Senaste dagarna

I söndags var det agilitytävling och vi körde ett hopplopp bara. Tycker ändå att det gick helt okej trots att han drog på sig en vägran vid säcken, en på slalom och gick förbi första hindret. Vid ett tillfälle blev han väldigt ofokuserad men det tänker jag faktiskt skylla på domaren. Ja vi hade redan diskat oss men man behöver ju inte gå och ställa sig i vägen.. Dålig stil måste jag säga. Han började typ hålla på med platta tunneln när vi var där och sen ställde han sig mitt framför nästa hinder. Så då började Brandy fundera lite på vad som hände och då tappade han fokus men annars höll han fint fokus och kämpade på bra trots att det var extremt varmt. Agilitytävlandet får nog ta sommarpaus nu, han är så pass känslig mot värmen att det känns bara elakt att låta honom tävla agility då. Det kommer varken ge oss bra upplevelser eller bra resultat. 
 
I måndags var det träning med underbara Limitless, Fasa fick följa med och hon gick som en klocka. Hon var lugna och snäll utanför planen och gav allt när vi körde. Hon är riktigt duktig på att samla ihop sig när vi väl kör och suger riktigt fint på hinder nu. Fick några riktigt Aha-upplevelser så det kändes verkligen bra. Har länge vart osäker på vad det är vi faktiskt behöver träna på för det vi kört kan hon nu och det känns som att det inte finns så mycket mer vi kan göra för hon är ju fortfarande valp så vill inte överanstränga henne. Nu ska vi börja detaljnörda oss i det vi redan kör, vill ändra på hennes springstil. Man ser tydligt på videor att när man skickar henne på raka tunnlar så springer hon med en lägre hållning och då tar hon i mer så hon får då mer fart vilket jag vill försöka få in på resten av agilityn också.
 
 
Idag fick pudeln spåra, köra lite budföring och konditionsträna. Effektiv eftermiddag minst sagt. Så fint som han spårade idag har han nog aldrig gjort innan. Han höll sig verkligen i spårkärnan, hade låg nos och slarvade inget alls. Blev ett relativt enkelt spår idag men han har ju inte spårat på länge så vi börjar med lite lättare spår. En vinkel, två föremål, kanske 130 meter totalt och i skogen. Supernöjd över pudeln idag och supertaggad på att spåra mer. 
 
Efter detta drog jag vidare till Skarpnäck med mallemonstret för att se lite hur hon är på tävlingsplats. Det var en liten freestyle tävling med få starter så det kändes som en bra tävling att börja på. Hon har ju aldrig vart på någon tävling innan. Måste säga att hon skötte sig bra ändå. Hon blev lite uttråkad efter ett tag och rätt så avundsjuk på alla hundar så fick köra så tränade lite med henne och det superbra. Hon kopplade verkligen bort allt då så det kändes väldigt skönt.
 
Helgen bjuder på skyddsträning, egentligen hela helgen men ska åka till ssbk och kolla på när Katinka tävlar på söndag så då får pappa ta Fasa själv men jag hänger med imorgon iallafall.

när stormen lägger sig

Har en hel del att blogga om egentligen, tävlade i Söndags, tränade i måndags, fotat i mängder men just nu finns det verkligen ingen tid över. Just nu ligger skolan i första hand och jag måste verkligen bli klart med allt till på fredag så nästa inlägg kommer nog ut på fredag eftermiddag när alltvär över. När stormen lagt sig. 
 
Litet smakprov på bilder kan ni få iallafall ;)

U-DM lydnad

Jag vet inte om man ska kalla det för debut. Vi har ju "tävlat" lydand en gång förut men då valde jag att bara köra platsliggningen och tandvisningen. Nu körde vi faktiskt hela ettan, ja nästan hela. Hoppade över apporten för den kan han inte. 
 
Om man endast kollar på poängen så var det väl inte så värst bra men det kändes så otroligt bra. Han har aldrig vart så glad på tävlingsplanen och jag kände mig också otroligt lycklig. Vi hade så jäkla kul och han är så knäpp, den där pudel. Egnetligen hade jag inga höga förväntningar alls, trodde aldrig att han skulle orka sig igenom en hel etta utan någon belöning. Var orolig över att han skulle börja nosa och strunta i mig men det gjorde han inte(!). Linförigheten hade jag dock en del krav på. Han kan det och han ska gå. Han gick fint, inga blicksläpp, taggad till tusen och sen att det var lite smådetaljer som inte satt gör inget. Smådetajler som att man inte ska bita mig i armen, sätta sig rakt, sätta sig snabbt, jag ska ta det lite lugnare och inte vända på en 50öring, jag måste gå mer rakryggad och ja listan kan göras lång på detaljer. 
 
Läggande under gång blev det en nolla på och jag är inte förvånad faktiskt. Han gjorde världens snyggaste ställand istället. Ångrar dock att jag inte gav ett dubbelkommando istället för då hade vi väl plockat på oss något litet poäng istället för en nolla men jaja. Ställandet gick bra, han hade finare ställande på läggande under gång men men. Han gick med något steg innan han stannade så det fick vi avdrag för. 
 
Han sitter för hårt. På inkallningen så är det verkligen "okej jag stannar" *kallar in* "vänta ska jag resa mig? Är du säker?" *Kallar in igen* "Okej jag får springa". Samma sak gäller med hopp över hinder. Han måste ändra sin tankegång när han sitter. Det ska inte vara sitta som en sten han ska tagga upp och tänka att snart händer något. Så nu ska jag verkligen jobba upp förväntningarna på det. Så ja det blev en hel del dubbelkommandon men vi slutade på en 4:e placering och både dommaren och tävlingsledaren tyckte att han var riktigt chramig, den där pudel. 
 
Helheten är jag dock otroligt nöjd med, han orkade, han var glad, jag var glad, jag kände mig inte så stressad som jag brukar göra på tävling, vi hade kul ♥
 

Från hat till kärlek

Ska fixa ett separat inlägg om lydnadstävlingen och fina Limitless men just nu hinner jag verkligen inte för jag är så otroligt trött och jag har så mycket som måste göras så förhoppningsvis kommer det ut imorgon istället.
 
Tänkte skriva ett kort inlägg om dagens träning istället för ja det är inte lika mycket att skriva. Blev ett riktigt kort slalom pass, vi var väl ute i 30 minuter men rustas slalompinnar måste ju fixax till hela tiden så det kanske blev 5 minuters träning totalt om inte mindre. Hjälpte honom ganska mycket nu bara för att få så många lyckade skick som möjligt. Vill verkligen få honom att ta för sig mer på agility planen så vill höja honom så mycket det bara går.
 
Började med 8 pinnar och han drog på så fint, han hade verkligen sug och tekniken satt superbra. Han sög även på slalom när jag inte bad honom och drog dit själv. Fick till ett supersnyggt skick när jag var på vänster sida (som han har lite svårare för) och han drog iväg före mig men ändå lyckades han hålla ihop, bromsa in och sen öka trots att jag var en bit bakom. Kändes verkligen super att han tog slalom så fint och var så taggad, det lugnar mina nerver inför lördag då det är tävling igen. Känns som att vi tävlar hela tiden just nu men jag måste säga att jag absolut älskar det. Mina tävlingsnerver börjar bli bättre och jag är så otroligt glad för det, trodde det var en omöjlighet. 
 
Ökade till 12 pinnar efter ett litet tag men då hade han lite svårare för att hålla fart och tekniken, han snubblar lite på sig själv. Men ja det fixar sig med tiden tror jag nog. Gäller bara för honom att verkligen få in rörelsemönstret så att det sätter sig i muskelminnet. Han tog i princip alla ingångar iallafall och var supertaggad hela träningen, lycka!
 
För ett tag sen så var jag så otroligt trött på detta hinder. Jag har egentligen alltid älskat slalom, tycker att det är otroligt roligt att träna men ja just då kändes det väl lite trögt. En gång i tiden kunde han det sen kom jag och förstöde allt och hur mycket tid vi än la ner på det så kom vi aldrig vidare men nu känns det som att det börjar lösa sig. 
 
Ikväll var det även kursavslutning, jättetråkigt att kursen är slut men ska man se något bra med det så är det väl att planen nu är ledig på onsdagar så nu kan jag träna mina egna hundar. Jag hoppas verkligen att jag kan hitta en till kurs för Eva Marie för hon är så jäkla bra. Trots att jag inte ens gått med hund så har detta vart den absolut bästa kurs jag någonsin gått och jag har verkligen lärt mig helt otroligt mycket. Supertråkigt att den är slut faktiskt. Hon ska hålla kurs i sommar men tyvärr så krockar den med marma. Den ska vara med inrikting på fart, slalom, hoppteknik och handling. Precis de saker vi behöver bli bättre på så det känns verkligen surt att missa den. Idag pratade vi om Running Contacts och jag blev verkligen supertaggad. Har funderat lite på om jag verkligen kommer orka träna in RC på Fasa men jaja jag ska försöka iallafall så får vi väl se om det går åt skogen eller ej. Brandy ska få blil testhund så efter helgens tävling ska vi dra igång med RC igen fast nu med en ny metod. 

Snabb uppdatering

Ja det var ett tag sen nu och som vanligt ber jag om ursäkt för det. Känner att jag börjar tappa mitt bloggande lite men har inte så mycket att skriva. Vi tränar inte så mycket just nu. Har haft rätt ont om tid på senaste. Nu när terminen börjar gå mot sitt slut och det är nationella prov, inlämningar, hålla kurs, gå kurs, hinna med alla övriga vardags saker och ja sen kanske försöka klämma in lite träning när tiden räcker till. Hundarna lider inte av det som tur är, ingen av dem klättrar på väggarna precis. 
 
Fasa har fått leka lite agility hemma och hjälp vad hon tycker det är kul. Jag har inte mina hinder vid vårt hus, jag har dem på en övergiven ridvolt en liten bit ifrån men vi går i princip alltid förbi där när vi är ute och går. Om Fasa är lös och vi närmar oss volten så kutar hon dit och om hon är kopplad har hon rätt så svårt för att gå förbi utan att försöka dra dit. Måste säga att jag älskar verkligen att hon älskar det. 
 
Idag var det agilitytävling men eftersom vi ska tävla lydnad imorgon fick Brandy vila, dock åkte jag dit för att fota och heja på Astrid (samt alla andra vänner vi träffade där). Regnade gjorde det som bara den men jag fixade en lösing på det problemet för kameran får ju inte bli blöt. Är dock glad över att jag inte körde för banorna var supersvåra och vi skulle aldrig klarat oss genom dem plus det spöregnade så om jag väl hade valt att köra skulle jag väl säkert ha ramlat. 

En bild som Astrid tydligen tog på mig idag, såhär såg det ut när jag fotade dagens tävling iallafall ;)
 
Anmälde även mig och Brandy till en tävling den 24e maj, officiell hoppklass och jag är supertaggad faktiskt. Att tävla blir ju bara roligare och roligare måste jag säga och mina nerver börjar nog bli bättre tror jag. Nu ser jag fram mot tävlingarna istället för att ha ångest över att jag anmält mig. Vill väldigt gärna hinna träna under veckan men har så otroligt mycket i skolan just nu så ja det kommer nog inte bli någon träning innan tävlingen. 
 
På lördag ska jag även springa 5 km och ja det kommer väl gå åt skogen. Senaste gången jag sprang var på marma förra året. Mina vänner har tydligen anmält mig till color run så ja jag får väl bita ihop bara och hoppas att jag inte dör eller något sånt. 
 
Bilder kommer senare, tyvärr har jag inte lyckats fixa alla än. 

Lydnads pudel

Körde lite lydnad igår och fokuserade mest på starte, sättande och attityd. Gick superbra faktiskt, han går med en sån härlig attityd. Efter träningen så mötte vi två rådjur och Brandy låser sig alltid på rådjur. Cirka 4-5 meter ifrån oss stod de och så nördig som jag är ville jag ta detta tillfället i akt för att träna lydnad med den ulitmata störningen för min hund. Skickade på ett fot och han bröt på en gång, ingen tvekan alls (!). Världens snyggaste ingång och inte ett enda blicksläpp. Han brukar verkligen aldrig släppa blicken när vi tränar lydnad men nu kände jag att rådjurne måste han ju kolla på men nope. Full fokus, härlig attityd och han var verkligen på. Körde en vänster sväng och gick rakt mot rådjuren som började springa iväg men han brydde sig inte alls. Jäkla guldhund!

Känns superbra inför tävlingen på måndag. Vet att vi kommer få en del nollor för han kan inte alla momenten men jag hoppas att vi kan få glänsa lite i linförigheten för om det är ett moment han kan så är det det.
 

Usch folk måste verkligen läsa på innan de skaffar sig en hund

En malle är inget man bara skaffar sådär, de är inga lätta hundar och jag hoppas verkligen att denna film sprider sig ännumera. Denna ras får inte förstöras.

Den där pudel

soligt, varmt, sjuk matte, lite träning, dubbla banor, dubbla lopp, lång väntan, ja inte har min hund haft de bästa förutsättningarna under dagen men vi slutade med en disk och en nolla (!).
 
Under natten och gårkvällen mådde jag inte alls bra, i morse hade jag extremt ont i magen men om det berodde på att jag är sjuk eller att jag var nervös har jag ingen aning om. Kanske lite av båda? Väl framme på tävlingen så fick pappa ta en sväng med Brandy under tiden som jag gick banvandring och jag måse säga att banorna idag var inte några jag gillade. Många snäva svängar. När det väl var dags för mig och Brandy att gå in på planen kändes det helt okej ända tills vi kom in. Han började nosa vid starten när jag bad honom att stanna så körde en snurr och sen flygande start istälet för att gå framför första hindret. Men ja det funkade ju utmärkt. Efter första tunneln fick han dock syn på en fjäril (Alltså what? Han brukar aldrig reagera på sånt😂) men han struntade i den på en gång. Såg dock rätt kul ut så började småfnittra lite åt honom när vi körde. Därifrån flöt det på fint faktiskt. Han har svårt för svängar och att lyckas få upp farten efter dem men han lyckades bra med att få upp farten idag. Slalom tog han också och han gjorde det riktigt bra så första loppet är jag riktigt nöjd med! Nolla och 15e placering av 72 starter. Tyvärr var det bara 10 som fick pinne men jaja han fick inga tidsfel och han klarade banan så jag är supernöjd!
 
I andra loppet hade vi en sen start och det var mycket varmare och jag mådde inte alls bra när vi skulle in på planen. Trodde typ att jag skulle spy... Han var mycket mera taggad när vi gick in och början måste jag säga att han satte riktigt snyggt. Men sen klantade jag till det... Under banvandringen blev jag akut kissnöding (😂) Så gick inte så länge men kändes ändå som att jag hade hyfsat bra koll vilket det senare visade sig att jag inte hade för jag glömde helt bort en tunnel som han skulle till så bytet blev helt fel och allt flyt var som bortblåst. Jag kom av mig, han kom av sig och ja. Tappade fart.. Fast på raksträckan sprang han på men förutom den gick allt annat ganska långsamt. Slalomet körde han men han nosade på pinnarna (Alltså jag fattar inte vad han håller på med ibland) så jag ville att han skulle bara hoppa över det men han tyckte att han skulle köra klart slalom så då gjorde han det. Lite fart fick han i slutet av slalom dock. Jag är ändå nöjd även om loppet kändes lite kaosat.
 
Han har verkligen utvecklats på tävling, den förra var bara helt fel och den innan var inte nå bättre men det känns som att vi är på rätt väg för nu går det bara bättre och bättre. 
 
 
 

På bättringsvägen

Kände mig lite bättre idag men ja fortfarande sjuk. Pappa har betalat så att vi ska kunna kolla på FMBB (VM för belgiska vallhundar, malinois + tervueren + groenendael + laekenois)
 
 
Igår satt vi och kollade på IPO och idag har vi kollat på mondioring. Mondioring är verkligen kul att kolla på, momenten är sjukt konstiga fast IPO hundarna är lite coolare måste jag säga. IPO hundarna är lite mera på (för det mesta) tycker jag men mondioring är roligt för momenten är verkligen skumma (vid ett moment stod föraren & figgen och spelade basket). Imorgon är det agility och det ska verkligen bli kul att se, det är ju inte så många belgare som kör agility i Sverige ändå om man jämför med typ BC och kelpie. 
 
När pappa kom hem från sitt jobb idag så åkte han iväg för att köra lite lydnad med Fasa och ja det är ju inte så jobbigt att bara sitta och titta på + jag ville ha lite film på henne så jag hängde på. När pappa var klar så sa han att jag iallafall måste orka att köra igenom appell lydanden med Brandy så gick igenom alla moment. 
 
Linförighete: Superhärlig attityd, fina svängar och otroligt fint fokus dock sega sättanden.
 
Läggande under gång: Ganska segt men det behövdes inget dubbelkommando.
 
Inkallning: Helt okej tycker jag, vi måste jobba lite mer med ingångarna bara men annars tycker jag den är ganska snygg. 
 
Framförgående: Jag har lärt in det här och gjort ett dubbelkommando som jag själv inte tänkt på så det ska vi jobba bort, han vill inte riktigt lämna fot positionen heller men när det väl funkar är det helt okej tycker jag. 
 
Apportering: Här låser han sig också i fot position men när han väl går ut så har han fin fart och dyker ner på apporten men vägrar att gripa den... Gjorde om momentet några gånger och ibland lyfte han upp den i bara någon sekund men det tog ett tag tills han gjorde det och han bar inte med sig den. 
 
Platsliggande: Körde inte detta moment men här litar jag till 100 på honom. Han ligger stenhårt verkligen, lite för hårt så sen när jag ska sätta upp honom krävs det ofta litet dubbelkommando men det får vi helt enkelt jobba på. 
 
Hopp över hinder: Vi hade inget hinder där vi var men vad jag minns från senaste träningen av detta moment(för typ ett halvår sen) så är det ingångarna vi har problem med men annars så sitter det fint.
 
Helhet: Jättehärlig attityd hade han hela tiden så det är jag verkligen nöjd med. Visst så finns det en hel del som vi behöver jobba på men helheten tycker jag om och när vi småfixat lite på varje moment kommer detta nog bli super. Ska försöka filma någon dag ;)

kort uppdatering

Blev riktigt sjuk igår och mår till och med sämre idag. Har ägnat i stort sett hela dagen sovandes i soffan med undantag för korta rastningar av hundarna. Fasa vill gärna ligga nära (helst på) och gosa, hur mysigt som helst med sånt trevligt sällskap när man mår dåligt. Brandy var igår på återbesök hos veterinären för att ta nya prover så att han verkligen kan bli helt friskförklarad. Han beter sig normalt men man kan ju inte se alla värden med blotta ögat så för att verkligen försäkra sig om att han är helt frisk så har de tagit nya prover. Inget vi har fått svar på än dock. Har emellanåt lekt lite med klickern och Fasa. Hon har fått lära sig två nya trick och fast det ena behöver finslipas men det är i princip klart. Hon tycker verkligen att det är superkul att lära sig nya saker och det är så kul att lära henne. 
 
Egentligen är det kurs ikväll men missar ju den, skulle även behöva hinna med ett slalom pass med Brandy innan lördag men ja det kan jag i princip glömma. Får väl hoppas på det bästa på lördag och så får det gå som det går. Hoppas verkligen att jag hinner bli frisk tills dess också.


Hejdå freestyle

Som jag skrev igår så funderar jag på att lägga ner freestylen för ett tag och det kommer jag nog göra faktisk. Har bestämt mig för att ta tag i lydnaden och anmäla Brandy till ett MH-test så att vi kan ta oss ut och starta apellen. Brukset är ju faktiskt den gren som både jag och Brandy gillar mest. Det är bara den här lydnaden som jag har tröttnat på. Brandy älskar lydnad... Även om jag länge känt mig trött på lydnaden så känner jag mig faktiskt sjukt taggad på den nu, jag vill så gärna få till det. Har tänkt köra igenom appellen och skriva en utvärdering på hur vi ligger till ganska snart. Ta ett spår på söndag, lydand på måndag kanske. Skulle vara toppen om jag kunde vara med pappa och hans grupp på lördag då de ska spåra men jag ska ju tävla på lördag så då kan vi inte men från och med nu ska jag nog boka upp varje lördagsmorgon till att dra iväg och träna med dem. 
 
När jag väl vet hur vi ligger till är det bara att fixa en plan för hur träningen ska läggas upp de kommande veckorna. Sen ska vi bara se till att sätta planen i verket och tränatränaträna😉
 

En helg med pudeln

I fredags var det träning med gruppen fast Tyra kunde inte komma. Tanken var agility men de hade kurs på klubben så vi gick iväg och tränade freestyle på en fotbollsplan istället. Brandy var rätt så taggad faktiskt. Vi fokuserade mest på att få flyt i backandet som han tappat under tiden han vart sjukt. Gick väl helt okej. Har dock tappat mitt freestyle sug med Brandy en del tyvärr. Känner att allt bara har blivit en massa "måste" och då gör jag det av fel anledning. Jag vill träna för att det är kul och inte för att jag måste så funderar på att lägga ner freestyle tävlings planerna med Brandy för i år eller iallafall fram till i höst. Kanske ska fokusera lite mer på agilityn så att vi klarar av att tävla och komma av planen med en bra känsla. 
 
Lördagen bjöd på agility i Skarpnäck med Astrid och Iris. Större delen av mitt och Brandys fokus blev slalom. Provade att ställa upp dem i allé igen och köra med svårare ingångar och skicka när han är på min vänstra sida som han har så svårt för och det gick ganska bra måste jag säga men vi har mycket kvar att jobba på.
 
Blev ett till supersnabbt slalom pass idag igen och nu flyttade jag faktiskt ihop pinnarna. Han hade härlig attityd och fina ingångar men hoppade ibland någon port mitt i men just nu vill jag fokusera mer på helheten och attityden, sen tar vi tag i detaljerna så det känns inte som att det gör så mycket att han hoppar en port ibland just nu. Ingångarna är absolut det vi behöver öva mer på och sen är det väl mest att bara få in tekniken och säkerheten. Tyvärr har jag klantat till det. Jag vet att man ska träna med hunden både på höger och vänster sida men jag ändå har jag slarvat med det så ingångarna från höger är sjukt snygga men vänster är inte alls så fina. Imorgon ska han få vila och så får vi se om vädret tillåter ett till slalom pass innan tävlingen. 
 
Både idag, igår och på tävlingen tog han 12 pinnars slalom snyggt och med fart så jag har ingen aning om vad som väl händer inne på banan när vi tävlar för då vägrar han alltid på slaom. Kanske är det min nervositet? Får väl spåna vidare på det under veckan och helt enkelt lära mig att lita mera på min hund. 
 

RSS 2.0