sakta men säkert

Idag blev det träning i Skarpnäck med Katinka och Tyra. För min och Brandys del blev det lite blandad träning med en del agility och en del freestyle. Har länge tänkt lära in svängkommandon, började med det får typ två år sedan men har aldrig fullföljt det. Nu har äntligen tagit tag i det igen och det ger precis det resultatet jag vill ha. Nej det har nog gett ett bättre resultat än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Han samlar ihop sig inför och accelererar helt otroligt fint ur svängen nu. Än så länge är det mest en lek och vi kör runt stolpar, tänker nog vänta lite med att köra med hinder tills vi är färdiga med lite hindersugs övningar som jag skrivit ner. Faktum är att vi började med ena övningen idag. I freestylen kör vi mycket shaping och det har lett till att träningen och belöningen i stort sett ligger hos Brandy. Jag lägger helt enkelt över ansvaret hos honom och det har fungerat bra för oss. Eftersom jag även kör shaping med leksak som belöning så blir det ju även att han bjuder in till lek när han bjuder på beteénden så det ska vi överföra till agilityn. Agilityn ska helt enkelt bli en lek och jag vill att han ska ha den sinnesstämningen när vi kör, agility ska vara en social lek, det ska vara kul. Har alltid belönat med leksak i agilityn men ändå har han inte riktigt uppskattat agilityn så jag hoppas att detta kan förbättra det, även om han börjat uppskatta agilityn mer nu på senaste tiden så vill jag att han ska älska det.
 
Att köra shaping på agilityhinder var dock inte det enklaste tyckte han men några gånger tog han hinder och då tog han verkligen i vilket var superkul att se. Kör bara ett hinder åt gången och belönar på en gång efter han valt att ta det och så småningom ska vi väl förlänga det med några hinder på rad och kanske lite enkla svängar med självklara linjer. Får se hur detta går, ska bli spännande för detta är faktiskt en metod som jag konstigt nog inte tänkt på så mycket innan, eller jo det har jag men har inte tagit tag i det och provat så fortsättning följer helt enkelt ;)
 
I freestylen var det väl en rätt så flummig träning men lite signalkontroll och flyt i momenten. Inget wow-pass egentligen men han jobbade på bra så jag är nöjd.
 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback