Bara några veckor kvar...

Skola, jobba, plugga, sova, skola, jobba, plugga, sova och så vidare.
Det är så sjukt mycket just nu. Lite för mycket. Jag har ingen ork till något länger, hundträningen lyser med sin frånvaro. Jag försöker att dra mig ut för att få till lite träningar med Fasa i alla fall men motivationen är inte på topp precis. Försöker att trycka in i huvudet att om några få veckor är allt över för ett tag och på något vänster ska jag väl lyckas ta mig ut vid liv. I sista sekunden få allt klart liksom. Ikväll kör jag på multitasking och pluggar på tre olika projekt samtidigt. Fick i alla fall klart en redovisning i skolan idag, stannade kvar i skolan efter skoltid för att lära mig mer om logaritmer, drog till ett fik med en kompis för att plugga matte tillsammans, åkte sedan hem och har pluggat sen dess fram tills nu, klockan 23:30. Imorgon så vänta jobb från dess att jag slutar skolan till nio tiden på kvällen. Förhoppningsvis får jag till lite plugg även efter det om jag inte somnar på en gång när jag kommer hem. För det är typ så det ser ut nu för tiden, jag orkar inte vara vaken ens. Där av bristen på inlägg här på bloggen.

Nä nu ska jag sluta klaga, rycka upp mig och hålla mig vid liv tills terminen är över. 
Min redovisning idag var på bilden över som jag har arbetat med i några veckor nu. Vår uppgift var att göra surrealistiska fotomontage vilket är att man tar en mängd bilder som man sedan "bygger" ihop till en ny bild. Bilden över är uppbyggd på cirka 30 olika bilder som jag sjävl tagit. Molnen och bakgrunden gjorde jag dock i photoshop men allt annat är bilder jag fotat. En riktigt rolig uppgift och svår som bara den ifall man var lite överambitiös, aka jag. Blogg.se gör inte riktigt bilden rätta, de drar ner på kvalitén och färgerna en del när man lägger in dem här men well. 

Sommarlov för en helg

Världens bästa DG var här från torsdag till söndag under långhelgen. Hon hade med sig Enzo och vi bodde hos Astrid hela helgen. Vädret har vart på topp, nästan lite för varmt men jag väljer ljus och värme framför kyla och mörker.

Jag och Astrid mötte upp Ylva i Nynäshamn, vi köpte glass och sedan tog vi tåget tillbaka. Jag drog hem för att plocka upp Fasa och sedan begav vi oss mot Farsta för att möta upp Ylva och Astrid. Därifrån åkte vi gemensamt mot Skarpnäck, fy för bussarna denna tid på året alltså usch vad varmt och kvavt det ska vara. Vi ställde upp en kombination som jag och Fasa fick klura ordentligt på.


Den kanske inte ser så svår ut men körde man raksträckan och sedan försökte få till en fin sväng på hindret längst till höger så är det inte det lättaste med ett stycket malinois. Efter ett tag fick vi väl till något okej men jag är inte riktigt nöjd. Jag gillade kombinationen starkt faktiskt. Jag älskar att ställa upp kombinationer där man kan variera ordningen på hinderna. På så sätt får man ju flera banor i ett så man slipper bära så mycket plus hunden lär sig inte vilken ordning hinderna kommer i.

Under fredagen övergav jag mina hundar för att åka in och lalla i stan. Tanken var att vi skulle åka in till Kungsträdgården för att kolla på blommorna samt äta lunch men eftersom de höll på med någon Eurovision grej var Kungsträdgården tyvärr avstängd. Dock har de körsbärsträd i Luma så efter lite lunch drog vi dit. Blev lunch på Vigårda och om ni någonsin besöker Stockholm så rekommenderar jag verkligen Vigårda. Supergott och billigt, absolut en av mina favoriter.

 
 
Lördagen tillbringades i Skarpnäck och då kom även Lovisa förbi och var med under träningen. Superkul att få träffa henne igen! Vi ställde upp en hopklass 1 bana, första gången Fasa kör en hel bana förutom på KM då men det räknas inte tycker jag, haha ;)
 

Första försöket: K.A.O.S. Hon var överallt och ingenstans
Andra försöket: Superduktig hund men jag skötte mig inte för 5 öre. Stackars hund som får springa med en så total kass matte. Glömde dessutom av banan.
Tredje försöket: Superfint teamwork, nollat och hyfsat okej flyt. Bra jobbat från oss båda. Fasa lyssnade och höll ihop.

Pausade och körde på sedan igen och då gick hon även riktigt fint, utöver några rivningar så blev det nolla nästan varje gång.

Vi valde att vända på banan, Fasa var då trött men hon krigade på och gick riktigt fint, stolt matte. Kanske inte dröjer 100 år tills vi vågar oss ut för att tävla.

Fasa har ju haft svårt för andra hundar och även om i stort sätt alla hundmöten ser bra ut nu och när hon väl får hälsa på andra hundar är hon snäll så blev jag riktigt glad över att hon älskade Enzo. De fick leka lite efter träningen och hon var så otroligt snäll. Dagen avslutades med spelkväll hos Astrid. Alltså fasiken vad kul det är med brädspel ändå. 

 

På söndagen var det dags att säga adjö till Ylva för denna gång, alltid lika jobbigt. Det värsta med att skaffa vänner över nätet är att de så sällan bor i närheten och fasiken vad jobbigt det är. Det må vara värt det när personen är så underbar som de jag har träffat men det gör det hela desto svårare när man inte kan ses så ofta. 

 


Lilla maligatorn

I söndags var jag och Fasa på klubbmästerskap hos Skarpnäck hundungdom, vi tävlade både freestyle och agility. Freestylen var först ut på dagen och vi debuterade i klass 2 med vårat nya program. Det var "öppen klass" så alla tävlade mot varandra men man bedömdes efter den klass man var i. Fasa tog miljön med en klackspark vilket egentligen var mitt största mål. Hon är duktig men just för att hon haft problem med andra hundar så sitter det alltid i bakhuvudet och jag blir lika nervös varje gång vilket bara är onödigt för hon kan ju! Måste lära mig att lita mer på henne. 


Själva tiden på planen hade jag knappt tänkt på så mina krav var inte sådär superhöga. Vi har ju knappt tränat på över en månad så visste inte riktigt vilken nivå vi låg på. En hel del småmissar och hon fuskade rätt mycket i starten vilket var surt. Vi tränade så mycket stadga innan hon skadade sig samt även nu dagarna innan tävlingen men ändå så satt det inte. Kan dra på mig själv det lite också för jag lyssnade inte på musiken så jag fuskade vid ett tillfälle, hehe, men resten var inte riktigt något jag kunde påverka på plats. I helhet så är jag dock rätt nöjd, lite bristande fokus när hon skulle snurra men annars höll hon fin fokus. Hon satte även titta höger, titta vänster! Det momentet kaosade lite ett tag och stadgan var ute och svävade någonstans i rymden men nu jäklar såg det fint ut. Hon höll position och lyssnade, supernöjd med det verkligen. 

Eftersom hennes klo har läkt/växt riktigt fint så valde jag även att starta henne i agility men ja det var K.A.O.S. Efter vintervila plus en och en halvmånads vila från all träning så var hon lite (extremt) väl taggad. Fasa tyckte att hon kunde banan själv och hennes matte var ur form så det gick ju som det gick. Disk så det skrek om det vilket var lite tråkigt för jag trodde faktiskt at jag skulle lyckas hålla ihop henne bättre. 

Åkte till SSBK dagen efter för lite agilityträning och det gick bättre men var lite kaos då med. Skam den som ger sig. Drog till skarpnäck igår för lite agilityträning och då gick hon som en klocka. Sådär häftigt lyhörd, minsta lilla vink reagerade hon på. Sjukt coolt vad bra hon är på att läsa mig. Nu ska vi boka in oss hos Aller igen för att få lite hjälp framåt för känns som att vi står lite stilla i träningen. Tills dess blir det mycket fys för oss båda så att vi kommer i form igen. Man märkte på henne att hon tyckte det var tungt på träningarna och mina armar samt ben har jag ju ingen koll på så dem ska jag få ordning på. 
 
 

RSS 2.0