Bilder från agility tävlingen

Ridhus är ju inte direkt kända för sin underbara belysning. Så det var inte helt enkelt att ha en tillräckligt kort slutartid för att inte få suddiga bilder, en låg ISO för att undvika brus och en hyfsat öppen bländare. Resultatet blev en relativt kort slutartid, extremt nästan förbjudet hög ISO så ja... inga toppen bilder men man ser vad det är på dem.


Astrid och Katinka var på banvandring när Tyra och Alice körde så då fick jag filma och det är inte helt lätt att filma med en kamera och fota med en annan så fick inga bilder på dem. Katinka och Astrid har även klippt ihop varsin video från tävlingen ;)
Katinkas: 
Astrids:
 

Att dela resan

Igår morse ringde klockan vid 5 tiden men vaknade av mig själv vid klockan 3 dock somnade jag om och vaknade sen vid 4 istället men det kändes dåligt at sova så lite (Somnade vid klockan 1 ._.) Så låg kvar och vilade i sängen till klockan fem ändå. Tog bussen vid klockan 6 till Astrid, där hämtade Katinka och hennes pappa upp oss och vi trängde in oss i Katinkas pappas bil. 

När vi kom fram mötte vi upp Tyra och lite senare kom även Lovisa och Sofia

Först var det agilityklass medium och efter det var det hoppklass medium. Tyra körde hoppklassen med Alice som var otroligt taggad och glad. Då Alice har vart skadad och fått avstå från agility under hösten tycker jag ändå att de gjorde ett fint lopp som de absolut ska vara nöjda med. ;)

Sen var det dags för agilityklass och jag tror att det var Astrid först och sen Katinka. När jag först träffade Astrid i somras så gick det knappt att ha Iris i långlina på Skarpnäcks inhägnade plan och jag vet hur hårt hon har kämpat med att ha Iris kvar på planen i både mot och medvind. I agility loppet valde Astrid att köra självdisk och ha med sig leksak in på planen. Iris höll sig vid Astrid och trots lite små missar så stack hon inte(!) Hon flöt ut lite väl mycket på ett ställe men jag räknar inte det som att hon sticker. Förut började hon spatta runt men nu var hon lugn och kom tillbaka på en gång. Hon sprang inte fram och hälsade på någon och hon brydde sig inte alls om hunden som körde på banan brevid. Ren och skär lycka!
 
 
Katinka och Lexie gjorde också ett fint lopp, Katinka har verkligen slitit hårt för att få upp farten hos Lexie och jag tycker verkligen att man börjar se resultat. Supersnyggt slalom hade hon även, helt otroligt snyggt *-* #Jagvillocksåhaenpex 
 
Efter ett tag var det dags för hoppklass 1 large. Först ut var Astrid och denna gång körde hon utan leksak. När de sen kom i mål ville jag bara skrika och lyckan sköljde genom hela mig, hon stack inte alls! Jag som är så blödig fällde även en tår av lycka ;) 
Katinkas och Lexies sista lopp var också snyggt, pex skötte sig fint och var jätteglad ;) 
Katinka var dock klantig och råkade springa in i Lexie men ingen av dem såg ut att bry sig och de ramlade inte så ingen farlig krock. Hopp loppet var sååå fint och jag är så stolt över att ha så duktiga vänner ♥
 
Fler bilder kommer ;)
Jag är så glad över mina vänners lopp, de var så duktiga alla tre och jag är så glad över att få följa deras resa 
 

Min stjärnhund

Var i skarpnäck igår och tränade med Limitless. Brandy fick stanna hemma så jag hade bara Fasa med mig. Ställde upp en kombination med både tunnel och hopphinder 
Fasa var riktigt duktig, vi ska öva lite mera på hindersuget så att hon kan ta hinder även om jag hamnar efter men annars var hon duktig måste jag säga. Förra gången vi tränade i Skarpnäck hade hon ju lite problem med att köra flera hinder i en följd men det gick riktigt bra nu och vilket tryck hon har under tassarna *-* 
Jag har faktiskt inget alls att klaga på från träningen, hon lär sig så fort och det känns som att jag är den som ligger efter av oss men ja det står ju i rastandarden så jag får väl helt enkelt försöka hänga med i hennes utveckling bättre ;) 
 
I torsdags så var det även 1 år sen jag och Katinka träffades för första gången och jag kan inte ens med ord beskriva hur glad jag är för det ♥ Jag vet knappt var jag ska börja ens, hon är helt fantastisk och jag är så tacksam för att hon orkar med mig (och mina hundar). Hon finns verkligen där för allt. Hundprat, övrigt prat, depp stunder, glada stunder, i ur och skur. För mig så är Katinka och Lexie en av mina största förebilder. Hunden som ingen ville ha för att hon bara var problem har Katinka lyckats vända helt och de tävlar nu i de flesta grenar. På så otroligt kort tid har de utvecklats något enormt. Att att kunna ta del av varandras träning och träningstänk är verkligen lärorikt och jag har lärt mig så mycket av dem♥ 

Helgäventyr

Var på promenad i helgen som jag inte skrivit om. Jag hade båda hundarna med mig, vi träffade upp Katinka och Astrid vid handen och sen gick vi till naturreservatet. Vi var ute länge men gick inte alls långt. Dels för att ingen av oss hittar där och dels för att vi fastnade på många olika ställen (ängar, utegym m.m). Även om Fasa var lite jobbig i kopplet och försökte gång på gång dra igång lek med alla andra hundar så det blev lite kaos ;)
Utöver det var hon riktigt duktig faktiskt och att hon ville leka ser jag som bra egentligen men allt kaos är väl mindre uppskattat. Hon var superduktig när vi stannade vid en äng och lekte/fotade/tränade hon höll sånt otroligt fint fokus när vi lekte/tränade trots att de andra hundarna var i närheten och busade+skällde+tränade. Superstolt är jag verkligen, hon brydde sig inte alls om dem då! Vi hittade även ett bra ställe vid skogen att köra lite minisök på. Katinka fick figga och Brandy han verkligen ÄLSKAR sök. Bland det bästa som finns enligt honom (och mig). Katinka fick nog kämpa lite för att stå kvar på fötter när min pudel attackerade henne med glädje. Fasa fick springa en gång och även hon tyckte att det var sjukt kul. 
 
Efter 10 minuter dog kameran så blev knappt några bilder alls... Men Katinka gjorde en fin liten video på Fasa från dagen ;)
 
Imorgon ska vi till Skarpnäck och eftersom Brandy har skadat tassen får han stanna hemma men Fasa hänger med vilket ska bli jättekul! 
 

Hon är så häftig

Alltså jag måste säga att jag älskar min lilla valp. Hon är så cool på så många sätt och vis, hon anpassar sig snabbt i nya miljöer, leker som ett monster, gosar gör hon frivilligt och då ligger hon gärna nära (helst på), ljud och sånt (smällar) har hon inga problem med, hundmöten går superbra (Man kan gå med hängande koppel och hon passerar som om det vore luft, blir lite svårare när det är hundar som skäller på henne men jaja), lär sig gör hon på två sekunder och hon äter mat till skillnad från Brandy som är så kräsen så det är verklgen superskönt :'D
Jag är så äckligt förälskad i henne och jag skulle kunna göra en lång lista med saker jag älskar hos henne. Sen att hon är lite puckad är ju ändå ganska kul #IQmalle 

Det finns stunder då hon bara är en enorm pina i arslet men det gör inte så mycket. Som imorse, då hade hon vart ute i snön/regnet och det första hon gör när hon kommer in är att väcka mig med blöta och kalla tassar i ansiket och i hela resten av sängen (jaja hon var ju glad så lite gulligt är det ändå). Känns även som att hon väldigt ofta missar leksaken med flit för på något sätt slutar det alltid med att hon "råkar" komma åt mig istället så ja mina händer är nu fyllda av sår utav den anledningen + hon älskar att tugga på mig (fortfarande...) men men det är ju småsaker ;)
 
Idag körde vi vårat andra pass med hopphinder och jag filmade faktiskt. Hon har sånt tryck under tassarna verkligen och det ska bli så kul att få utvecklas med henne. 
 
Idag valde jag att lägga på ett tredje hinder och vi körde lite raksträckor samt en lätt sväng för att även få henne att söka hinder. Det känns som att vi gått rätt så snabbt fram och nu kommer vi nog ta det lugnt här ett tag fram över. En av anledningarna till att jag valt att öka på nu i början är just för det här med att vi övade kanske bara tre/fyra gånger med en tunnel förut och jag märkte att hon fick ganska svårt för att ta två tunnlar då hon förväntade sig belöning efter den första. Därför valde jag även att börja öva in hopphinder nu så att hon förstår lite mer av att det inte bara räcker med att man tar ett hinder och sen får belöning. 
 
 

Fasa 5 månader

Denna månad har vi egentligen inte gjort så speciellt mycket känns det som. Lite små trick har vi kört och pappa har vart iväg på en del skyddsträningar men tyvärr har jag inte vart hemma då så har inte lyckats filma det.
 

skakigt

 Hundträning är ju för det mesta en bergochdalbana fast på senare tid har det känts som att vi cycklar på en grusväg. massa smågup hela tiden och ruskigt vinglingt. Tror det märks på bloggen också. Ena dagen vill jag spatta som Iris av glädje och andra vill jag bara ge upp. Upp och ner, hela tiden, som en grusväg... Egentligen kanske trasig radio är en bättre liknelse för vi lyckas aldrig riktigt komma vidare. Om och om igen, samma problem spelas upp om och om igen.. Funderar på att byta taktik men jag vet ju att det är såhär vi har klarat det förut och tagit oss vidare. Det tar bara längre tid nu helt enkelt. Har även provat att göra på andra sätt innan men ja då kom vi aldrig vidare över huvudtaget. Problemet var liksom konstant. 


Idag var en såndär underbar dag då vi kom vidare. Visst allt satt inte perfekt men vi kom vidare med träningen och att debutera klass två om cirka två månader känns faktiskt inte helt omöjligt. Tränade mest ingångar på planen och starter med Brandy. Körde även en del backa och distans snurrar vilket gick otroligt bra allt ihop. Han låser sig lätt när vi arbetar på distans och står bara helt frusen så ofta krävs ett dubbelkommando men det blir ändå någon sekunds fördröjning. Nu idag valde jag att istället bara vänta ut någon form av aktivitetshöjning och belönade det. Funkade utmärkt och han reagerade snabbt på alla kommandon han fick. Backandet börjar släppa och han backade riktigt långt utan att stanna och svansen gick i 180 vilket känns bra. Ingångarna på planen blev bättre, första gången nosade han lite på bandet men det förstår jag för han såg att jag var där innan och höll på annars har han aldrig reagerat på ringbandet innan. Provade att köra några ingångar och han hade en fruktansvärt härlig attityd. Svansen viftade, han sökte kontakt och han VILLE köra! Så efter dagens träning känner jag mig verkligen glad men kan inte andas ut helt för vem vet nästa träning kanske han inte alls går bra på...Får leva på den här träningen ett litet tag iallafall.

 
 
 
 
 
 

Agility träning och freestyle funderingar

Jag och Fasa har ju kört en del agility fast utan hinder. En del cirkelträning, starter, stanna kvar och ja lite smått och gott. När vi var och tränade i Skarpnäck kändes hon väldigt beroende av mig och hon måste ju kunna arbeta själv också, inte bara nära mig så betämde mig för att idag var dagen vi skulle börja med inlärningen av hopphindret. (bommen ligger självklart på marken.)
 
Hon var otroligt duktig måste jag säga och förstod väldigt snabbt vad det hela gick ut på. 
För att undvika frustration och sånt så gjorde jag allt så enkelt som möjligt. Så vi började med att stå på ena sidan och leksaken fick ligga på andra så fick hon bara springa mellan hinderstöden och ta den. Efter ett tag började jag lura bort den lite och kasta den över huvudet på henne istället. Det hade hon inte heller några problem med. Eftersom jag vill att hon ska kunna ta hindret självständigt så stog jag för det mesta bakom henne men på slutet valde jag att lägga till lite rörelse från mig som "störning" men ja hon hade inga större problem med det heller. Valde att köra två hopphinder också på slutet med kort avstånd mellan varandra för att hon inte bara ska ta ett hinder och sen förvänta sig att belöningen ska komma. Hon har ett sånt fantastiskt härligt tryck under tassarna och jag stör mig verkligen på att jag inte filmade träningen. Får göra det nästa gång vi bestämmer oss för att träna ;)
 
Freestylen är så mycket roligare nu när det är ljust och relativt varmt ute. Jag kommer för det mesta in med en härlig känsla från träningen. Detta har fått mig att undra. När jag kollar på videor från freestyle träningar under vinterna går han rätt bra ändå trots att jag tycker att det känts dåligt. Jag tänker inte ljuga, freestylen har under vinterna inte känts rolig alls. Det har mest känst som ett tvång, jag måste ut och träna för att annars funkar det inte. Så då har jag gått ut trots att jag inte vart på topp för att träna (det är inte alltid inbjudande att gå ut när snön öser ner, kylan biter i en, man kommer knappt fram för det är snö överallt och det är kolsvart ute). Här går jag och stör mig på min hunds attityd men min är ju faktiskt inte heller den bästa. Jag har funderat på detta i några dagar att det kan kanske vara så att jag är anledningen till att träningen gått som den gått. Sen kanske jag bara inbillat mig allt (?) Jag går ut och känner mig inte helt jättetaggad och detta påverkar min uppfattning om träningen(?). Sen är jag även duktig på att fokusera mer på det som gått dåligt än det som gått bra vilket också gör att det känns sämre. Eller kan det kanske vara så att jag ställer högre krav på oss nu? Nu när vi ska tävla i en högre klass med ett längre och mer avancerat program krävs det att vi är bättre vilket gör att jag inte blir nöjd när det "bara" går bra utan jag vill att det ska gå superbra.  Nu när vädret är bättre, jag har sänkt kraven på oss och jag har även skrivit om programmet lite så det känns bättre och detta har faktiskt höjt mitt egna träningssug. Jag längtar till träningen istället för att skjuta upp den. 

Missförstå mig inte nu, hundar är det bästa jag vet och att träna hund är det roligaste som finns. Energin och motivationen har bara ersatts av krav vilket gjort att vi hamnat i en "ond cirkel" jag och Brandy som i sin tur gjort att träningen inte känts sådär avslappnad och glad som den brukar göra. För det är bara med Brandy som jag inte känt någon träningsglädje med, med Fasa känns bara allt roligt för hon är så glad och det smittar av sig på mig men Brandy är inte sån i träning. Han påverkas nog mer av mina kännslor än vad jag trott..

Fasahund

Igår fick hon följa med till Skarpnäck för första gången och prova köra lite agility. Vi har ju en rusta tunnel som hon har fått springa i men för det första är den inte samma sak som en riktig agility tunnel och för det andra så ska den slängas för den har gått sönder. 

Jag var jättenervös om jag ska vara ärlig. Jag hade ju ingen aning om hur hon skulle reagera där och jag tror att min nervositet kan ha påverkat henne lite för hon tyckte i början att det var ganska jobbigt när vi satt på sidan om och kollade på när Astrid och Iris körde. Efter det gick det dock bra måste jag säga. Hon lugnade ner sig och vi kunde stå precis brevid planen när Katinka, Astrid och Tyra tränade. Jag är ändå ganska stolt över henne. Vi kunde stå och träna lite små tircks bara några meter ifrån agility banan och Liten som inte alls verkade tycka om Fasa ;) Hon hade helt otroligt fin kontakt och kopplade verkligen bort allt.
 
När vi sen skulle köra agility så hade hon otroligt fint tunnelsug och jag kunde skicka henne från överallt verkligen, ett enormt tunnelsug har hon (hon fällde mig till och med en gång när hon drog till en tunnel och jag höll i henne) men när vi sen provade att köra två raka tunnlar på en rad så blev det svårt tyckte hon. Provade en hel del olika sätt men nepp det var svårt tyckte hon. Tillslut valde jag att sätta ihop de båda tunnlarna till en lång och sen successivt flytta dem ifrån varandra och det fungerade superbra. 

När vi väl tränar har hon sånt jäkla fokus måste jag säga. Alice stod precis utanför, Iris var inne på planen och någon gubbe stannade och kollade på med sin lilla hund men hon kopplade bort allt det när vi tränade och jag är så imponerad över det. 

Astrid ( Katinka och Tyra också men de är sega xD ) var så snäll(a) så de fotade och filmade när vi körde. Astrid klippte även ihop två videor från träningen ^.^

kvällsträning

Kände mig lite nere under dagen idag om jag ska vara ärlig. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med Brandy, det känns som att vi står helt stilla i träningen och vi har stått stilla ett bra tag nu. Vi kommer inte vidare. 

Jag gjorde i november/december en planering för hur vi skulle träna så att vi kunde bli startklara för klass två. Nu står vi här i mars och är fortfarande på steg 1. Det är sällan atittyden och kännslan är bra vilket gör det svårt att gå vidare i träningen när vi måste hålla på med det varje gång. Har pratat lite med mina vänner om träningen för helt ärligt så gör detta att jag bara vill strunta i allt som heter träning och tävling med Brandy. Så efter att ha deppat, funderat och pratat ett tag så tog jag nya tag och träningssuget kom tillbaka. 

Blev ett superkort freestyle pass på kanske 10 minuter. Började bara med att rasta honom en kort sväng och sen lekte vi lite kort. När han väl kändes lite mera på så satte jag in lite mera krav. Blev lite shaping och belönade varje gång han tog initiativet och försökte. Det gick bra och han hade en vifftande svans. Efter det började jag köra lite mellan med tassarna på mina fötter och han tog verkligen tid på sig. Kände att det blev för jobbigt så avslutade med lite snurrar och sen var han ganska trött. Shaping är något som tar ganska mycket på krtafterna hos Brandy i alla fall. Men jag känner mig ganska nöjd ändå med träningen och förhoppningsvis kan vi gå vidare snart.
 
 

Freestyle utvärdering och planering

För ett bra tag sedan skrev jag en liknande lista/utvärdering/vad man nu ska kalla det till lydnaden och kom på att jag kan ju göra likadant med freestylen. Jag känner att det behövs mera struktur i vår träning just nu och det blir för mycket att hålla allt i huvudet. Kanske inget som någon är intresserad av att läsa men skriver just det här mest för min egen skull.
 
Programmet:
Programmet är jag inte så där supernöjd med och slutet är inte riktigt färdig skrivet än. Så det måste jag verklkigen ta tag i och skriva klart. 
 
Tricken är inte skrivna i rätt ordning!
 
Backa slalom: Ett av Brandys favorit trick. Nu backar han en port tittar på mig, väntar, vänder och backar en port. Jag vill ha ett snyggare flyt där han backar en port och sen vänder på en gång. Handhjälpen är borta men funderar på att ta tillbaka handhjälpen lite i svängarna bara så att jag kan belöna upp flytet sen får vi jobba bort handhjälperna
 
Snurra: Finns inte så mycket om att säga om snurrarna, Brandy älskar dem och jag kan nog inte vara mer nöjd över utförandet av detta trick, dock måste jag komma på hur jag ska göra under den delen av programmet när han snurrar för jag vill inte bara stå stilla men jag ser så knäpp ut när jag försöker röra på mig, haha!
 
Vänd + Backa in: Här låser han sig lätt och snubblar på sig själv. Vändningen måste bli snyggare och inte lika klumpig. När han backar till mig så har han en tendens att vända på sig vilket inte är ok. 
 
Funderar på att även här ta tillbaka lite handhjälper för att få till en snyggare vändning och få bort att han vänder sig om när han backar. Tror även att jag ska dela upp detta trick till grunden och belöna upp vändningen för sig och själva backandet för sig.
 
RuntHär behöver vi få upp mer fart och motivation men annars är det inga problem. 

Här kommer jag försöka leka in farten och belöna när han ökar.
 
Mellan med tassar på fötter: Han måste snabbare få upp tassarna på mina fötter och han måste få mer säkerhet i det här tricket.

Funderar på att köra lite shaping här och låta honom själv klura ut hur han ska göra sen belöna på en gång när han sätter upp tassarna.

Slalom: Just att gå slalom har han inga problem med men innan slalom ska vi "frysa"/stå stilla på planen och då låser han sig och blir pudel staty så att sen få honom att väl ta första porten blir svårt. 
 
Här har jag ett förberedande "ååå" innan så att han vet att snart ska vi köra slalom. Det har fungerat bra men jag måste förstärka detta "ååå" så att han verkligen taggar upp. 
 
Hoppa över armar: Det var ett tag sen vi körde detta trick men även här kan han tveka en del så här behöver vi få upp säkerheten.

Här tror jag nog att vi bara ska nöta och lägga in belöningen lite olika så kommer nog säkerheten komma.

Backa runt: Bakdelskontrollen behöver förbättras och han måste få ett finare flyt i detta trick.

Ska dra igång med lite DP och även köra mycket vänstersvängar i fotgåendet för att förbättra bakdelskontrollen och jag tror även det kan vara nyckeln till att få mer flyt i detta trick men även i andra trick.
 
Hålla handen: Även här kan han tveka lite just när han ska "hoppa upp" men sen går det bra.

Ska belöna upp att han hoppar upp och vara försiktig med användandet av kommandot. Ska ändast ge det när jag verkligen tror att hon kommer hoppa upp precis efter.

Som sammanfattning är det säkerhet och flyt som vi behöver förbättra i alla moment. 
 

Video med momenten :)
 
 

Film

Kom på att jag aldrig la upp videon från tävlingen. Ni får två videor till och med, första videon har jag gjort och den andra har Katinka klippt ihop. Glöm inte att kolla i HD!
 
 
 

Malleskrutt

Känner att det kanske är dags för en liten uppdatering om hur det går med Fasa. 

För några dagar sen började hon och jag att pyssla lite med liggmarkeringar till IPO spåret vilket jag tycker gick riktigt bra. Fasa tyckte det var askul men ja hon tycker allting är kul så det var ju inget ovanligt med det ;)

Idag har Brandy fått vila och istället har jag haft lite egentid med Fasa. Blev typ bara en massa lek och även en liten promenad. Jag är verkligen glad att jag lagt ner tid på allt det här viktiga och inte börjat med massa annat när det fanns saker vi behövde jobba på. Nu kan jag använda vilken leksak jag vill vart som helst och hon kommer med glädje tillbaka med den vilket känns så skönt. Jag behöver inte oroa mig över att hon ska börja röja runt så fort hon får tag i något. Samma sak med att gå i koppel, även om hon ibland drar lite så går hon för det mesta lugnt och harmoniskt i kopplet utan drag eller stress.
 
Fem månader blev hon idag (nionde mars) och det var ju otroligt härligt väder ute så jag passade på att filma en del till hennes video som förhoppningsvis kommer ut i slutet av veckan. På lördag ska jag träffa upp mina vänner på Skarpnäck för lite hundträning och Fasa ska få följa med för första gången. (Hon har fått vara ute på stockholms södra BK innan och hon har varit vid Skarpnäck 1 gång i typ 2 minuter men nu ska hon få träna lite där också) Tanken är väl mest att leka med henne men hon ska även få springa någon gång i agility tunnlarna. Brandy och jag ska fokusera på freestyle. Nu är det bara 2 månader kvar till klass 2 debuten och vi har mycket att jobba på. 
 
Som slutsats kan jag väl säga att det går riktigt bra med henne och just nu går det bara uppåt :D
 
 

kanske klarar vi det ändå

Inte allt för tidigt hämtade Astrid och hennes pappa upp mig och min pudel igår. Jag och Astrid åkte tillsammans till tävlingen. Runt nio tiden var vi där, ganska perfekt till nio. Vi hade bestämt innan att vi skulle ses alla fyra (Katinka, Tyra, Astrid och jag) utanför hallen klockan nio. 

Först var det agilityklass A och där var Astrid ensam om att starta från vår grupp. Jag och Astrid satt för några dagar sen och försökte klura ut hur Astrid skulle göra för att hindra Iris från att sticka. Vi kom iallafall fram till att Astrid skulle köra en självdisk och gå in på planen med leksak dels för att hon då redan vet med sig innan att de kommer diska sig vilket kan vara bra för nerverna och även för Iris koncentration. Jag måste säga det att wow vilka framsteg de har gjort. För bara 6 månader sen kanske kunde Iris knappt vara lös inne på vår inhägnade plan och nu är de ute och tävlar. Blev två småstick men det var stick av helt andra andelningar än vad det var förut.Nu var det mest bara "kolla in läget" stick och inte "hälsa på allt och alla" ;) 

Katinka och Astrid körde agilityklass B. Astrid fick låna en leksak av mig som Iris gillar och hon stack inte! Inte en ända gång och jag är så jäkla glad för deras skull! Ett superlopp av dem båda!
Katinka och Lexie gjorde också riktigt bra ifrån sig tycker jag även om Katinka kanske inte var fullt så nöjd så fanns det faktisk delar där Lexie var rysligt snabb och hon var riktigt glad! 

Sist ut på dagen var hoppklass. De började med medium och där gjorde Tyra och Alice sin debut, tyvärr en disk men Alice var riktigt duktig. Finns så många som säger att "staffarna inte passar till agility" men jag tvivlar på att de har sett en staffe köra agility. Sjukt snabb, glad och uppmärksam var hon, en otroligt fin debut!

Efter medium körde de small och min hund höll vid det här laget på att dö av värmen i hallen. Inte bra för honom och inte lugnande för mina nerver. Självklart hade jag lämnat kyltäcket hemma men gjorde ett eget kyltäcke av papper och blötte ner honom. Det fungerade faktisk!

Tror att det var Katinka som var först ut av oss tre med largehundar. Lexie var väl kanske inte sådär superfokuserad men det är inte lätt att vara på topp när det är extremt varmt i hallen och man har tillbringat en hel dag där. Men precis som i loppet innan fanns det väldigt fina bitar också så lite nöjd tycker jag ändå att Katinka ska vara. Att ens våga sig ut på tävling är ett stort steg.

Efter Katinka var det Astrids tur och nu valde hon att köra helt utan leksak. minns inte riktigt men ett litet stick var det fast jag tycker inte att det räknas som riktigt Iris-stick.

Självklart startar jag sist i den sista klassen i den sista storleksklassen -.- (Ja jag är en av de få som vill starta först av alla). Brandy hade lyckats vila upp sig lite inför loppet och jag var så nervös att jag nästan grät. Filmerna på Astrids och Katinkas sista lopp suger för jag bara skakar. Väl innen på planen kändes det rätt ok. Banan var inte allt för svår (jag hade förväntat mig typ klass 3 bana) så det kändes ganska skönt. Jag fick mitt lopp filmat och jag vet inte hur många gånger jag har kollat igenom det och analyserat vad jag gjorde fel. Loppet i sig gick ganska bra, för första gången någonsin nosade han inte en ända gång(!) fast jag skulle väl inte säga att han hade värsta fina koncentrationen för trots att jag nästan var övertydlig på vissa ställen så lyssnade han inte alls på det jag sa och visade. Slalom provade jag att skicka in honom på men han hamnade helt fel då han först valde att gå runt mig (har ingen aning om hur han tänkte där) så blev det bara fel kändes det. Jag ville att allt skulle flyta på men istället så blev det kaos där. Jag valde dock att efter att ha skickat in honom en gång skippa slalom då jag ville att allt bara skulle flyta på. Ångrar dock at jag inte tog tillbaka honom, gjorde några snurrar och sen startade på nytt efter slalom så att han kunde tagga till. Resten gick ganska bra, jag var lite sen med vissa byten vilket gjorde att jag stannade upp honom ibland och han var som sagt inte sådär jätte duktig på att lyssna på det jag sa och visade vilket resulterade i en del vägran på hinder. Men jag körde utan leksak och han nosade inte, på vissa ställen hade han riktigt fin fart så jag är nöjd. Det kanske får bli lite mer agilitytävlingar för pudeln trots allt ;)

Efter tävlingen tog vi även en mysig promenad på två timmar i den härliga värmen.

Finaste gänget, team Limitless.

Film kommer, den tar bara extremt lång tid att ladda upp på youtube -.-
Har försökt ladda upp den sen igårkväll och nu idag fick jag börja om då det tydlingen blev något fel under natten. Har nu väntat i ca 2,5 timmar på den och det kommer nog ta dubbelt så lång tid minst tills den är klar... Lägger upp den såfort den är färdig så ja ni får väl klicka hit senare idag om ni vill se den ;)
 

att lyckas vända det

Tog ut Brandy på promenad och träning idag. Började med att gå en sväng så att han var rastad till träningen. 
Tanken var att köra lydnad men han var inte alls taggad och jag lyckades inte alls få igång honom hur mycket jag än försökte så jag struntade i det för jag vill ju inte belöna när han har dålig attityd. (Alltså vad händer med min hund? Han var ju sjukt taggad i onsdags!) Kändes riktigt dåligt att gå ifrån träningen när det gick så dåligt. Valde att gå en bit till och fundera på vad jag kan ha gjort som förare för att han ska gå från supertaggad till inte alls taggad på bara några dagar men jag kan helt ärligt inte komma på något alls. 

Efter att ha gått ett tag bestämde jag mig för att leka lite med Brandy på en äng. Efter att ha kastat några gånger valde jag att lägga på lite krav (till exempel: en snurr sen kasta, två slalom portar mellan benen och sen kasta). Jag la verkligen ner tid på belöningen nu, enkla övningar och ökade kraven successivt. Vilket gick bra faktiskt han blev mer och mer taggad. Provade att köra lite shaping och det passar verkligen Brandy! Shaping passar inte alla hundar men för Brandy är det perfekt. Han ska vilja träna med mig och han ska vilja utföra momenten. Därför är shaping så bra för då behöver han ta initiativet. Så belöningen hamnade på just det att han tog initiativet.
Känns toppen att avsluta träningen så, att känna att jag lyckades lösa problemet och det tog inte en vecka att få tillbaka aktiviteten, det tog ett träningspass. 
 
 
Måste även tacka Astrid och Katinka för en underbar fredagskväll med mycket skratt och prat!♥
 

Det varade inte länge

Träning idag på klubbem med världens bästa grupp. Jag tog med mig mitt rusta slalom och fortsatte köra med böjda pinnar och mot slutet valde jag att resa dem dock hade han inte alls samma attityd idag :( 
Känns jätte tråkigt och speciellt nu innan tävling men imorgon ska han få vila och på lördag tror jag att vi ska köra lite lydnad och kanskekanske slalom. Får se hur vi gör. Imorgon ska jag och Astrid hem till Katinka på film och peppkväll inför tävlingen. 

Efter agilityträningen så hade vi "efterfest" i klubbstugan. Mycket skratt, hundprat och annat prat ;) 

Vi pratade en del freestyle och tränade lite småtrick vilket väckte mitt sug att köra freestyle, senaste tiden har det vart mycket agility så freestylen har fått vila vilket jag tror kan ha vart bra. Freestyle träningen gick riktigt bra faktisk. Provade att köra igenom programmet vilket gick mindre bra men han var duktig ändå. Uhållighet och bakdelskotroll måste vi dock öva en del på ;) 

Snart är det u dags för klass 2 debuten i freestyle, jag gillar inte riktigt vårat progam men jag hinner inte ändra det nu + jag vet inte riktigt vad jag vill ändra. Programmet känns bara inte rätt. Förhoppningsvis klarar vi oss genom klass två med det och om vi lyckas framföra det bra med fint flyt så är det nästan bättre än att ha ett superavancerat som vi inte klarar av. 

Tyvärr glömde jag kameran hemma (Det som var så fint väder idag ._. )

Bilderna är tagna av Astrid och jag tackar så mycket för att jag får låna dem och för att du tog några på min hund♥
Om ni vill se fler bilder från dagens träning ska ni kolla in Astrids blogg https://triopudel.wordpress.com
 

För en liten stund...

... så fanns du här hos mig
... så fick jag träffa dig igen
... existerade inte smärta eller sjukdom
 
Men det är det narmst jag kan komma på att täffa honom. Det jobbiga är att vakna upp sen. När man inser att det inte var på riktigt. När salnaden kväver mig igen.

När han ger 110%

Lyckan efter dagens slalompass sprudlar fortfarande i mig. Jag vet att han kan och det är så frustrerande när jag märker på honom att han inte tar i. När han tar i är han så rysligt bra faktiskt (jag är öppen om när det går dåligt och jag tänker vara öppen om när det går bra). Världens finaste grabb lugnade faktiskt mina tävlingsnerver idag, även om han ibland missar första slalompinnen när jag försöker köra lite svårare ingångar så jobbade han på så otroligt bra idag. Vi utökade till 12 pinnar och jag började även resa på dem så i slutet stod de nästan upp. Lite böjda tänker jag låta dem vara iallafall till nästa träning. Då får vi se om jag väljer att resa dem på slutet. Attityden var på top och han hade verkligen ett härligt tryck under tassarna eller ja så mycket tryck det kan bli om man är en vit fluffig storpudel som konstant ser ut att sväva på moln ;)

Nu på kvällen blev det även ett superkort pass med träning på fart och starter. Körde utan hinder och utöver starter körde vi lite blindbyten och framförbyten. Han var riktigt duktig och tog verkligen i. Lyckalyckalycka!

Nu är jag riktigt taggad på helgens tävling. Han kanske ska få bli agility hund ändå? 
      
Bilderna är fotade av Katinka och hennes blogg är super http://thelexie.blogg.se tycker att ni ska kolla in den!

tränaränaträna

Tävlingen är ju nu i helgen och vad kan då vara bättre än att hunden börjat fuska i slalom? 
Senaste träningen i skarpnäck så hade han världens sämsta fart och han hoppade ur slalom hela tiden (det har han inte gjort innan!). Den här veckan kommer större fokusen av vår träning ligga på slalom och fartövningar.
Var ute igår och jag har valt att gå tillbaka i träningen med slalom för att stärka säkerheten, öka farten och ge honom en bättre attityd. 

 

The signs of spring

Skulle ju ut och fota Göteborg nu under helgen men jag måste nog säga att jag tycker det är roligare att fota djur och människor än typ saker. Blev inte så mycket stadsbilder för det såg riktigt tråkigt ut, haha! Så ni får lite fina vårtecken som jag hittade istället ;)

Som minneslapp till mig själv: Försök få till fler bilder med olika kompositioner och var mer noga med bländaren.

RSS 2.0