Helgen

Lördagen bjöd på skyddsträning och i mina amatörögon tycker jag ändå att lilla mallen är riktigt duktig men å andra sidan kan jag kanske inte så överdrivet mycket om vad en bra skyddshund "är". Båda hundarna fick även gå varsitt spår. Fasa börjar få ett mycket behagligare tempo i spåret nu och nosen stryker verkligen marken. Lite kul är det ändå med IPO spåret men jag måste säga att bruksspåret är lite härligare. Det är lite mer avslappnat. Brandy hade riktiga problem med sitt spår vilket var lite tråkigt då han spårade riktigt fint i fredags (eller om det var torsdags kanske). Blev ett längre spår men han hade lite problem redan från början och jag kunde inte riktigt minnas vart spåret gick så vi rusade väl runt som två frågetecken i skogen. Vissa delar var snyggare än andra och precis när spåret gick mot sitt slut då började han verkligen gå fint. Blev en del störning då vildsvinen hade vart där o bökat möjligtvis dagen innan skulle jag väl tro men han har spårat i vildsvinsbök förut och då har det inte vart några problem. Jaja jag orkar inte gå och hänga upp mig på det, en träning gick dåligt so what? Vi får helt enkelt hitta en lösning på det och ja vid något tillfälle kommer det ju gå bra igen så då får man väl vara glad för det. Det kan ju inte gå dåligt i all evighet. 
 
Under söndagen var det freestyle tävling ute på stockholms södra BK som Skarpnäck HU arrangerade. Tävlade inte då vi tagit en paus och jag känner mig fortfarande inte riktigt nöjd med varken låtvalet eller programmet til klass två. Det känns fel och Brandy är inte redo än. Inspirationen slog mig med dunder och brak efter att ha ägnat en hel dag på tävlingen så blev lite träning på kvällen. Han var så jäkla glad och taggad så det var verkligen kul. Känner att han börjar tycka träning är lite roligare nu för tiden. Okej han började nog bli lite mer taggad på träning för kanske ett år sedan men jag blir fortfarande lika lycklig varje gång jag ser att han uppskattar att träna. Innan har han inte tyckt det var kul över huvudtaget men jag resonerar väl lite så att jag tar ut honom och låter honom springa i skogen, ger honom mat, vatten, leksaker, tak över huvudet m.m. så då kan han gott o väl ställa upp på att träna lite med mig då och då, det är inget han dör av precis ;)
Brandy har helt enkelt fått lära sig att tycka om att träna. 

Under morgonen så fick jag en låt på huvudet, ingen som jag brukar lyssna på men jag har väl hört den någon gång men ingen jag lyssnar på. Kände dock att wow den där låten skulle bli perfekt! Så slog upp låten och det känns så otroligt rätt! Programmet skrev i princip sig själv. Självklart behöver det finslipas rätt så mycket och skrivas ner för det har jag inte gjort men just nu känns det verkligen rätt. Kanske startar honom i tvåan i år ändå. Vi får väl träna på och se hur det går helt enkelt. 
 
Bilder från tävlingen kommer senare, objektivet var inte alls på humör tyvärr. Kronglade en hel del så blev inte så många bra bilder tyvärr. 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback