Fasa agility

i förrgår körde vi lite träning på starterna utan hinder. Vill ha ett tydligt startkommando och jag märker redan nu att hon har en tendens till att tjuvstarta (agility är ju superkul😉). Så det ska vi verkligen lägga stor vikt på nu för om hon tjuvstartar kommer jag aldrig ens ha den minsta chans att hänga med. 
 
Igår plockade jag farm mina rusta pinnar och byggde upp en liten kombination. Provade att köra några blindbyten som vi har övat på förut fast utan några hinder och det gick prima ballerina. Jag måste bli bättre på det bara. 
Provade även att köra några bakombyten som hon fick prova på förra veckan och det gick super även det. Att springa runt hinder har hon även provat på en gång innan så även det fick hon göra. Hon hade ett härligt tryck igår och sökte sig så otroligt fint till alla hinder. Måste säga att hon utvecklas fort och jag måste nog våga utmana henne lite mera ibland än vad jag gör just nu. Jag håller henne lite tillbaka känner jag. 
 
I slutet provade jag även att skicka henne på ett hopphinder och sen ropa tillbaka henne och då blev det inte alls lika fina svängar så nu känner jag mig ännu säkrare på än innan på att jag ska lära in svängkommandon så att hon kan förbereda sig ännubättre på att svänga. Min handling var nog dock den bristande faktorn som gjorde att hon var tvungen att ta ut svängarna men det tar ju ett tag tills jag lär mig och hon lär sig mina tecken men det känns bra att ha svängkommandon också 😉
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback