Agility tävlingen

Lördagen skulle inte alls börjat tidigt var tanken. Vi behövde inte åka hemifrån för ens klockan elva men självklart vaknade jag vid fem tiden och lyckades inte somna om. Nervositeten slog mig redan när jag öppnade ögonen och den tyngde ner mig hela morgonen. Valde att försöka somna om men det gick helt enkelt inte. Gick upp någon timme senare och började packa mina saker. Vädret var iallafall helt perfekt, gråa moln och inte alls varmt. 
 
Tog bussen till Astrid och där trängde vi in två pudlar, alla grejer, Astrid, hennes mamma och mig själv i deras bil. Måste säga att min nervositet sjönk lite när jag träffade Astrid och Pir ♥
Nacka ligger inte så långt bort så bilfärden dit var inte speciellt lång. Katinka och Lexie var redan där när vi kom fram så vi slog läger vid en bänk bredvid planen. Brandy är verkligen så enkel att ha på tävlings platser, han bara hänger på liksom vilket är skönt. Bakom planen hade de ställt ut några hopphinder, A-hindret och slalom. Körde igenom slalom typ fyra gånger när vi kom dit och han satte alla 12 pinnar var enda gång med supersnygg fart och fin teknik. Först var det agilityklass large och då tävlade Katinka och Astrid. Astrid körde en självdisk med leksak på planen och Katinka diskade sig också tyvärr. Innan Banvandringen provade jag att köra slalom en sista gång med Brandy och även då satte han det vilket kändes superskönt. 
 
Banvandringen gick otroligt fort och som vanligt gick jag in i säkert tio personer minst. Det var en riktigt svår slalomingång från vänster men vågade ändå hoppas lite på att han skulle klara det. Efter banvandringen klarade jag knappt av att stå upp för all nervositet men när vi gick in på planen kändes det riktigt bra. Superfokus och taggad pudel. Mindre fokuserad matte... Valde att köra en flygande start men kände mig så stressad när jag kom in på planen så ställde mig på fel sida om min hund vilket ledde till ett bakombyte vid tunneln men jag var tvungen att sakta in för att inte springa rätt in i min hund vilket även gjorde att han saktade in en del men ingen vägran iallafall. Början gick annars riktigt bra, han var superfokuserad och hade fin fart tycker jag men så kom slalom. Han bara tvärnitade vid första porten och tittade på mig som att jag vore helt pantad. Tog tillbaka honom, körde en snurr och skickade honom med en lättare ingång. Först stannade han men sen körde han i snigelfart och när han hoppade en port efter halva slalomet kände jag att det inte ens var någon idé att fortsätta för det förstörde verkligen bara allt flyt som vi hade haft. Jag kom av mig helt och Brandy lika så. Efter att vi diskat oss på slalom så valde jag att plocka fram bollen ur fickan när jag körde vidare. Men jag kom ju också av mig så tappade bort mig lite och gjorde inte alls som jag tänkt, Brandy kändes lite segare mot mitten av banan och sög inte alls på hinder så fint som han brukar göra. Jag sprang inte riktigt på så han inte med ett byte vid en tunnel vilket ledde till att han inte fattade vart han skulle men de tre sista hinderna gick riktigt bra faktiskt och då tog han verkligen i. 
 
Känner just nu att min handling förstör ganska mycket för oss, jag ser nu i efterhand när jag kollar på alla agilityvideor jag har på oss att jag saktar ner honom. Ska nog leta upp en bra kurs eller höra med någon om privatkurs för såhär kan vi ju inte ha det. Slalom kommer väl även ligga som fokus framöver och jag måste sluta vara rädd för att jag ska förstöra det mera och våga utmana honom med mer avancerade ingångar. Men jag stör mig verkligen på att han tog det så jäkla fint bara 30 minuter innan men så funkade det inte alls när vi kom in på planen... 
Här har ni videon så nu kan ni mobba oss hur mycket ni vill. Men jag är nöjd faktiskt. Vi har kommit en bra bit från debuten. Han kommer aldrig bli lika snabb som en BC eller liknande men vad gör det egentligen?
Visst troligtvis får vi väl aldrig någon pinne men det är väl inte därför man gör det? 
 
Måste även gratta Astrid och Iris som kom på sjunde plats och fick pinne i hopploppet. Så. Jälva. Grymma! 
Alltså hur långt har de inte kommit på kort tid!? I somras kunde vi inte ens ha Iris i långlina på planen i Skarpnäck utan att hon stack och nu plockar de pinnar! #Stoltkompis ♥
Snabba jäkla superpir! 
 

Kommentera?
Postat av: Julia

Ni är jätte duktiga! :D finns ingen anledning att mobba er! Han är en storpudel, ingen smidig liten vallhund och så är det. Men jag tycker trots det att han springer på bra på visa delar i loppet. Har sett folk med den farten när han springer på som tagit sig upp till tvåan till och med. Så tänk mera på att bara ha roligt och njut ;)

2015-04-29 @ 17:19:34
URL: http://monstertassar.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback