Här var det tomt

Men det betyder inte att vi ligger och latar oss. Skola, vänner, hundar och annat fyller livet just nu vilket har resulterat i en svagt övergiven blogg. Agilityn har det inte blivit så mycket av med varken Fasa eller Brandy. Har blivit en del lydnad istället. Lyckas så sällan ta mig till klubben och pappa tränar så mycket med Fasa att jag aldrig får ha henne vilket suger. Därför tycker jag att jag bör få en egen hund. Mina föräldrar håller inte med... 
 
Har börjat fundera på om jag ska tävla freestyle med Fasa, är så mycket smidigare att träna freestyle för då behöver man inte åka ut till klubben. Kanske får bli en liten freestyle-malle på sidan om allt annat. Mest för att det är kul och hon älskar det så inget satsigt. Finns en tävling i Oktober som jag funderar på att anmäla henne till, blir rätt tajt med om vi kommer hinna bli tävlingsklara men men. Det får gå som det går ;)
 
Tanken var att jag och Brandy skulle tävla agility idag men istället för att tvinga mig iväg lyssnade jag på vad jag egentligen kände och stannade hemma. Känns jätteskönt att inte åka iväg för jag skulle fått sitta där ensam och vi har inte tränat så mycket agility över huvud taget under sommaren så skulle troligtvis åka hem besviken och mosa den lilla träningsgjälde som finns kvar för att träna med Brandy. Just nu har vi tappat den rätt mycket faktiskt och jag vill fokusera på att få tillbaka den så då är det ju dumt att utplåna den helt. Jag vill tävla för att det är kul och för att jag vill, inte för att vi måste. 
 
Istället för att åka iväg till tävlingen har jag och pappa gått i skogen med hundarna och Fasa har även fått sig ett kort agility pass. Gick helt strålande faktiskt och jag är supernöjd. När vi var hos Aller sist gick vi igenom lite byten som vi passade på att öva lite på. Innan har jag aldrig riktigt tänkt på detaljerna vid ett byte för mig gällde det bara att lyckas hamna på rätt sida, göra det i rätt tid och få hunden dit jag vill men nu är det så mycket mer. Ju mer man lär sig ju mindre inser man att man kan, eller vad det nu är man brukar säga. Så nu med allt nytt att hålla koll på blir det lite snurrigare i huvudet. Från att haft en långsam hund så har bara att lyckas anpassa tankeverksamheten till Fasa-speed vart svårt nog. För det blir lite stressigare för mig vilket gör att huvudet stänger av ibland. Får se till att sätta rörelserna i muskelminnet så kanske det inte gör något att jag glömmer hjärnan vid startlinjen ;)
 
Utöver lite byten körde vi en del slalom och det känns så bra just nu, vi har fortfarande en allé men snart kanske vi börjar stänga den lite. Tjejen bli ju ett år om lite mer än två veckor, liksom vart tog tiden vägen? Fasa älskar slalom så det är ju lite extra kul och idag började jag utmana henne mer. Ställde hinder innan slalom vilket vi bara gjort en gång innan. Blev även en lite svårare ingång på vänster sida av slalom och jag börjar släppa henne mer och mer. Innan har jag hållt mig rätt nära men nu fick hon hitta ingången själv. Provade att köra lite bakombyten innan slalom och hon hade inga problem med det heller. Finns inget jag kan klaga över från dagens träning. Visst måste jag bli bättre på att handla men vi är på G!

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback