Värt att testa

Jag har haft blogg.se i många år, bera denna blogg har jag haft sedan februari 2012 men innan dess har jag faktiskt haft andra bloggar också. Nu den senaste tiden så har jag dock lite halvt fått nog av blogg.se så tänkte prova något nytt ett tag i alla fall och se om det funkar bättre därför flyttar nu bloggen till http://nouw.com/fullfart

För tillfället gillar jag nästan nouw, känner mig rätt begränsad när det kommer till designen men well det funkar nog ändå. Gillar deras sätt att prenumerera på andra bloggar, supersmidigt verkligen!


Nu jäklar

Nu när jag väl har bestämt mig för att köra på 2på2av på balansen och (för tillfället) skippa mina drömmar om running contacs så ska jag fanimig ha de snyggaste 2på2av agility världen någonsin skådat. Jag har tidigare grundat target för framtassarna, hon har en fin stadga och förståelse för det men nu vill jag ha lite fart på det hela också. Det behöver inte vara dessa tvärnit, känner att det sliter lite väl mycket men för tillfället saktar hon in väldigt långt innan så det måste vi jobba på.

Tanken är att vi börjar hemma i lugn och ro med target och jobbar på att öka värdet och farten för att springa dit och stanna. Måste dock hålla koll på att jag inte stannar kvar på detta steg för länge för jag vill jobba bort den så fort som möjligt. Hon lär sig fort den där lilla jycken så om jag väntar för länge med att överföra detta till balansen kommer hon bli för fäst vid att kommandot för stanna på target är just på den specifika targeten. Visst går det att överföra när hon väl är fäst vid det men det tar mer arbete vilket bara blir jobbigt och vi riskerar även onödiga "konflikter". 

Ser nu i efterhand när jag kollar på videon att jag slarvar med släppkommandot vilket jag måste se till att absolut inte göra. Hon ska inte ha någon som helst tvivlan om vad som gäller med frikommandot och om hon nu ska veta exakt när hon får släppa vill jag ha ett fast ord för det och hon får inte släppa under några andra omständigheter ;)

Måste även tänka på att jag ska variera vart jag står så att jag inte alltid kör på samma sida. Idag körde vi på tomten och det är rätt begränsat med utrymme där vilket begränsar träningen. Ska se till att köra på lite större ytor dels så att Fasa har en chans att få upp fart men även så att jag kan variera vart jag placerar mig själv mer. 
 

Första dagen på Gotland i bilder


Kontaktfälstångesten fortsätter

Ni som följt bloggen kanske har märkt att jag haft lite beslutsångest angående vilket kontaktfältsbeteende jag ska ha på Fasa. Först var jag inställd på running, sen 2på2av sen running igen och lyckades få till en fin och bra grund för running tycker jag ändå. Tyvärr blev det inte så mycket träning under vintern och sen var det väl typ en och en halv månad extra vila på grund av hennes klo. När vi sedan provade att köra balansen igen så hoppade hon kontaktfälten typ 98% av gångerna. Kändes så himla tråkigt för jag var så otroligt lycklig över att ha fått till en grund i alla fall. Provade igen en vecka senare men fortfarande inga träffar trots låg balans. Övervägde att köra på 2på2av men alltså gah vad gråhårig jag blir på allt detta. Bestämde mig sedan för running men nu löper hon och jag måste ju ha slagit huvudet i en sten eller något för lite sådär från ingenstans bestämde jag mig för att anmäla oss till agility på ungdoms SM om cirka två månader. Jag kommer aldrig få till running på två månader och förra veckan började hon löpa så där missar vi nu två veckors träning fram över. Kan man få till stabila running på en och en halv månad? Jag tvivlar på det. Kör nog säkert nu och tar 2på2av, det blir det denna säsong och behöver vi mer tid får vi väl helt enkelt byta. Känner att jag måste bestämma mig nu. Stackars Fasa som har en sådan förvirrad matte. 

Ska försöka ta mig modet att anmäla oss till en debut också, vi är långt ifrån klara men bara för att se hur långt vi har kvar. Har provat att ställa upp klass 1 banor de senaste träningarna och vi har faktiskt tagit oss runt så kanske klarar vi det. Vi har ju trots allt nästan hela sommaren på oss så någon officiell debut i år kanske vi kan få till. 

Eftersom jag har lite brist på bilder på datorn bjuder jag på denna som jag knäppte på en tävling för några veckor sedan

Nu tar vi lov!

Äntligen är skolan slut för denna termin och trots att det har vart ruggigt jobbigt vissa stunder känns det fasiken jävligt bra nu. Mitt slit var värt det och det känns rätt najs att sitta med betygen nu i handen. Bara ett år kvar sen tar man ju studenten! Känns lite läskigt men är enormt taggad.
 
Under lärdagen så debuterade jag pch Fasa i freestyle klass två men på grund av allt i skolan och på jobbet har träningen fått lysa med sin frånvaro. Veckan innan tävlingen fick vi till en hel del nyttig träning men tydligen inte tillräckligt. Vi slutade upp på en andra placering och jag tycker ändå att framträdandet i sig gick helt okej bortsett från att hennes fokus samt attityd var glömd någonstans hemma. Även om just de två delarna är - enligt mig - något av det viktigaste så genomförde hon alla moment och vi lyckades tajma musiken rätt bra för det mesta.
 
Hon tappade rätt mycket på ett ställe så blev lite väl mycket handhjälper och knas just där plus något enstaka ljud från malinoisens sida men annars flöt det på. Jag klantade till det lite väl mycket för hon kan ibland behöva lite stöd från min sida när hon ska backa runt. Dels på grund av att det inte riktigt sitter än och dels för att hon tycker det är lite jobbigt. Brukar försöka stötta henne där när jag märker att hon behöver det men drog till med lite för myclet beröm så hon hoppade upp och bet mig i armen. Kanshunden. Det fick vi i alla fall avdrag för. Lite surt att vi var 0,4 poäng i en kategori ifrån uppflytt och om hon inte hade hoppat upp hade det nog troligtvis räckt. Men men vi är inte redo för klass tre än ändå så🙈
 

Bilden är tagen av bästa Ylva ☺️

RSS 2.0