klubbmästerskapet 2015 del 1

Skarpnäck delar ju upp klubbmästerskapet i två delar så vi har ett på våren och ett på hösten.
Idag hade vi: 
Agilityklass, öppen klass
Freestyle, klass I-III
Lydnad, klass I-Elit
Handling, öppen klass

Jag och Brandy startade i freestyle och agility sen så fick även Katinka köra handling med honom. En viss pudel var väldigt trött när vi kom hem. Dagen började med freestyle och det var vår debut med klass två programet. Körde inte hela, ville egentligen bara prova ifall han klarar av början (som troligtvis är det svåraste i vårat program) på tävling. Han klarade det helt utmärkt. Musiken strulade lite så blev lite halv fel i början då jag inte visste när han skulle få börja men det löste sig bra ändå. Han hade ett fint backande utan stopp och distans snurren satt helt otroligt bra men han var verkligen snabb när han skulle tillbaka, trode typ han skulle lunka me han bestämde sig för att öka farten lite så vi hamnade fel och jag lyssnade inte ordentligt på musiken så bad honom snurra för tidigt och sen ville han inte sluta snurra, knaspudel. tanken var att från det skulle han gå fot men så började han försöka backa runt så blev lite kaos där. Sen så ville han hemska gärna backa runt när han skulle gå runt så blev lite missförstånd där också. Men resten tycker jag gick bra, han bjöd verkligen på sig själv och höll sånt fint fokus hela tiden. Han var nästan lite övertaggad men det är bara bra, bättre att han är det än inte gör något alls. Bad mina vänner filma och såg nu i efterhand att jag gör massa handtecken som jag inte ens vet om att jag gör så ja jag måste väl lära mig ha kontroll över mig själv också. 

Agilityn gick också bra, han tog alla KF och slalom gick helt okej. Han hade lite problem med ingången så valde att ta om det en gång och då var det verkligen snyggt för att vara Brandy iallafall. Han satte även alla bakombyten och på vissa ställen hade han en fin fart. Jag lyckades även ramla, så smidig som man är ;)

Jag är grymt nöjd med min pudel idag, han kämpade på så otroligt fint i värmen och jag är rätt så stolt över mina nerver. Förut klarade jag inte ens av att se mina vänner tävla utan att få panik av nervositet, idag kunde jag själv  njuta både före, under och efter vi tävlade.
 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback