Från hat till kärlek

Ska fixa ett separat inlägg om lydnadstävlingen och fina Limitless men just nu hinner jag verkligen inte för jag är så otroligt trött och jag har så mycket som måste göras så förhoppningsvis kommer det ut imorgon istället.
 
Tänkte skriva ett kort inlägg om dagens träning istället för ja det är inte lika mycket att skriva. Blev ett riktigt kort slalom pass, vi var väl ute i 30 minuter men rustas slalompinnar måste ju fixax till hela tiden så det kanske blev 5 minuters träning totalt om inte mindre. Hjälpte honom ganska mycket nu bara för att få så många lyckade skick som möjligt. Vill verkligen få honom att ta för sig mer på agility planen så vill höja honom så mycket det bara går.
 
Började med 8 pinnar och han drog på så fint, han hade verkligen sug och tekniken satt superbra. Han sög även på slalom när jag inte bad honom och drog dit själv. Fick till ett supersnyggt skick när jag var på vänster sida (som han har lite svårare för) och han drog iväg före mig men ändå lyckades han hålla ihop, bromsa in och sen öka trots att jag var en bit bakom. Kändes verkligen super att han tog slalom så fint och var så taggad, det lugnar mina nerver inför lördag då det är tävling igen. Känns som att vi tävlar hela tiden just nu men jag måste säga att jag absolut älskar det. Mina tävlingsnerver börjar bli bättre och jag är så otroligt glad för det, trodde det var en omöjlighet. 
 
Ökade till 12 pinnar efter ett litet tag men då hade han lite svårare för att hålla fart och tekniken, han snubblar lite på sig själv. Men ja det fixar sig med tiden tror jag nog. Gäller bara för honom att verkligen få in rörelsemönstret så att det sätter sig i muskelminnet. Han tog i princip alla ingångar iallafall och var supertaggad hela träningen, lycka!
 
För ett tag sen så var jag så otroligt trött på detta hinder. Jag har egentligen alltid älskat slalom, tycker att det är otroligt roligt att träna men ja just då kändes det väl lite trögt. En gång i tiden kunde han det sen kom jag och förstöde allt och hur mycket tid vi än la ner på det så kom vi aldrig vidare men nu känns det som att det börjar lösa sig. 
 
Ikväll var det även kursavslutning, jättetråkigt att kursen är slut men ska man se något bra med det så är det väl att planen nu är ledig på onsdagar så nu kan jag träna mina egna hundar. Jag hoppas verkligen att jag kan hitta en till kurs för Eva Marie för hon är så jäkla bra. Trots att jag inte ens gått med hund så har detta vart den absolut bästa kurs jag någonsin gått och jag har verkligen lärt mig helt otroligt mycket. Supertråkigt att den är slut faktiskt. Hon ska hålla kurs i sommar men tyvärr så krockar den med marma. Den ska vara med inrikting på fart, slalom, hoppteknik och handling. Precis de saker vi behöver bli bättre på så det känns verkligen surt att missa den. Idag pratade vi om Running Contacts och jag blev verkligen supertaggad. Har funderat lite på om jag verkligen kommer orka träna in RC på Fasa men jaja jag ska försöka iallafall så får vi väl se om det går åt skogen eller ej. Brandy ska få blil testhund så efter helgens tävling ska vi dra igång med RC igen fast nu med en ny metod. 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback