Unik träning

Idag drog jag in till kungsträdgården med Brandy. Vi var ett gäng från Skarpnäck hundungdom som skulle ha uppvisning på we are Stockholm (Förut kallad ung08). Det är en festival för ungdomar mellan 13 och 19 år som går av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm veckan innan höstterminens start. Festivalen är en av Europas största ungdomsfestivaler lockar runt 170 000 aktiva besökare varje år. 

Så Sveriges hundungdom fick ha ett litet hörn där. Jag hade fixat några låtar och så körde vi på i några timmar med freestyle. Det var supervarmt, extremt mycket folk, hög musik, otroligt rörigt och allt som rör en festival med ungdomar. Brandy har vart extremt seg hela dagen, han har ätit rätt dåligt de senaste dagarna tyvärr så kan ju vara på grund utav det. För er som inte vet har jag en pudel som inte gillar mat och vissa perioder slutar han äta, vi har kollat upp det hos veterinären flera gånger men de hittar inget fel på honom. Han är helt enkelt sån och det går över rätt fort. 
 
När vi väl kom igång så blev han en helt annan hund dock, supertaggad och glad. Han gjorde inte riktigt de trick jag bad honom om och övergångarna var hemska men han gissade sig fram och var glad. Vi hade extremt kul och min scenskräck var knappt där. Visst kändes den av lite men nu kunde jag ändå slappna av, ingen stress.
 
Andra gången vi gick ut gick mycket bättre, jag lyckades improvisera något som kanske liknade ett program lite i alla fall. Brandy lyssnade mycket bättre också på det jag sa så inte lika mycket chansningar från hans sida. 

Tredje gången var väl lite mera kaos, tappade belöningen och kom inte på några trick. Haha kul hade vi i alla fall och han var ju fortfarande fokuserad och taggad trots att vi hade vart inne i stan flera timmar och redan kört två gånger så kaoset tar jag på mig större delen av ansvaret för. 
 
Så allt som allt är jag hur nöjd som helst med mr. Pudel. Han hade inga problem med miljön, var hur lugn och snäll som helst och när vi väl körde taggade han igång. Han var fokuserad på mig och struntade i publiken. Det var verkligen superbra träning för oss och det är verkligen inte möjligheter man har varje dag till en sån miljö att träna i. Jag hade superkul och det var många som stannade och kollade. Hundvärlden behöver mer uppmärksamhet tycker jag. Få vet vad hundsport är och att det existerar. 
Foto: Joakim Persson
 
 

 

Kommentera?
Postat av: Emma

Såå duktiga!! Ni kommer komma längre än långt! ;)

2015-08-14 @ 00:46:07
URL: http://ekipagemedtassar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback