U-DM lydnad

Jag vet inte om man ska kalla det för debut. Vi har ju "tävlat" lydand en gång förut men då valde jag att bara köra platsliggningen och tandvisningen. Nu körde vi faktiskt hela ettan, ja nästan hela. Hoppade över apporten för den kan han inte. 
 
Om man endast kollar på poängen så var det väl inte så värst bra men det kändes så otroligt bra. Han har aldrig vart så glad på tävlingsplanen och jag kände mig också otroligt lycklig. Vi hade så jäkla kul och han är så knäpp, den där pudel. Egnetligen hade jag inga höga förväntningar alls, trodde aldrig att han skulle orka sig igenom en hel etta utan någon belöning. Var orolig över att han skulle börja nosa och strunta i mig men det gjorde han inte(!). Linförigheten hade jag dock en del krav på. Han kan det och han ska gå. Han gick fint, inga blicksläpp, taggad till tusen och sen att det var lite smådetaljer som inte satt gör inget. Smådetajler som att man inte ska bita mig i armen, sätta sig rakt, sätta sig snabbt, jag ska ta det lite lugnare och inte vända på en 50öring, jag måste gå mer rakryggad och ja listan kan göras lång på detaljer. 
 
Läggande under gång blev det en nolla på och jag är inte förvånad faktiskt. Han gjorde världens snyggaste ställand istället. Ångrar dock att jag inte gav ett dubbelkommando istället för då hade vi väl plockat på oss något litet poäng istället för en nolla men jaja. Ställandet gick bra, han hade finare ställande på läggande under gång men men. Han gick med något steg innan han stannade så det fick vi avdrag för. 
 
Han sitter för hårt. På inkallningen så är det verkligen "okej jag stannar" *kallar in* "vänta ska jag resa mig? Är du säker?" *Kallar in igen* "Okej jag får springa". Samma sak gäller med hopp över hinder. Han måste ändra sin tankegång när han sitter. Det ska inte vara sitta som en sten han ska tagga upp och tänka att snart händer något. Så nu ska jag verkligen jobba upp förväntningarna på det. Så ja det blev en hel del dubbelkommandon men vi slutade på en 4:e placering och både dommaren och tävlingsledaren tyckte att han var riktigt chramig, den där pudel. 
 
Helheten är jag dock otroligt nöjd med, han orkade, han var glad, jag var glad, jag kände mig inte så stressad som jag brukar göra på tävling, vi hade kul ♥
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback