Lilla maligatorn

I söndags var jag och Fasa på klubbmästerskap hos Skarpnäck hundungdom, vi tävlade både freestyle och agility. Freestylen var först ut på dagen och vi debuterade i klass 2 med vårat nya program. Det var "öppen klass" så alla tävlade mot varandra men man bedömdes efter den klass man var i. Fasa tog miljön med en klackspark vilket egentligen var mitt största mål. Hon är duktig men just för att hon haft problem med andra hundar så sitter det alltid i bakhuvudet och jag blir lika nervös varje gång vilket bara är onödigt för hon kan ju! Måste lära mig att lita mer på henne. 


Själva tiden på planen hade jag knappt tänkt på så mina krav var inte sådär superhöga. Vi har ju knappt tränat på över en månad så visste inte riktigt vilken nivå vi låg på. En hel del småmissar och hon fuskade rätt mycket i starten vilket var surt. Vi tränade så mycket stadga innan hon skadade sig samt även nu dagarna innan tävlingen men ändå så satt det inte. Kan dra på mig själv det lite också för jag lyssnade inte på musiken så jag fuskade vid ett tillfälle, hehe, men resten var inte riktigt något jag kunde påverka på plats. I helhet så är jag dock rätt nöjd, lite bristande fokus när hon skulle snurra men annars höll hon fin fokus. Hon satte även titta höger, titta vänster! Det momentet kaosade lite ett tag och stadgan var ute och svävade någonstans i rymden men nu jäklar såg det fint ut. Hon höll position och lyssnade, supernöjd med det verkligen. 

Eftersom hennes klo har läkt/växt riktigt fint så valde jag även att starta henne i agility men ja det var K.A.O.S. Efter vintervila plus en och en halvmånads vila från all träning så var hon lite (extremt) väl taggad. Fasa tyckte att hon kunde banan själv och hennes matte var ur form så det gick ju som det gick. Disk så det skrek om det vilket var lite tråkigt för jag trodde faktiskt at jag skulle lyckas hålla ihop henne bättre. 

Åkte till SSBK dagen efter för lite agilityträning och det gick bättre men var lite kaos då med. Skam den som ger sig. Drog till skarpnäck igår för lite agilityträning och då gick hon som en klocka. Sådär häftigt lyhörd, minsta lilla vink reagerade hon på. Sjukt coolt vad bra hon är på att läsa mig. Nu ska vi boka in oss hos Aller igen för att få lite hjälp framåt för känns som att vi står lite stilla i träningen. Tills dess blir det mycket fys för oss båda så att vi kommer i form igen. Man märkte på henne att hon tyckte det var tungt på träningarna och mina armar samt ben har jag ju ingen koll på så dem ska jag få ordning på. 
 
 

Kommentera?
Postat av: Emmy

Grattis!! Och vilket snyggt program!

Svar: Tackar tackar! ;)
Cornelia Johansson

2016-05-05 @ 09:24:01
URL: http://wheatentassar.weebly.com
Postat av: Vendela Sandell

Så snyggt, grattis! och vilken underbar kritik. Det förtjänar ni verkligen, ta åt dig<3

Svar: Tack så hemskt mycket! <3
Cornelia Johansson

2016-05-13 @ 11:22:25
URL: http://nouw.com/lakritsnos

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback