Den där pudel

soligt, varmt, sjuk matte, lite träning, dubbla banor, dubbla lopp, lång väntan, ja inte har min hund haft de bästa förutsättningarna under dagen men vi slutade med en disk och en nolla (!).
 
Under natten och gårkvällen mådde jag inte alls bra, i morse hade jag extremt ont i magen men om det berodde på att jag är sjuk eller att jag var nervös har jag ingen aning om. Kanske lite av båda? Väl framme på tävlingen så fick pappa ta en sväng med Brandy under tiden som jag gick banvandring och jag måse säga att banorna idag var inte några jag gillade. Många snäva svängar. När det väl var dags för mig och Brandy att gå in på planen kändes det helt okej ända tills vi kom in. Han började nosa vid starten när jag bad honom att stanna så körde en snurr och sen flygande start istälet för att gå framför första hindret. Men ja det funkade ju utmärkt. Efter första tunneln fick han dock syn på en fjäril (Alltså what? Han brukar aldrig reagera på sånt😂) men han struntade i den på en gång. Såg dock rätt kul ut så började småfnittra lite åt honom när vi körde. Därifrån flöt det på fint faktiskt. Han har svårt för svängar och att lyckas få upp farten efter dem men han lyckades bra med att få upp farten idag. Slalom tog han också och han gjorde det riktigt bra så första loppet är jag riktigt nöjd med! Nolla och 15e placering av 72 starter. Tyvärr var det bara 10 som fick pinne men jaja han fick inga tidsfel och han klarade banan så jag är supernöjd!
 
I andra loppet hade vi en sen start och det var mycket varmare och jag mådde inte alls bra när vi skulle in på planen. Trodde typ att jag skulle spy... Han var mycket mera taggad när vi gick in och början måste jag säga att han satte riktigt snyggt. Men sen klantade jag till det... Under banvandringen blev jag akut kissnöding (😂) Så gick inte så länge men kändes ändå som att jag hade hyfsat bra koll vilket det senare visade sig att jag inte hade för jag glömde helt bort en tunnel som han skulle till så bytet blev helt fel och allt flyt var som bortblåst. Jag kom av mig, han kom av sig och ja. Tappade fart.. Fast på raksträckan sprang han på men förutom den gick allt annat ganska långsamt. Slalomet körde han men han nosade på pinnarna (Alltså jag fattar inte vad han håller på med ibland) så jag ville att han skulle bara hoppa över det men han tyckte att han skulle köra klart slalom så då gjorde han det. Lite fart fick han i slutet av slalom dock. Jag är ändå nöjd även om loppet kändes lite kaosat.
 
Han har verkligen utvecklats på tävling, den förra var bara helt fel och den innan var inte nå bättre men det känns som att vi är på rätt väg för nu går det bara bättre och bättre. 
 
 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback