Första tillfället för Aller

Vid elva tiden idag var det dags för första tillfället för Aller med Fasa. Ska jag vara ärlig var jag smått nervös faktiskt men ja det gick ju bra och hon var riktigt trevlig. Kombinationerna vi körde var egentligen inte så värst svår för de mer erfarna men för mitt lilla huvud som inte kan så värst mycket om handling så var det en riktig utmaning att springa rätt, placera mig rätt, vända mig rätt, peka rätt, säga rätt och ja allt sånt där som ingår i agility.
 
Med Fasa har jag kört väldigt lite handling och med Brandy brukar jag väl inte heller köra så värst mycket avancerad handling, jobbar ju på farten med honom så då vill jag inte göra för svåra saker med honom där jag stoppar upp för med honom vill jag ha flyt. Dessutom så när vi väl gör något mer "avancerat" har jag mer tid på mig att tänka eftersom han är rätt så långsam. Med Fasa måste jag kunna agera på en gång fast samtidigt ta det lugnt. Hon är ju rätt så mycket snabbare än Brandy så då blir jag rätt stressad för jag hänger inte med och då glömmer jag banan samt allt som kallas handlig. Hehe..
 
Fasa är verkligen otroligt lyhörd på planen, hon läser av mig otroligt fint men tyvärr är jag inte alltid helt tydlig i min handling vilket förstör för henne för ja om jag inte kan visa vart hon ska så blir det ju inte så bra. Idag märktes det verkligen tydligt när vi började pyssla lite med olika signaler. Råkade vrida upp mig för mycket mot henne en gång vilket resulterade i att hon tvärnitade rätt in i ett hinder. Ni kan vara lugna, hon skadade sig inte för hon sprang inte in i själva hinderstödet. Hon sprang in i bommen (nej inte en hög bom, typ bara 10 cm över marken så hon hoppar inte.). 
 
Vi gick igenom lite om hundens väg, framförbyten och hur jag ska signalera till henne att hon ska ta ett hinder sen svänga runt hinderstödet och springa tillbaka.
 
Om jag ska vara ärlig trodde jag ändå att jag hade helt okej koll på de sakerna men det finns så mycket detaljer och det där med hur jag ska förbereda henne för en sväng var visst svårare än jag trodde men tillslut fick jag nog helt okej koll på hur jag ska göra där och det blev verkligen en stor förbättring. Jag har vart medveten om tidigare att jag måste visa och förbereda dem inför en sväng men det är då lättare sagt än gjort.
 
Känns verkligen skönt att gå igenom lite mera bas grejer för jag har rätt mycket brister där känner jag. Brandys grunder är ju katastrof men då kunde jag ju faktiskt i princip ingenting om hundträning, hur mycket jag än försökt lära mig om grundträning känner jag ändå att det finns brister i min kunskap där. Lärde mig en hel del idag och nu ska vi pyssla lite med det under veckan så får vi se hur det går. Om jag kan lyckas få någon kontroll över mina armar och ben ;) 
 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback