Nu jäklar

Nu när jag väl har bestämt mig för att köra på 2på2av på balansen och (för tillfället) skippa mina drömmar om running contacs så ska jag fanimig ha de snyggaste 2på2av agility världen någonsin skådat. Jag har tidigare grundat target för framtassarna, hon har en fin stadga och förståelse för det men nu vill jag ha lite fart på det hela också. Det behöver inte vara dessa tvärnit, känner att det sliter lite väl mycket men för tillfället saktar hon in väldigt långt innan så det måste vi jobba på.

Tanken är att vi börjar hemma i lugn och ro med target och jobbar på att öka värdet och farten för att springa dit och stanna. Måste dock hålla koll på att jag inte stannar kvar på detta steg för länge för jag vill jobba bort den så fort som möjligt. Hon lär sig fort den där lilla jycken så om jag väntar för länge med att överföra detta till balansen kommer hon bli för fäst vid att kommandot för stanna på target är just på den specifika targeten. Visst går det att överföra när hon väl är fäst vid det men det tar mer arbete vilket bara blir jobbigt och vi riskerar även onödiga "konflikter". 

Ser nu i efterhand när jag kollar på videon att jag slarvar med släppkommandot vilket jag måste se till att absolut inte göra. Hon ska inte ha någon som helst tvivlan om vad som gäller med frikommandot och om hon nu ska veta exakt när hon får släppa vill jag ha ett fast ord för det och hon får inte släppa under några andra omständigheter ;)

Måste även tänka på att jag ska variera vart jag står så att jag inte alltid kör på samma sida. Idag körde vi på tomten och det är rätt begränsat med utrymme där vilket begränsar träningen. Ska se till att köra på lite större ytor dels så att Fasa har en chans att få upp fart men även så att jag kan variera vart jag placerar mig själv mer. 
 

Kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback