På bättringsvägen

Kände mig lite bättre idag men ja fortfarande sjuk. Pappa har betalat så att vi ska kunna kolla på FMBB (VM för belgiska vallhundar, malinois + tervueren + groenendael + laekenois)
 
 
Igår satt vi och kollade på IPO och idag har vi kollat på mondioring. Mondioring är verkligen kul att kolla på, momenten är sjukt konstiga fast IPO hundarna är lite coolare måste jag säga. IPO hundarna är lite mera på (för det mesta) tycker jag men mondioring är roligt för momenten är verkligen skumma (vid ett moment stod föraren & figgen och spelade basket). Imorgon är det agility och det ska verkligen bli kul att se, det är ju inte så många belgare som kör agility i Sverige ändå om man jämför med typ BC och kelpie. 
 
När pappa kom hem från sitt jobb idag så åkte han iväg för att köra lite lydnad med Fasa och ja det är ju inte så jobbigt att bara sitta och titta på + jag ville ha lite film på henne så jag hängde på. När pappa var klar så sa han att jag iallafall måste orka att köra igenom appell lydanden med Brandy så gick igenom alla moment. 
 
Linförighete: Superhärlig attityd, fina svängar och otroligt fint fokus dock sega sättanden.
 
Läggande under gång: Ganska segt men det behövdes inget dubbelkommando.
 
Inkallning: Helt okej tycker jag, vi måste jobba lite mer med ingångarna bara men annars tycker jag den är ganska snygg. 
 
Framförgående: Jag har lärt in det här och gjort ett dubbelkommando som jag själv inte tänkt på så det ska vi jobba bort, han vill inte riktigt lämna fot positionen heller men när det väl funkar är det helt okej tycker jag. 
 
Apportering: Här låser han sig också i fot position men när han väl går ut så har han fin fart och dyker ner på apporten men vägrar att gripa den... Gjorde om momentet några gånger och ibland lyfte han upp den i bara någon sekund men det tog ett tag tills han gjorde det och han bar inte med sig den. 
 
Platsliggande: Körde inte detta moment men här litar jag till 100 på honom. Han ligger stenhårt verkligen, lite för hårt så sen när jag ska sätta upp honom krävs det ofta litet dubbelkommando men det får vi helt enkelt jobba på. 
 
Hopp över hinder: Vi hade inget hinder där vi var men vad jag minns från senaste träningen av detta moment(för typ ett halvår sen) så är det ingångarna vi har problem med men annars så sitter det fint.
 
Helhet: Jättehärlig attityd hade han hela tiden så det är jag verkligen nöjd med. Visst så finns det en hel del som vi behöver jobba på men helheten tycker jag om och när vi småfixat lite på varje moment kommer detta nog bli super. Ska försöka filma någon dag ;)

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback