Sommarlov för en helg

Världens bästa DG var här från torsdag till söndag under långhelgen. Hon hade med sig Enzo och vi bodde hos Astrid hela helgen. Vädret har vart på topp, nästan lite för varmt men jag väljer ljus och värme framför kyla och mörker.

Jag och Astrid mötte upp Ylva i Nynäshamn, vi köpte glass och sedan tog vi tåget tillbaka. Jag drog hem för att plocka upp Fasa och sedan begav vi oss mot Farsta för att möta upp Ylva och Astrid. Därifrån åkte vi gemensamt mot Skarpnäck, fy för bussarna denna tid på året alltså usch vad varmt och kvavt det ska vara. Vi ställde upp en kombination som jag och Fasa fick klura ordentligt på.


Den kanske inte ser så svår ut men körde man raksträckan och sedan försökte få till en fin sväng på hindret längst till höger så är det inte det lättaste med ett stycket malinois. Efter ett tag fick vi väl till något okej men jag är inte riktigt nöjd. Jag gillade kombinationen starkt faktiskt. Jag älskar att ställa upp kombinationer där man kan variera ordningen på hinderna. På så sätt får man ju flera banor i ett så man slipper bära så mycket plus hunden lär sig inte vilken ordning hinderna kommer i.

Under fredagen övergav jag mina hundar för att åka in och lalla i stan. Tanken var att vi skulle åka in till Kungsträdgården för att kolla på blommorna samt äta lunch men eftersom de höll på med någon Eurovision grej var Kungsträdgården tyvärr avstängd. Dock har de körsbärsträd i Luma så efter lite lunch drog vi dit. Blev lunch på Vigårda och om ni någonsin besöker Stockholm så rekommenderar jag verkligen Vigårda. Supergott och billigt, absolut en av mina favoriter.

 
 
Lördagen tillbringades i Skarpnäck och då kom även Lovisa förbi och var med under träningen. Superkul att få träffa henne igen! Vi ställde upp en hopklass 1 bana, första gången Fasa kör en hel bana förutom på KM då men det räknas inte tycker jag, haha ;)
 

Första försöket: K.A.O.S. Hon var överallt och ingenstans
Andra försöket: Superduktig hund men jag skötte mig inte för 5 öre. Stackars hund som får springa med en så total kass matte. Glömde dessutom av banan.
Tredje försöket: Superfint teamwork, nollat och hyfsat okej flyt. Bra jobbat från oss båda. Fasa lyssnade och höll ihop.

Pausade och körde på sedan igen och då gick hon även riktigt fint, utöver några rivningar så blev det nolla nästan varje gång.

Vi valde att vända på banan, Fasa var då trött men hon krigade på och gick riktigt fint, stolt matte. Kanske inte dröjer 100 år tills vi vågar oss ut för att tävla.

Fasa har ju haft svårt för andra hundar och även om i stort sätt alla hundmöten ser bra ut nu och när hon väl får hälsa på andra hundar är hon snäll så blev jag riktigt glad över att hon älskade Enzo. De fick leka lite efter träningen och hon var så otroligt snäll. Dagen avslutades med spelkväll hos Astrid. Alltså fasiken vad kul det är med brädspel ändå. 

 

På söndagen var det dags att säga adjö till Ylva för denna gång, alltid lika jobbigt. Det värsta med att skaffa vänner över nätet är att de så sällan bor i närheten och fasiken vad jobbigt det är. Det må vara värt det när personen är så underbar som de jag har träffat men det gör det hela desto svårare när man inte kan ses så ofta. 

 


Kommentera?
Postat av: Mickis

Roligt med agilityträning och fina bilder som vanligt! :)

Svar: Ja superkul! Tack så mycket ^^
Cornelia Johansson

2016-05-13 @ 13:25:59
URL: http://minatollare.wordpress.com
Postat av: Emilia

Jättevacker bild på fin hund!

Svar: Tackar tackar ^^
Cornelia Johansson

2016-05-16 @ 20:15:05
URL: http://livetmedensheltie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback