Lydnads tävlingen

I onsdags förra veckan var det dags för Fasa att starta lydnadsklass 2 och Brandy fick köra klass 1. Tyvärr har jag inte protokellen till hands så kan inte ge er betygen men ska göra mitt bästa för att återberätta. 
Klass 1 och 2 hade platsliggning samtidigt så hade inte möjligheten att se Fasas men för mig och Brandy gick det väl lite si sådär, har vägrade lägga sig ner så fick köra dubbelkommando, vi som hade övat rätt mycket på just det och det har funkat fint under veckan men så på tävlingen ville han inte. Det var en lugn platsliggning och ingen reste sig så det var ju skönt, i ettan kan det ju vara lite kaos ibland annars. Inget dubbelkommando krävdes dock för att få honom att sitta upp igen så det var ju kul. Tandvisningen var den bästa någonsin, även om han alltid fått en 10a på den så nu reagerade han inget alls. Han bara satt där, måttligt uttråkad. 
 
Fasa var start nummer två så inan vår start lyckades vi även se när hon och pappa var inne på planen. Det blev tre nollor då hon tjuvstartade men i de moment hon fick betyg i var det inte låga betyg precis. Läggande under gång var lågt men de andra var rätt höga. Pappa var väl nöjd ändå, tydligen hade han aldrig fått så låga total poäng innan men jag tyckte ändå att det såg bra ut och det var många andra som kom fram och sa det också. Hon är ju bara 10 månader så man kan ju inte ha allt för höga krav. Tyvärr fick jag bråka en hel del med mitt objektiv vilket resulterade i att jag inte fick allt på film men några delar fick jag med. 
 
 
Brandy är jag riktigt nöjd med ändå, han satte läggande under gång (dock extremt segt), hamnade aldrig efter i linförigheten och hade full fokus under hela tiden vi var inne på planen. Tyvärr har han kvar en del låsningar och osäkerhet som drar ner på betygen rejält.

I linförigheten kändes allt bra förutom hans sättanden. De är sega, som vanligt. Ställande under gång kan jag tycka att vi skulle fått högre på. Vanligtvis brukar jag störa mig på när folk skyller ifrån sig på andra på tävlingar och speciellt på domaren men hon drog för att jag rörde honom och segt ställande men jag rörde honom inte och ställandet var supersnyggt. Han tvärnitade så fort jag kommenderade så det var rätt skumt kan jag tycka. Sen att hon drog på de dubbelkommandon jag var tvungen att använda mig av för att sätta ner honom det håller jag med om.
 
Men i övrigt är jag nöjd, räckte inte till ett första pris men han höll ihop genom hela programmet och tappade inte fokus ^^

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback