till slut kanske det kan bli något av pudel

Körde ett lydnads pass med Mr. Pudel nu på kvällen. Början av passet var helt okej, fokuset låg på halter och attityd. Inga större problem tycker jag, visst är det inte perfekt men vi siktar inte riktigt på det heller. 
 
Efter det så jobade vi en del på att gå från sittande till liggande och liggande till sittande. Något Brandy har stora problem med. För läggandet behöver han mycket handhjälp och sättandet likaså. I början gick det inte alls, ibland kan man kanske inte förvänta sig framsteg under ett och samma pass men jag ville kunna se myrsteg i alla fall och det kunde jag inte. Gick en liten sväng och efter det körde jag igång med lite linförighet, poff sa det och han var verkligen på topp! Dröjde inte många repetitioner innan jag kunde plocka bort handhjälpen helt nu och han var riktigt snabb. Hör och häpna, Mr. Pudel var snabb! Inte ofta det händder ;) 
 
Vågade även prova på lite läggande under gång då det övriga nu funkade och aldrig har han gjort dem så bra. Inte så där supersnabba men han la sig ner utan någon som helst dubbelkommando. Jäklar vad vi kämpat med läggande under gång. Jag ber till högre makter att detta inte bara var för en träning.
 
Vi satsar inte på perfekt än, okej är bättre än inget ;)
 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback