Agility tävlingen i lördags

Pudel och jag var ju på agility tävling i lördags, en ganska liten tävling vilket var rätt skönt. Brandy har ju tidigare haft nosen i marken men nu när han äntligen börjat lyfta den har han insett att det sitter ju en massa folk runt planen. På träning bryr han sig aldrig om folk men på tävling så kan han bli lite störd av det så för oss var det skönt att kunna träna på det i en lite lättare grad. 
 
Banvandringen kändes super, det var verkligen en bana för oss! Mycket raksträckor, inte så många snäva svängar, höger slalom och det kändes verkligen super. Efter halva banvandringen ropas de ut att det var banvandring för hoppklass 1B som vi självklart inte var anmälda till. Var bortrest när de öppnade B klassen och kom hem för sent så kunde inte anmäla mig. Kändes riktigt surt.
 
När det väl var dags för 1A gjorde de inga stora förändringar på banan, de vände på den i stort sätt. Vilket betyder att det självklart blev vänsterslalom. Han har svårare för vänsterslalom tack vare hans slarviga och lata matte. Sen la de till en del snäva svängar. Även om jag kände att det absolut var en bana vi skulle klara kändes det lite surt att 1B banan passade oss bättre men inte så mycket att göra åt saken. 
 
Körde lite skall och snurrar innan start och det ska vi absolut fortsätta med. Vanligtvis kan han tappa sig lite i starten om vi inte kör flygande start men nu var det full fokus och helt okej fart. Jag visade lite taskigt på första snäva svängen vilket gjorde att han snubblade lite och fick det lite jobbigare med svängen men han kämpade på. Tappade en del fart i en böjd tunnel men sen fick han upp den igen. Resten flöt på helt ok, han tappade lite fart i en annan snäv sväng men utöver det sprang han på riktigt bra. Mitt under loppet hörde han något i skogen så då tvärnitade han och stog som ett litet fån mitt på planen. Han lyckades inte riktigt släppa det och blev lite rädd så då ville han inte riktigt fokusera och springa på. Efter två hinder kunde han skaka av sig det obehagliga, och springa på igen men vi tappade mycket tid på det. Fick en vägran på ett hinder som han bara fick för sig att han inte ville ta och då kom han av sig och började kolla efter det läskiga uppe i skogen igen. Han kunde till slut släppa det och då gick resten bra. Han tog slalomet på första försöket vilket kändes toppen då det inte var den lättaste ingången 😊
 
Blev många tidsfel eftersom han stannade två gånger och bara stirrade upp i skogen men han kollade aldrig på publiken, sprang på trots att det var varmt, fokuserade i starten och tog slalom så bortsett från att han blev rädd är jag riktigt nöjd över honom. 

Kort film hittar ni på min instagram https://instagram.com/p/6r9Hn_xawf/?taken-by=brandy_fasa
Minns tyvärr inte vem som tagit bilden men troligtvis Katinka, Astrid eller Tyra ;)
 
 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback