så nöjd

Det var årsmöte idag och även om det känns tråkigt att inte längre sitta i styrelsen så var det ett trevligt årsmöte. Klubben hade även hyrt haninge hundhall i tre timmar efter mötet så blev en del blandad träning. Vi byggde upp en hinder kombination till agilityn som tog upp lite mindre än halva hallen. Brandy tyckte att det var varmt i hallen som vanligt så han blev trött på en gång... Filmade i slutet av träningen och ja då var han inte såvärst snabb men vad gör det egentligen? Det var så jäkla kul att köra agility idag, det är alltid kul med agility men idag var speciell. Idag så släppte jag alla krav på oss och bara njöt av att få träna vilket kändes så otroligt skönt. Det blev inte samma stress över att det skulle gå perfekt vilket gjorde allt så mycket mer behagligt. Jag kände mig lugnare ute på planen, mer harmonisk ;) 
 
Fasa fick även komma ner till hallen i 10 minuter mot slutet av träningen när nästan alla vilade sina hundar. Hon fick leka lite och köra lite lydandsmoment. Gud vad jag älskar denna lilla hund. Hon må vara sjukt jobbig ibland men fy vilken jäkla superhäftig hund hon är! Hon är ju lite osäker på nya hundar vilket märktes lite i början men hon skällde inget alls och lite nyfiken var hon allt. Lite skräck blandat med förtjusning ;)
När vi väl kom igång och började leka/lekträna så var det full fokus eller okej ibland kollade hon på hunden som körde agility för han/hon skällde lite ibland och jagade ju en superskojig boll men det dröjde inte lång tid tills hon slutade bry sig om det. 

När det vänder

Var på klubben igår och tränade med min fina grupp ;) 

Planen är helt kolsvart nu på kvällarna då fotbollsplanen inte har sina lampor tända. Astrid och Katinka hade med sig pannlampor men vi valde att träna precis utanför stugan där det ändå finns lite ljus från tre eller fyra svaga lampor. Jag valde att köra lite starter med Brandy och har var superduktig verkligen. Känner att det börjar vända nu. Han är inte alls lika seg längre på träningarna. Får hoppas att det håller i sig ett tag nu och att han inte faller tillbaka igen. Ska fortsätta med lydnaden för det verkar ju hjälpa ;)
Hade en supertrevlig kväll som vanligt och jag skulle inte kunna få en bättre grupp att träna med! ^^
 
 

planera kan man ju alltid göra

Jag vill ju vänta med att börja träna agility med Fasa, av en hel del anledningar men inget jag tänker gå in djupare på nu. Planering är ju kul när det handlar om hund i alla fall. Har funderat på hur jag vill lägga upp Fasas agility träning/hur jag vill lära in alla hinder. Egentligen har jag funderat på hur jag ska lägga grunderna för "min framtida hund" i evigheter känns det som. Jag har försökt väga upp fördelar mot nackdelar men nu när "min framtida hund" är här så har jag börjat fundera igen. Mina planer har börjat svaja och tanke verksamheten är i full gång. 
 
Hade tänkt ha running contacs på henne men sen började jag att ifrågasätta det. "Känns det verkligen som ett säkert kontakfälts beteende?" "Vad vill jag använda för metod för att få "perfekta" RC?" "Kommer jag ha någon chans att hinna med henne?" och så vidare. 
 
Efter en del tänkande har jag nog kommit fram till att det är säkert med RC om man tränar ordentligt och hur många ser man inte som har 2på2av som missar? ;)  Men jag gissar på att allt handlar om hur mycket tid man väljer att lägga ner på det. Finns många med perfekta 2på2av och många med perfekta RC. Jag har sett många som har arbetat med RC och fått kämpa i över ett år med det och ja övning ger färdighet brukar man väl säga. Men jag tror nog att jag är beredd att lägga ner mycket tid på det för det är ju det snabbaste sättet för hunden att ta sig över KF hinderna. Funderar på att köpa hem en DVD om RC som jag har hittat. Tyvärr är den väldigt dyr men ska nog lägga undan lite pengar varje månad så kommer det säkert finnas så att det räcker och blir över till dess att det är dags att börja träna KF med Fasa. ;) 
 
Har även kollat runt en del på olika 2på2av metoder också för jag vill gärna ha båda (Varför välja en när man ta båda?;) )Det jag kan tycka är synd med det är att många hundar har fart upp på KF hinderna men saktar av redan på mitten vilket tar otroligt mycket tid. Så där funderar jag också på hur jag ska lägga upp träningen för att få henne att hålla farten över hela hindret. 

Slalom finns det också en hel del olika sätt att lära in. Men tror nog att  jag kommer köra allé metoden med Fasa. Körde ju den med Brandy och i början var jag nöjd men han skulle nog behövt ha en bättre kroppskontroll för att klara av allé metoden. Tycker att den är bra då man redan från början får med fart, träning på olika ingångar och självständighet. Tycker att det är ett effektivt sätt att lära in slalom och jag upplever att många hundar med allé metoden har en snygg teknik. 
 
Så egentligen ser det väl ut lite som det gjorde från början men det känns bra att verkligen få ut alla tankar. Men har lite planer nu under våren på en kurs jag ska gå (tan hund kanske) och hoppas på att få mer tankar och kunskap till detta. ;)
Fasa, 5 veckor gammal *-* 
 

Moder natur får bestämma sig

Ena dagen är det blank is, andra dagen är det flera decimeter snö och tredje dagen kan det vara slaks. Inget kul väder med andra ord. Hoppades på tidig vår men så ser det inte riktigt ut att bli... Ska inte tråka ut er med mer väder prat. Är det bara jag som tycker att det pratas mycket väder på hundbloggar? Kan ju vara för att vi är ganska beroende av vad det är för väder. Blev ett 2 minuters lydnads/freestyle pass på kvällen. Funderar på att skriva om programmet lite och den nya förändringen bli bra tycker jag. Det känns som ett "säkrare kort", de nya trick jag valt att ha med kommer behöva läras in men de är inte så avancerade och jag tror att de kommer vara lättare för Brandy att sätta dem på en tävling.
 
Har även lite funderingar på att anmäla oss till en agility tävling, satt och kollade igenom en del klipp från olika träningar och han är inte så långsam som jag tycker att det känns när vi kör. Vill köra mest på skoj och på något sätt "bevisa" för mig själv att vi inte har misslyckats helt totalt i agility.
Bilderna är tagna av Tyra (http://thealice.blogg.se)
 
Liten kul grej som jag kan berätta ockås är att vi idag har försök mäta Fasa, inget exakt mått men vi fick det till ca 43-45 cm i mankhöjd. Helt otroligt så stor hon har blivit! 15 veckor och ligger redan nu i "fusk-medium"/large till agilityn.

Allt möjligt

Igår var det ju freestyle tävling i haninge hundhall men jag var bara där och kollade. Trodde jag skulle ångra att jag inte anmält mig när vi väl var där men det kändes bra faktiskt. Freestylen har ju inte gått så bra på senaste tiden och alla trick i programmet sitter inte än så känns skönt att vänta lite med vår debut i klass två. Vill verkligen inte stressa och bara starta för att starta. Astrid tävlade med Iris, deras debut. Tyvärr gick det inte riktigt som planerat men jag tycker att det var superbra av dem att faktiskt våga sig ut och tävla.
 
 
 Började dagen med en promenad tillsammans med odjuren. Stackars Brandy får så mycket snö i pälsen att han inte kan röra sig efter ett tag ute. Som tur är har jag hittat ett par benskydd som jag ska köpa till honom. Kameran fick självklart följa med ut.
 
Efter det packade vi bilen med leksaker och valp. Pappa har hittat en grupp som tänar skydds i ett ridhus på söndagar. Fasa fick prova att leka lite med figgen och hon tyckte det var superskoj! Det är ju lite annorlunda från agilityn, inte en enda BC eller sheltie! ;)
Nu på kvällen bestämde jag mig att leka lite freestyle med Brandy för han har ju gått väldigt bra på lydnaden den här veckan. Otroligt nöjd är jag över honom och vi hade så jäkla kul! Körde enkla trick som jag vet att han tycker om. Riktigt härlig attityd, från oss båda. ;)
 
Under helgen så har det vart otroligt mycket hundar här också och så såg hon ju några idag på träingen och hennes hundmöten blir bara bättre och bättre! Inget skällande på hela helgen, hon har inte ens brytt sig om de andra hundarna. Lycka!
 
Idag är det inte heller en helt vanlig dag. Brandy blir faktiskt fem hela år idag!
Gud vad tiden flyger fram och fy vad jag älskar min fina pudel. Han är den jag delat min resa med genom hundvälden och vi har hunnit med mycket tycker jag. Trotts att han var tvungen att vila i nästan ett helt år förut på grund av en skada och jag tränade inget med honom som valp så egentligen är det två tränings år som gått bort. Tror att han kunde sitt, ligg och vara lös när han var ett år men valp kan ju få vara valp tycker jag.
Brandy har fått stå ut med att vara min "test hund" för jag har ju haft problem med vilken sport vi ska träna. Så vi har kört det mesta och tävlat i en del av dem också. Han är verkligen inte den lättaste i träning men vad gör det när han är så underbar utöver det? ;) 
Tanken var att han skulle få en fin liten tårta men självklart kommer matmonstret Fasa och stjäl allt... 
Grattis min underbart fina kille, du är är mitt allt!

Bakslag och framgång

På den senaste tiden har mycket av mitt fokus vart på Brandy vilket har resulterat i mindre tid med Fasa. Det i sin tur har lett till att hon inte riktigt är lika duktig på att komma tillbaka med leksaker så vi övade lite på det idag. Jag tycker att det gick bra faktiskt. Det var lite svårt att komma tillbaka med dem när vi var ute på tomten tyckte hon men det gick riktigt bra ändå tycker jag. Just det här med vardagslydnad/allmänlydnad tycker jag är otroligt viktigt så därför väljer jag att lägga ner mycket tid på just det. Jag tänker inte få en problemhund och då vill jag försöka förebygga det så mycket jag bara kan. För ja någon dag kommer hon bli en jobbig unghund och då kan det ju vara bra om vi har en del grunder i hur man beter sig, förhoppningsvis underlättar det. 

Något som jag tycker är otroligt skönt är att hon bits inte alls så mycket längre! 
Förut hade jag sår längs hela armarna och jag tror nog att jag till och med fått några ärr men de är i alla fall inte fyllda med sår och sårskorpor. 
 
Idag ute på promenaden så träffade Fasa sin första hare och hon var lös just då. Hon är ju van med kaninerna och vet att man inte ska röra dem. Så när haren hoppade fram ca två och en halv meter framför nosen på henne stannade hon först upp och tittade men vände så fort jag ropade.
 
 

Svar på frågestunden, del 2

 
1. Vilka styrkor och svagheter anser du att dina hundar har? 
Brandys styrkor: Han är väldigt lätt i vardagen och han klarar av störning helt utmärkt.
Brandys svagheter: Han skulle gärna få ha lite mer intresse för träning ;) 
 
Fasas styrkor: Enormt lättlärd och hon älskar att leka! Kampar som bara den verkligen ;)
Fasas svagheter: Hon kan bli osäker vid hundmöten. 

2. Det bästa med agility och freestyle enligt dig? 
Finns svar på det i "Frågestund, del 1" ;)

3. Vilken storlek på Pudel skulle du vilja ha förutom stor? 
Fy så svårt! Vet inte riktigt men ingen toy i alla fall. Som det ser ut nu skulle det nog bli en mellan kanske. Tycker att det är lättare att hitta någon som avlar på arbetande mellan pudlar för har aldrig sett någon som avlar på arbetande dvärg så mitt svar blir nog mellan ändå eftersom jag gärna vill ha arbetande linjer faktiskt ;)

4. Om ni inte valt Malinios, vilken ras skulle du då viljat ha? 
Vi funderade på Border Collie och Kelpie innan vi (pappa) beslutade oss (sig) för att ta malle. 
Om jag skulle skaffa hund nu skulle det bli en kelpie tror jag. 
 
5. Hur ser Fasas framtidsplaner ut? 
Pappa vill tävla lydnad och bruks. Jag ska ju köra agility och mina förväntningar är faktiskt ganska höga men vi får se hur det går ;)

6. Den vackraste rasen? 
Saluki och storpudel. Även om många tycker att det är fult så tycker jag att alla dessa utställnings pudlar ser otroligt häftiga ut men man måste se dem i verkligheten. De ser knappt ut att vara från jorden, de är lite som att se en enhörning typ, förtrollande! ;)

7. Vad tror du din nästa hund blir för ras? 
Åh vad svårt, det beror lite på vart jag befinner mig i livet. Men som det ser ut just nu blir det nog en kelpie.
8. Favoritras? 
Har så många men Kelpie, Malinois och Border Collie skulle jag nog säga
 
9. En ras du inte skulle kunna tänka dig att äga?
Finns många jag inte skulle vilja ha. Grand danois är en ras jag inte skulle kunna tänka mig, dels så verkar de ha mycket hälsoproblem. Tonsillit (infektion i halshandlarna), magsäcksomvridning och kardiomyopati (förstorat hjärta). De är nog inte riktigt den optimala tävlingshunden heller. 
 
Tack så mycket Alva (http://agilityvovve.hundpoolen.se/Blogg) för dina frågor!

En sista gång

lgår kväll var jag på mitt sista styrelsemöte för skarpnäck hundungdom. Får se om jag hoppar in igen någon gång i framtiden men just nu vill jag fokusera på det som egentligen var anledningen till att jag gick med i Skarpnäck hundungdom för första början och det är ju för att träna hund. Det känns både skönt men ändå tråkigt att hoppa av för gud vad jag har vart med om mycket! 


År 2013 var jag med och arrangerade ungdoms SM. Jag var inte bara funktionär utan jag satt faktiskt med och planerade det från grunden. Tillsammans med styrelsen har jag fått vara med och arrangera tävlingar i en mängd olika grenar, arrangera läger, träningsträffar, läger, drivit fram beslut men det största för mig måste vara när vi arrangerade freestyle SM 2013. Det var en otroligt häftig kännsla och något jag hoppas på att få vara med om igen. Jag fick inte bara planera och vara funktionär. Jag fick stå där inne på stora scenen (inte för att jag sa något men med min scenskräck så är det stort i mina ögon att stå där framför en fullproppad läktare) och jag fick ju även tillsammans med Eira designa trycket på SM tröjan som delades ut till tävlande och funktionärer. Utöver detta så har jag åkt på representantskapsmöte och fått bo på hotell i både Göteborg och Skåne. Representantskapet är vår organisations högsta beslutande organ. Representantskapet äger rum en gång per år och då träffas representanter från alla våra distrikt. Ungdomarna som väljs till Representantskapet ska granska vad Sveriges Hundungdom har haft för verksamhet det gångna året. Man bestämmer också de ekonomiska ramarna för de närmaste kommande åren (budget) och diskuterar och beslutar i frågor som man vill att organisationen framför allt ska jobba med. Jag har ju även fått skriva klubbens tidning vilket var otroligt kul. Den skickades ut till alla våra medlemmar.
 
Jag är otroligt glad och tacksam för allt jag har fått vara med om, fått vara en del av och det känns lite sorgligt att lämna det men jag har sagt att jag gärna fortsätter att hjälpa till en del ;)
Bilden är lånad från shu.se och den är tagen på oss funtionärer efter prisutdelningen på Ungdoms SM.
 Första numret av tidningen
Förlåt men jag minns inte vem som tagit denna 
 
 
 
 
 
 

Svar på frågestunden, del 1

Jag undrar vilken linje på gymnasiet du går, varför du valde den. Vilka linjer du valde mellan och vad du tycker om ditt val nu. 
Jag läser just nu Estet, Bild. När jag först började gymnasiet så läste jag Natur och det var min tanke från början. Jag älskar NO-ämnena och det gör jag fortfarande (nej va? jag sitter inte hemma och pluggar NO bara för att det är kul, hehe eller jo kanske lite) Tyvärr trivdes jag inte i klassen eller skolan + hela mitt liv var bara skola från morgon tills jag gick och la mig. Minns fortfarande många av de helger då jag satt från morgon till kväll och pluggade. Jag hade inte tid med hundträning, någonsin. Jag hade inte tid att rita/måla. Ibland kändes det som att jag inte ens hade tid att äta och sova. Så jag började fundera lite på varför jag gick linjen och den ända anledningen var att jag inte gillade andra ämen i skolan utom bild då. Så jag valde att byta till något annat och om jag skulle behöva dessa kurser jag hade fått från natur läser jag hellre till dem senare för just nu blev det helt enkelt för mycket. Nog för att skolan är viktigast men jag tror att man måste ha lite tid för sig själv också för att må bra. 
 
Jag ritar och målar mycket och det är något jag vill utveckla så därför valde jag bild. 

Kanske låter konstigt att jag som är hundnörd från top till tå inte läser hund men anledningen är att jag inte fått någon bra känsla om någon hundlinje i närheten för jag vill inte flytta. Vet att jag inte skulle få ta med mig Brandy då och jag vill inte lämna alla jag har här hemma. Jag vill ju helst jobba med hund när jag blir äldre men jag menar många duktiga inom hund har inte behövt läsa det på gymnasiet och som sagt så kändes inga hundlinjer i stockholm bra.

Vilken är din favoritras inom varje rasgrupp? 
I rasgrupp 1 blir det väldigt svårt att välja, finns ju många häftiga hundar där tycker jag så skriver några jag gillar.
Kelpie, Malinois, Border Collie, Hollandse herdershond korthårig (har inte träffat många men utav de jag sett tycker jag att de verkar vara häftiga. Många har även otroligt coola MH resultat), Schäfer och jag tror nog jag måste säga sheltie.
 
Rasgrupp 2
DOBERMANN!
 
Rasgrupp 3
Tror nog att det blir staffordshire bullterrier
 
Rasgrupp 4
Ja det finns ju bara tax i den fjärde gruppen men om jag får välja blande de olika storlekar och pälstyper skulle jag nog välja en långhårig dvärgtax
 
Rasgrupp 5
Den här rasgruppen är inget som intresserar mig egentligen och jag kan inte så värst mycket om raserna alls. Men kanske en Podengo portugues, liso/médio men som sagt kan inte mycket alls om rasgrupp fem
 
Rasgrupp 7
Rasgrupp 8
Även här har jag flera favoriter. Portugisisk vattenhund är nog för tillfället min absoluta favorit i grupp 8 men gillar även Flatcoated retriever och Tollare
 
Rasgrupp 9
Pudel så klart.
 
Rasgrupp 10
Italiensk vinthund

Vilken är din favoritlåt just nu? 
Love runs out med One Republic :3

Vilka bloggar läser du? 
Mååånga, haha men bara hundbloggar såklart dock orkar jag inte skriva alla men några ;)
http://triopudel.wordpress.com
http://thelexie.blogg.se
http://agilityvovve.hundpoolen.se/Blogg
http://hunderbart.hundpoolen.nu/Blogg
http://agilityrunners.hundpoolen.nu/Blogg
http://dreamteam.webblogg.se
http://lakritsnos.blogg.se
http://nouw.com/agilitynova
http://teamsporthund.wordpress.com

Vilka hundsporter har du provat på? Vilka gillar du? Varför? 
Jag har provat på det mesta sök, spår, agility, rally, utställning, freestyle, dogparkour, lydnad och drag sen så har jag ju även vart på ett läger för SBK som handlar om tjänstehundar inom det gröna (Försvarsmakten) Det är ju dock ingen hundsport men det är nog bbland det roligaste jag vart med om inom hund. Det var spännande och häftigt. Älskar att det var väldigt realistiskt och det är alltid häftigt att se hundarna arbeta inom detta. 
 Men om man ska välja mellan hundsporter är favoriterna nog Brukset, agilityn och freestylen. 
 
Brukset älskar jag just för att det är så otroligt superhäftigt att se hundarna arbeta på det sätt som de gör i brukset. Spänningen att skicka ut hunden i skogen påen figg eller hänga efter i lina och se hur hunden spårar är så otroligt underbar!
 
Agilityfrälst har jag vart så länge jag kan minnas. Min stora dröm när jag var liten var att träna agility. Älskar farten och att det verkligen krävs mycket av även föraren. Vad finns det att inte gilla med agilityn liksom? ;)
 
Freestylen har jag vart lite till och från. Det har mest vart något kul på sidan om men nu när vi verkligen börjat satsa på freestylen är det en gren som har börjat växa i mina ögon. Jag älskar att skriva program och jag gillar den fria känslan. Det är verkligen en sport för alla och jag tycker det är synd att det inte finns så många som verkligen tränar det på alvar. Freestyle är en sport som jag tror många skulle uppskatta men det känns som att programbyggandet avskräcker många vilket är så tråkigt. 
 
Dogparkour är även något jag älskar att pyssla med på sidan om alla tävlingsgrenar. Det är skönt att göra något som man inte tävlar i. Det är liksom lugnt ifall det inte är perfekt för det behöver det inte vara heller.
 
Lydnaden är väl också helt okej. Jag gillar (och ibland ogillar) att det finns så mycket detaljer. Dock kan jag tycka att lydnaden blir ganska tråkig i längden.

Tränar du något, utöver hunderiet? 
Nja jag dyker ju ibland men på senaste tiden har det inte blivit så mycket av det.

10 saker du vill göra innan du dör? 
Dyka i något häftigt rev. Plats för detta har jag inte bestämt än.
Starta ett eget hunddagis/pensionat med träningshall.
Bo på landet.
Hoppa fallskärm (precis som alla andra typ hahah).
Tävla utomlands 
Plugga konst helst i London eller Italien
Kommer inte på flera saker men nog finns det en hel del jag vill göra.
 
Och slutligen, hur ser en normal vardag för sig ut?
Skola och sen hund. Försöker även träffa min träningsgrupp i alla fall en gång i veckan. Sen brukar det även bli någon dag i veckan som jag ägnar åt att träffa mina icke hundnörds vänner.
 
Tack så mycket Vendela (http://lakritsnos.blogg.se) för dina frågor!
 
 

ÄNTLIGEN!

Skulle kunna skrika av lycka, monstervalpen tappade sina första tänder idag! 
Idag har vart en ganska lat dag. Har bara blivit några promenader idag, snön är ju borta men istället är det glashalt på vissa ställen. Där det är gräs är det ingen is men på gångvägarna är det otroligt mycket så vi ser väl ut som en grupp bambisar på promenad men jag kan stolt säga att jag inte har ramlat än. Hade hoppats på att snön skulle försvinna nu och inte komma tillbaka men så snöade det nu på kvällen igen. Fick ett hundmöte nu på kvällen och det gick superbra. Ett litet skall gav hon ifrån sig men efter det kunde hon gå och fokusera på mig ända tills vi var sida med sida med de andra hundarna. Hon skällde inte men tittade och drog lite. Fast ja det är ju framsteg och jag är nöjd så vi jobbar vidare helt enkelt. 
 Bild från 2013 tror jag 
 
 

taggad

Lydnadsträning idag igen och han fortsätter att imponera!
Även "lilla" Lu fick följa med idag och köra lite agility men ja hennes kondis har inte riktigt förbättrats under jul så hon orkade inte så länge men hon var duktig och jäklar vad hon kan vara snabb. 

Blev mer linförighet för Brandys del med fokus på starter och snabba sättanden. Till Luna byggde vi upp en super enkel rundbana utan några byten eller liknande bara för att fokusera på att hon ska ha bättre hindersug och fart. Hela planen var faktiskt inte täckt av is, annars brukar jag vara emot att köra när det är halt ute men vi hittade ett ställe i hörnet av panen som inte var hal. Plockade även ut ett enskilt hopphinder för att öva på att runda hindret. Även det klarade hon med bravur, lite väl tajta svängar kunde hon få ibland men inget jag tänker klaga på. ;)

Innan träningen idag åkte vi förbi stockholms södra BK. Det blev lite lätta sök/hitta övningar och busa med folk för Fasa. Vilket hon tyckte var superskoj. Hundarna på BK är inte lika otäcka som de här hemma heller så det klarade hon super!
Foto: Astrid Hesseborn-Ingeström https://triopudel.wordpress.com
 

helt plötsligt

Hundträning är ju som många vet en riktig bergodalbana. Nu efter att ha kört lydnad i mindre än en vecka och lagt freestylen på hyllan har Brandy verkligen blivit en helt annan hund. Valde även att byta belöning idag för  jag  köpte ju nya leksaker på mässan som han älskar och kampar fint med men idag ville jag prova köra med boll igen. Egentligen gillar jag att kunna belöna med kamp för det ger ofta en helt annan sinnesstämning hos hunden, även hos hundar som kanske har lite sämre kamp. Men alltså wow vad otroligt superfint han gick idag. Snabba läggande under gång även om det fick bli lite handhjälp så skiter jag i det nu. Brandy har haft otroligt svårt med läggande under gåg så för mig känns det verkligen otroligt bra. Linförigheten kändes också så otroligt superbra! Han var på och hängde med, tjuvstartade till och med lite ;) 

Så nu är vi lydnadstaggade och jag ska nog ta och leta upp en tävling så att vi har nåot att träna med. Tycker att träningen oftast blir mer effektiv om man har en "deadline". Imorgon så ska vi faktiskt tillbaka till skarpnäck och träna mera.  
 

utmattad

Ja de senaste nätter har jag knappt sovit något alls så egentligen har jag ingen ork till att träna för tillfället så vi taggar vi för träning i skarpnäck imorgon istället med underbaraste gruppen. Tror även att Lu kommer få följa med och gud vad jag har saknat den lilla sheltien. 
Gammal bild på fina Lu från i somras ;)
 

Blöta och kalla

Rent utsagt genomblöta kom vi in från kvällens träning trots att vi kanske bara var ute i 5 minuter. Men det är lycka som sköljer genom mig nu för trots att jag är så otroligt trött efter att ha spenderat hela natten till idag med att plugga så är ju lite hundträning aldrig fel. Även om jag inte är sådär supertaggad på lydnaden så känns det ganska bra. Jag tycker att man såg lite skillnad redan efter passet idag så jag tror nog att det här kommer fungera faktiskt och snart kan vi säkert dra igång med freestylen igen och försöka balansera lydnaden och freestylen. 
 
En liten uppdatering om Fasa tänkte jag även köra. 
Att komma tillbaka med leksaker vill jag nästan bocka av som klart men vi kommer inte sluta träna på det bara för det. Hon har berättat för mig att hon tänker gå och bli en retriever ;)

Pappa och Fasa leker lite lydnad och den lilla trashunden är riktigt duktig måste jag säga. Hade även ett hundmöte för någon dag sedan som gick super! Hon skällde ingenting och vi busade på trots att den andra hunden skällde på henne. Dock bakslag dagen efter, då skällde hon en del men lyckades bryta henne och leka så ja det är ju ändå något bra. Nu kommer jag väl att lägga en del fokus på det där och målet är att få henne känna sig mer tygg i hundmöten för då kommer nog även skällandet försvinna. Hon växer sådär förbjudet snabbt också och nu ligger hon troligtvis på en 10-11 kg :O
 
Funderar även på att kanske börja fixa flera blogg designer, just nu har jag ju gjort min egna, Katinkas
och en till Tyra men som inte är riktigt färdig än så den tänker jag inte visa just nu sen har jag även en hel del bloggar som jag skapat enbart för att göra design till. Men finns det någon som isåfall skulle vara intresserad av en design? Skicka gärna iväg en kommentar här på bloggen eller ett medelande på kik (lillcoe heter jag där. Mobba inte namnet, jag hittade absolut inget ledigt och orkade inte leta hahah!)
Bild från när vi var och häsade på valparna, Fasa 5 veckor. 
 

utvärdering av senaste tiden

Ja de senaste träningarna med Brandy har väl inte gått sådär superbra precis. Han har vart otroligt seg men istället för att deppa ihop så har jag försökt klura ut varför han har blivit så seg och hur vi ska lösa det.

Jag skulle nog tro att det är på grund av att vi inte tränade så mycket sista veckan av jullovet. För er som kanske nyligen börjat läsa bloggen kan jag berätta att Brandy är inte en sådan hund som blir mer taggad av träningspaus. Han blir tvärt om, ifall vi inte tränat på ett tag så blir han seg och vi kommer ner på ruta 1 igen när det gäller att få upp aktiviteten. Så det skulle kunna vara en anledning.

De lösningar jag har kommit fram till är att vi antingen tar en paus från de trick vi finslipar just nu och förenklar träningen lite. Den andra lösningen är den jag tror kommer ge störst och bäst resultat i längden och det är att vi helt enkelt lägger freestylen på hyllan och börjar köra linförighet/fritt följ ett tag. Det gör verkligen under för träningen och inte bara på min hund. Jag har själv sett hur det gör under för andras träning. Jag tycker det är ett utmärkt sätt att träna uthållighet och attityd på. Lydnaden har ju legat på hyllan ett tag just nu för i somras körde vi otroligt mycket lydnad men inte för att jag ville tävla utan för att förbättra kontakt, uthållighet och attityden till freestylen och det fungerade så otroligt bra men nu när vi inte kört det känner jag lite hur han går sämre med tiden och så vill jag absolut inte ha det.

Jag är egentligen fortfarande trött på lydnaden men jag vill så otroligt gärna att han ska börja gå sådär bra som han kan gå.

Ikväll kommer det nog bli lite blandat med freestyle och lydnad. Jag har anmält oss till en träningsträff i freestyle som skarpnäck anordnar i haninge hundhall så vi får väl se hur det går helt enkelt.

Min vackra ängel

 
 
 
 

Frågestund!

Ja det var ett tag sen jag hade en frågestund och jag tror nog faktiskt att bloggen har fått en del nya läsare så fråga på nu! Det kan vara allt ifrån konst till något om hundarna, ja vad som helst.
 

Mål för 2015

Planerna är väl att jag och Brandy ska tävla en hel del 2015. Som det ser ut nu kommer vi starta freestyle tvåan i maj, det är tidigaste tävlingen som ligger inom ett okej avstånd. Har ju vart lite till och från ifall jag ville tävla nu den 24 Januari i haninge hundhall men efter en hel del tänkande har jag kommit fram till att jag vill vara säker på att han kan alla trick i programmet och just nu är det fortfarande ett som strular lite ibland.

Jag vill sätta upp mål för 2015 och efter att ha tänkt lite är det dessa jag har kommit fram till men det kan nog tillkomma fler med tiden. 

Brandy:
 • Få in ett riktigt snyggt backa. Det ska vara långt och utan att han ens tvekar lite.
  Just nu kan han det men ibland så stannar han och sen backar lite och sen stannar vilket inte är det jag är ute efter.
 • Förbättra distansarbetet.
 • Starta klass 2 
 • Kvala till AFC 
 • Lära in flera trick
Fasa:
 • Bli säkrare i hundmöten
 • Bli ännu bättre på att komma tillbaka med leksaker.
  Just nu är hon faktiskt riktigt duktig men det kanske inte är helt 100% än.
Mina mål:
 • Filma mera och bli bättre på det
 • Våga tävla AFC 
 


Helgen

Har tillbringat fredagen och idag med Katika, Astrid och Tyra. Tanken var att fredagen skulle bli filmkväll men istället tillbringade vi kvällen med att hitta låt och skriva ett 6+ program, vi har nämligen bestämt oss för att starta ett freestyle lag så nu är nästan hela programet klart faktiskt. Riktigt effetkiva var vi igår, typ. Egentligen så tog det ite längre tid än vad det behövde för vi var kanske inte var sådär superfokuserade hela tiden men jag tyckte ändå att det gick ganska fort att få ihop något när vi väl fokuserade.

Igår så slogs vi av den otroligt underbat smarta tanken att vi skulle åka förbi mig och Astrid för att hämta upp våra hundar sen gå på promenad. Vi hade hört att det skulle komma snö men man brukar ju säga "hundsport i alla väder" så vi struntade i det och gick. I början gick det faktiskt ganska bra det snöade en del men lite snö gör ju inget. På vägen tillbaka blev det dock storm, Lexie njöt väldigt mycket av det, Iris var glad som vanligt och Brandy han såg bara allmänt rolig ut med öronen fladdrande rätt ut i vinden och fluffet på huvudet var inte lika fluffigt längre. Det låg ner i vindens rikting. 

Jag är väldigt ny i att rita på datorn men typ såhär såg de väl ut igår under snöstormen.
Fasa fick även sitt första spår igår men jag var inte med så kan inte säga så mycket mer om det.
 
Idag så har jag och Fasan busat lite på tomten och hon var superduktig! Vi lekte med hennes favoritleksak och hon kom tillbaka med den varje gång. Lilla trashunden börjar bli duktig ;)
 

Det känns inte lika dåligt längre

Med Brandy har jag kämpat som bara den för att få upp aktiviteten och få en härlig attityd och därför blir jag alltid helt förstörd och otroligt rädd när vi har träningar där han är seg. Jag bir rädd att han ska falla tillbaka i det där sega. Förut kunde jag nästan bryta ihop helt efter sånna pass. Idag var ett sådant pass när han var otroligt seg och känslan var hemsk under träningen men av någon anledning känns det inte så jobbigt nu i efterhand. Gissar på att det kan vara att jag litar mer på att han inte faller tillbaka. Så det känns väl både bra och dåligt eller det kanske känns bra mest för att det inte känns lika dåligt. 

Sen är jag även superglad för att det gick bra för mina vänner tycker jag och det är alltid otroligt kul tycker jag!
 

ett steg i taget

Många av er som läser vet ju att jag och Fasa tränar en del på att hon inte ska vilja ha leksakerna för sig själv och det går riktigt bra men det finns en del skaer som behöver förbättras. Dels så är det att hon ska klara av att komma tillbaka med leksakerna ute men som ni kanske såg på hennes 12 veckors video så börjar det att fungera så idag började vi leka med lite annat än de där kampflätorna för det finns ju faktiskt tro det eller ej leksaker som är ännu roligare tycker Fasa. Tyvärr så är det även lite svårare att komma tillbaka med dem för de är ju så otroligt roliga. Men vi kör ett steg i taget så just nu ökar vi svårighets graden lite och det är så vi kommer arbeta oss upp. Tillslut klarar hon förhoppningsvis av att komma tillbaka med favorit sakerna. Men som sagt ett steg i taget. 
 
Brandys träning har jag vart ganska slarvig med känner jag, så skärpning på det nu men som sagt jag har vart ganska upptagen nu de senaste dagarna. Det var förra veckan som vi hade hyrt hundhallen som det blev träning för oss men då blev det mest agility, hehe. Lite freestyle blev det men inte så mycket som jag hade hoppats på. Lyckligtvis har vi hyrt den även ikväll och den här gången har alla kommit överens om att inte köra agility. Förra gången var planen lydnad och freestyle men tja det slutatde med att vi byggde upp en agility kombination.
 
 

12 veckor

Hon blev ju 12 veckor förra veckar så filmade en del då men har inte haft tid att få ihop viden men idag blev den helt klar.
 
Men ja hur går det med henne då?
Hon sover äntligen hela nätterna och idag hade vi tid hon veterinären för 12 veckors sprutan och det gick riktigt bra, det var massa hundar där men hon hittade en leksak som hon valde att underhålla sig med.
När hon fick sprutan så fick hon även en massa godis. Så upptagen som hon blev med att sluka godis så märkte hon inte sprutan. Att vara hos veterinären var ganska kul ändå tyckte trashunden.
Vi passade även på att väga henne idag och alltså jag dör! Hon har blivit så otroligt superstor, hela 9,2kg väger hon! Förra veckan vägde hon 8,5 så det är nästan 1 helt kg på en vecka! Hon hade även sitt första hundmöte på promenad för någon dag sen (Det händer inte så ofta att man träffar folk när man går här där jag bor) och det var lite äckligt tyckte hon. Hon har träffat hundar innan dock inte många men hade hon aldrig träffat någon på promenaden innan så hon skällde lite. Nu de senaste två dagarna har det vart ovanligt många hundmöten här.
Jag har insett att om jag bara låter henne gå på frammåt så ger hon ifrån sig möjligtvis ett skall eller två men hon försöker inte ta sig fram mot hundarna så jag tror att det också löser sig. Hon får ju stöd från Brandy som bara blir glad när vi möter andra hundar så.
 
 

utvärdering av 2014

Ser tillbaka på 2014 med ett brett leénde på mina läppar men även med en tår i ögat så som det brukar vara helt enkelt. Tänkte ägna detta inlägg åt att minnas.
 
Förra året satte jag upp fyra mål för mig och Brandy. Dessa mål var för mig mestadels drömmar bara...
 • Starta freestyle, gärna utan att gör bort mig. Vill att första gången ska vara en bra upplevelse så jag ska ta det lugnt och nöta in det nya programmet

 • Om det går bra så vill jag gärna försöka få uppflytt till klass 2 ;)

 • Börja träna rally och starta nybörjar klass, spelar ingen roll om det är officiellt eller inofficiellt
   
 • Starta lydnadsklass 1
Men jäklar vilket år det blev inte nog med att vi vågade starta freestyle så blev vi även uppflyttade, tävlade ungdoms SM, tävlade på östra svealands ungdoms DM och blev klubbmästare i det! För mig känns det helt otroligt att jag bara har vågat mig ut på tävlingsplanen med min extrema scenskräck som har hindrat oss ett bra tag från tävling. 
 
Rally försökte vi oss på men alltså jag måste förlåt säga att jag tycker det är otroligt supertråkigt så valde att helt skita i det målet. 
 
Starta lydnadsklass 1 gjorde vi också även om jag valde att bryta för vi hade tidigare samma dag tävlat freestyle och det var otroligt varmt ute så det kändes bara elakt mot Brandy men vi startade och det är framsteg för mig.
 
För mig uppnådde vi målen och mycket mer utöver det så jag är riktigt jäkla nöjd!
Årets största händelser

Hittade och tog kontakt med Katinka på instagram och den 26 mars träffade jag Katinka för första gången
 
I April gick jag en freestyle instruktörs utbildning.
 
Träffade även Tyra för första gången under våren men tyvärr var ju mitt bloggande lite till och från då så hittar inte det exakta datumet för det.
 
I början på Maj så åkte jag och Brandy iväg på ett mini läger/helg kurs. Vi tränade fyra olika grenar men den bästa var såklart eftermiddagens freestylen på söndagen för Frida Binette som länge har vart en förebild för mig innom freestyle i flera år.
 
I maj träffade jag även Matilda och Sara för första gången.  
 
 
Den första Juni fick himlen en ny ängel
 
Den 18:e juni träffade jag Astrid för första gången, typ. Vi hade sett varandra några gånger på klubben innan men nu träffades vi verkligen "på riktigt" om man kan säga så. Det var även första träningen med vå underbara grupp någonsin och jag kan verkligen inte vara mer lycklig över att ha träffat dem. De är verkligen guldvärda för mig♥
(Bilden är inte från den dagen men det är Iris, Astrids hund)
 
Vi gjorde även vår freestyle debut i Juni och jag kunde inte vara mer nöjd med hur det gick då!
Vi fick ihop 24,25 poäng och slutade på en 5:e placering då. Vi fick uppflyttnings poäng men eftersom det var U-DM var den alltså inte officiell. 
Sen var det ju KM i Juni och där startade vi i både freestyle och lydnand. Som jag skrev tidigare så blev vi klubbmästarre i freestyle men valde att bryta lydnaden
En av de största höjdpunkterna i Juli var absolut Marma!
Åkte dit på ett tjänstehund läger/utbildning för ungdomar och det var bland det roligaste jag någonsin gjort så ni som är intresserade av att gå kursen eller vill veta mer om den tycker jag ska klicka HÄR
I Augusti var det dags för ungdoms SM och vi tävlade freestyle då. Jag tyckte att Brandys och min prestation kändes skitdåligt men ja han är ju otroligt värmekänslig och han hade vart ute hela dagen i värmen samt att freestyle planen låg mitt i solen så nu när jag tänker efter är jag väl ändå helt okej nöjd för jag vet verkligen hur svårt han har det med värmen. 
 
 Vi gjorde även vår officiella debut i augusti och blev då uppflyttade till klass två i freestyle
 
Den 29:e augusti förlorade jag min bästa vän och jag orkar inte säga mer än det för det gör för ont.
 
I September startade min första egna kurs i freestyle där jag stod som huvud instruktör och inte bara hjälp instruktör tillsammans med en annan tjej (Dock känner jag att jag egentligen var den som gjorde den största delen av arbetet med planering och sånt så jag tänker faktiskt säga att det var min kurs)
 
Tror nog att det var i Oktober som jag träffade lilla Lu för första gången (en sheltie tik som Katinka lånar ibland och jag lånar av Katinka)
 
Jag och lilla Luna tävlade KM i agility samma månad haha och ja hon var ju egentligen inte redo för det men det gick bra tycker jag och i början gick det sjukt bra! Tävlade ju även med Brandy på KM i agility, valde att diska oss men vad jag minns så gick det ändå riktigt bra.
 
Den 9:e oktober föddes mitt älskade jobbiga monster, troligtvis jordens mest efterlängtade valp
 
Köpte en ny kamera i november
Den 5:e december flyttade Fasa hem till oss och man kan nog säga att jag har haft fullt upp med henne sen dess.
Juste det var ju hundmässan också som jag gick på tillsammans med Katinka, Astrid och Tyra
Så om man bortser från tråkigheterna har det vart ett riktigt bra år tycker jag och jag har fått många nya riktigt bra vänner, bästa vänner skulle jag nog säga att vissa av dem har blivit. Jag har även lärt mig så otroligt mycket det här året!
 
 
 
 

busy little bee

Ja under nyår har det vart fullt upp men imorgon kommer jag nog börja filma Fasas 12 veckors video för idag blev hon hela 12 veckor, stora tjejen! Hon växer verkligen så att det knakar vilket gör mig rätt så glad faktiskt. Ska bli så kul när hon växt upp så att vi kan börja träna mera på riktigt samt att hon slutar bitas så otroligt jäkla supermycket. Jag skojar verkligen inte när jag säger att jag har sår över hela armarna... Men hon är verkligen en superhäftig hund och hon är ju väldigt söt så det täcker ju upp allt bitande och allmänt jobbigheter som hon kan få för sig ibland.
 
Tänkte skriva mera imorgon men ville bara ge en liten snabb och kort uppdatering
Förlåt för der urusla kvalitén på bilden, den är tagen med min mobil men hon var ju för söt på den och man ser att hon har växt tycker jag ;)

RSS 2.0