Äventyr med Fasa och äckliga odjur

Jag har nu redan tappat räkningen på hur många fästingar vi plockat på hundarna i år. Vi håller på att prata här hemma om vad vi ska ha mot fästingarna för något ska vi absolut ha. Har haft hund som blivit påverkad av ett fästing medel och har hund som blivit sjuk av fästingarna och jag väljer absolut det första alternativet. 
 
Dagen fick en tråkig och jobbig start med akut tid hos veterinären för Brandy. Han äter vanligtvis dåligt (han kan gå typ 2 dagar utan att äta vanligtvis) men nu har han droppat helt orimligt fort i vikten och inte ätit något sen i fredags. Vi försökte ge honom något som han verkligen inte kan motstå igår men han bokstavligen sprang iväg så fort man kom med mat. Han betedde sig otroligt skumt och igår kväll började han även gå konstigt men vi lyckades inte få någon tid för ens idag på morgonen. Så jag fick ta ledigt för att hänga med dit och ta Fasa under dagen. Känns jobbigt att han är sjuk och nu ska han stanna under natten men jag hoppas att vi kan få något svar imorgon på vad som är fel. Vi tror väldigt starkt att det är hans anaplasma som blommat upp igen. För er som inte vet vad det är så är anaplasma en fästingburen sjukdom som inte alltid riktigt går att bota helt. Han kan bli "frisk" men sjukdommen ligger då "vilande" i honom och han kan då när som helst bli sjuk igen utan "anledning". Vissa hundar får aldrig något "återfall" och vi har hoppats på att Brandy var en av dem men ja just nu ser det tyvärr inte ut som det. Det är såhär jag har förstått sjukdommen iallafall men ja vill ni ha mer och bättre information får ni väl fråga en veterinär eller läsa på själva. Tävlingen i helgen är ju bara att glömma men det viktigaste är att han blir frisk. 
 
Vi stannade ett tag hot veterinären, efter det hängde jag med mamma till hennes jobb sen tog jag bussen hem med Fasa. Typ tredje gången hon åker buss och jag måste säga det att hon är så cool i nya miljöer. Hon bryr sig inte om något verkligen och lägger sig glatt ner i bussen och sover vilket hon även gjorde första gången vi åkte buss. Klev av några stationer tidigare och gick hem. Det var ju så fint väder så stannade vid en strand där hon fick doppa tassarna lite (men hon skulle gärna dyka ner helt). Hon tyckte det var riktigt kul och väldigt intressant att bada, hela huvudet stoppade hon ner under vattnet flera gånger ;) 
Tyvärr hade jag ingen kamera med mig men ni kan få en bild på Brandy som badar istället.

Kommentera?
Postat av: Julia

Hoppas allt är bra med fina Brandy <3 Fästingarna är äckliga monster...

Haha Yatzy är en redig fegis när det gäller att bada ;) Han vill, men så vågar han inte ta steget ut där han måste simma. Att dopa tassarna är helt ok

2015-04-21 @ 07:45:53
URL: http://monstertassar.weebly.com
Postat av: Anonym

Hej :)

2015-04-21 @ 17:04:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback