Stor tjej nu

Då är väl Fasa officiellt ingen valp längre, hon börjdae löpa idag. Känns verkligen som det bara var någon vecka sen vi fick hem henne men på samma gång känns det som att hon bott hos oss i evigheter. 8 månader blir hon den nionde och jag har fortfarande inte lagt ut hennes 6-7månaders video. Det tar ju sån otroligt lång tid för min dator att ladda upp videor på youtube så har faktiskt inte orkat lägga upp den trots att den är helt klar.
 
Har funderat lite på bloggen, hur ser bloggens framtid ut egentligen? 
Först och främst vill jag fixa en ny design, känner för något ljusare nu till sommaren. För det andra funderar jag på att lägga ner bloggen helt och kanske även instagram.
 
Hundfolk kan jag tycka generellt sett har en sämre attityd på internet så att lägga upp saker känns rätt så nervöst många gånger. Jag lägger upp ganska mycket detaljerat och så vidare om våra träningar vilket ger folk en nästan taskigare attityd. Man vet liksom aldrig hur folk kommer reagera, eller jo för det mesta vet man väl att det är rätt så negativa svar tycker jag. Alla tränar hund på sitt eget sätt och aldrig kommer alla träna lika, aldrig kommer det fungera att träna lika. 
 
Bloggen har gett mig mycket, jag har lärt mig mycket av att skriva små utvärderingar här, planera och så vidare men nu kanske jag klarar mig bättre själv. Jag vill inte känna en sån stor press över att vi måste prestera bra för bloggens skull, eller träna som alla andra för annars gör man "fel". Om vi inte presterar bra så faller allt hat in på löpande band. Jag har klarat mig rätt så lindrigt mot alla dessa "internet-hundtränings-poliser" men jag ser många som får en hel del påhopp om hur de väljer att lära in saker, vart de belönar, hur deras hund går m.m. och jag är väl lite rädd för sånt. Jag är inte rädd för tips men den attityden folk får och de diskussionerna som uppstår det är det jag är lite halv skraj för. 

Jag vill kunna vara ärlig i bloggen, jag personligen gillar när folk är ärliga om hur det går i träningen och skriver hur de tänker. Jag gillar även att kolla bak i arkivet och minnas alla de små stunder som man så lätt glömmer. Det är även en av anledningarna till varför jag älskar att fota. Jag ser bilderna som små minneslappar och just därför kan jag nog ha svårt att rensa bort dåliga bilder. Då känns det som att jag raderar ett minne. Att kolla igenom bilder är verkligen som att väcka minnet till liv. Även om jag minns vad jag gjort så får man på något sätt ändå en klarare bild om alla smådetaljer som egentligen är viktiga för den hela bilden. När jag målar brukar jag ofta tänka på att det är de små detaljerna som gör bilden, det är sprickorna i väggen, skosnöret, rynkor, färgtoner och ja jag tror ni förstår. När man tänker efter på en resa är det ofta händelserna man minns, kanske någon enskild syn men med bilder så minns man inte bara en händelse längre. Det blir ljus, färger, kännslor, platser, verklighet. Bloggen fungerar på samma sätt. Även om man inte ska leva i dåtiden är det skönt att kunna kolla bak ibland. 
 
För tillfället kommer jag ha kvar bloggen och fortsätta skriva men jag kommer nog fundera vidare på om det kanske är dags att säga hejdå till den snart.

Kommentera?
Postat av: Julia

Du ska göra det som känns bäst! Har själv tagit paus från bloggen nu in i det sista i skolan. Inte lika roligt att skriva när man känner sig pressad till det. Gillar att läsa din blogg och är en själv som lärt mig att hålla käften och peppa på. Inte för att jag brukade skriva ut direkt något, men kunde någon fälla en kommentar till mig så kunde jag flippa med massa motargument, men nu kör jag ''jaha tack tack för tipset'' hur tuffa de än kan vara och tänker inte vidare på det.

Hundfolk är lite speciella dock... :P funderar på att lägga ner bloggen, men bli aktivare på instagram och youtube samt facebook istället typ. Vill ju fortfarande se allt det härliga som folk delar med sig av och även de mindre roliga stunder osv.

Svar: Ja men precis, kommer också själv med massa motargument så doppar näsan i vatten lite allt för ofta i onödan kanske. Får nog börja tacka och inte bry mig jag med istället ;)

Det är ju verkligen kul att följa andra också så får se hur jag gör helt enkelt. Gillar att blogga samtidigt som det just nu bara känns som att jag måste göra det :/
Cornelia Johansson

2015-06-02 @ 19:37:41
URL: http://monstertassar.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback