Senaste dagarna

I söndags var det agilitytävling och vi körde ett hopplopp bara. Tycker ändå att det gick helt okej trots att han drog på sig en vägran vid säcken, en på slalom och gick förbi första hindret. Vid ett tillfälle blev han väldigt ofokuserad men det tänker jag faktiskt skylla på domaren. Ja vi hade redan diskat oss men man behöver ju inte gå och ställa sig i vägen.. Dålig stil måste jag säga. Han började typ hålla på med platta tunneln när vi var där och sen ställde han sig mitt framför nästa hinder. Så då började Brandy fundera lite på vad som hände och då tappade han fokus men annars höll han fint fokus och kämpade på bra trots att det var extremt varmt. Agilitytävlandet får nog ta sommarpaus nu, han är så pass känslig mot värmen att det känns bara elakt att låta honom tävla agility då. Det kommer varken ge oss bra upplevelser eller bra resultat. 
 
I måndags var det träning med underbara Limitless, Fasa fick följa med och hon gick som en klocka. Hon var lugna och snäll utanför planen och gav allt när vi körde. Hon är riktigt duktig på att samla ihop sig när vi väl kör och suger riktigt fint på hinder nu. Fick några riktigt Aha-upplevelser så det kändes verkligen bra. Har länge vart osäker på vad det är vi faktiskt behöver träna på för det vi kört kan hon nu och det känns som att det inte finns så mycket mer vi kan göra för hon är ju fortfarande valp så vill inte överanstränga henne. Nu ska vi börja detaljnörda oss i det vi redan kör, vill ändra på hennes springstil. Man ser tydligt på videor att när man skickar henne på raka tunnlar så springer hon med en lägre hållning och då tar hon i mer så hon får då mer fart vilket jag vill försöka få in på resten av agilityn också.
 
 
Idag fick pudeln spåra, köra lite budföring och konditionsträna. Effektiv eftermiddag minst sagt. Så fint som han spårade idag har han nog aldrig gjort innan. Han höll sig verkligen i spårkärnan, hade låg nos och slarvade inget alls. Blev ett relativt enkelt spår idag men han har ju inte spårat på länge så vi börjar med lite lättare spår. En vinkel, två föremål, kanske 130 meter totalt och i skogen. Supernöjd över pudeln idag och supertaggad på att spåra mer. 
 
Efter detta drog jag vidare till Skarpnäck med mallemonstret för att se lite hur hon är på tävlingsplats. Det var en liten freestyle tävling med få starter så det kändes som en bra tävling att börja på. Hon har ju aldrig vart på någon tävling innan. Måste säga att hon skötte sig bra ändå. Hon blev lite uttråkad efter ett tag och rätt så avundsjuk på alla hundar så fick köra så tränade lite med henne och det superbra. Hon kopplade verkligen bort allt då så det kändes väldigt skönt.
 
Helgen bjuder på skyddsträning, egentligen hela helgen men ska åka till ssbk och kolla på när Katinka tävlar på söndag så då får pappa ta Fasa själv men jag hänger med imorgon iallafall.

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback