500 eller om det kanske var 600 och de pengarna lägger jag hellre på tävlingar eller möjligtvis privatkurs för någon duktig person i framtiden. Så tog en lite billigare sele istället. 
 
Provade nog var enda sele de hade där så vi var väl där i säkert en och en halv timme minst. Fasa skötte sig super! Ibland blev hon lite uttråkad men hon somnade i affären vid ett tillfälle (bästa valpis!), hälsa på personalen fick hon också göra och lyckades tigga till sig lite godis. Eftersom det tog så pass lång tid så valde jag att köpa ett ben som hon snällt tuggade på när hon fick tråkigt. 
 
Tyckte att hundarna var så snälla och tålmodiga så de fick även välja ut varsin leksak men Brandy hade väl lite beslutsångest. Tillslut valde han dock sina älskade tennisbollar med pipljud dock är de lite billigare på ica maxi så köper nya åt honom där istället. Fasa valde ut nån kampfläta med snörboll på fast om hon själv fått bestämma antalet leksaker hade hon tagit med sig allt hem ;)
Leksaken fick även godkänt av Brandy ;)
 
Har pratat lite agility tävlingar med gruppen och jag tror vi ska anmäla oss till några officiella. Jag är ju så feg, vi har tävlat ca 5 gånger i agility men jag har inte vågat tälva officiellt än. Fast för mig är det i princip lika läskigt att tävla inoff som off men kraven på "hur bra" man "ska" vara när man tävlar off känns högre. 
 
Senare på kvällen så drog jag med mig pudeln ut och tränade. Inveg den nya selen så först gick vi en sväng bara för att han skulle få vänja sig. Vi använder ju endast sele när vi spårar och den ser lite annorlunda ut. Brandy tycker inte riktigt om att ha sele på sig men det gick bra och vi provade även att köra lite enklare DP övningar. Hur duktig som helst var han och han blev verkligen så glad varje gång han klarade något. Efter det körde vi även ett kort freestyle pass med fokus på att få mer flyt i backandet och så körde vi även lite distans snurrar. Han tar ofta ett tag på sig att utföra snurren från att han fått kommandot så nu jobbar vi på säkerheten där och att han ska snurra på en gång. Både backandet och snurrarna gick bra och han var supertaggad, sådär som han brukade vara förut! Tror jag hittat lösningen på vårat problem. Det var nog min attityd hela tiden som gjorde att han inte riktigt vågade ta i allt vad han kan. Jag har ju känt en ganska stor press på freestylen på senaste tiden och många pass har vi kört bara för att jag har känt att vi måste träna. Sen har jag väl blivit lite smått irriterad ibland också när han inte riktigt tar i så som jag vet att han kan, vilket leder till att jag blir allt mer och mera stressad (klass 2 debuten är ju ganska snart och vi är långt ifrån klara) och det blir ju bara sämre av att jag blir irriterad på honom när han inte tar i ordentligt. Även om jag försöker att inte visa det så genomskådar han min egen frustration över att det går dåligt vilket fått mig att känna att vi måste träna mera. Det hela blev en ond cirkel bara. Han gick dåligt på träningen, jag känner att vi måste träna mer, vi tränar mer, han går ändå dåligt, jag blir irriterad på att inget jag gör fungerar, han känner av min irritation och går ännu sämre. Nu när han har vart skadad och jag har fått en chans att tänka över freestylen har jag taggat igång mera och vi har kört en del shaping vilket har gett resultat. Han har fått bjuda in till träning och lek, vi har bara tränat när jag verkligen har vart glad och på humör för träning och så tror jag att senaste träningen med honom i skarpnäck var bra för honom. Han gick som en stjärna då. 
 
Klass 2 debut om två månader känns inte så omöjligt längre och jag är så taggad!
 
 

RSS 2.0