båda ur funktion

Fasa bröt klon rätt illa i söndags och Brandy.. jag har helt ärligt har jag inte riktigt någon aning om vad som är fel på honom, troligtvis är det en rätt grov sträckning. Så ja veckan jag har lov, veckan som vi skulle träna så myket under, just denna vecka är båda hundarna ur funktion. Korta lugna koppelpromenader är det som gäller nu. Jag och Fasa som behövde träna inför FS tvåan nu, hade ju vart duktig och planerat upp träningen ordentliget fram till tävlingen men det failade. Har försökt planera om och anpassat allt efter hennes tass vilket funkar helt okej men ja vi får väl se resultatet på tävlingen. 

Till något roligare, vi har hittat en ny träningskompis. Felicia heter hon och har en golden tik som Brandy är helt dö förälskad i. Har aldrig sett honom så till sig för en annan hund innan, han är mer kär i henne än vad han är i Fasa under höglöpet. Usch o fy, hanhundar alltså.. Han med två träningar innan pudeln gick och skadade sig. Under ena träningen var det bara vi två och hundarna men under den andra var det vi två, hundarna, Astrid och Iris samt Tyra som hade med sig Furre. Första träningen var jag så smidig så glömde batteriet till kameran hemma så blev inga bilder då. Andra gången hade jag allt med mig men det regnade så mycket de första timmarna så ville inte plocka ut kameran och självklart så i lagom tid tills att Tyra behövde gå sprack det upp så blev inga bilder på henne och Furre tyvärr men slänger in några på Iris och Essie i slutet av inlägget. 

Något annat kul är att Emma kommer hit imorgon! Så himla glad och taggad, ska bli så jäkla kul att träffas igen. Senaste gången var ju på U-SM 2015 så var ett bra tag sen. Hon kommer hit och bor här fram tills lördag. Hon ska lära mig att spendera (slösa ;D ) pengar och jag tänkte lära henne lite om hur man snålar ;)  
Utöver det får vi väl se vad vi hittar på, hundarna är ju trasiga så blir väl att vi turistar en del i stan skulle jag tro. 
 
 

Klass 2, nu jäklar!

Skickade nyss iväg anmälan till en freestyle tävling nu i april som kommer hållas i haninge hundhall (Om ni ska dit hojta gärna till!). Fasa ska få göra sin klass 2 debut är det tänkt så det är hådrträning som gäller nu. Startrutin, detaljer, uthållighet, kedja och allt sånt där smått och gott. Vi är en bra bit på vägen känns det som, hon kan alla moment, sätter fina övergångar och startrutinen börjar också fungera nu men som alltid finns det självklart mycket som går att finslipas. Jag måste främst av allt lära mig programmet utantill för det kan jag inte riktigt än, hehe.

Tyvärr har jag lyckats dra på mig en förkylning som sätter lite käppar i hjulet för träningen men men det ska nog gå ändå. I helgen var vi på norsborgs lkk och tränade lite lydnad samt skydds. Fasa gick superfint, pappa körde lydnad och så hjälptes vi åt med skyddet så pappa figgade och jag höll henne. Hon växlade otroligt fint mellan momenten och jag önkar verkligen att jag fick det på film. Knäppte i alla fall lite bilder när de körde lydnad. Fick även en förfrågan om jag ville komma dit och hålla freestylekurs i höst men får se hur det går, för tillfället jobbar jag helger och kvällar och får schemat så otroligt sent så det är svårt att kunna planera in saker eftersom jag inte vet om jag är ledig. Vill i alla fall dra igång typ en freestyle sektor där och hjälpa dem dra igång det så att de kan börja arrangera lite freestyle tävlingar. Skulle vara kul att även försöka få in lite fler ungdomar där men ja vi får väl se hur det går. 

Igår jobbade jag i cirka fyra timmar så tyvärr kunde jag inte följa med på Fasa lekdejt. Hon röjde med en berner sennen grabb i skogen och hade det superskoj. 

 
 
 

10 anledningar till varför jag är hundmänniska och inte kattmänniska


 
 

Dra igång bloggen på riktigt igen

Just nu har bloggen fått ligga lite på sidan om och jag har skrivit rätt sällan men jag känner mig sugen på att dra igång den igen. Kommer dock hålla allt rätt simpelt (förhoppningsvis) och kanske inte skriva ner på djupet om allt. 

Vad händer just nu i mitt liv då? I stort sett skiftar jag bara mellan jobbet, skolan, hundarna och sova. Förra veckan hade jag sportlov och Ylva var här lördag-onsdag. Vi har gjort lite allt möjligt, tränat hund, gått på bio, gått vilse i stan, gått vilse i skogen, långpromenader, seriekvällar, köpt hundgrejer, köpt godis (i mängder haha) och en hel del annat men om jag ska gå igenom allt blir nog detta inlägg lite väl långt. Har verkligen vart extremt kul att ha henne här och jag hoppas att jag har några dagar under påsklovet ledigt så att jag kan ta båten till Gotland. 

Fasa har gått fint de senaste agilityträningarna och vi har haft vår första utomhus agilityträning för i år men jag funderar lite på att lägga ner agilityn i alla fall för i år och fokusera mer på freestylen. Har fått klart vårat klass 2 program och förhoppningsvis kan vi starta klass 2 om en månad i haninge hundhall. Jag gillar programmet och jag tror det kan bli super om jag börjar slappna av lite och vågar "släppa loss" lite mer inne på planen. 
 
Körde två pass igår och hon gick så otroligt fint! Inga ljud alls, inte ens i närheten till att ljuda och jag kunde höja hennes aktivitetsnivå utan att hon började stressa. Hon var riktigt lyhörd och fuskade inget alls. Tanken är att vi i starten av programmet ska köra sitt-sitt vackert-sitt-sitt vackert och här behövdes verkligen mer stadga för hon fuskar en hel del och bara sitter och studsar men igår väntade hon med att göra något tills jag bad henne göra något. Kan ju säga att jag studsade på moln när jag gick in igen efter träningen och känner mig fortfarande lyrisk. 
 
Brandy och jag har dragit igång mer med lydnaden och har bestämt mig för att gå tillbaka och lära om i stort sätt alla moment utom linförigheten/ff för den är jag faktiskt riktigt nöjd med. Vi har även börjat leka lite med HtM, det känns som en gren han skulle gilla faktiskt, han tycker om positionsarbete så det är ju egentligen perfekt. 

 
 
 
 
 

RSS 2.0