planering och freestyle funderingar

Läste ett riktigt bra inlägg på http://lifewithagility.devote.se hon skrev om planering och jag kan verkligen känna igen mig i det hon skriver. Jag personligen gillar att planera men jag har svårt för att sätta upp långa planeringar, för mig blir liksom en vecka nästan för lång tid att planera. Jag menar då gäller det ju att hunden verkligen lär sig i den takt man planerat men vad händer ifall hunden inte hänger med i planeringen eller lär sig "för fort"? Kanske är det jag som har uppfattat planering fel. Visst kan jag tänka att ja denna vecka ska vi fokusera på backa men jag skulle aldrig klara av att skriva ner in i detalj hur vi ska träna hela veckan. Hon som skrev inlägget nämnde även att träningen då känns som ett tvång och det känner jag också. Jag blir riktigt stressad av det och känner att jag måste träna. Jag vill träna på det jag känner för helt enkelt ;)

Har försökt att både planera in i detalj och har försökt att inte planera alls men nu tror jag jag har kommit på hur jag ska göra. Dels så har jag gjort en egen bok med massa övningar så där kan jag bara välja utifrån vad jag känner att vi behöver/vill träna på samt göra en lite mer översiktlig planering utan så mycket detaljer och utan att sätta några datum. Alla gör så som de själva vill och känner passar dem bäst och inget är bättre än det andra, jag är bara glad över att jag har hittat ett sätt som passar mig. Dock kommer jag planera precis innan träningen så att jag inte bara gör något utan har en tanke med de övningar vi kör. 

Ikväll ska jag och Tyra till Skarpnäck för att träna. Jag är riktigt freestyle taggad så det ska bli kul. Känner att vi börjat komma in i en sorts vana (om man kan kalla det så), vi tränar just nu på i princip samma sak varje träning. Det är ju det vi behöver träna på men känner att jag vill variera träningen lite också anars kommer jag säkert tröttna och han behöver ju faktiskt bemästra de andra moment vi har med i programmet så kan ju vara bra att även träna på dem. Kvällens fokus kommer nog att ligga på signalkontroll och att få flyt i länkarna. 
 
 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback