Skärpning nu

Den senaste månaden har det blivit allt mer freestyle vilket i sin tur lett till att godisintaget hos mallen ökat rätt häftigt, heheh... Resultatet av det har blivit att hon gått upp en del trots att jag kör en del fys utöver bara vanliga promenader samt minskat maten. Godiset jag ger är inte heller någon hög fetthalt på men well jag gissar på att vi helt enkelt får öka fysen ytterligare. Ska försöka sätta ihop ett ordentligt schema för fysen fram över, vill att hon ska komma i form igen innan vi drar igång med agilityn efter vinteruppehållet.

Förra söndagen var vi ute och sprang typ 2,5-3km, i onsdags körde vi lite småintervaller och i fredags gick vi cirka 12-15 km i skogen. Blandade med att gå stigar och off road. I lördags började jag dock må dåligt efter träningen med limitless och idag, likte en blixt slog förkylningen mig. Är så enormt glad över att Fasa inte har några större problem med att bara ta en hel dag utan någon större aktivitet för jag har vart däckad i soffan hela dagen och hon har inte lämnat min sida. Hon har legat där och bara sovit i princip hela dagen.  

Ska ta tag i att beställa hem en riktigt bra dragsele. Troligtvis blir det en nome men om jag hittar någon bra kombi som inte kostar allt för mycket så kanske vi satsar på en sån. Det kommer dröja ett tag tills vi kan dra igång med draget (hahah dra igång med draget. Ja så tråkig får man vara ibland. Ordvitsar for life.). Vill bygga upp rätt bra med muskler innan jag börjar belasta med att hon ska dra något men sen så. Att bygga upp innan ger oss ju ändå bra med tid till att få ordning på höger, vänster, spring, sakta och stanna. Det där med sakta och stanna har jag en känsla av att vi kommer få öva på en hel del. 
 
Lördagen spenderades som jag nämnde med limitless. Vi sågs i farsta centrum och började med en promenad för att sedan träna lite freestyle samt lydnad mitt på torget. Brandy förvånade mig faktiskt, även om han var lite ofokuserad ibland så var det inte för alla människor utan för att Iris löpte och när en av ens favoritflickor löper är det inte alltid lätt att vara fokuserad hela tiden. Speciellt inte när  ens matte tycker att vi ska utmana oss själva och jobba med det vi har svårt för så vi ställer oss lite extra nära samt går fot runt iris med bara några centimeters mellanrum. Blandade lite med att ge honom avstånd och då hade han inga problem alls med att hon var där men när vi gick nära då blev det lite jobbigt tyckte han ;) 
 
 

RSS 2.0