Skapar en tradition

Förra året på ungdoms SM gick det inte alls bra och inte fick vi till det i år heller. "Gick av planen med en hemsk känsla och ville bara bort." skrev jag förra året i bloggen och i år lämnade jag planen med exakt samma tankar. Ville helst av allt sjunka genom jorden. Som tur är har jag ett helt fint gäng med vänner som kom fram efteråt och sa massa snälla ord vilket ändå gav mig lite mod och hindrade mig från att bara plocka ihop allt och åka hem för dagen. Kanske blir det en tradition detta? Att inget kommer gå rätt för oss när vi tävlar på U-SM.
 
Under tiden inne på planen kändes allt hemskt verkligen. Backandet satte han fint faktiskt men distans snurren ville han inte göra. Råkade även placera mig för nära kanten av planen så när jag kallade in honom och han skulle gå i front position behövde jag göra en ful vändning. Vilket i sin tur självklart gjorde att vi hamnade fel med allt annat också. Backa slalom har han inte haft några problem med tidigare men nu började han självklart strula. Andra porten vägrade han och så stannade han upp flera gånger. Sen när han skulle gå runt gick han in mellan mina ben och tyckte att han stog bra där. När han sen skulle backa in mot mig så fick jag locka honom eftersom jag inte han få in honom i fot så att vi kunde göra vår vändning. I slutet av backa in så vänder han sig om, i mitten av backa runt stannar han och när han sen skulle hålla tassarna på min arm bara tvärvägrade han. Tyckte han i helhet bara kändes allmänt seg men nu när jag kollar på videon i efterhand ser han ändå rätt glad ut vilket gör mig lycklig men arg på mig själv för tänk om vi kunde fått godkänt?
 
Det var när han tvärvägrade som jag försökte få igång honom och då tog jag i honom på skoj lite bara med det kan få oss diskade. Tänkte inte på det på planen men kom på det nu i efterhand vilket känns sjukt surt. Kunde lagt in en snurr eller något som han drar igång på istället men det tänkte jag inte på då... Pratade med en tjej från klubben som är domare och hon sa att det skulle kunna ge disk men beror på vad domaren tyckte om det. Känns jäkligt tråkigt för även om jag inte är nöjd med vår prestation vill jag åt minstone lyckas klara oss igenom och få betyg samt kommentarer från domaren åtminstone men det får man inte för det mesta när man blir diskad.
 
Slutet blev ändå helt okej även om det inte var helt planerat ;) 
De superfina bilderna är taggna av Vendela Sandell (http://lakritsnos.se) 
 
 
Men om man ska bortse från att allt gick fel i freestylen så har jag haft en underbar dag, träffat massa folk från i stort sett hela Sverige. Var även tvungen att passa Fasa i några timmar när vi var där och hon var så otroligt duktig. Hon låg och sov så fort vi kom till tältet, låg brevid planen och vilade, gick i folkmassor, träffade hundar, folk och ja allt annat som händer på en tävling. Ingen hund blev utskälld på hela dagen ;) 
Jag är verkligen extremt imponerad över lilla mallen, hon skötte sig♥
 
Tyvärr har jag knappt några bilder, lyckades glömma teleobjektivet hemma så har inte alls känt mig taggad på att fota... 
 
 

Kommentera?
Postat av: Anonym

Hej Cornelia!

Jag är intresserad av både malinois och pudel. Det hade varit mycket kul att prata med dig om de raserna :-) Maila gärna mig eller skriv på Facebook!

Mvh

Anna

2015-08-09 @ 11:14:13
URL: http://www.scillsen.wordpress.com
Postat av: Skogsraah ☾

Superfina bilder :)

2015-08-10 @ 12:53:05
URL: http://skogsraah.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback