En helg med pudeln

I fredags var det träning med gruppen fast Tyra kunde inte komma. Tanken var agility men de hade kurs på klubben så vi gick iväg och tränade freestyle på en fotbollsplan istället. Brandy var rätt så taggad faktiskt. Vi fokuserade mest på att få flyt i backandet som han tappat under tiden han vart sjukt. Gick väl helt okej. Har dock tappat mitt freestyle sug med Brandy en del tyvärr. Känner att allt bara har blivit en massa "måste" och då gör jag det av fel anledning. Jag vill träna för att det är kul och inte för att jag måste så funderar på att lägga ner freestyle tävlings planerna med Brandy för i år eller iallafall fram till i höst. Kanske ska fokusera lite mer på agilityn så att vi klarar av att tävla och komma av planen med en bra känsla. 
 
Lördagen bjöd på agility i Skarpnäck med Astrid och Iris. Större delen av mitt och Brandys fokus blev slalom. Provade att ställa upp dem i allé igen och köra med svårare ingångar och skicka när han är på min vänstra sida som han har så svårt för och det gick ganska bra måste jag säga men vi har mycket kvar att jobba på.
 
Blev ett till supersnabbt slalom pass idag igen och nu flyttade jag faktiskt ihop pinnarna. Han hade härlig attityd och fina ingångar men hoppade ibland någon port mitt i men just nu vill jag fokusera mer på helheten och attityden, sen tar vi tag i detaljerna så det känns inte som att det gör så mycket att han hoppar en port ibland just nu. Ingångarna är absolut det vi behöver öva mer på och sen är det väl mest att bara få in tekniken och säkerheten. Tyvärr har jag klantat till det. Jag vet att man ska träna med hunden både på höger och vänster sida men jag ändå har jag slarvat med det så ingångarna från höger är sjukt snygga men vänster är inte alls så fina. Imorgon ska han få vila och så får vi se om vädret tillåter ett till slalom pass innan tävlingen. 
 
Både idag, igår och på tävlingen tog han 12 pinnars slalom snyggt och med fart så jag har ingen aning om vad som väl händer inne på banan när vi tävlar för då vägrar han alltid på slaom. Kanske är det min nervositet? Får väl spåna vidare på det under veckan och helt enkelt lära mig att lita mera på min hund. 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback