dagens träning

Träffade upp gruppen nu på kvällen för lite träning, Brandy fick köra lite allt möjligt vilket var kul. Egentligen vill jag ju göra så att jag bestämmer innan att "idag ska vi köra agility" så kör vi endast agility. 

Brandy ska följa med till marma i sommar så nu ska vi faktiskt ta tag i vind och ljud övningar. Spåra kan han men det andra har vi inte kört så mycket innan. Tycker att det gick riktigt bra och nu när jag vet hur vi ligger till kan jag  planera inför framtidens träning. 

Brandy tyckte det var extremt kul men det visste jag ju redan. Han älskar sök och spår men det är svårt att hitta en sökgrupp så han har kanske fått köra sök tre gånger innann. Det är så otroligt kul att man verkligen ser att det är när han får köra spår och/eller sök som han är som lyckligast. I början hade jag riktigt svårt att få upp nosen från marken när vi körde vindövningarna, han letade ju efter spår ;) Men tillslut när jag fick en klarare bild om hur vi skulle göra blev det gensat mycket bättre och sista gången höll han hög nos hela tiden. Han drar som bara den så att inte bryta benen är riktigt svårt när man hänger efter i kopplet över stock och sten. (ja jag vet att man inte har koppel på när man kör sök men nu köra jag faktiskt inte sök för att tävla, jag kör inför marma och då hade vi hundarna i koppel så då tänker jag ha min hund i koppel nu) 
 
Ljudövningarna gick superbra, ingen nos i marken över huvudtaget så det var ju kul. Kunde inte heller hålla mig ifrån att leka lite trick och lydnade efter heller så blev även lite sånt. Provade att slänga iväg approten och han rusade till den med full fart så som han brukar göra men till skillnad från i vanliga fall tog han upp den och kom tillbaka! Vanligtvis springer han ut och slår tassarna på den sen snurrar runt och efter det springer han tillbaka utan apporten. Så detta var verkligen framsteg. När vi sen skulle gå bort till parkeringen gick vi förbi agility planen där någon redan hade ställt upp en liten kombination. Kände att vi kan ju inte missa ett sådant tillfälle så körde typ tre gånger bara och det gick helt okej. Han var ju lite trött från träningen sen innan så han hade inte samma tyrck som han brukar ha men det kändes bra ändå. 
 

Gammal bild tagen av Katinka, http://thelexie.blogg.se
 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback