Fasas lydnads debut

Monstret blev 10 månader för lite mer än en vecka sedan vilket innebär att hon blev tävlingsmyndig i lydnads klass  I-III, för eliten måste de vara 15 månader. Min pappa är ju lydnadsmänniska så Fasa har fått lära sig en del om det under sin uppväxt 😉 I söndags gjorde de debut i klass 1. Min plan var att köra med Brandy också men missade den där delen då man måste anmäla sig, hehe. Fasa gjorde sin debut med bravur, det slutade med ett första pris, en andra placering och fina ord från domaren samt åskådare. Det var rätt många anmälda i klass 1 så de delade upp den i två grupper och om hon hade hamnat i den andra gruppen hade poängen räckt till en vinst men en andra placering är inte något att klaga över precis.
 
Redan på måndag gör de debut i klass 2. Jag och Brandy är också anmälda, fast till klass 1. Vet inte om jag finner det en smula pinsamt. Pappa är redan uppflyttad till tvåan med en valp och jag tragglar vidare med Brandy som är några år äldre. Å andra sidan så har ju pappa och Fasa helt klart fördelar. Kan ju börja med det att han hållt på med lydnad i snart 40 år, han har en hund med lite större förutsättningar än Brandy och så tränar han ju faktiskt lydnad till skillnad från mig 😉 Visst tränar vi en del men lydnad är inte något vi satsar mycket på precis.
 
På tal om lydnadstävlingen så är vi inte riktigt redo men det får väl gå som det går, hoppas bara att vi inte skämmer ut oss bara. 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback