tredje tillfället för Aller

Dessa tre veckor har verkligen rusat förbi känns det som. Har ju gått en timme privat på måndagarna för Annica Aller under tre veckor nu kan jag ju berätta för er som inte vet det. Det har verkligen vart extremt lärorikt! Har aldrig lärt mig så mycket om agility på så kort tid. Det har vart riktigt skönt att faktiskt köra grundsaker, Fasa är ju ung så det är ju bara grunder, grunder, grunder med henne. Brandys grund är ju extremt dålig och likaså är min inom handling måste jag säga så det har vart super att kunna rätta till mina egna grunder. Idag fortsatte vi jobba på framförbyten men i nya situationer. Gick helt okej och mot slutet började det nog faktiskt likna något. Jag måste lita lite mera på mig själv och att jag kommer hinna, annars blir det bara fel när jag fegar ur. 
 
Körde även en del staket vilket var toppen för jag är hemskt dålig på det och så kollade vi på slalom igen. Förra veckan gick hon igenom hur hon hade lärt in slalom på sina hundar. I mitt huvud har det blivit lite mos för jag har sett på senare tid att vissa säger att böjda pinnar är allé och andra säger att när de står rakt men med mellanrum är det allé så vad man nu ska kalla dem båda vet jag inte och vill ju undvika missförstånd 😉. Aja hur som helst så hade hon kört en form av allé (inte den varianten när pinnarna är böjda) men hon hade lagt till lite eget på det, alltså skapat en egen metod utifrån en annan och jag gillade hennes tänk där så kommer absolut köra på den. (Ni kan vara lugna, det enda slalom hon kör nu är rätt brett så hon knappt svänger. Tvivlar starkt på att det sliter 😉). Fasa fick i alla fall prova köra förra gången och då tog vi det lugnt med belöning efter varje pinne som var närmast mig. Fem gånger kanske hon fick köra det förra veckan och efter det har vädret inte riktigt tillåtit oss att träna så har inte blivit något mer utöver det. Idag när jag och Annica stog och pratade spang hon och tog sex pinnar själv (fortfarande allé dock) vilket var så otroligt roligt att se. Hon lär sig verkligen så extremt fort den där lilla. Som inte är så liten längre... Herregud hon blir redan 10 månader i helgen och vi vägde henne idag, hon väger 25,5 kg. Det är ju helt sjukt! Hon var ju bäbis igår liksom. 
 
Hur upplägget för Annica i framtiden blir vet jag inte riktigt just nu men det lutar nog åt att vi kommer köra kanske var tredje vecka hos henne eller något sånt. 
I övrigt kan jag väl berätta att den där vita pudeln på bilden ska bli ännu finare, han ska till trimmet på onsdag så att han är snygg inför U-SM. Han är han även anmäld till en officiell lydnadsklass 1 samt en hoppklass 1. Sjukt taggad på båda tävlingarna faktiskt, för tillfället känner jag min inte alls nervös bortsett från att jag kanske är lite nervös över att möta pappa och Fasa i lydnaden. Sen så kommer väl mina nerver börja spöka när det blir färre dagar kvar tills tävlingarna men just nu känner jag mig rätt lugn. 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback